koolhydraatarme toastjes met rozemarijn

Koolhydraatarme toastjes met rozemarijn

Crackers en toastjes kunnen eigenlijk niet ontbreken in welk menu dan ook. De crackers kun je makkelijk beleggen als ontbijt of meeneem lunch. En toastjes zijn natuurlijk beslist noodzakelijk op de snacktafel. Omdat rozemarijn een van mijn favoriete smaken is maakte ik deze krokante koolhydraatarme toastjes met rozemarijn. Rozemarijn heeft een typische, snel overheersende smaak. Maar, mocht je zelf meer van mildere kruiden houden, dat zou zo maar kunnen tenslotte…, neem die dan! Het kunnen verse kruiden zijn, zoals tijm, oregano en bieslook of je neemt gedroogde kruiden. Italiaanse kruiden geven natuurlijk ook een perfect smakend toastje voor al je hartige beleg of smeersels. Het gaat er uiteindelijk om dat jij de dingen eet die passen in jouw leven en bij jouw smaak. 

Advertentie

Koolhydraatarme toastjes of crackers?

Wat is eigenlijk het verschil tussen koolhydraatarme toastjes of crackers? Wat mij betreft ligt dat vooral aan het formaat en het tijdstip dat ze gegeten worden. Een toastje is kleiner en eet je eerder als tussendoortje. Als een krokant hartig koekje met of zonder beleg. Een cracker daarentegen mag wel wat groter zijn en eet je met beleg erop tijdens een maaltijd. Onze koolhydraatarme toastjes met rozemarijn zijn gemaakt voor de borreltafel bij de heerlijke hummus van geroosterde bloemkool. Maar wat mij betreft eet je ‘m gewoon bij je ontbijt met een roereitje, want dat smaakt namelijk ook super lekker!

Bewaren & voedingswaarde

Dit recept maakt een plak van 25 x 25 cm, daar haalde ik 36 vierkante toastjes uit. Mooi dun uitrollen geeft het meest krokante resultaat. Lichtbruin en goed droog gebakken blijven ze lekker crunchy.  Bewaar de koolhydraatarme toastjes met rozemarijn in het donker in een goed afgesloten glazen pot buiten de koelkast, een keukenkastje is prima. Worden ze toch nog een beetje zachter? Dan nog eventjes oppiepen in de oven vlak voor consumptie! 

Het hele recept bevat 738.2 kcal, Koolhydraten 5 g, Eiwit 32.2 g, Vet 63.7 g en Vezels 10.5 g. Dat is nog geen 0.15 g koolhydraten per stuk. Euhm… 0.1388888888888889 om precies te zijn. (past dat in je app?)



Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme toastjes met rozemarijn
koolhydraatarme toastjes met rozemarijn

Zo maak je koolhydraatarme toastjes met rozemarijn

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme toastjes met rozemarijn

Koolhydraatarme toastjes met rozemarijn

Deze koolhydraatarme toastjes met rozemarijn maak je in een handomdraai. De basis is het eiwit, amandelmeel, en sesamzaad. Vervolgens voeg je zelf je favoriete kruiden toe. Rollen en afbakken.
4.58 van 19 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Portie van 5 stuks (onbelegd)
kcal 114.57 koolhydraten 0.8 geiwitten 4.92 gvetten 9.83 gvezels 1.72 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 porties à 5 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en haal de bakplaat eruit.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar en vorm er een deegbal van.
    Als je van pittig houdt neem je chilivlokken in plaats van de paprikavlokken. Breng het deeg goed op smaak met peper en zout.
  • Leg de deegbal op een bakvel en duw uit tot een vierkant. Leg er een tweede bakvel bovenop en rol uit met een deegroller tot ongeveer 1-2 mm. (25 x 25 cm), hoe dunner hoe krokanter!
    koolhydraatarme toastjes met rozemarijn
  • Haal het bovenste vel eraf en vouw de randen van het onderste bakvel (met deeg en al) terug. Strijk er vervolgens met je hand overheen zodat je een mooie rechte lap kunt vormen. Geef alvast de vorm van 36 snack toastjes aan met de stompe kant van een mes. Of steek er vormpjes uit. Maal er wat zeezout over en rol lichtjes na met een deegroller.
    koolhydraatarme toastjes met rozemarijn
  • Bak 7-10 minuten in de oven, dat is ook afhankelijk van hoe dik of dun je ze maakte! Laat ze afkoelen en breek de toastjes voorzichtig op de aangegeven snijranden.
  • Houd ze in de gaten, want het kan opeens hard gaan. Bak de koolhydraatarme toastjes met rozemarijn niet te donker. Beter op iets lagere temperatuur en wat langer, dan te snel! Ik haal zelf de lichtbruine eruit en bak de te bleke nog een paar minuten langer.

Tips

Bewaren

  • Dit recept maakt een plak van ca. 25 x 25 cm, goed voor 36 vierkante toastjes. Bewaar de koolhydraatarme toastjes met rozemarijn in het donker in een afgesloten glazen pot buiten de koelkast, een keukenkastje is prima.
    Worden ze toch nog een beetje zachter? Dan nog even oppiepen in de oven vlak voor consumptie! 

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


16 gedachten over “Koolhydraatarme toastjes met rozemarijn”

  1. Ik heb deze toasties gemaakt en wat waren ze lekker! Misschien wel lekkerder dan toasties uit de winkel. Heerlijk. Dit ga ik vaker maken.

  2. Hi kan ik ook toastjes bij jullie bestellen koolhydraat arm met rozemarijn ? Groet Hélène

    1. Nee Helene helaas voor je. Wij hebben ons handen al vol aan alles wat bij deze recepten komt 😉 Wij zetten de mensen graag zelf aan het werk, dat is namelijk heel erg bevredigend!
      🙂 Succes, je kan het!

  3. Thérèse vd Poort

    5 sterren
    Wat een feest, zulke lekkere toastjes. Ze zijn mooi dun en knapperig geworden. Heerlijk met een stukje kaas.
    Bedankt voor het recept.

  4. 5 sterren
    Weer zo’n fantastisch recept! Wat een heerlijke knapperige toastjes. Ik heb er de bloemkool hummus bij gemaakt, een fantastische combinatie 😋

  5. 5 sterren
    Ik heb deze vanavond gemaakt, morgen komt mijn dochter borrelen. Ze zien er lekker uit, met vitello tonato salade of gerookte zalm. Smullen!!!!

  6. 4 sterren
    Erg lekker maar niet heel krokant. Hadden ze toch nog wat langer in de oven gemoeten misschien? Maar we eten ze wel lekker op hoor. Dank je wel voor het recept.

  7. 5 sterren
    Heerlijk, volgende keer maak ik een dubbel portie! Heb mij moeten inhouden om het niet zelf allemaal in een keer (samen met mijn man) op te eten. Als er gasten zijn, is dit portie te klein!
    Mijn ei was groter dan 30gr. Maar dat was geen probleem. Heb er maanzaad er bij gedaan.

  8. 5 sterren
    Ze zijn heerlijk. Ik smeer de crackertjes voor ze in de oven gaan nog in met een beetje eidooier. En rol ze echt uit tot zo dun mogelijk. Heteluchtoven zou ik niet hoger zetten dan 145-150 graden. Minuut of 8.

  9. 5 sterren
    Wat een goed recept! Dank voor jullie handige aanwijzingen om een mooi vierkant te maken en het zout even in te rollen.

Reacties zijn gesloten.

4.58 from 19 votes (11 ratings without comment)
Scroll naar boven