koolhydraatarme toastjes met rozemarijn

Koolhydraatarme toastjes met rozemarijn

Crackers en toastjes kunnen eigenlijk niet ontbreken in welk menu dan ook. De crackers kun je makkelijk beleggen als ontbijt of meeneem lunch. En toastjes zijn natuurlijk beslist noodzakelijk op de snacktafel. Omdat rozemarijn een van mijn favoriete smaken is maakte ik vandaag deze krokante koolhydraatarme toastjes met rozemarijn. Rozemarijn heeft een typische, snel overheersende smaak. Dus mocht je zelf meer van mildere kruiden houden, dat zou zo maar kunnen tenslotte…, neem die dan! Het kunnen verse kruiden zijn, zoals tijm, oregano en bieslook of je neemt gedroogde kruiden. Italiaanse kruiden geven natuurlijk ook een perfect smakend toastje voor al je hartige beleg of smeersels. Het gaat er uiteindelijk om dat jij de dingen eet die passen in jouw leven en bij jouw smaak. 

Koolhydraatarme toastjes of crackers?

Wat is eigenlijk het verschil tussen koolhydraatarme toastjes of crackers? Wat mij betreft ligt dat vooral aan het formaat en het tijdstip dat ze gegeten worden. Een toastje is kleiner en eet je eerder als tussendoortje. Als een krokant hartig koekje met of zonder beleg. Een cracker daarentegen mag wel wat groter zijn en eet je met beleg erop tijdens een maaltijd. Onze koolhydraatarme toastjes met rozemarijn zijn gemaakt voor de borreltafel bij de heerlijke hummus van geroosterde bloemkool. Maar wat mij betreft eet je ‘m gewoon bij je ontbijt met een roereitje, want dat smaakt namelijk ook super lekker!

Bewaren & voedingswaarde

Dit recept maakt een plak van 25 x 25 cm, daar haalde ik 36 vierkante toastjes uit. Mooi dun uitrollen geeft het meest krokante resultaat. Lichtbruin en goed droog gebakken blijven ze lekker crunchy.  Bewaar de koolhydraatarme toastjes met rozemarijn in het donker in een goed afgesloten glazen pot buiten de koelkast, een keukenkastje is prima. Worden ze toch nog een beetje zachter? Dan nog eventjes oppiepen in de oven vlak voor consumptie! 

Het hele recept bevat Calorieën 738.2 kcal, Koolhydraten 5 g, Eiwit 32.2 g, Vet 63.7 g en Vezels 10.5 g. Dat is nog geen 0.15 g koolhydraten per stuk. Euhm… 0.1388888888888889 om precies te zijn. (past dat in je app?)

Ook lekker:

koolhydraatarme toastjes met rozemarijn

koolhydraatarme toastjes met rozemarijn

Zo maak je koolhydraatarme toastjes met rozemarijn

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


koolhydraatarme toastjes met rozemarijn

Koolhydraatarme toastjes met rozemarijn

door Anna-Karina van Denderen
Deze koolhydraatarme toastjes met rozemarijn maak je in een handomdraai. De basis is het eiwit, amandelmeel, en sesamzaad. Vervolgens voeg je zelf je favoriete kruiden toe. Rollen en afbakken.
4.75 van 8 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Overig
Trefwoord: brood & crackers, deeg voor bodem
Voorbereiden: 10 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

Hele recept (36 toastjes)
Calorieën 738.2 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 32.2 g
Vet 63.7 g
Vezels 10.5 g

Uit recept

1 plaat - 36 toastjes

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en haal de bakplaat eruit.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar en vorm er een deegbal van.
    Als je van pittig houdt neem je chilivlokken in plaats van de paprikavlokken. Breng het deeg goed op smaak met peper en zout.
  • Leg de deegbal op een bakvel en duw uit tot een vierkant. Leg er een tweede bakvel bovenop en rol uit met een deegroller tot ongeveer 1-2 mm. (25 x 25 cm), hoe dunner hoe krokanter!
    koolhydraatarme toastjes met rozemarijn
  • Haal het bovenste vel eraf en vouw de randen van het onderste bakvel (met deeg en al) terug. Strijk er vervolgens met je hand overheen zodat je een mooie rechte lap kunt vormen. Geef alvast de vorm van 36 snack toastjes aan met de stompe kant van een mes. Of steek er vormpjes uit. Maal er wat zeezout over en rol lichtjes na met een deegroller.
    koolhydraatarme toastjes met rozemarijn
  • Bak 7-10 minuten in de oven, dat is ook afhankelijk van hoe dik of dun je ze maakte! Laat ze afkoelen en breek de toastjes voorzichtig op de aangegeven snijranden.
  • Houd ze in de gaten, want het kan opeens hard gaan. Bak de koolhydraatarme toastjes met rozemarijn niet te donker. Beter op iets lagere temperatuur en wat langer, dan te snel! Ik haal zelf de lichtbruine eruit en bak de te bleke nog een paar minuten langer.
Tips
Bewaren
  • Dit recept maakt een plak van ca. 25 x 25 cm, goed voor 36 vierkante toastjes. Bewaar de koolhydraatarme toastjes met rozemarijn in het donker in een afgesloten glazen pot buiten de koelkast, een keukenkastje is prima.
    Worden ze toch nog een beetje zachter? Dan nog even oppiepen in de oven vlak voor consumptie! 

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 16.745 keer, 35 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties op “Koolhydraatarme toastjes met rozemarijn”