Marij heeft heerlijk brosse koolhydraatarme toast gebakken en het recept aan ons opgestuurd. Dank je wel Marij! Ze zijn super geschikt om belegd te eten als snack of als extraatje bij een lekkere soep. Of bij je ontbijt of lunchsalade, je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Marij gebruikte een siliconenvormpje van 13×5 cm, en heeft uit dit recept 15 toastjes gehaald. Dan bevatten ze slechts 0.15 gram koolhydraten per toastje. In principe maak je eerst een magnetronbroodje, dat broodje snijd je in heel dunne plakjes. De plakjes droog je ten slotte in de oven tot ze helemaal droog en bros zijn. Het zijn dus twee handelingen die je verrichten. Maar dan heb je ook een fijn toastje om te beleggen met allerlei lekkers.
Toast beleggen met…
“Lekker met brie of filet americain“, volgens Marij. Maar als beleg kun je er allerlei broodbeleg, smeersels en dips (< heel veel recepten) mee combineren. Houd de koolhydraatarme toast neutraal als je ze zoet wilt beleggen. Je geeft ze eenvoudig wat pit mee als je door het beslag een lepeltje sambal mengt. Zie het recept voor meer tips.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Zo maak je koolhydraatarme toast van Marij
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Koolhydraatarme toast van Marij
Ook gebruikt
- Magnetronbestendig bakje (13 x 5cm)
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 eieren, losgeklopt
- 2 el roomkaas, of kruidenkaas
- 3 el amandelmeel
- 1 tl psylliumvezel
- 1 tl bakpoeder
- snufje xanthaangom
- snufje zout, naar smaak
Optioneel
- Italiaanse kruiden, of rozemarijn, tijm, oregano
- sambal, voor extra pit
- sesamzaad, of lijnzaad
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Klop het ei eerst los. Meng het met de roomkaas, amandelmeel, psylliumvezel, bakpoeder, xanthaangom en eventueel een snufje zout. Zout is alleen nodig als je roomkaas niet voldoende zout is. Voeg optioneel extra smaakmakers toe.
- Doe het beslag in een magnetronbestendige vorm (13 x 5cm) en gaar het 3,5 minuut op 900 W in de magnetron. Laat het in de magnetron afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 130 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
- Snijd het afgekoelde broodje in 15 dunne plakjes en leg ze naast elkaar op de beklede bakplaat. Droog de toastjes 10 minuten of langer tot ze goed droog en bros zijn.
- Bewaar de koolhydraatarme toast in een luchtdicht bakje. Behandel ze voorzichtig, want de toastjes zijn erg bros.
Tips
- Voeg eenvoudig een smaakmaker toe als je je toastje een andere smaak wilt meegeven. Of meng er wat pittige kaas door. Of snijd er eens kleine vierkante blokjes van als je croutons voor op je salade wilt.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Dit is een prima alternatief voor de bekende andere toastjes een vraagje moet het bakje afgesloten worden?? Ik denk dat ik probeer er beschuitjes van te maken.
Ik zou dat zelf niet doen ik bewaar dit soort dingen vaak in een papieren servetje of keukenpapier.
Ik las: moet het bakje (in de magnetron) afgesloten worden. Ik gebruik een bakje met ‘stoomventiel’. In de tekst staat ‘in afgesloten bakje bewaren’. Ik bewaar crackers in een papieren lunchzakje. (Jumbo)
Dank je. Dit is echt een goed recept. Ze zijn heel bros en knapperig. Ik heb (bij gebrek aan beter) een groter bakje gebruikt, waardoor de toastjes niet vierkant zijn geworden, maar meer reepjes. ‘t Mag de pret niet drukken. Volgende keer gebruik ik een beter formaat bakje.