koolhydraatarme taco's

Koolhydraatarme taco’s van kaas

Mexicaanse gevulde taco’s zijn altijd een dikke hit bij ons. Tegenwoordig maak ik knapperige koolhydraatarme taco’s van kaas of deze taco’s van koolhydraatarm deeg. Overheerlijk met een aangepaste vulling, want de traditionele kidneybonen en mais  bevatten teveel koolhydraten. De varianten uit blik of glas bevatten volgens de NEVO-tabel 14,7 (kidneybonen) en 13 gram (mais) per 100 gram. Lust je geen kaas of wil je het eens anders? Neem dan in plaats van de kaastaco de deegtaco, of een stevig blad van spitskool of ijsbergslablad. Vul die op dezelfde manier met lekker veel groenten en een saus die jij lekker vindt. 

Kaas taco’s bakken

Dat bakken van de koolhydraatarme taco’s is een beetje zelf zoeken met je eigen hittebron. Te kort en/of te lauw bakken levert namelijk al snel een taaie taco op. Maar bak je te lang en/of te heftig dan krijg je een verbrande en bittere taco, ook niet lekker. Begin voorzichtig, je kunt dan beter bijsturen of iets langer bakken of de temperatuur verhogen. Neem als je het voor het eerst doet echt even de tijd. Zoek uit  hoe het werkt met jouw kaas in jouw pan en met jouw hittebron. De tweede keer weet je dan namelijk precies hoe het werkt!  Je kunt de groente vooraf snijden en het gehakt alvast bakken. De taco’s bak ik ook ‘s middags al. Ik bewaar ze gewoon ‘open en bloot’ op kamertemperatuur.

koolhydraatarme taco's

Twee vullingen voor de koolhydraatarme taco

Vulling 1

Een taco is van origine eigenlijk een krokant gebakken tortilla. Maar er zijn vele heerlijke koolhydraatarme vullingen denkbaar voor deze krokante koolhydraatarme taco’s. Welke vulling je neemt, hangt vooral van je eigen smaak af. In het recept hieronder vind je de traditioneel gevulde taco’s met een pittige (vega) gehaktsaus, tomaat, komkommer, sla, zure room en avocado (of guacamole). Het gehakt heb ik gekruid met mijn zelfgemaakte koolhydraatarme taco gehaktkruidenmix, het recept vind je hier op de kruidenmixen pagina.

koolhydraatarme taco's

Vulling 2

Taco bakken en eerst een blad paksoi erin leggen zodat de gevulde taco langer knapperig blijft. Vervolgens bosui, groene paprika en quorn (of kip), met kerrie even bakken. Dan 3 stengels paksoi snijden en meebakken en wat kokosmelk (of van een blok kokos cream raspen). Amandeltjes erover en koriander voor de liefhebber.

Als je meer van de oosterse keuken houdt, kijk dan een naar deze heerlijke groente sla-wraps met pindasaus. Dus lekker afwisselen en combineren, op die manier wordt koolhydraatarm eten  nooit saai! 

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze koolhydraatarme taco’s

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Koolhydraatarme taco’s van kaas


koolhydraatarme taco's

Door Anna-Karina Geplaatst februari 21, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 4 stuks
  • Koolhydraten: 5 gr khd per 2 stuks (4 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 35 minuten

Koolhydraatarme taco's, traditioneel met gehaktsaus, rauwkost en guacamole of met paksoi, kip, kerriesaus, ui, prei, groene paprika, peterselie en citroen.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de geraspte kaas losjes met cayennepeper en komijn en verdeel in 4 porties voor 4 taco's. Ik neem ¾ belegen kaas en ¼ Parmezaanse kaas.
  2. Snijd de groenten en zet alles klaar in aparte bakjes zodat iedereen makkelijk kan nemen wat ze lekker vinden. Verwijder de zaden van de tomaat en komkommer en snijd ze in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd van de ijsbergsla een paar ragfijne repen af.
  3. TACO'S BAKKEN
    Ik bak de taco's vaak 's middags al, dat is geen haastklusje. Verdeel de kaas in een dunne maar aaneengesloten cirkel (ca. 15 cm) over de bodem van een goede anti-aanbak koekenpan (zonder boter of olie). Of leg er een vel bakpapier in! Bak de kaas 3-5 minuten op middelhoog vuur, tot de kaas gesmolten is en goudgeel begint te kleuren. Vorm de taco zo nodig in model met een hittebestendige spatel. Zet van de hittebron af, laat even afkoelen en iets stollen zodat je de taco makkelijker kunt omkeren.

    Zet de pan terug en bak de andere kant op dezelfde manier, tot de kaas goed gebakken is. Bak de taco niet te donker, want dan smaakt-ie bitter!
    Leg de taco direct uit de pan over bijvoorbeeld twee stelen van een houten lepel om een mooie taco te krijgen. De taco koelt redelijk snel af, ik vorm ze na een paar seconden gewoon verder in model met mijn blote handen. Maak op deze manier 4 taco's. Zie ook de tips in de tekst op de website.
  4. TACOGEHAKT
    Bak het (vega) gehakt met de tacogehaktkruiden naar smaak, zelf even proeven dus! Voeg eventueel wat tomatensaus toe voor een smeuïger gehaktsaus.
  5. VULLEN
    Vul de kaastaco met laagjes: sla, gehakt, tomaat, komkommer, een lepel zure room, een beetje bosui en plakjes avocado (of guacamole). Netjes met mes en vork eten? Nee dat gaat niet lukken! Dus lekker met -schone- handjes de taco te lijf en volop genieten van die kledderzooi! 2 taco's per persoon als hoofdmaaltijd, voor de lunch heb ik aan1 wel voldoende.
  6. Mijn heer Hans neemt altijd veel gehaktsaus en weinig sla, zelf heb ik liever meer ijsbergsla maar wat minder gehakt. Hoe zit dat bij jullie?

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

24 gedachten over “Koolhydraatarme taco’s van kaas”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

843 Shares
Share434
Pin409
Tweet