koolhydraatarme taco's

Koolhydraatarme taco’s van kaas

Mexicaanse gevulde taco’s zijn altijd een dikke hit bij ons. Tegenwoordig maak ik knapperige koolhydraatarme taco’s van kaas. Overheerlijk met een aangepaste, koolhydraatarme vulling. Want de traditionele vulling met bijvoorbeeld kidneybonen en mais  bevatten veel te veel koolhydraten. Lust je geen kaas of wil je het eens anders? Neem dan in plaats van de kaastaco deze taco’s van koolhydraatarm deeg. Ook een stevig blad van spitskool of ijsbergslablad is geschikt om te vullen. Vul die op dezelfde manier met lekker veel groenten en een saus die jij lekker vindt. De kaastaco’s inclusief vulling bevatten 6.48 gram koolhydraten per 2 stuks (3.24 per stuk). 

Advertentie

Kaas taco’s bakken

Dat bakken van de koolhydraatarme taco’s is een beetje zelf zoeken met je eigen hittebron. Te kort en/of te lauw bakken levert namelijk al snel een taaie taco op. Echter, bak je te lang en/of te heftig dan krijg je weer een verbrande en bittere taco. Dat is ook niet lekker. Iets er tussenin dus. Begin voorzichtig, je kunt dan beter bijsturen: iets langer bakken of de temperatuur verhogen. Neem, als je het voor het eerst doet, even de tijd. Zoek uit hoe het werkt met jouw kaassoort, in jouw pan en met jouw hittebron. De tweede keer weet je dan namelijk precies hoe het werkt!  Je kunt de groente vooraf snijden en het gehakt alvast bakken. De taco’s bak ik ook ’s middags al. Ik bewaar ze gewoon ‘open en bloot’ op kamertemperatuur.

Vullingen voor de koolhydraatarme taco

Vulling 1

Een taco is van origine eigenlijk een krokant gebakken tortilla. Maar er zijn vele heerlijke koolhydraatarme vullingen denkbaar voor deze krokante koolhydraatarme taco’s. Welke vulling je neemt, hangt vooral van je eigen smaak af. In het recept hieronder vind je de traditioneel gevulde taco’s met een pittige (vega) gehaktsaus, tomaat, komkommer, sla, zure room en avocado (of guacamole). Het gehakt heb ik gekruid met mijn zelfgemaakte koolhydraatarme taco gehaktkruidenmix, het recept vind je hier op de kruidenmixen pagina.

Vulling 2

(niet op de foto) Taco bakken en eerst een blad paksoi erin leggen zodat de gevulde taco langer knapperig blijft. Vervolgens bosui, groene paprika en quorn (of kip), met kerrie even bakken. Dan 3 stengels paksoi snijden en meebakken en wat kokosmelk. Amandeltjes erover en koriander voor de liefhebber. Kijk ook eens naar de suggesties hieronder. Lekker afwisselen en combineren, op die manier wordt koolhydraatarm eten  nooit saai! 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme taco's
koolhydraatarme taco's

Zo maak je deze koolhydraatarme taco’s

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme taco's

Koolhydraatarme taco’s van kaas

Koolhydraatarme taco's, traditioneel gevuld maar dan koolhydraatarm. Met gehaktsaus, tomaat, komkommer, sla, zure room en avocado (of guacamole). Het gehakt heb ik gekruid met zelfgemaakte koolhydraatarme taco kruidenmix, het recept vind je op op de kruidenmixen pagina..
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten

Voedingswaarde

Per 2 stuks, inclusief deze vulling
kcal 319.75 koolhydraten 3.24 geiwitten 18.68 gvetten 25.45 gvezels 2.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 kaastaco’s inclusief vulling

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

KAASTACO’S

VULLING

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng voor 4 kaastaco's de geraspte kaas met cayennepeper en komijn.
  • Verwijder de zaden van de tomaat en komkommer en snijd ze in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd van de ijsbergsla een paar ragfijne repen af. Verwijder de pit uit de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes.
    Zet alles klaar in aparte bakjes zodat iedereen makkelijk kan nemen wat ze lekker vinden:
    groente vulling

Taco's bakken en vormen

  • Verdeel 1 portie kaas over de bodem van een goede koekenpan van Ø 15 cm. (zonder vet bakken!). Of leg een vel bakpapier op de bodem van de pan. Bak de kaas 3-5 minuten op middelhoog vuur, tot de kaas gesmolten is en goudgeel begint te kleuren. Haal van het vuur en laat 30 seconden afkoelen en iets stollen. Keer dan de taco om. Zet terug en bak de andere kant, tot de kaas goed gebakken is. Vooral niet te donker, want dat smaakt bitter!
  • Vorm de taco direct uit de pan. Leg de plak bijvoorbeeld over de steel van een houten lepel om een tacovorm te krijgen. De taco koelt snel af, ik vorm ze na een paar seconden gewoon verder in model met mijn blote handen. Maak op deze manier 4 taco's.
    koolhydraatarme taco's

TACOGEHAKT

  • Bak het gehakt met deze tacogehaktkruiden naar smaak, zelf even proeven dus! Voeg de tomatensaus toe voor een smeuïger gehaktsaus.

VULLEN

  • Vul de koolhydraatarme kaastaco's in laagjes. Begin met de sla vervolgens gehakt, tomaat, komkommer, een lepel zure room, een beetje bosui en plakjes avocado.
  • Netjes met mes en vork eten? Nee, dat gaat niet lukken! Dus lekker met -schone- handjes de taco te lijf en volop genieten van het geknoei! 2 taco's per persoon als hoofdmaaltijd, voor de lunch zou 1 gevulde taco wel voldoende moeten zijn.
  • Mijn heer Hans neemt altijd veel gehaktsaus en weinig sla, zelf heb ik liever meer ijsbergsla maar wat minder gehakt. Hoe zit dat bij jullie?

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



27 gedachten over “Koolhydraatarme taco’s van kaas”

  1. Heerlijk!!!!
    Maar ik heb een vraag, ik maak ook kleinere kaas crackertjes die ik bewaar in een goed afsluitbaar doosje. Toch worden ze dan wat slap/Taai. Wat doe ik verkeerd? Na het bakken zijn ze wel knapperig.

  2. rita gerlach

    5 sterren
    Ik he ze gemaakt met stukjes gepaneerde kippedijen paneer gemaakt van gemalen knabbelspek op de taco desertlepel guacamole dan sla de kipen weer een beetje guacamole blokjes komkommer tomaat paprika en een beetje bieslook

  3. Vandaag deze taco’s gemaakt. De eerste bakte ‘heerlijk’ aan in de pan. De volgende in de oven op bakpapier gebakken op 200°C gedurende 10 minuten. Daarna uit de oven in vorm gevouwen en laten afkoelen. Ging perfect. Heerlijk recept.

    1. Zoals ook in de beschrijving staat: gebruik een goede anti-aanbak koekenpan. De kaas gaat op een gegeven moment z’n vet loslaten. Bij mij ging dat prima, zie ook de foto’s. Je kunt het bakpapier overigens ook in de koekenpan leggen.

  4. Is dit voor 2 personen qua hoeveelheden voor de taco’s? Heb ze net gemaakt en ze zijn perfect gelukt. Vraag me nu alleen even af of dit voor 1 of voor 2 personen is.

  5. Sabrina Dondorp

    heerlijk recept!
    Alleen de taco’s lukte voor geen meter om ze in model te krijgen. Ze waren gewoon slap.
    Deed ik minder kaas voor een taco kwamen er gaten scheuren in.
    We hebben ze als wraps gegeten 😉 Mijn man en dochter hebben gesmikkeld en ik ook 😉
    dit is er een die blijft.

  6. Ik zag hem weer voorbij komen, ik heb dit recept als favoriet staan. Heerlijk! Ik maak het meestal met ijsbergsla, tomaatjes en knoflooksaus gemaakt van aiolie. Het gehakt rul ik met taco kruiden

  7. Heerlijk dit recept! We hebben echt zitten smullen.

    Die komen zeker vaker op tafel.

  8. Super lekker! Ik moest even zoeken hoe lang ik de kaas moest laten bakken, maar na de eerste had ik dat wel in de gaten en ging het heel goed. Hier thuis werd meer dan enthousiast gereageerd… dit recept houden we er in!

    1. Dat kan per kaassoort nogal verschillen, vandaar dat ik er geen precieze tijd voor kan geven. Je moet dat eigenlijk op ‘zicht’ doen. Zodra het -lichtjes- begint te bruinen.

  9. Volhoudertje

    Heerlijk gegeten mmmmm! Alleen bleven mijn tacos slap. Wat deed ik verkeerd. Desondanks voor herhaling vatbaar?

  10. mia de bruijn

    Ik heb ze vandaag gemaakt, zonder gehakt maar met rucola tomaat en komkommer blokjes met bovenop guacamole heerlijk

  11. Vandaag weer het taco-recept gemaakt. Lekker. Zelf maak ik de taco’s van een plak oude kaas, 2 minuten tussen bakpapier in de magnetron en dan over een blikje leggen voor de vorm.

  12. De smaak was erg lekker, maar de schuitjes brokkelde bij het eten dus was een beetje een geklieder;)

  13. Heerlijke taco’s, ik zweer echt bij lowcarb. Na 10 maanden nu op streefgewicht (26kg afgevallen) en door zulke lekkere recepten blijft dit ook mijn lifestyle voor de toekomst.

    Ik heb de kaas overigens op een stuk bakpapier een paar minuten onder de gril gelegd, vind ik persoonlijk veel simpeler.

    Ga zo door met de recepten en iedereen hier veel succes en geniet van lowcarb xx

  14. Harriët Mattemaker

    Ik heb ze gisteravond gemaakt, erg lekker!! En makkelijk te maken, dank je wel!

  15. Allereerst, hartelijk dank voor al die fijne recepten. Ik heb deze site doorgekregen van onze huisarts-assistente.
    Ik ben sinds kort diabetes 2, veel te zwaar, dus afvallen is de boodschap. Ik heb vroeger al eens Atkins gevolgd, en viel daar prima op af, maar inderdaad, erg saai eten.
    Maar wat ben ik blij met deze recepten. Ik moet nog wel het ritme vinden, andere boodschappen doen.
    Ik ga straks de crackers maken, lijkt me een fijn ontbijt onderdeel.

    vriendelijke groet, Cornelia

    1. Wat goed van je dat je hier terecht bent gekomen! Inderdaad even je tijd nemen om jouw eigen draai te vinden in deze manier van eten. Het is belangrijker dat je blijvend betere eetgewoontes oppakt en op die manier én lekker eet en toch de nodige kilo’s afvalt en ondertussen een gezonder lichaam krijgt, want dat laatste is natuurlijk het allerbelangrijkst!! Dus: veel gezondheid gewenst!

  16. Heerlijk!! Het smaakt echt heel lekker en super makkelijk te maken, gewoon het recept volgen!

Reacties zijn gesloten.

5 from 2 votes (1 rating without comment)
Scroll naar boven