Koolhydraatarme taartbodem 1, zoet

Koolhydraatarme taartbodem, zoet

Taartbodems zijn er in soorten maten, wil je de taartbodem gebruiken voor hartige taart of voor zoete taart? Moet het een koolhydraatarme taartbodem zijn die lijkt op zandtaartdeeg of meet zoals bladerdeeg? Op onze website vind je in elke categorie wel een taartbodem. Deze is met meel van walnoten en heeft dus wel een ‘bittertje’, lekker met de frisse aardbeien en mascarpone. Als je niet zo van walnoten houdt neem dan in plaats daarvan hazelnootmeel of amandelmeel. Ik gebruikte dit koolhydraatarme deeg ook voor de heerlijke Mascarponetaart met aardbeien

Voor nagerechten met een koekbodem id deze ook heel geschikt. Mjum!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Koolhydraatarme taartbodem, zoet

Zo maak je deze Koolhydraatarme taartbodem, zoet

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


Koolhydraatarme taartbodem, zoet

Koolhydraatarme taartbodem, zoet

Gebruik deze koolhydraatarme taartbodem voor een zoete taart, eenvoudig zelf te vullen met een laag roomkaas/kwark en je favoriete verse fruit enzovoort. Ik gebruikte dit deeg ook voor de Mascarponetaart met aardbeien.
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per bodem Ø 23 cm (voor 10-12 gebak puntjes)
kcal 1953.9 koolhydraten 10.5 geiwitten 46.8 gvetten 188.7 gvezels 15 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 bodem Ø 23 cm

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en bekleed een springvorm (Ø 23 cm) met natgemaakt en uitgeknepen bakpapier.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar. Proef of het zoet genoeg is.
    ØVerdeel het deeg vervolgens gelijkmatig over de bodem en smeer glad met een spatel.
  • Bak de taartbodem 15-20 minuten of tot de bodem goudgeel kleurt. Laat afkoelen in de vorm.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


6 gedachten over “Koolhydraatarme taartbodem 1, zoet”

  1. Teuny van der Laan

    Kunt u mij laten weetn hoeveel stevia kristal u hebt gebruikt voor deze bodem?
    Bij voorbaat dank!

    1. Goh dat zou ik eerlijk gezegd niet meer weten. Ik doe dat altijd naar smaak, dus begin met weinig, proef en voeg iets toe net zolang tot je denkt ‘zo vind ik het lekker’.
      Niet iedereen gebruikt namelijk precies hetzelfde merk en soort zoetstof en niet iedereen heeft dezelfde smaak! Soms gaat het gigantisch mis als ik in de recepten hoeveelheden noem. Dan doen mensen bv. 30 gram pure stevia (in plaats van Stevija Kristal) in een recept, en dat is echt niet meer eetbaar… zonde!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top