Taartbodems zijn er in soorten maten, wil je de taartbodem gebruiken voor hartige taart of voor zoete taart? Moet het een koolhydraatarme taartbodem zijn die lijkt op zandtaartdeeg of meet zoals bladerdeeg? Op onze website vind je in elke categorie wel een taartbodem. Deze is met meel van walnoten en heeft dus wel een ‘bittertje’, lekker met de frisse aardbeien en mascarpone. Als je niet zo van walnoten houdt neem dan in plaats daarvan hazelnootmeel of amandelmeel. Ik gebruikte dit koolhydraatarme deeg ook voor de heerlijke Mascarponetaart met aardbeien.
Voor nagerechten met een koekbodem id deze ook heel geschikt. Mjum!
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je deze Koolhydraatarme taartbodem, zoet
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme taartbodem, zoet
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 100 g amandelmeel
- 100 g walnoot, fijngemalen tot meel
- 75 g roomboter, op kamertemperatuur
- 1 eieren
- Steviala ery bronze, of je eigen favoriete 0 khd zoetstof naar smaak
- snufje zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en bekleed een springvorm (Ø 23 cm) met natgemaakt en uitgeknepen bakpapier.
- Meng alle ingrediënten door elkaar. Proef of het zoet genoeg is. ØVerdeel het deeg vervolgens gelijkmatig over de bodem en smeer glad met een spatel.
- Bak de taartbodem 15-20 minuten of tot de bodem goudgeel kleurt. Laat afkoelen in de vorm.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:
Bij de koolhydraadbodem van taart hoeveel steviala ery bronze erin
Zoals er staat Jolanda: gewoon naar smaak. Hangt namelijk ook af van wat je als vulling gaat gebruiken.
Heerlijk ik kan niet anders zeggen! Kun je de bodem invriezen? Groetjes Thea
Ik heb daar geen ervaring mee, maar ik zou het gewoon proberen. Laat je het even weten hoe de kwaliteit was na het ontdooien?
Kunt u mij laten weetn hoeveel stevia kristal u hebt gebruikt voor deze bodem?
Bij voorbaat dank!
Goh dat zou ik eerlijk gezegd niet meer weten. Ik doe dat altijd naar smaak, dus begin met weinig, proef en voeg iets toe net zolang tot je denkt ‘zo vind ik het lekker’.
Niet iedereen gebruikt namelijk precies hetzelfde merk en soort zoetstof en niet iedereen heeft dezelfde smaak! Soms gaat het gigantisch mis als ik in de recepten hoeveelheden noem. Dan doen mensen bv. 30 gram pure stevia (in plaats van Stevija Kristal) in een recept, en dat is echt niet meer eetbaar… zonde!