Koolhydraatarme taartbodem, zoet

Koolhydraatarme taartbodem 1, zoet

Taartbodems zijn er in soorten maten, wil je de taartbodem gebruiken voor hartige of voor zoete ? Moet het een koolhydraatarme taartbodem zijn die lijkt op zandtaartdeeg of meet zoals bladerdeeg? Op onze website vind je in elke categorie wel een taartbodem. Deze is met meel van walnoten en heeft dus wel een ‘bittertje’, lekker met de frisse aardbeien en mascarpone. Als je niet zo van walnoten houdt neem dan in plaats daarvan hazelnootmeel of amandelmeel. Ik gebruikte dit koolhydraatarme deeg ook voor de heerlijke Mascarponetaart met aardbeien

Voor nagerechten met een koekbodem id deze ook heel geschikt. Mjum!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Koolhydraatarme taartbodem, zoet

Zo maak je deze Koolhydraatarme taartbodem,

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Koolhydraatarme taartbodem,

Koolhydraatarme taartbodem, zoet
Door: Anna-Karina van Denderen
Gebruik deze koolhydraatarme taartbodem voor een zoete taart, eenvoudig zelf te vullen met een laag roomkaas/kwark en je favoriete verse fruit enzovoort. Ik gebruikte dit deeg ook voor de Mascarponetaart met aardbeien.
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per bodem Ø 23 cm (voor 10-12 gebak puntjes)
calorieën 1953.9 kcalkoolhydraten 10.5 geiwitten 46.8 gvetten 188.7 gvezels 15 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 bodem Ø 23 cm

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en bekleed een springvorm (Ø 23 cm) met natgemaakt en uitgeknepen bakpapier.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar. Proef of het genoeg is.
    ØVerdeel het deeg vervolgens gelijkmatig over de bodem en smeer glad met een spatel.
  • Bak de taartbodem 15-20 minuten of tot de bodem goudgeel kleurt. Laat afkoelen in de vorm.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top