spinazietaart-koolhydraatarmrecept

Koolhydraatarme spinazietaart met champignons

Spinazie heeft eigenlijk alles wat een groente moet hebben: lekker, snel klaar en met alles te combineren, ik ken maar weinig mensen die zeggen geen spinazie te lusten. Deze koolhydraatarme spinazietaart bevat 7.2 gram koolhydraten per portie en kun je iedereen wel voorzetten. Maar zeker de beginner zal deze spinazietaart waarderen en niet alleen om de smaak. Er kan bij het bereiden van de spinazietaart eigenlijk weinig tot niets misgaan. Alle hartige taarten zijn trouwens populair als koolhydraatarm hoofdgerecht. Mocht je er toch een korst bij willen hebben kijk dan eens bij het hartige taartbodem, of bij het deeg van de witlof tarte tatin. Liever een pittiger vulling? Neem eenvoudig een pittiger kaassoort! Varieer en combineer er lekker enthousiast op los. 

Feesthapjes

Maak deze basis koolhydraatarme spinazietaart ook eens op de bakplaat van de oven en snijd er als het koud is vierkante stukjes van, leuk als borrelhapje op een feestje. Makkelijk uit te breiden met een stukje paprika of tomaat bovenop.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme spinazietaart

Zo maak je de koolhydraatarme spinazietaart

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Koolhydraatarme spinazietaart

spinazietaart-koolhydraatarmrecept
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze koolhydraatarme spinazietaart met champignons is heel geschikt als koolhydraatarm hoofdgerecht, er kan eigenlijk weinig tot niets aan misgaan. Koud ook lekker!
4.6 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 578.65 kcalkoolhydraten 7.2 geiwitten 27.2 gvetten 47.9 gvezels 5.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C en vet een ovenschaal in. Springvorm bekleden met bakpapier kan ook.
  • Roerbak de plakjes champignons snel (blijf omscheppen) in een droge wok op hoog vuur tot ze vocht beginnen te verliezen. Smelt er een klein beetje boter over en maal er peper over. Doe ze over in een bakje en zet apart.
  • Wok, in de pan van de champignons, de spinazie in wat roomboter. pers het teentje knoflook erboven uit. Laat uitlekken in een zeef en druk overtollig vocht eruit met een lepel.
  • Klop de eieren los met slagroom, kruidenkaas en naar smaak peper en zout. Meng optioneel nog pijnboompitjes, nootjes en/of extra geraspte kaas erdoor.
  • Doe de uitgelekte spinazie in de ovenschaal en verdeel de champignons erover. Giet het eimengsel erover. Werk alles met een spatel een beetje door elkaar.
  • Bak de koolhydraatarme spinazietaart in ongeveer 30 minuten gaar en mooi lichtbruin. Serveer in mooie punten met bijvoorbeeld de salsa van tomaat.
  • Misschien even wennen zonder korst, maar wel lekker. Eet smakelijk!

Serveer- en variatietips

  • – Voeg een beetje zalm, witvis, (vega) spekjes of worst toe.
    – Gebruik i.p.v. spinazie ook eens broccoli, andijvie of bloemkool.
    – Ook de volgende dag koud lekker, meenemen naar het werk/school!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

63 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top