Neem deze koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes eens als warm ontbijt voor de nodige afwisseling. Een lekker gezond koolhydraatarm begin van de dag. Ze bevatten slechts 0,5 gram koolhydraten per stuk en verzadigen prima. Een goed verzadigend ontbijt voorkomt snaailust later op de dag. Neem vier of vijf van die overheerlijke pannenkoekjes per portie, de rest vries je in. Ze zijn ook perfect als gebakje bij een kopje koffie of thee, schep dan wat slagroom tussen twee pannenkoekjes. Of heb je toch liever een hartiger pannenkoekje?
Speculaaspannenkoekjes met…
Ik eet de koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes met wat half geslagen slagroom, maar dat kan evengoed andere zuivel zijn, Griekse yoghurt of kokosyoghurt. Ook lekker met wat rood fruit, zoals een paar blauwe bessen bij of een handje aardbeien. Ook heerlijk met een suikervrije siroop naar keuze. Je kunt de speculaaspannenkoekjes ook koud eten, ze zijn uitstekend in je lunchtrommel mee te nemen als lekker tussendoortje of om te beleggen tijdens de lunch. Goedemorgen en een heel mooie dag gewenst!
Zoetstof voor de koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes
In deze koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes gebruik je een 0 khd zoetstof. Zoiets als Steviala ery-bronze of Greensweet brown, beide prima. De speculaas pannenkoekjes bevatten daardoor maar heel weinig koolhydraten. Als je na de afvalfase wellicht toe bent aan koolhydraatbeperkt eten kun je de de pannenkoekjes met banaan zoeten in plaats van met zoetstof.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 eieren
- 75 ml kokosmelk, of iets meer (of gebruik kokoscream opgelost in water)
- snufje zout
- 20 g kokosmeel
- 2 el Steviala ery bronze
- ½ tl bakpoeder,
- 1 tl koek- of speculaaskruiden
- roomboter, of olie om in te bakken
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Gebruik, zeker bij bakrecepten, altijd maatschepjes en een goede weegschaal.
- Klop de eieren schuimig met kokosmelk en een snufje zout.
- Meng kokosmeel, zoetstof (Ery Bronze), bakpoeder en speculaaskruiden door elkaar.
- Meng de droge delen met het eimengsel tot een stevig beslag. Voeg vocht of meel toe om de gewenste dikte te krijgen. Proef of het zoet genoeg is.
- Schep 4-5 bergjes in een ingevette koekenpan en bak de pannenkoeken 2-3 minuten op matig vuur. Draai ze om als ze daar stevig genoeg voor zijn en de onderkant begint te bruinen.
- Bestrooi de koolhydraatarme speculaas pannenkoekjes met een snuf kaneel en wat icing (suikervrije poedersuiker) en neem er een dot slagroom zonder suiker bij.
- Een hele goede morgen gewenst!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Goedemiddag ik wil graag weten of ik hierin ook een Ei ook kan vervangen door lijnzaad?
Ik heb haast geen eieren meer en wil ze morgenochtend als ontbijt dank je Francisca
Lijkt mij niet echt lekker, dus misschien kun je het uitstellen tot de lunch? 😀
Dank voor je snelle reactie ga het straks maken!!👍
Vandaag gemaakt. In 1 woord : heerlijk !! Ook de buurvrouw is om. Dit is een blijvertje. Dank je voor het recept.
Ik reageer slecht op kokosproducten. Kan ik dit 1 op 1 vervangen door bijv amandelmelk en amandelmeel? Of beter de kokoscream vervangen door ongeklopte slagroom?
Kan allemaal, je dient een stevig beslagje te krijgen, dat is wel wat je in de gaten moet houden.
Ik heb een klein beetje slagroom toegevoegd (ongeklopt), om het beslag iets dunner te maken. Ik ben nl tot de conclusie gekomen dat ik producten met kokos en/of amandelmeel toch wel wat droog vind. Ik heb de rest van het beslag in een afgesloten bak in de koelkast bewaard en de volgende dag gebruikt. Klein beetje vocht toe voegen, goed roeren en bakken. Ik vind de speculaaskruiden erin echt lekker!
Heb ze net gegeten waren heel lekker, maak ze echt wel vaker. Dank je wel voor het recept!
Het is hier 1x in de week pannenkoekavond. Om te proberen heb ik van dit (hele!) beslag 3 pannenkoeken voor mezelf gebakken. Inclusief halve banaan. Grote pannenkoekjes dus. En terwijl de rest van het gezin meergranenpannenkoeken at, nam ik deze. Wat zijn ze heerlijk! Manlief ook laten proeven, maar die vond de koekkruiden erdoor niets. Misschien voor hem zonder maken. Zelf vond ik het wel lekker en heb er ook verder helemaal niets opgedaan. Gewoon zo gegeten. Mijn streven is trouwens overdag koolhydraatarm eten, ’s avonds beperkt. Het is wel zo bij deze pannenkoeken dat ik het idee had verschrikkelijk aan het snoepen te zijn. Misschien omdat ze zo heerlijk waren.
Waar kan ik de kokosproducten kopen?
Even op het ingrediënt klikken a.u.b., dat geeft een boel info.
Ik ben benieuwd naar die suikervrije stroop maar als ik niet weet hoe t smaakt is het een dure aankoop ☺
De siropen van Walden Farms zijn gezoet met sucralose en vind je o.a. bij Body&Fit online, Walden Farms € 3,75 – € 4,90, per fles van 355 ml.
de siroop heb ik gisteren gekregen en is wel echt zoet, maar zit geen rare nasmaak aan, en smaakt echt naar “gewone” karamelsaus
Inderdaad zoet, dus spaarzaam gebruiken, het is zeker geen product voor elke dag!
Gisteren de speculaas pannenkoekjes gemaakt, waren voor mijn ontbijt vanmorgen. Een beetje roomboter op gedaan. Lekker!
Goedemorgen Mascha, Dat is een goed begin van de dag. Prettige dag verder!
kan je deze pannenkoekjes ook invriezen?
Ik heb het nog niet gedaan, maar dat moet volgens mij wel kunnen lijkt me. Proberen? Laat me dan even weten of het nog lakker was na het ontdooien?
O nee sorry, ik zie het al staan!! Ook goedemorgen:).
Geef niet, de dag is nog jong 😉
Goedemorgen,
Ik ga straks deze pannenkoekjes maken, maar voor hoeveel personen is dit recept? Ik hoef toch niet alle 13 pannenkoekjes op te eten??
Groetjes,
Inge
In mijn tekst staat “Neem er 4, de rest vries je in”… Maar 2 of 6 mag misschien ook wel van jezelf? Hangt er ook vanaf hoe het past binnen je dagtotaal en hoeveel trek je hebt. Hoe dan ook: Eet smakelijk!!
Hoi, het ziet er heerlijk uit met die slagroom! Ik zie bij de beschrijving van kokoscream dat je santen gebruikt, omdat dit langer houdbaar is dan kokosmelk. Zelf vries ik de overgebleven kokosmelk (uit een blik of pakje) in. De overgebleven kokosmelk (eerst goed doorroeren) doe ik in zo’n ijsklontjesbak, heb ik meteen dosering voor de volgende keer.
Ja dat kan ook ook, heel handig! Maar ik heb een behoorlijk klein diepvriesje…
Vanmorgen dit receptje uitgeprobeerd. Echt super lekker!
Dat is een lekker begin, mooie dag gewenst Ildiko!
Hoi, mag ik vragen wat kokoscream is? En waar het te koop is.
Als je op het ingrediënt klikt, vind je meestal allerlei info, zo ook bij kokoscream