Koolhydraatarme speculaas brokken

Koolhydraatarme speculaas brokken

Nee, dit smaakt niet precies hetzelfde als ‘gewone’ speculaas! Maar deze koolhydraatarme speculaas brokken komen wel bizar dicht in de buurt en, ook niet onbelangrijk, ze passen in een koolhydraatarm dieet! 1 stukje bevat namelijk slechts 1.2 gram koolhydraten. Leer wennen aan andere smaken, ik zeg het nog maar eens: als je ingrediënten vervangt dan smaakt het natuurlijk niet meer precies hetzelfde. Ingrediënten hebben nu eenmaal hun eigen specifieke eigenschappen. Is dat erg?Nee, evengoed lekker!

Zoetmiddelen en knapperig bakken

Voor veel baksels doet gewone suiker behoorlijk wat met de structuur. Bij speculaas en koekjes zorgt het er onder andere voor dat het hard en echt knapperig wordt. Koekjes waarbij je de ‘echte’ suiker en het ‘echte’ meel vervangt door zoetstof en andere melen, zullen dus anders zijn qua structuur én smaak. De structuur is zanderiger als bij zandkoekjes. Heel logisch en op zich is dat helemaal niet erg, als ze maar lekker zijn. En dat zijn ze dus!

Overigens kun je diverse zoetstoffen gebruiken. Maar het best is iets wat het meest lijkt op suikerkristallen. Dan kom je al snel uit bij erythritol of een combinatie van erythritol met stevia (Steviala Ery-bronze of Greensweet Brown bijvoorbeeld). Het voordeel daarvan is dat het wat volume geeft en dat het goed bakbestendig is tot 200 graden. De kans op overdosering is ook een stuk kleiner dan met pure stevia. Het deeg mag zeker niet te flauw smaken als het de oven ingaat, dan komt het er nog flauwer uit. Dus goed op smaak brengen voor het bakken is heel belangrijk bij deze koolhydraatarme speculaas brokken! Ik maakte 1 dikke plak, hetzelfde formaat als je wel kent uit de winkel, en brak die in 6 stukken. Als je 0 khd zoetstof gebruikt kom je uit op 1,2 gram koolhydraten per stukje.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

Koolhydraatarme speculaas brokken
Koolhydraatarme speculaas brokken

Nog meer Sinterklaas recepten.

Zo maak je de koolhydraatarme speculaas brokken

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Koolhydraatarme speculaas brokken

Koolhydraatarme speculaas brokken
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze koolhydraatarme speculaas brokken komen wel heel dicht in de buurt van de ‘echte’, en passen uitstekend in een koolhydraatarm dieet.
4.8 van 10 stemmen

Voedingswaarde

Per stukje
calorieën 110.08 kcalkoolhydraten 1.2 geiwitten 3.8 gvetten 9.37 gvezels 1.92 g
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 35 min
Hoeveelheid (aan te passen)6 stukken

Ingrediënten

GARNERING

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de hetelucht oven voor op 160 °C.

Gebruik a.u.b. maatlepels en een goede weegschaal om ingrediënten af te meten, gewoon bestek is niet nauwkeurig.

  • Maal lijnzaad en pitten in een blender of koffiemolen of plet het in een vijzel. Meng alle ingrediënten, behalve het water, in een kom goed door elkaar. Vergeet het snufje zout niet, dat is in elk baksel echt onmisbaar!
  • Voeg eerst een halve eetlepel warm water toe en meng goed door het deeg. Voeg zoveel warm water toe (per theelepel) tot je een stevige maar elastische deegbal hebt. Proef het deeg en breng goed op smaak, baksels verliezen vaak wat zoetkracht in de oven, dus maak het iets zoeter dan je zou willen.
  • Rol het deeg uit op bakpapier tot een rechthoekige plak van ong. 0,5 – 1 cm dik. Bestrooi met amandelschaafsel en bestrijk met melk (of eigeel). Bak in het midden van de oven in ong. 20-30 minuten gaar en bros. Niet te hard bakken en opletten dat het niet verbrand. Dan genieten!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties