koolhydraatarme snack crackertjes

Koolhydraatarme snack crackertjes

Meestal maak ik crackers op basis van water, maar deze keer besloot ik eens eiwit te nemen. Deze koolhydraatarme snack crackertjes, zijn niet zomaar lekker geworden maar echt super superlekker!!! Lekker krokant, echt hartig door de uienvlokken en een klein beetje pittig doordat ik er twee mespuntjes Ras el Hanout aan toevoegde. Als je ze besmeert wel gelijk opeten, want met een smeerseltje erop worden ze snel zachter. Dat weten wij omdat we wat hebben geëxperimenteerd met de camera, daardoor duurde het fotograferen ongeveer een minuut of twintig. Daarna waren de crackers nog wel lekker maar duidelijk al wat zachter onder het beleg.

Ander smaakje

Mijn heer Hans wilde op zaterdag per se een nieuwe broccoli spread maken. Hij is namelijk dol op dat soort groentebroodbeleg. Of het nu gaat om edamame humus, sesam amandelpesto of een lekkere tapenade hij belegt er van alles en nog wat mee. Maar soms wil een mens wel weer eens een ander smaakje. Daarom doken we gezellig samen de keuken in. Terwijl hij de de broccoli amandelspread in elkaar kluste, bedacht ik deze nieuwe koolhydraatarm snack crackertjes. Immers als je dan toch eens iets anders wilt… Dan ook maar een ander crackertje. Ze zijn enorm snel klaar, omdat je ze heel dun uitrolt. Ik bakte ze slechts 10 minuten! Je zou trouwens van een dubbel recept ook heel goed een hartige taartbodem kunnen maken.

Variaties

Het leuke van crackers maken is natuurlijk dat je ze precies zo maakt zoals je ze zelf het lekkerst vindt! De basis is het eiwit, amandelmeel, en sesamzaad. Daarnaast deed ik er dus vandaag uienvlokken en Ras el Hanout in. Maar ik zal je wat leuke andere suggesties aan de hand doen. Zo maak je steeds weer andere koolhydraatarme snack crackertjes. Eet je graag Mexicaans? Dan wil je ze misschien met komijn proberen? Liever Italiaans getint voor bij een tomatensoepje? Doe er dan wat Italiaanse kruiden door. Ben je meer van de subtiele Indiase keuken? Meng dan gemberpoeder, kardemom en wat gemalen citroengras of sinaasappelschil door het deeg. Als je een zoetere basis wilt denk dan aan een snuf cacao, wat geraspte kokos, kaneel en vanille. Of meng eenvoudig wat Greensweet siroop of Steviala sweet bee door het crackerdeeg.

Bewaren

De uienvlokken nemen vocht op uit de lucht, dus goed afgesloten en donker bewaren. Mochten ze toch iets minder crunchy zijn geworden, dan even terug in de oven.

koolhydraatarme snack crackertjes

Ook lekker:

Zo maak je Koolhydraatarme snack crackertjes

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


koolhydraatarme snack crackertjes

Koolhydraatarme snack crackertjes

door Anna-Karina van Denderen
Deze koolhydraatarme snack crackertjes maak je echt supersnel. Deeg mengen, smaakjes toevoegen, uitrollen en bakken.
4.67 van 21 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Overig
Trefwoord: brood & crackers, deeg voor bodem
Voorbereiden: 10 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

5 gram koolhydraten hele recept (0,14 gr khd per stuk)
Koolhydraten 0.14 g

Uit recept

36 stuks

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en haal de bakplaat eruit.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar en vorm er een deegbal van.
  • Leg de deegbal tussen twee bakvellen en rol dun uit, ongeveer 2-3 mm. (25 x 25 cm)
  • Vouw de randen van het onderste bakvel (met deeg) terug zodat je een mooie rechte lap kunt vormen. Rol na en geef alvast de vorm van 36 snack crackertjes aan met de stompe kant van een mes. Maal er wat zeezout over.
  • Bak 10 minuten in de oven. En breek ze voorzichtig op de aangegeven snijranden.
  • Houd ze in de gaten, want het kan opeens hard gaan. Bak de koolhydraatarme snack crackertjes niet te donker. Beter op iets lagere temperatuur en wat langer, dan te snel!
  • Heerlijk bij een kop soep of met een homemade smeerseltje, zoals een van onze 5 sandwich spreads, heksenkaas of broccoli amandel spread. Of een van onze vele andere smeersels!
Variaties
  • De basis is het eiwit, amandelmeel, en sesamzaad. Daarnaast deed ik er dus vandaag uienvlokken en Ras el Hanout in. Maar ik zal je wat leuke andere suggesties aan de hand doen. Zo maak je steeds weer andere koolhydraatarme snack crackertjes.
    Eet je graag Mexicaans? Dan wil je ze misschien met komijn proberen?
    Liever Italiaans getint voor bij een tomatensoepje? Doe er dan wat Italiaanse kruiden door.
    Ben je meer van de subtiele Indiase keuken? Meng dan gemberpoeder, kardemom en wat gemalen citroengras of sinaasappelschil door het deeg.
    Als je een zoetere basis wilt denk dan aan een snuf cacao, wat geraspte kokos, kaneel en vanille. Of meng eenvoudig wat Greensweet siroop of Steviala sweet bee door het crackerdeeg.
    Laat je weten hoe je jij ze het liefst eet?

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 2.938 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

26 reacties op “Koolhydraatarme snack crackertjes”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like