koolhydraatarme sardine tapenade

Koolhydraatarme sardine tapenade

Sardines eten we in Nederland eigenlijk maar weinig. Dit in tegenstelling tot Portugal en andere landen rondom de Middellandse Zee, waar de populariteit mateloos hoog is. Hoog tijd om dit visje eens onder de aandacht te brengen, via deze koolhydraatarme sardine tapenade. Wij aten het het met wat koolhydraatarme toast (link in het recept). Toch vreemd dat de sardine bij ons niet zo vaak wordt gegeten, omdat het een haringachtige is, die ook qua smaak en uiterlijk de haring aardig benadert. En op haring zijn toch veel Nederlanders dol! Dit sardine tapenade recept bevat per portie qua voedingswaarde: kcal 61.38 ⋆ koolhydraten 0.69 g ⋆ eiwitten 0.47 g ⋆ vetten 6.16 g ⋆ vezels 0.3 g.

Advertentie

Portugal

We waren op vakantie Portugal, en zagen dat de Portugezen grote viseters zijn. De supermarkten lagen vol met de meest bijzondere vissoorten. Helaas beschikten we meestal niet over een uitgebreide kookmogelijkheid, zodat we het met eenvoudige ingrediënten moesten doen. Dat zorgde er voor dat we de sardine tapenade als lekker hapje in de namiddag consumeerden. Een hapje met een bijzonder fijn aroma! En de sardine bevat 0 koolhydraten! De bereidingswijze genoteerd op een digitaal kladblaadje en de uitwerking uitgesteld tot thuis. Ook in ons eigen huis smaakte de koolhydraatarme sardine tapenade uitstekend!

Variatietips & bewaren

Je kunt de sardine tapenade ruim van tevoren maken en in de koelkast tot maximaal 3 dagen bewaren. Zeer geschikt als je een buffet/hapjestafel wilt verzorgen. Snel klaar, bomvol smaak en toch wel bijzonder.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel.
(Gewoon Koolhydraatarm is ook nog te koop, bij Libris,  Bol.com of Bruna en in België via de Standaard Boekhandels, de andere twee niet.)

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50

Beperkte voorraad

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je koolhydraatarme sardine tapenade

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarme sardine tapenade

Koolhydraatarme sardine tapenade

Sardines eten we in Nederland maar weinig. Hoog tijd om dit visje onder de aandacht te brengen, via deze koolhydraatarme sardine tapenade.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 61.38 koolhydraten 0.69 geiwitten 0.47 gvetten 6.16 gvezels 0.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de sardines schoon: laat ze uitlekken en verwijder de (brosse) graatjes (of eet ze gewoon op). Meng in een diep bord met mosterd, mayonaise, citroensap en peper. Maak fijn en roer goed door elkaar.
  • Snijd de bleekselderij, peterselie en bosui fijn. Roer door het sardinemengsel. Proef of de smaak goed is, en voeg eventueel nog wat peper, zout en/of mosterd toe.
  • Serveer met wat koolhydraatarme toast of crackers. Ook lekker met wat olijven ernaast. Geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven