Na een vakantie of na de feestdagen ben ik weer meer gericht op wat lichtere kost. Maar het moet natuurlijk wel voeden. Daarom deze koolhydraatarme salade met snijbonen en paprika. Het is trouwens ook stiekem een no waste recept met wat er nog in de koelkast lag. Want oh schrik, we zijn zwaar aan een nieuwe boodschappenronde toe!!! Alles wat er in onze koele kast lag heb ik wel zo’n beetje verwerkt in deze frisse koolhydraatarme salade. We zijn super druk, leuk druk daar niet van. We hebben net bij mijn heer Hans op zolder (zijn muziekkamer) een muurtje behangen, moest al een tijdje gebeuren. En nu ben ik echt toe aan een lekker en snel happie eten! Deze gevulde bowl bevat 6 gram koolhydraten per portie.
Salade met snijbonen en paprika, no waste
Wat zit erin deze bijzonder frisse koolhydraatarme salade met snijbonen en paprika? Allereerst natuurlijk een flinke hand gemengde jonge bladsla. Vervolgens vond ik een restje gekookte snijbonen*, een daarna zag ik halve paprika en een eitje. Dat ei heb ik met een scheutje slagroom (vetten) verwerkt tot een mooi dun omeletje. De kunst van een omelet is eigenlijk het kloppen, de meeste mensen kloppen te kort. Maar echt, als je het ei minstens een volle minuut stevig klopt met slagroom (of een scheut plantaardige melk) dan krijg je een mooie egale omelet met een heel fijne structuur, zonder duidelijk witte of gele stukjes.
*Als je ook per ongeluk expres een restje (snij)bonen over wilt houden kun je hieronder kijken. Daar staan twee links naar andere heerlijke gerechten met (snij)boontjes, als je daar wat meer van maakt…
Dressing voor de salade met snijbonen en paprika
En natuurlijk geen salade zonder lekkere dressing. Ik bedenk dressings vrijwel altijd pas als de salade al ‘staat’. Anna-Karina: “Zeg, een salade met met snijbonen en paprika, wat zou jij daar voor een dressing bij maken”? Hans: “Iets met veel citroen, lekker fris”. Dat scheelt weer nadenken: citroen, yoghurt, tijm, dille, selderij en peper en zout. En zo stond er in no time en lekker voedzame maar frisse koolhydraatarme salade op tafel.
Psst… ik kan je nog wel verklappen dat het samen behangen, ietsje minder vlot verliep 😉 Maar ook dat is helemaal goed gekomen!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Koolhydraatarme salade met snijbonen en paprika
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme salade met snijbonen en paprika
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Groente
- 40 g gemengde sla, = flinke hand
- 75 g snijbonen,
- ½ paprika,
DRESSING/SAUS
- 1 el citroensap, naar smaak
- 1 el Griekse yoghurt,
- handje kruiden, dille, selderij, tijm, vers gehakt
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Klop de eieren met een scheut slagroom minstens 1 minuut – stevig – los met een vork. Bak er op matig vuur een dunne omelet van.
- Snijd ondertussen de halve paprika in piepkleine blokjes. Schik de sla in een schaal: onderin een flinke hand sla. Wij hadden gemengde sla, maar 1 soort is ook prima. Restje gekookte groente erop, in ons geval snijbonen. En de ultra fijngesneden paprika.
- Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Laat de omelet ietsje afkoelen, rol op en leg op de salade. Drizzle wat dressing erover en neem de rest er los bij. Takje selderij erop voor de kleur en maak een foto om aan ons te laten zien op Facebook 😉
- Eet ze!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Hallo Anna-Karina en Hans,
In een woord VERRUKKELIJK deze salade. En best snel gemaakt.
Door het geklopte ei klop ik ook nog een eetlepel roomkaas. Dan heb je een lekkere stevige omelet.