koolhydraatarme salade met snijbonen en paprika

Koolhydraatarme salade met snijbonen en paprika

Na een vakantie of na de feestdagen ben ik weer meer gericht op wat lichtere kost. Maar het moet natuurlijk wel voeden. Daarom deze koolhydraatarme salade met snijbonen en paprika. Het is trouwens ook stiekem een no waste recept met wat er nog in de koelkast lag. Want oh schrik, we zijn zwaar aan een nieuwe boodschappenronde toe!!! Alles wat er in onze koele kast lag heb ik wel zo’n beetje verwerkt in deze frisse koolhydraatarme salade. We zijn super druk, leuk druk daar niet van. We hebben net bij mijn heer Hans op zolder (zijn muziekkamer) een muurtje behangen, moest al een tijdje gebeuren. En nu ben ik echt toe aan een lekker en snel happie eten! Deze gevulde bowl bevat 6 gram koolhydraten per portie.

Salade met snijbonen en paprika, no waste

Wat zit erin deze bijzonder frisse koolhydraatarme salade met snijbonen en paprika? Allereerst natuurlijk een flinke hand gemengde jonge bladsla. Vervolgens vond ik een restje gekookte snijbonen*, een daarna zag ik halve paprika en een eitje. Dat ei heb ik met een scheutje slagroom (vetten) verwerkt tot een mooi dun omeletje. De kunst van een omelet is eigenlijk het kloppen, de meeste mensen kloppen te kort. Maar echt, als je het ei minstens een volle minuut stevig klopt met slagroom (of een scheut plantaardige melk) dan krijg je een mooie egale omelet met een heel fijne structuur, zonder duidelijk witte of gele stukjes.

*Als je ook per ongeluk expres een restje (snij)bonen over wilt houden kun je hieronder kijken. Daar staan twee links naar andere heerlijke gerechten met (snij)boontjes, als je daar wat meer van maakt…

Dressing voor de salade met snijbonen en paprika

En natuurlijk geen salade zonder lekkere dressing. Ik bedenk dressings vrijwel altijd pas als de salade al ‘staat’. Anna-Karina: “Zeg, een salade met met snijbonen en paprika, wat zou jij daar voor een dressing bij maken”? Hans: “Iets met veel citroen, lekker fris”. Dat scheelt weer nadenken: citroen, yoghurt, tijm, dille, selderij en peper en zout. En zo stond er in no time en lekker voedzame maar frisse koolhydraatarme salade op tafel.

Psst… ik kan je nog wel verklappen dat het samen behangen, ietsje minder vlot verliep 😉 Maar ook dat is helemaal goed gekomen!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme salade met snijbonen en paprika

Zo maak je Koolhydraatarme salade met snijbonen en paprika

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Koolhydraatarme salade met snijbonen en paprika

koolhydraatarme salade met snijbonen en paprika
Door: Anna-Karina van Denderen
Koelkast bijna leeg, ken je dat? Zo ontstond deze frisse koolhydraatarme salade met snijbonen en paprika. Voor de nodige eiwitten een omeletje erbij! HMM!!
5 van 3 stemmen
Gang Lunch
Keuken Europees
Trefwoord eiergerecht, snel
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 228.5 kcalkoolhydraten 6 geiwitten 16.5 gvetten 14.7 gvezels 4.8 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Omelet

Groente

DRESSING/SAUS

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Klop de eieren met een scheut slagroom minstens 1 minuut – stevig – los met een vork. Bak er op matig vuur een dunne omelet van.
  • Snijd ondertussen de halve paprika in piepkleine blokjes.
    Schik de sla in een schaal: onderin een flinke hand sla. Wij hadden gemengde sla, maar 1 soort is ook prima. Restje gekookte groente erop, in ons geval snijbonen. En de ultra fijngesneden paprika.
  • Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de omelet ietsje afkoelen, rol op en leg op de salade. Drizzle wat dressing erover en neem de rest er los bij. Takje selderij erop voor de kleur en maak een foto om aan ons te laten zien op Facebook 😉
  • Eet ze!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top