Koolhydraatarme rookkaas crackers zijn, met slechts 0.28 gram koolhydraten per stuk, heel geschikt in je koolhydraatarme menu. Zeker als je eens wat anders wilt als ontbijt of gewoon tussendoor. Maak ze eenvoudig zelf supersnel in de magnetron of -iets minder snel- in de oven. Je moet het echt een keer proberen, de smaak is heel bijzonder. De gewone rookkaas vind ik geschikter voor het ontbijt, de wat pittiger chili variant is heerlijk als snack tussendoor. Als je de naturel rookkaas neemt bestrooi je rookkaascrackers in wording dan ook eens met sesamzaad of maanzaad of druk er een paar andere noten/zaden in voordat je ze bakt.
Extra’s erop
De koolhydraatarme rookkaas crackers op de foto’s zijn gebakken met zwart en blond sesamzaad, maanzaad, walnoten, pecannoten en neutraal. Vers zijn de rookkaascrackers het lekkerst! Eet ze zo zonder beleg als snack tussendoor. Of beleg met wat je zelf lekker vindt! Ik vind het lekker met een gekookt eitje met een beetje mayo erop, of bij een (tonijn) salade of bij de soep zoals de bloemkoolcappuccino.
Rookkaas crackers: stank, spetteren en bewaren
De rookkaas zal gaan borrelen en spetteren. Het verschilt per soort, maar rookkaas bevat vrij veel vocht. Bak ze tussen bakpapier, anders heb je een ravage in je magnetron. Als je er meer tegelijk maakt, bewaar de rookkaascrackers buiten de koelkast. Liefst in Tupperware of in een emmer van Griekse yoghurt, daar passen ze heel mooi in. Een dag of drie blijven ze wel knapperig, mits goed droog gebakken.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Koolhydraatarme rookkaascrackers
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme rookkaascrackers
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 140 gram rookkaas, 9 plakken
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- De precieze baktijd is per kaassoort verschillend. Soms zijn de plakken dik soms dun. Kwestie van uitproberen dus.
MAGNETRON
- Leg per keer maximaal twee plakjes rookkaas tussen dubbelgevouwen bakpapier. Bak 80-90 seconden op 1000W. Haal voorzichtig het bakpapier los en laat de crackers omgekeerd afkoelen. Herhaal dit voor alle plakjes.
OVEN
- Leg zoveel plakjes als je wilt naast elkaar op bakpapier en bak in een voorverwarmde oven op 180 °C in ongeveer 15 minuten knapperig. Haal los van het papier en laat ze goed uitharden.
Beleggen
- Beleg ze met wat je zelf lekker vindt! Ik vind het lekker met een gekookt eitje met een beetje mayo erop, hmmm. Beleg zelf bijtellen.
TIPS
- Zet de afzuigkap aan en een raampje open. Dit is namelijk best een stinkklusje. Maak er een stel tegelijk en bewaar die en luchtdichte trommel.
- Zet na het bakken een bakje water met een beetje citroensap in je magnetron. 90 seconden op vol vermogen, dan ruikt alles naar citroen.
- Of stap over op 30+ kaas. Die stinkt niet… en is ook heel lekker.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wat is dit superlekker, gewoon met dun plakje tomaat en basilicum.😋
De roomkaas van fam.Vergeer is de beste spettert absoluut niet in de magnetron. Hier verkrijgbaar bij de Dekamarkt.
Is lekker en krijg je mooie luchtige crackers van.
Mijn crackers worden wel erg bruin, misschien verkeerde kaas of te hoge oventemperatuur
te hoog en te lang gebakken vrees ik…. echt niet bruin laten worden! Dan worden ze bitter.
Wat is dit lekker… Ik ga deze gebruiken aankomende zaterdag als een ‘toastje’… met eiersalade of filet American offff lekka lekka 😉
Groetjes,
Wilma
Ik heb ze gebakken…heerlijk zeg. Ik heb er 1 met achterham gegeten en 1 met een gekookt ei met mayo… ik had het gehaald bij de Dekamarkt en vond het wel meevallen met de geur en spetteren, maar heb me vingers nog net niet erbij opgegeten haha.
Hoi Sandra,
Wat fijn dat het is gelukt! Misschien ben ik iets te kritisch op gekke luchtjes in de keuken… Maar het verschilt ook echt van soort tot soort. Ik ga het ook nog eens proberen met die van de DEKA!
Wil de crackers ook maken, in de electrische oven, hebben we het dan over een hetelucht oven, of boven en onderwarmte of alleen onderwarmte?
Kijk even in ons uitgebreide artikel over (o.a.) ovens. Daar geven we alle ins en outs.
Zojuist gemaakt en ze lukte prima, als echte kaasliefhebber vond ik de stank ook nauwelijks aanwezig. Erg benieuwd hoe ze gaan smaken morgenvroeg!
Vandaag voor het eerst de crackers gemaakt in de magnetron met laag vermogen. Het resultaat : fantastisch!!! Super snel klaar en ik vond het ook niet stinken.
Hallo allemaal
Hoe bewaren jullie de kaaskrackers
Dat staat in de tekst Monique.
Zodra er keukenpapier aan te pas komt kleeft het aan elkaar en kan ik alles weggooien ! Hoe doen jullie dat ?
Ik heb ze dus maar gewoon op een bord gebakken. Geen gespetter of andere rommel. Alleen na 90 sec. waren ze warm maar niet knapperig. Ach….wat ben ik toch een leerling/onderzoeker ! Haha
Geen keukenpapier maar bakpapier gebruiken, Anneke. Al doende leert men, juist van fouten steek je veel op. Als ze niet knapperig zijn dan steeds met kleine periodes verlengen tot ze wel goed zijn.
Vandaag voor het eerst de rookkaas crackers 15 minuten in de oven gehad. Weet niet wat er mis is gegaan. Ze lijken op de foto, maar zijn heel vies (qua smaak) geworden. Bitter. Bah. Jammer van de AH rookkaas. Dan eet ik de rookkaas liever zoals het in de winkel te koop is.
Als ze bitter zijn geworden, dan is de kaas te lang gebakken Petra… Altijd goed in de gaten houden.
Rookkaas ven de Jumbo, 2 tegelijk in de magnetron, en daar waren ze: de perfecte crackers! Morgenochtend met een eitje erop smullen…..
Goedemorgen!
Vandaag voor het eerst rookkaascrackers gemaakt.
eitje gebakken met Italiaanse kruiden zonder zout.
Waren best te doen.
Rookkascrackers tussen een contactgrill maken, heerlijk en geen vieze lucht en zo schoon te maken
Vandaag voor het eerst geprobeerd te maken maar ze blijven zacht met grote gaten erin….
ja dat kan, je zou kunnen experimenteren met langere tijden en andere Wattages of temperaturen. Rookkaas is altijd heel anders van samenstelling! Ze zijn pas knapperig als ze knapperig zijn.
Zo. Weer eens de rookkaascrackers gemaakt. 15 minuten in de oven. Heerlijk en nog eens heerlijk! En het leuke is dat niemand dit kent. Dus als ik bezoek heb, heb ik alleen maar mensen die ook genieten. Iedereen vindt dit lekker.
Welke temperatuur is de oven . Voor de kaas creakers.
Staat in het recept genoemd, er worden twee methodes beschreven Wil. 180 graden hetelucht.
Ze waren heerlijk
Goed zo!
Hoi Anna Karina,
Ik heb vandaag een test gedaan heb met 4 soorten Roomkaas uit verschillende winkels, in de oven uitgeprobeerd, maar helaas is alles in de vuilbank gegaan, elk soort was verschrikkelijk zout.
jaren geleden deed ik ze in de magnetron en ze waren altijd perfect.
Maatgoed ik heb de magnetron de deur uit gegooid, dus dan maar geen lekkere Roomkaas crackers meer..
Groeten RoberT
Je bedoelt rookkaas? Heb je geen leuke buren met een magnetron en een lieve glimlach erbij? Of je wilt helemaal geen spul uit de magnetron eten?
Heb je geen kippen, die vinden de misbaksels geweldig en je krijgt heerlijke eieren!
Hahaha, goeie tip. Typisch gevalletje van “denken in oplossingen”.
Hallo Anna-Karina,
Hier weer eens een berichtje van mij :).
Vroeger maakte ik de kaascrackers in de magnetron, door dat ik die niet meer wilde gebruiken heb ik nu een gewone oven die perfect werkt.
Ik was dus blij met jouw recept van kaascrackers in de oven ik heb deze vandaag gemaakt met veel te dure rookkaas van Albert Heijn omdat ik ze bij de Aldi en Lidl niet meer kan vinden.
Ze kwamen mooi uit de oven ik heb ze netjes laten afkoelen maar toen ik ze at vond ik ze smerig zout, iets wat ik nooit had met die kaas in de magnetron (ik weet dat een magnetron het eten aan zout onttrekt).
Ligt dit aan het soort rookkaas of toch aan de bereiding in de oven en niet in de magnetron?
Ik hoop dat jij een antwoord hier op weet.
Groeten en ga lekker door met lekkere recepten
Robert
Beste Robert,
Rookkkaas heeft altijd een andere samenstelling, zelfs van hetzelfde merk kan het nog verschillen. Inderdaad is het bremzout. Dat is een van de redenen dat ik tegenwoordig gewone kaas neem als ik kaascrackers wil. Het verschil tussen oven en magnetron…, eigenlijk zou je dan een gecontroleerd dubbelblind onderzoek moeten doen 😉 Het antwoord heb ik dus niet echt.
Iets te bruin gebakken maar erg lekker. Bij de Aldi in Duitsland hebben ze verschillende smaken rookkaas. Heb er 1 in stukjes gebroken en als croutons bij mijn salade gedaan. Heb er meteen een aantal gebakken want t stonk inderdaad behoorlijk ?
Ja daarom maak ik zelf van liever gewone kaas iets krokants, maar dan meestal toch als omhulsel voor de gevulde taco’s!
Ik gebruik rookkaas van vergeer. Te koop bij Jumbo. En die bevat 0 khd.
Scheelt toch weer. 😉
En deze is erg lekker en goed tot crackers te maken.
Hoi Gea, Helaas hebben wij geen Jumbo in Zaandam. Ik vind rookkaascrackers heerlijk, maar waarom moet het zo stinken? 🙂
Rookkaas van vergeer is goed en die kan je ook kopen bij de Dekamarkt ..misschien heb je die wel in de buurt??
Jazeker, zie vorige berichtje. Ik stuur mijn heer Hans erop af! (Hij is chef boodschappen hier in huis)