koolhydraatarme rookkaas crackers

Koolhydraatarme rookkaascrackers, oven of magnetron

Koolhydraatarme rookkaas crackers zijn heel geschikt als je eens wat anders wilt als ontbijt, maak ze eenvoudig zelf supersnel in de magnetron of iets minder snel in de oven. Je moet het echt een keer proberen, de smaak is heel bijzonder. De gewone rookkaas vind ik geschikter voor het ontbijt, de wat pittiger chili variant is heerlijk als snack tussendoor. Als je de naturel rookkaas neemt bestrooi je rookkaascrackers in wording dan ook eens met  sesamzaad of maanzaad of druk er een paar andere noten/zaden in voordat je ze bakt.

 

Extra’s erop

De koolhydraatarme rookkaas crackers op de foto’s zijn gebakken met zwart en blond sesamzaad, maanzaad, walnoten, pecannoten en neutraal. Vers zijn de rookkaascrackers het lekkerst! Eet ze zo zonder beleg als snack tussendoor. Of beleg met wat je zelf lekker vindt! Ik vind het lekker met een gekookt eitje met een beetje mayo erop, of bij een (tonijn) salade of bij de soep zoals de bloemkoolcappuccino

Rookkaas crackers bewaren

Als je er meer tegelijk maakt, bewaar de rookkaascrackers buiten de koelkast. Liefst in Tupperware of in een emmer van Griekse yoghurt, daar passen ze heel mooi in. Een dag of drie blijven ze wel knapperig, mits goed droog gebakken.

koolhydraatarme rookkaas crackers

 

Pas op voor stank en spetteren

De rookkaas zal gaan borrelen en spetteren. Het verschilt per soort, maar rookkaas bevat vrij veel vocht. Bak ze tussen bakpapier, anders heb je een ravage in je magnetron. Dat bakken stinkt behoorlijk, maar ik heb twee tips voor je:

  • zet een bakje water met een beetje citroensap in je magnetron. 90 seconden op vol vermogen, dan ruikt alles naar citroen
  • of … stap over op een gewone kaas of deze 30+ kaas variant! Die stinken een stuk minder en zijn minstens zo lekker.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je Koolhydraatarme rookkaascrackers

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Koolhydraatarme rookkaascrackers, oven of magnetron

koolhydraatarme rookkaas crackers

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 16, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 9 crackers
  • Koolhydraten: 0,2 khd per stuk zonder toevoeging (9 crackers uit recept)
  • Voorbereiding: 1 min
  • Kooktijd: 2 minuten
  • Klaar in: 3 minuten

Maak rookkaascrackers eenvoudig zelf, eet ze als snack tussendoor. Of belegd met een gekookt eitje of tonijnsalade met een paar kappertjes.

Ingrediënten

Bereiding

  1. De precieze baktijd is per kaassoort verschillend. Soms zijn de plakken dik soms dun. Kwestie van uitproberen dus.
  2. MAGNETRON: Leg per keer maximaal twee plakjes rookkaas tussen dubbelgevouwen bakpapier. Bak 80-90 seconden op 1000W. Haal voorzichtig het bakpapier los en laat de crackers omgekeerd afkoelen. Herhaal dit voor alle plakjes.
  3. OVEN: Leg zoveel plakjes als je wilt naast elkaar op bakpapier en bak in een voorverwarmde oven (180 graden) in ongeveer 15 minuten knapperig. Haal los van het papier en laat ze goed uitharden.
  4. TIP 1:
    Zet de afzuigkap aan en als dat kan ook een raampje open. Met rookkaas is dit namelijk best een stinkklusje. Maak er een stel tegelijk en bewaar die en luchtdichte trommel.
  5. TIP 2:
    Zet na het bakken een bakje water met een beetje citroensap in je magnetron. 90 seconden op vol vermogen, dan ruikt alles naar citroen. Of stap over op deze 30+ kaas variant! Die stinkt niet... en is ook heel lekker.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

29 gedachten over “Koolhydraatarme rookkaascrackers, oven of magnetron”

Ken je onze twee kookboeken al?

 

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

330 Shares
Share150
Pin179
Tweet
+11