koolhydraatarme ratatouille taart

Koolhydraatarme ratatouille taart

Het leukst van de koolhydraatarme keuken is misschien wel dat je zo ongegeneerd veel groente mag eten. Wij hameren nogal op variatie. Je zult bij ons niet snel gerechten met maar één groente erin zien. Ik ben dol op paprika en je maakt mij dan ook superblij met verschillende kleuren paprika; in dit geval geel én rood. Extra lekker vind ik het met courgette, tomaat en aubergine. Dat zit allemaal verwerkt in deze koolhydraatarme ratatouille . Bomvol gezonde groente dus! Wij serveerden de in stukken gesneden op een borrelplank met wat gemengde salade erbij voor meer personen. Uit de ratatouille haal je 8 punten, de taart bevat 4.55 gram koolhydraten per punt.

Koolhydraatarme taartbodem

Voordat je aan de vulling voor de de ratatouille begint maak je eerst de koolhydraatarme hartige taartbodem. *Klik op die link* om naar de ingrediënten en de bereidingswijze te gaan. Als de taartbodem in de oven staat kun je vast beginnen aan de vulling. De courgette en de aubergine moet eerst een tijdje zachter worden. Het zout onttrekt vocht aan de groente, en daarmee verdwijnt een deel van de bittere auberginesmaak. Je spoelt en/of dept het vocht met zout na de inwerktijd er weer vanaf. Dat kan heel goed gedurende de baktijd van de taartbodem.  Dat bestrooien zorgt er ook voor dat het totale groentemengsel niet té vochtig wordt. We hebben ook expres gekozen voor gedroogde tomaatjes en niet voor sappige verse tomaten. Het is extra feestelijk als je voor de vulling twee verschillende kleuren paprika gebruikt (bijvoorbeeld rood en geel).

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme ratatouille taart

koolhydraatarme ratatouille taart

Zo maak je de koolhydraatarme ratatouille

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Koolhydraatarme ratatouille

koolhydraatarme ratatouille taart
Door: van Deelen
Ratatouille, het bekende Franse groentegerecht, in een taartvorm, met als basis een koolhydraatarm taartdeeg met amandelmeel. Barstensvol groente. Courgette, aubergine, tomaat en twee soorten paprika! Als dat niet gezond is…
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 40 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 45 min

Voedingswaarde

Per punt (inclusief korst)
calorieën 403.38 kcalkoolhydraten 4.55 geiwitten 12.57 gvetten 35.61 gvezels 6.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 punten

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Bodem

Vulling

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Bodem

  • Bak de hartige taartbodem voor. Kijk hier voor het recept voor hartige taartbodem . Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C. Bak de taartbodem 10 minuten, of totdat deze licht begint te kleuren. Laat iets afkoelen voor de vulling erin gaat.

Vulling

  • Snijd de courgette en de aubergine in kleine blokjes en spreid ze uit. Bestrooi ze lichtjes met zout en laat minstens 10 minuten intrekken. Dep daarna droog met een keukenpapiertje (misschien wel meer dan één).
  • Snipper de ui en snijd de paprika's in kleine stukjes. Bak 5 minuten met de olie aan in een koekenpan. Voeg dan de courgette/aubergine blokjes toe. Doe de Provençaalse kruiden en de in kleine stukjes gesneden gedroogde tomaatjes erbij. Laat 25 minuten stoven op een matig vuur, of totdat de groenten zacht genoeg zijn. Laat 5 minuten afkoelen.
  • Meng de eieren met de roomkaas en de pittige kaas. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Afbakken

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de ratatouille over de taartbodem en schenk er met een draaiende beweging het eimengsel op. Als je erg van kaas houdt, kun je er nog wat overheen raspen.
  • Bak de taart 20 minuten, of tot deze gaar is. De vulling mag nog een heel klein beetje vochtig zijn. Als je er iets bij wilt serveren, denk dan aan een beetje gemengde sla of aan een halve avocado per persoon.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top