koolhydraatarme rataoullie taart

Koolhydraatarme ratatouille taart

Het leukst van de koolhydraatarme keuken is misschien wel dat je zo ongegeneerd veel groente mag eten. Wij hameren nogal op variatie. Je zult bij ons niet snel gerechten met maar één groente erin zien. Ik ben dol op paprika en je maakt mij dan ook superblij met verschillende kleuren paprika; in dit geval geel én rood. Extra lekker vind ik het met courgette, tomaat en aubergine. Dat zit allemaal verwerkt in deze koolhydraatarme ratatouille taart. Bomvol gezonde groente dus! Wij serveerden de taart in stukken gesneden op een borrelplank met wat gemengde salade erbij voor meer personen. Uit de ratatouille taart haal je 8 punten (6.2 gram koolhydraten per punt).

Koolhydraatarme taartbodem

Voordat je aan de vulling voor de de ratatouille taart begint maak je eerst de koolhydraatarme hartige taartbodem. *Klik op die link* om naar de ingrediënten en de bereidingswijze te gaan. Als de taartbodem in de oven staat kun je vast beginnen aan de vulling. De courgette en de aubergine moet eerst een tijdje zachter worden. Het zout onttrekt vocht aan de groente, en daarmee verdwijnt een deel van de bittere auberginesmaak. Je spoelt en/of dept het vocht met zout na de inwerktijd er weer vanaf. Dat kan heel goed gedurende de baktijd van de taartbodem.  Dat bestrooien zorgt er ook voor dat het totale groentemengsel niet té vochtig wordt. We hebben ook expres gekozen voor gedroogde tomaatjes en niet voor sappige verse tomaten. Het is extra feestelijk als je voor de vulling twee verschillende kleuren paprika gebruikt (bijvoorbeeld rood en geel).

koolhydraatarme rataoullie taart

koolhydraatarme rataoullie taart

koolhydraatarme rataoullie taart

koolhydraatarme rataoullie taart

Ook lekker:

Zo maak je de koolhydraatarme ratatouille taart

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Koolhydraatarme ratatouille taart


koolhydraatarme rataoullie taart

Door Hans van Deelen Geplaatst april 5, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 8 punten
  • Koolhydraten: 6,2 gr. khd per punt inclusief korst) (8 punten uit recept)
  • Voorbereiding: 40 minuten
  • Kooktijd: 60 minuten
  • Klaar in: 1 uur 45 minuten

Ratatouille, het bekende Franse groentegerecht, in een taartvorm, met als basis een koolhydraatarm taartdeeg met amandelmeel. Barstensvol groente. Courgette, aubergine, tomaat en twee soorten paprika! Als dat niet gezond is...

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bak de hartige taartbodem voor. Kijk hier voor het recept voor hartige taartbodem . Verwarm de oven voor op 175 graden (160 graden hetelucht). Bak de taartbodem 10 minuten of totdat deze licht begint te kleuren. Laat iets afkoelen voor de vulling erin gaat.
  2. Snijd de courgette en de aubergine in kleine blokjes en spreid ze uit over een plank of schaal. Bestrooi deze lichtjes met zout en laat minstens 10 minuten intrekken. Dep daarna droog met een keukenpapiertje (misschien wel meer dan één).
  3. Snipper de ui en snijd de paprika's in kleine stukjes. Bak 5 minuten met de olie aan in een koekenpan. Voeg dan de courgette/aubergine blokjes toe Doe de Provençaalse kruiden en de in kleine stukjes gesneden gedroogde tomaatjes toe. Laat 25 minuten stoven op een matig vuur, of totdat de groenten zacht genoeg zijn. Laat 5 minuten afkoelen.
  4. Meng de eieren met de roomkaas en de pittige kaas. Voeg naar smaak peper toe en eventueel nog een beetje zout. Er zit ook al zout op de groenten.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de ratatouille over de taartbodem en schenk er met een draaiende beweging het eimengsel op. Als je erg van kaas houdt, kun je er nog wat overheen raspen.
  6. Bak de taart 20 minuten, of tot deze gaar is. De vulling mag nog een heel klein beetje vochtig zijn. Als je er iets bij wilt serveren, denk dan aan een beetje gemengde sla of aan een halve avocado per persoon.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

375 Shares
Share50
Pin325
Tweet