koolhydraatarme ratatouille taart

Koolhydraatarme ratatouille taart

Het leukst van de koolhydraatarme keuken is misschien wel dat je zo ongegeneerd veel groente mag eten. Wij hameren nogal op variatie. Je zult bij ons niet snel gerechten met maar één groente erin zien. Ik ben dol op paprika en je maakt mij dan ook superblij met verschillende kleuren paprika; in dit geval geel én rood. Extra lekker vind ik het met courgette, tomaat en aubergine. Dat zit allemaal verwerkt in deze koolhydraatarme ratatouille taart. Bomvol gezonde groente dus! Wij serveerden de taart in stukken gesneden op een borrelplank met wat gemengde salade erbij voor meer personen. Uit de ratatouille taart haal je 8 punten (6.2 gram koolhydraten per punt).

Koolhydraatarme taartbodem

Voordat je aan de vulling voor de de ratatouille taart begint maak je eerst de koolhydraatarme hartige taartbodem. *Klik op die link* om naar de ingrediënten en de bereidingswijze te gaan. Als de taartbodem in de oven staat kun je vast beginnen aan de vulling. De courgette en de aubergine moet eerst een tijdje zachter worden. Het zout onttrekt vocht aan de groente, en daarmee verdwijnt een deel van de bittere auberginesmaak. Je spoelt en/of dept het vocht met zout na de inwerktijd er weer vanaf. Dat kan heel goed gedurende de baktijd van de taartbodem.  Dat bestrooien zorgt er ook voor dat het totale groentemengsel niet té vochtig wordt. We hebben ook expres gekozen voor gedroogde tomaatjes en niet voor sappige verse tomaten. Het is extra feestelijk als je voor de vulling twee verschillende kleuren paprika gebruikt (bijvoorbeeld rood en geel).

 

 

Ook lekker:

koolhydraatarme ratatouille taart

koolhydraatarme ratatouille taart

Zo maak je de koolhydraatarme ratatouille taart

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


koolhydraatarme ratatouille taart

Koolhydraatarme ratatouille taart

door Hans van Deelen
Ratatouille, het bekende Franse groentegerecht, in een taartvorm, met als basis een koolhydraatarm taartdeeg met amandelmeel. Barstensvol groente. Courgette, aubergine, tomaat en twee soorten paprika! Als dat niet gezond is...
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: groente, quiche & hartige taarten
Voorbereiden: 40 min
Koken: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 45 min

Voedingswaarden

6,2 gram koolhydraten per punt (inclusief korst)
Koolhydraten 6.2 g

Uit recept

8 punten

Ingrediënten

Bodem, zie onder

Bereiden

Bodem
  • Bak de hartige taartbodem voor. Kijk hier voor het recept voor hartige taartbodem . Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C. Bak de taartbodem 10 minuten, of totdat deze licht begint te kleuren. Laat iets afkoelen voor de vulling erin gaat.
Vulling
  • Snijd de courgette en de aubergine in kleine blokjes en spreid ze uit. Bestrooi ze lichtjes met zout en laat minstens 10 minuten intrekken. Dep daarna droog met een keukenpapiertje (misschien wel meer dan één).
  • Snipper de ui en snijd de paprika's in kleine stukjes. Bak 5 minuten met de olie aan in een koekenpan. Voeg dan de courgette/aubergine blokjes toe. Doe de Provençaalse kruiden en de in kleine stukjes gesneden gedroogde tomaatjes erbij. Laat 25 minuten stoven op een matig vuur, of totdat de groenten zacht genoeg zijn. Laat 5 minuten afkoelen.
  • Meng de eieren met de roomkaas en de pittige kaas. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Afbakken
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de ratatouille over de taartbodem en schenk er met een draaiende beweging het eimengsel op. Als je erg van kaas houdt, kun je er nog wat overheen raspen.
  • Bak de taart 20 minuten, of tot deze gaar is. De vulling mag nog een heel klein beetje vochtig zijn. Als je er iets bij wilt serveren, denk dan aan een beetje gemengde sla of aan een halve avocado per persoon.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 508 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like