Puree-lovers opgelet! Als wij een vegetarisch groentegerecht serveren, dan maken we er vaak een lekker romige puree bij. Gewoon voor de afwisseling van structuren en smaken. En dan is dat tegenwoordig geen aardappelpuree maar een lekkere koolhydraatarme puree natuurlijk. Deze koolhydraatarme puree van pompoen en knolselderij is echt een van onze favorieten. Op die manier heb je zeker geen moeite om aan je portie groente per dag te komen. Ander voordeel is dat gezinsleden ook makkelijker wennen aan een andere manier van eten. Immers deze puree is door de iets zoete groenten nog veel lekkerder dan ouderwetse aardappelpuree. Kinderen zijn er vrijwel zonder uitzondering dol op! Zo eten zelfs de kleintjes genoeg groente, cheat! De puree bevat in de uitgebreide versie per portie 6.5 gram koolhydraten.
Koolhydraatarme puree uit de oven
Je kunt deze basis puree van pompoen en knolselderij prima zo eten, maar nog lekkerder is het met onze uitbreiding. Doe door de pompoen selderij puree nog een gebakken uitje, een eitje en rasp er wat kaas door. Zet het dan nog even in de oven tot er net een bruin kleurtje begint te ontstaan… Of je dekt een ovenschotel ermee af. Of je spuit ze op in mooie, feestelijke torentjes (Duchesse). Als dat niet lekker is dan weet ik het echt niet meer!
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je koolhydraatarme puree van pompoen en knolselderij
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme puree van pompoen en knolselderij
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 350 g knolselderij, in blokjes (17,5 g khd)
- 250 g pompoen, in blokjes (5 g khd)
- ½ blokje (groente)bouillon
- peper en zout, naar smaak
- 50 g roomkaas
UITBREIDEN
- 30 g ui
- 1 eieren, rauw
- Parmezaanse kaas, of andere kaas
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Basis puree
- Snijd en kook de groente 15 minuten in water met een ½ bouillonblokje. Giet de groente af, voeg roomkaas toe en pureer met de staafmixer of stamp tot een gladde puree. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Uitbreiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
- Snipper een uitje en bak het op matig vuur glazig. Meng het uitje samen met een ei en wat geraspte kaas door de bovenstaande puree.
- Verdeel over kleine ovenschaaltjes en zet in de oven tot de puree net begint te kleuren. Als de puree warm is, kun je ook alleen even de grill gebruiken!
- Of je dekt een ovenschotel af met een laagje van deze puree. Of je spuit de puree op in mooie torentjes (Duchesse). Heel lekker en makkelijk koolhydraatarm bijgerecht!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ook weer een blijvertje! Was heerlijk (inc. uitbreiding)
Super lekker ik heb er wel veel paprikapoeder in gedaan , maar dit ga ik vaker maken, goede vervanger van aardappel gerechten 🙃😋
Oh wat is dit super lekker.
Dit ga ik veel vaker maken.
De uitgebreide versie.
Gegeten met geroosterde spruitjes uit de oven.
De uitgebreide versie gemaakt. Overheerlijk! En voedzaam ook, dus voldoende voor 4 porties. Een blijvertje!
Wat voor pompoen kan ik hier het beste voor gebruiken?
Een hokkaido, met zo’n puntje is lekker!
Was super lekker, ik heb er nog een klein knoflook teentje aan toegevoegd… Gegeten met boontjes en een vegetarische burger… Heerlijk
Dit is een heerlijk recept van puree! Ik had niet verwacht dat het zo lekker zou zijn en de smaak is geweldig. Dit ga ik vaker maken
Wat is dit lekker…..ik at nooit pompoen, maar door dit gerecht ben ik er meteen verslaafd aan.
Alleen…..dit is voor 4 personen? ik doe er in mijn eentje 2 keer mee, maar zou het ook ineens op kunnen. Sperzieboontjes erbij en een stuk zalm……smullen maar. Bedankt voor dit recept, ik ga het vaak maken.
Wij rekenen met normale porties, maar het maakt nogal uit of je behoorlijk overgewicht hebt of dat je al redelijk op gewicht bent. Bovendien heb je grote en kleine eters etc.. Het is bedoeld als bijgerecht, met onze hoeveelheden bevat 1 (normale) portie dus 6,3 gram koolhydraten. Als je er slechts twee keer van eet is dat uiteraard 12,6 gram koolhydraten alleen al voor de puree. Als dat past binnen jouw doelen is het prima.
Ach, de zalm en de sperziebonen bevatten toch nauwelijks koolhydraten, dus dit kan wel. Ik controleer mijn suiker 3x per dag, en met deze maaltijd zag ik geen verschil. Dus ik blijf smullen…..morgen weer!
Dat lijkt me prima!
Gemaakt en ingevroren om met kerst te serveren. Super gelukt en lekker!!!
Dat is fijn om te horen Astrid!
Vanavond deze puree gemaakt mét uitbreiding. Gisteren hachee met rodekool gemaakt. Er was nog rodekool over dus vandaar de puree. Rode kool op een bord, puree erbij nadat die in klein pannetje onder de grill had gestaan en laat but not least een gehaktbal. Alleen het gezicht was al een feest laat staan als je het op mag eten!!! Deze puree krijgt een medaille 🥇
Mooi verhaal, dank je!
Had geen pompoen deze vervangen door zoete aardappel, gekookt in kruiden bouillon met gesnipperde knoflook. Wel iets meer koolhydraten natuurlijk maar ook heel erg lekker, zeker met spekjes.
Inderdaad Adri, zoete aardappel bevat zelfs méér koolhydraten dan gewone aardappel. Het valt daarom buiten ons ‘koolhydraatarme’ beeld 😉
Super vandaag weer een grote pan gemaakt. Voor in kleine bakjes in de diepvriezer.
Bij allerlei groente, vis, vlees, ook als basis voor stampotjes
Puur goud! Geniet ervan 😉
Wat is dit lekker!!!!
🤗😃
Ik heb het gemaakt in bakjes gedaan en ingevroren
Weer gemaakt en ingevroren na ontdooien nog super heerlijk. Ik gebruik het als basis bij alles. Maak er stampotjes van of spekjes erbij of gratineren heerlijk. Met andere groente vis of vlees. Echt top
Wat een heerlijk gerecht die knolselderij pompoen puree. Wij hebben een klein beetje spekjes gebakken en een ui en deze samen met de groente gepureerd.
Ik moet zeggen dat ik niet zo’n fan ben van pompoen maar dit vind ik heerlijk. Vandaag gemaakt en ik heb zitten smullen.
Zou je ook een hele pompoen en knolselderij kunnen gebruiken en in bakjes doen en dan in de vrieser doen. Zou het na ontdooien nog lekker zijn?
Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat het zou kunnen. Wel altijd langzaam laten ontdooien, in de koelkast bv.
Deze puree maak ik wel vaker en dan altijd een wat grotere hoeveelheid. Wat over is vries ik in, dat gaat prima.
Ik ga dat zeker proberen, ook met de Duchesse. Altijd handig om dit soort basisgerechten op voorraad te hebben.
Er zijn tenslotte ook doosjes ingevroren pompoenstukjes te koop.