Deze koolhydraatarme puree met bieslook is zeker niet de eerste puree die we posten. Maar volgens mij kun je daarvan nooit genoeg recepten hebben. Want ik (Anna-Karina) ben echt stapeldol op puree, of wisten jullie dat al? 😀 Jarenlang koos ik aardappelpuree met maiskolf en een gehaktballetje op mijn verjaardag. Blij als een kind was ik elk jaar weer! Inmiddels zijn mijn voorkeuren aangepast aan mijn huidige eetgewoontes. De aardappelversie wordt gewoon vervangen door verschillende andere groentes die een hele bak minder koolhydraten bevatten.
De knolselderij!
Een van de meest gegeten groenten hier in huis is denk ik wel de knolselderij. Het is de stevige knol van de selderijplant en die groeit voor een deel onder de grond. Knolselderij uit Nederland is het hele jaar door verkrijgbaar, dat is natuurlijk ook heel fijn. De knol is bruingeel van kleur, het vruchtvlees is bijna wit. De groente heeft een milde, kruidige en lichtzoete smaak. Je kunt de knol het beste op een koele, droge plek bewaren. Je kunt ‘m op veel verschillende manieren verwerken, denk aan gestoofd, gekookt, in de soep, geroosterd als friet of je maakt er koolhydraatarme puree met bieslook van zoals wij!
Fornuisgerecht
In ons grote onderzoek onder bezoekers in 2021 gaven mensen aan dat ze -naast ovengerechten- ook vaker een ‘gewoon’ fornuisrecept of campingrecept wilden. Daar komen we graag aan tegemoet natuurlijk. Wij serveerden bij de koolhydraatarme puree met bieslook, deze makkelijke komkommersalade en portobellospiesjes, echt een voedzame combinatie! In totaal 15,2 g koolhydraten als je 2 portobellospiesen neemt. Oja, als je even geen tafelgrill bij de hand hebt, dan kunnen de spiesjes ook in een grill- of koekenpan. Hoe dan ook: eet smakelijk!
Liever vegan?
Wij gebruiken slagroom voor de koolhydraatarme puree, je kunt die vervangen door een plantaardige room als je de puree liever vegan wilt.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme puree met bieslook
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme puree met bieslook
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 400 g knolselderij, schoon gewogen
- 3 g bieslook, 10-15 stengels
- 40 ml slagroom
- 15 ml olijfolie, 1 el
- nootmuskaat, vers geraspt
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de knol in plakken, schil de plakken en snijd dan in blokjes. Kook de blokjes in ongeveer 15 minuten gaar.
- Knip terwijl de knolselderij kookt alvast de bieslook fijn.
- Giet de gare knolselderij af en stoom even droog in de pan. Pureer met de staafmixer helemaal glad. Meng tot een mooie puree met de slagroom, olijfolie en de helft van de bieslook. proef en breng naar wens op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Tips
- Geef de puree een extra bakronde in de oven met een laagje kaas.
- Wij serveerden bij de koolhydraatarme puree met bieslook, deze makkelijke komkommersalade en portobellospiesjes, echt een heerlijke combinatie! In totaal 15,2 g koolhydraten als je 2 portobellospiesen neemt.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Doe ik echt al jaren! Zó lekker! En als je het “zout” Herbamare gebruikt is het nóg lekkerderderder…..