koolhydraatarme puntpaprika met spinazie en tonijn

Koolhydraatarme puntpaprika met spinazie en tonijn

Zoek je een makkelijk keto ovengerecht? Moet je echt eens deze koolhydraatarme puntpaprika met spinazie en tonijn doen. Succes verzekerd, dat beloof ik. Makkelijk toegankelijke smaken, tikkie Italiaans. Dus niet alleen zalig als lunch voor als je met vrienden bij wilt kletsen, maar ook als keto hoofdgerecht uitstekend. Qua werk reken je op 15 minuten, dan nog 20 minuten oventijd. Eet 2 helften als hoofdmaaltijd met bijvoorbeeld een kleine groene salade of een halve avocado. Voor een lunch kan 1 helft al voldoende zijn met een simpele tomatensla of zoiets. Wij hebben ervan gesmuld en de gevulde paprika verzadigde ook goed. Altijd fijn om niet na een uur alweer met een knorrende maag te zitten. Dat vind ik persoonlijk misschien wel het beste aan een keto dieet, dat je géén honger hoeft lijden en toch superlekker eet!

Advertentie

Kappertjes

We gebruiken in dit ovengerecht -naast spinazie en tonijn- ook een kleine hoeveelheid kappertjes. Dat is wel echt een aanrader want dat geeft de gevulde paprika’s net even een zuurtje en zoute smaak mee. Vandaar dat je eerst de kappertjes en de tonijn door de spinazie mengt, dan even proeven of er nog meer zout door moet. Zou zonde zijn als je vulling voor de ovenpaprika veel te zout uitpakt. Kappertjes worden verkocht in kleine potjes die blijven behoorlijk lang goed in de koelkast. Heb je geen kappertjes in huis? Voeg dan een klein gesneden augurkje toe aan deze koolhydraatarme puntpaprika met spinazie en tonijn, dat is ook best oké. Per helft bevat de koolhydraatarme puntpaprika met spinazie en tonijn: kcal 169.8 ⋆ koolhydraten 3.7 g ⋆ eiwitten 14.42 g ⋆ vetten 10.21 g ⋆ vezels 2.44 g. Dat is 7.4 g koolhydraten per portie als je 2 helften eet, een prima keto maaltijd dus.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je koolhydraatarme puntpaprika met spinazie en tonijn

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarme puntpaprika met spinazie en tonijn

Koolhydraatarme puntpaprika met spinazie en tonijn

Zoek je een makkelijk keto ovengerecht? Moet je echt eens deze koolhydraatarme puntpaprika met spinazie en tonijn doen. Succes verzekerd, dat beloof ik.
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten

Voedingswaarde

Per helft 
kcal 169.8 koolhydraten 3.7 geiwitten 14.42 gvetten 10.21 gvezels 2.44 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 gevulde helften

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Halveer de puntpaprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten en leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C.
  • Snipper de ui en hak de knoflook. Snijd de bosui in ringetjes. Bak ui en knoflook samen met de helft van de bosui 1 minuutje aan in olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat snel slinken.
  • Breng de passata met de Italiaanse kruiden en peper op smaak. Roer dit samen met de kappertjes en uitgelekte tonijn door de spinazie. Proef en voeg zo nodig nog zout toe.
  • Vul de paprikahelften met het spinaziemengsel. Snijd de bol mozzarella in plakjes en verdeel deze over de gevulde paprika's.
  • Bak de puntpaprika met spinazie en tonijn 20 minuten hoog in de oven, of tot de kaas begint te kleuren.
  • Garneer met de rest van de bosui. Eet smakelijk!
  • Eet 2 helften als hoofdmaaltijd met bijvoorbeeld een kleine salade of een halve avocado. Voor een lunch kan 1 helft voldoende zijn met wat tomatensla.

TIP

  • Kom je vetten tekort? Druppel eenvoudig wat goede olijfolie over je gerecht! Of een handje amandelen voor extra eiwitten én vet.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven