Ook zonder oven of fornuis kun je heel simpel hartstikke lekkere taartjes maken. Wij gebruikten voor deze no bake koolhydraatarme pruimentaart kleine, flexibele, siliconen taartvormpjes. Daar wip je de bodems na het opstijven zo uit, dat is wel echt een aanrader. De no bake bodem smaakt een beetje naar marsepein. Dus als je daar een liefhebber van bent duldt dit recept beslist geen uitstel! Voor de vulling gebruiken we ultra-snel-klaar jam. Low carb pruimenjam in ons geval. Al met al bevat 1 zo’n heerlijk taartje 3.75 gram koolhydraten.
No bake?
Ideaal is wel dat je de taartbodem zonder bakken maakt, no bake op z’n Amerikaans. Je hebt dus géén oven nodig voor deze koolhydraatarme pruimentaart. Met een paar ingrediënten die in de koolhydraatarme keuken eigenlijk altijd wel aanwezig zullen zijn, maak je de heerlijke bodem. Je kunt de taartbodempjes vullen met van alles en nog wat. Wij hielden het bij roomkaas en onze pruimenjam.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme pruimentaart
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme pruimentaart
Ook gebruikt
- 2 flexibele siliconenvormpjes Ø 8 -10 cm
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Bodem (no bake)
- 50 g roomboter, zacht
- 100 g amandelmeel
- een beetje citroenrasp
- zoetstof, Wij gebruikten 1 el Steviala Ery-Bronze
Vulling
- 2 el roomkaas
- 30 g pruimenjam, < recept (of vers fruit)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Kneed de zachte roomboter met het amandelmeel, citroenrasp en zoetstof door elkaar. Proef of het zoet genoeg is. Druk het deeg in 2 flexibele siliconenvormpjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- Haal de opgesteven bodems uit de vorm en bedek elke bodem met een laagje roomkaas en een lepel homemade koolhydraatarme pruimenjam.
TIP
- Je kunt voor de vulling ook vers rood fruit gebruiken. Het aantal koolhydraten is uiteraard afhankelijk van welk fruit je gebruikt.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Verrassend makkelijk en verrassend lekker!