Koolhydraatarme poffertjes, hartig of zoet

zoete poffertjes

Zoet, hartig, warm, koud, zomer of winter? Met poffertjes kan alles altijd en overal. Wat mij betreft dan. Deze koolhydraatarme poffertjes bevatten nauwelijks koolhydraten. Het recept hieronder is voor 2 porties poffers à 19 stuks! Per portie zonder beleg 1.75 gram koolhydraten. Ik stel voor 1 serie zoete poffertjes en 1 serie hartige poffertjes. Of halveer het recept als je in je eentje bent. Zonder beleg voor alle 38 poffertjes bevat het recept maar 3.5 gram koolhydraten. Ik zeg doen! 

Koolhydraatarme hartige poffertjes

Je hoeft de koolhydraatarme poffertjes niet alleen zoet te eten maar ook hartig zijn ze geweldig. Tevens zijn de hartige poffertjes goed te combineren met allerlei soorten sla, groente, tomaat, paprika, komkommer, courgette, olijven, etc. Maar ook met een klein stukje kaas, vis, kip, of (vega) vleeswaren.  Of beleg de hartige als prachtig borrelhapje. Als avondsnack zijn ze ook geweldig: dubbeldik snel besmeerd met zelfgemaakte heksenkaas of kaas en een blaadje sla. Misschien maak jij wel een stel koolhydraatarme poffertjes sandwiches als lunch? Of twee met vulling op een prikkertje bij je salade? Verzin het maar!

koolhydraatarme hartige poffertjes

Zoete poffertjes

Uiteraard de klassieke zoete poffertjes met heerlijk smeltende roomboter en koolhydraatarme poedersuiker, Greensweet Icing bijvoorbeeld.  Jullie weten al dat ik het leuk vind om eten aan een spiesje te steken, leuk voor de kinderen. Maar het geeft gelijk een feestelijk gevoel, dus ook extra leuk voor Pasen enzo.  Je kunt ze ook serveren met zuivel of een bolletje ijs erbij en wat vers fruit. De nep poedersuiker is trouwens ook  makkelijk zelf te maken. Neem een korrel-zoetstof en maal die met een koffiemolen, vijzel of met deegroller superfijn.

♥ Ook lekker:

zoete poffertjes

  •  

Zo maak je koolhydraatarme zoete poffertjes of hartig

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


zoete poffertjes

Koolhydraatarme poffertjes, hartig of zoet

Door: Anna-Karina van Denderen
Zoet, hartig, warm, koud, zomer of winter? Met poffertjes kan alles altijd en overal. Wat mij betreft dan. Deze koolhydraatarme poffertjes bevatten nauwelijks koolhydraten. Het recept hieronder is voor 2 porties poffers à 19 stuks! Per portie zonder beleg 1.75 gram koolhydraten.
4.8 van 5 stemmen

Voedingswaarde

Per portie, exclusief beleg.
calorieën 228.2 kcalkoolhydraten 1.75 geiwitten 7.75 gvetten 20.35 gvezels 3.95 g
Gang Amuse & Borrelhapje, Nagerecht - Toetje - Dessert, Ontbijt, Tussendoortje (hartig), Tussendoortje (zoet)
Keuken Europees
Trefwoord pannenkoeken & wafels
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Ook gebruikt

  • Poffertjespan
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties (van 19 stuks)

Ingrediënten

Basisbeslag

Optioneel smaken toevoegen, zie onder

    De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

    Bereiden
     

    Basisbeslag

    • Klop de eieren los met kokosmelk en zout. Meng het bakpoeder eerst door het kokosmeel. Meng dat vervolgens met de eiermassa. Voeg extra smaakmakers toe:

    Extra smaken

    • Voor zoete smaken toevoegen aan het beslag: kaneel, speculaaskruiden, gember, zoetstof.
    • Hartige smaken toevoegen aan het beslag: Provençaalse kruiden, kurkuma, paprikapoeder, chili, bieslook, dille, knoflookpoeder.
    • Verhit een poffertjespan op middelhoog vuur en vet goed (!) in. Vul alle holtes tot net onder de rand. Ik begin altijd met vullen aan de buitenkant, daar is mijn pan wat minder warm dan in het midden. Bak de poffertjes tot de randen droog zijn en keer ze vochtig om. Ja dat is even een handigheidje. Bak ook de andere kant goudgeel.

    Serveren zoete poffertjes

    • Zoete poffertjes: Warm serveren met roomboter en bestrooien met koolhydraatarme poedersuiker. Of Walden farms siroop, of ijs en slagroom. Of laat afkoelen en steek ze al dan niet met een stukje fruit op een prikker. NB: Alle ingrediënten zelf bij tellen als je koolhydraten telt.

    Serveren hartige poffertjes

    • Laat de poffertjes afkoelen. Besmeer ze met zelfgemaakte heksenkaas of kruidenkaas. Of beleg met plakjes zalm, stukje forel, garnaaltjes, rivierkreeftjes, sla, komkommer, tomaat? Liever een reepje paprika, sesamzaad en verse kruiden? Serveer ze enkel, of dubbel, aan een spiesje of op een lepel. NB: Alle ingrediënten zelf bij tellen als je koolhydraten telt.

    © Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

    Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

    Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

    Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

    Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

    Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

    Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

    Bewaren

    Abonneer
    Laat het weten als er
    guest

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    44 Reacties
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties
    M
    M
    3 jaren geleden

    Hallo,

    ik wil je boek graag gaan bestellen. Maar ik wil graag weten of het eenvoudige recepten met ingrediënten instaan die je in huis hebt en niet dat ik ergens ver moet gaan om aan ezel ingrediënten te komen.
    Ik woon niet in de stad en heb dus niet alles bij de hand.

    Corine
    Corine
    3 jaren geleden

    Ik haal ongeveer 25 poffertjes uit dit recept, klopt dat?

    Klazien
    Klazien
    3 jaren geleden

    Voor hoeveel personen is een portie van 19 stuks?
    ik heb er gewoon pannenkoekjes (3 stuks) van gemaakt met roomboter erop, erg lekker, maar vraag me dus af of de hoeveelheid niet teveel is

    Klazien
    Klazien
    3 jaren geleden
    Antwoord aan  Anna-Karina

    Dank je wel Anna-Karina.

    Cees
    Cees
    4 jaren geleden

    15 gram meel lijkt mij zo weinig voor 36 poffertjes.

    Klopt dat?

    Janine
    Janine
    4 jaren geleden

    Kun je de hartige poffertjes ook een dag van te voren klaar maken? en dan op de dag van gebruik beleggen?

    Hennie
    Hennie
    4 jaren geleden

    Hallo Karina,

    Sinds vorige week ben ik met jouw recepten bezig. Heerlijk zijn ze. Ik hoop dat het me helpt een kilo of vijf af te vallen. Ik lees ook dat te weinig eten juist het tegengestelde bewerkstelligt. Hoe weet ik of ik voldoende eet?

    Roxane
    Roxane
    4 jaren geleden

    3 keer geprobeerd , maar de poffertjes blijven plakken. Dus steeds kwam het weer in de prullenbak terecht.

    ik volg precies het recept!

     

    Marianne van Eijk
    Marianne van Eijk
    4 jaren geleden

    Ik heb ze in de oven gemaakt in een bakplaat met 12 ondiepe rondjes. De laatste 5 minuten onder de gril. De kleinkinderen zijn er dol op.

    Ida
    Ida
    4 jaren geleden

    Zaterdag na een dineetje de poffertjes als toetje geserveerd. Waren prachtig geworden en uitstekend van smaak. Weer verbazing alom dat dit mogelijk is in een koolhydraatbeperkt dieet. Dus wederom dank!

    Nick
    Nick
    4 jaren geleden

    Ik heb ze gemaakt met Amandelmeel i.p.v. Kokosmeel.
    Wat 30+ strooikaas erdoor voor de smaak en het beslag liep minder uit. Zo kreeg ik mooie kleine dikke pannenkoekjes.

    hanneke
    hanneke
    4 jaren geleden

    Wat doe ik verkeerd, ze smaken bitter ?

    hanneke
    hanneke
    4 jaren geleden
    Antwoord aan  Anna-Karina

    Ik heb baking soda gebruikt dat is dus niet het zelfde als bakpoeder

    hanneke
    hanneke
    4 jaren geleden

    Kun je de poffertjes ook invriezen

    petra
    petra
    4 jaren geleden

    Hallo,

    Het ziet er heerlijk uit en ben van plan dit morgen te maken. Mijn vraag is alleen of je de kokos ook echt proeft? Mijn vriend houdt helemaal niet van kokos maar zoals kokosolie proef je niet als je er iets mee maakt.
    Groet Petra

    Abbazy
    Abbazy
    4 jaren geleden

    Je zegt dat wijnsteenbakpoeder niks in zit maar zie toch overal 44 koolhydraten per 100 gram

    Danielle
    Danielle
    4 jaren geleden

    ik gruw van kokos, wat zou ik als alternatief voor kokos meel en kokos melk kunnen gebruiken?

     

    Nesca
    Nesca
    4 jaren geleden

    Hallo,

    Kan ik de poffertjes beslag ook als pannenkoeken bakken? Zo ja, bak ik dan een paar kleine pannenkoekjes in de pan of beter 1 grote?

    Nesca
    Nesca
    4 jaren geleden
    Antwoord aan  Anna-Karina

    🙂 Ik ga ze morgen maken!

    ellie engelkens
    ellie engelkens
    4 jaren geleden

    oh heerlijk lijkt me dit al tijdje geleden dat ik poffertjes heb gehad ga het zeker proberen hhh mmm smullenn

    Jenny
    Jenny
    4 jaren geleden

    En dit ga ik volgend weekend proberen, de keuken staat al vol heerlijke dingen en geuren nu. En heb geen kokosmelk in huis, dus op de boodschappen lijst en volgende week proberen. Wel grappig, met gisteren de keukenkast opruimen kwam ik mn gietijzeren poffertjesplaat tegen. En dacht nog die heb ik in geen eeuwen gebruikt 🙂

    linda
    linda
    4 jaren geleden

    Lijkt me heerlijk, vooral de hartige variant dan

    groetjes linda

    Petra Aerts
    Petra Aerts
    4 jaren geleden

    Wat een leuk recept en wat mooi gepresenteerd, krijg er nu op de vroege morgen ( 9 uur) al trek in.

     

    Christel
    Christel
    4 jaren geleden

    Kijk, hier heb ik al lang op gewacht. Die poffertjespan die al zo lang verlegen aan de muur hangt!
    Ik ga dit recept zeker uitproberen. Alleen dan niet met bakpoeder maar met wat baking soda en wat appelciderazijn.
    Reuze benieuwd!