zoete poffertjes

Koolhydraatarme poffertjes, hartig of zoet

Zoet, hartig, warm, koud, zomer of winter? Met poffertjes kan alles altijd en overal. Wat mij betreft dan. Deze koolhydraatarme poffertjes bevatten nauwelijks koolhydraten. Het recept hieronder is voor 2 porties poffers à 19 stuks! Per portie zonder beleg 1.75 gram koolhydraten. Ik stel voor 1 serie zoete poffertjes en 1 serie hartige poffertjes. Of halveer het recept als je in je eentje bent. Zonder beleg voor alle 38 poffertjes bevat het recept maar 3.5 gram koolhydraten. Ik zeg doen! 

Advertentie

Koolhydraatarme hartige poffertjes

Je hoeft de koolhydraatarme poffertjes niet alleen zoet te eten maar ook hartig zijn ze geweldig. Tevens zijn de hartige poffertjes goed te combineren met allerlei soorten sla, groente, tomaat, paprika, komkommer, courgette, olijven, etc. Maar ook met een klein stukje kaas, vis, kip, of (vega) vleeswaren.  Of beleg de hartige als prachtig borrelhapje. Als avondsnack zijn ze ook geweldig: dubbeldik snel besmeerd met zelfgemaakte heksenkaas of kaas en een blaadje sla. Misschien maak jij wel een stel koolhydraatarme poffertjes sandwiches als lunch? Of twee met vulling op een prikkertje bij je salade? Verzin het maar!

koolhydraatarme hartige poffertjes

Zoete poffertjes

Uiteraard de klassieke zoete poffertjes met heerlijk smeltende roomboter en koolhydraatarme poedersuiker, Greensweet Icing bijvoorbeeld.  Jullie weten al dat ik het leuk vind om eten aan een spiesje te steken, leuk voor de kinderen. Maar het geeft gelijk een feestelijk gevoel, dus ook extra leuk voor Pasen enzo.  Je kunt ze ook serveren met zuivel of een bolletje ijs erbij en wat vers fruit. De nep poedersuiker is trouwens ook  makkelijk zelf te maken. Neem een korrel-zoetstof en maal die met een koffiemolen, vijzel of met deegroller superfijn.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

zoete poffertjes

Zo maak je koolhydraatarme zoete poffertjes of hartig

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


zoete poffertjes

Koolhydraatarme poffertjes, hartig of zoet

Zoet, hartig, warm, koud, zomer of winter? Met poffertjes kan alles altijd en overal. Wat mij betreft dan. Deze koolhydraatarme poffertjes bevatten nauwelijks koolhydraten. Het recept hieronder is voor 2 porties poffers à 19 stuks! Per portie zonder beleg 1.75 gram koolhydraten.
4.84 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ook gebruikt

  • Poffertjespan

Voedingswaarde

Per portie, exclusief beleg.
kcal 228.2 koolhydraten 1.75 geiwitten 7.75 gvetten 20.35 gvezels 3.95 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties (van 19 stuks)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Basisbeslag

Optioneel smaken toevoegen, zie onder

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Basisbeslag

  • Klop de eieren los met kokosmelk en zout. Meng het bakpoeder eerst door het kokosmeel. Meng dat vervolgens met de eiermassa. Voeg extra smaakmakers toe:

Extra smaken

  • Voor zoete smaken toevoegen aan het beslag: kaneel, speculaaskruiden, gember, zoetstof.
  • Hartige smaken toevoegen aan het beslag: Provençaalse kruiden, kurkuma, paprikapoeder, chili, bieslook, dille, knoflookpoeder.
  • Verhit een poffertjespan op middelhoog vuur en vet goed (!) in. Vul alle holtes tot net onder de rand. Ik begin altijd met vullen aan de buitenkant, daar is mijn pan wat minder warm dan in het midden. Bak de poffertjes tot de randen droog zijn en keer ze vochtig om. Ja dat is even een handigheidje. Bak ook de andere kant goudgeel.

Serveren zoete poffertjes

  • Zoete poffertjes: Warm serveren met roomboter en bestrooien met koolhydraatarme poedersuiker. Of Walden farms siroop, of ijs en slagroom. Of laat afkoelen en steek ze al dan niet met een stukje fruit op een prikker. NB: Alle ingrediënten zelf bij tellen als je koolhydraten telt.

Serveren hartige poffertjes

  • Laat de poffertjes afkoelen. Besmeer ze met zelfgemaakte heksenkaas of kruidenkaas. Of beleg met plakjes zalm, stukje forel, garnaaltjes, rivierkreeftjes, sla, komkommer, tomaat? Liever een reepje paprika, sesamzaad en verse kruiden? Serveer ze enkel, of dubbel, aan een spiesje of op een lepel. NB: Alle ingrediënten zelf bij tellen als je koolhydraten telt.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


44 gedachten over “Koolhydraatarme poffertjes, hartig of zoet”

  1. Hallo,

    ik wil je boek graag gaan bestellen. Maar ik wil graag weten of het eenvoudige recepten met ingrediënten instaan die je in huis hebt en niet dat ik ergens ver moet gaan om aan ezel ingrediënten te komen.
    Ik woon niet in de stad en heb dus niet alles bij de hand.

    1. Ik weet natuurlijk niet wat je zelf al in huis hebt. Ik vind de ingrediënten niet ongebruikelijk. Maar iets ter vervanging van gewoon meel en suiker zul je toch aan moeten schaffen lijkt me, als je dat niet hebt. Kan vaak in 1 winkel online dan brengen ze het bij je thuis, wel zo makkelijk. Om een indruk te krijgen wat anderen over het boek zeggen en wat ze ervan vinden n kun je het best de (vele) reviews van anderen voor het boek Lekker & makkelijk koolhydraatarm bij Bol lezen.

  2. Voor hoeveel personen is een portie van 19 stuks?
    ik heb er gewoon pannenkoekjes (3 stuks) van gemaakt met roomboter erop, erg lekker, maar vraag me dus af of de hoeveelheid niet teveel is

    1. Het gaat om verzadiging (dat is voor iedereen anders) en wat qua koolhydraten past in je eigen dagtotaal. In principe is 19 van deze poffertjes 1 portie. Staat ook in de tkst trouwens: “Het recept hieronder is voor 2 x 19 stuks. 1 serie zoet en 1 serie hartig stel ik voor. Of halveer het recept als je in je eentje bent. “

  3. Kun je de hartige poffertjes ook een dag van te voren klaar maken? en dan op de dag van gebruik beleggen?

  4. Hallo Karina,

    Sinds vorige week ben ik met jouw recepten bezig. Heerlijk zijn ze. Ik hoop dat het me helpt een kilo of vijf af te vallen. Ik lees ook dat te weinig eten juist het tegengestelde bewerkstelligt. Hoe weet ik of ik voldoende eet?

  5. 3 keer geprobeerd , maar de poffertjes blijven plakken. Dus steeds kwam het weer in de prullenbak terecht.

    ik volg precies het recept!

     

    1. Dat is jammer, dan zal het toch aan je pan liggen misschien? Geen idee wat voor een pan je je gebruikt (ik gebruik gietijzer en die was ik beslist niet met zeep). De pan moet echt heel goed in gevet zijn en voldoende warm uiteraard. Verder zijn er in merken ingrediënten nogal wat verschillen, klik erop meer info welke ik gebruik!! Bijvoorbeeld voor de kokosmelk gebruik ik altijd de dikke heel vette van Fair Trade, dat maakt wel verschil als je zelf een dunne light variant hebt!

  6. Marianne van Eijk

    Ik heb ze in de oven gemaakt in een bakplaat met 12 ondiepe rondjes. De laatste 5 minuten onder de gril. De kleinkinderen zijn er dol op.

  7. Zaterdag na een dineetje de poffertjes als toetje geserveerd. Waren prachtig geworden en uitstekend van smaak. Weer verbazing alom dat dit mogelijk is in een koolhydraatbeperkt dieet. Dus wederom dank!

  8. Ik heb ze gemaakt met Amandelmeel i.p.v. Kokosmeel.
    Wat 30+ strooikaas erdoor voor de smaak en het beslag liep minder uit. Zo kreeg ik mooie kleine dikke pannenkoekjes.

    1. Goedemorgen Hanneke,
      Geen idee? Bitter komt meestal door (teveel) zoetstof/stevia erin? Of kan het zijn dat je geen gewoon bakpoeder hebt genomen maar per ongeluk alleen bakzout (baking soda)? Verder zit er niets in waardoor het bitter zou kunnen gaan smaken.

    1. Vers maken is het lekkerst uiteraard, ik ben zelf nooit zo heel dol op invriezen van dit soort producten. Qua ingrediënten zou het moeten kunnen als ze vers zijn. Misschien eens een paar proberen dan weet je of jij de kwaliteit acceptabel vindt als je ze ontdooit? Laat je het even weten hoe het afloopt?

  9. Hallo,

    Het ziet er heerlijk uit en ben van plan dit morgen te maken. Mijn vraag is alleen of je de kokos ook echt proeft? Mijn vriend houdt helemaal niet van kokos maar zoals kokosolie proef je niet als je er iets mee maakt.
    Groet Petra

    1. Beste Petra, Over smaak valt niet twisten. Ik vind het niet overdreven naar kokos smaken. Voor kokosmeel geldt dat het ook nauwelijks naar kokos smaakt. Kokosmelk smaakt wel naar kokos, maar omdat je het hier gaat verwarmen valt het allemaal reuze mee. Ik kan natuurlijk niet beoordelen of jouw vriend het lust 😉 Als je er wat andere smaakmakers bijdoet zoals kaneel of vanille dan proef je het denk ik al helemaal niet meer. Proberen en zelf beoordelen is de beste manier manier om dingen te proeven en aan te passen aan je eigen smaak. Gewoon doen!
      Succes!
      NB: De neutrale kokosolie heeft inderdaad geur noch smaak, de extra vierge daarentegen smaakt wel degelijk naar kokos.

  10. Je zegt dat wijnsteenbakpoeder niks in zit maar zie toch overal 44 koolhydraten per 100 gram

  11. ik gruw van kokos, wat zou ik als alternatief voor kokos meel en kokos melk kunnen gebruiken?

     

    1. Dan wordt het uiteraard een geheel ander recept. Gemalen lijnzaad (ik maal het zelf in een koffiemolen) zou je kunnen proberen? Bijvoorbeeld in het beslag voor deze pannenkoek vervang je het kokosmeel door gemalen lijnzaad. Even laten staan zodat het lijnzaad het vocht kan opnemen, eventueel nog een beetje extra (amandel)melk erbij en daar dan poffertjes van maken? Als je ‘gewone poffertjes’ wilt uiteraard geen paprikapoeder en chili toevoegen.

  12. Hallo,

    Kan ik de poffertjes beslag ook als pannenkoeken bakken? Zo ja, bak ik dan een paar kleine pannenkoekjes in de pan of beter 1 grote?

  13. ellie engelkens

    oh heerlijk lijkt me dit al tijdje geleden dat ik poffertjes heb gehad ga het zeker proberen hhh mmm smullenn

  14. En dit ga ik volgend weekend proberen, de keuken staat al vol heerlijke dingen en geuren nu. En heb geen kokosmelk in huis, dus op de boodschappen lijst en volgende week proberen. Wel grappig, met gisteren de keukenkast opruimen kwam ik mn gietijzeren poffertjesplaat tegen. En dacht nog die heb ik in geen eeuwen gebruikt 🙂

  15. Wat een leuk recept en wat mooi gepresenteerd, krijg er nu op de vroege morgen ( 9 uur) al trek in.

     

  16. Kijk, hier heb ik al lang op gewacht. Die poffertjespan die al zo lang verlegen aan de muur hangt!
    Ik ga dit recept zeker uitproberen. Alleen dan niet met bakpoeder maar met wat baking soda en wat appelciderazijn.
    Reuze benieuwd!

    1. Ik had de afgelopen jaren geen poffertjes gegeten, wel de wafels die elders op mijn website staan. Het was ouderwets genieten, mijn Hans was teleurgesteld dat ik dit gemaakt had terwijl hij aan het werk was… dus binnenkort weer, voor 2.

Reacties zijn gesloten.

4.84 from 6 votes (6 ratings without comment)
Scroll naar boven