Koolhydraatarme plaattaart met spinazie en peer

koolhydraatarme plaattaart met spinazie en peer

Het is alweer een tijdje geleden dat we een recept maakten met fatheaddeeg, terwijl die vervanger van (blader)deeg toch met gemak bij de allerlekkerste koolhydraatarme varianten op de traditionele keuken zit. Maar we zijn nu terug met een verrassende combinatie: koolhydraatarme plaattaart met spinazie en peer. Belangrijkste aandachtspunt bij het bereiden van de spinazie plaattaart is om het spinaziemengsel écht heel goed te ontdoen van het vocht. Als je te snel denkt dat het wel goed genoeg is, wordt je deeg slap. Nou, dat wil je niet. Eeuwig zonde, en dus makkelijk te voorkomen.

Doyenne de Comice, rijp of onrijp?

De peer voor de plaattaart (Doyenne de Comice) hoeft niet helemaal rijp te zijn. Sterker nog: een beetje harde peer is makkelijker te verwerken en laat minder vocht los. Omdat je ‘m in dunne plakjes snijdt zal het zeker goed gaan. Je kunt natuurlijk ook een Conference peer gebruiken, maar omdat die meer langgerekt is, kost het de nodige moeite om er mooie plakjes van te snijden. De combinatie van de korst met peer, ui, spinazie, geitenkaas en walnoten is mild, maar bijzonder smaakvol. Verras je tafelgenoten er mee! Per taartstuk bevat de koolhydraatarme plaattaart met spinazie en peer kcal 300.18 ⋆ koolhydraten 6.32 g ⋆ eiwitten 14.68 g ⋆ vetten 23.25 g ⋆ vezels 3.6 g.

Je kunt het met 2-3 personen als maaltijd eten als je er nog een salade bijmaakt, of je serveert het in 8 stukken als voorgerechtje.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme plaattaart met spinazie en peer

Zo maak je koolhydraatarme plaataart met spinazie en peer

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarme plaattaart met spinazie en peer

Koolhydraatarme plaattaart met spinazie en peer

In deze koolhydraatarme plaattaart met spinazie en peer zorgt de combinatie met geitenkaas en walnoten voor een mild, maar smaakvol geheel.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per taartstuk
kcal 300.18 koolhydraten 6.32 geiwitten 14.68 gvetten 23.25 gvezels 3.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 stukken

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Bodem

Vulling

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.

Bodem

  • Smelt de mozzarella samen met de roomkaas al roerende in een pan met dikke bodem, tot het helemaal zacht is. Haal de pan van het vuur en meng dan in 1x het amandelmeel en het ei er goed doorheen. Blijf roeren tot je een egale massa hebt. Kneed het deeg een minuutje door met je handen en maak er een platte rechthoekige bodem van. Prik er gaatjes in en bak 10 minuten voor.

Vulling

  • Snijd ondertussen de ui en prei in ringen. Bak deze even aan en olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat snel slinken.
  • Schil de peer, halveer ‘m en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in mooie dunne plakjes.
  • Laat het groentemengsel uitlekken in een zeef en druk vervolgens al het overgebleven vocht eruit. Verdeel het over de voorgebakken bodem. Schik de plakjes peer erop en verkruimel de geitenkaas erover. Maal er verse peper over.
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak de walnoten, verdeel ze samen over de taart. Bak plaattaart met peer nog eens 15-20 minuten of tot hij goudbruin is.
  • Snijd de plaattaart in stukken en serveer met een frisse, simpele groene bladsla.

Portiegrootte

  • Je kunt het met 2-3 personen als maaltijd eten (afhankelijk van wat je erbij serveert). Of je serveert het in 8 kleinere stukken als voorgerechtje.
  • Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar top