Wat een zaligheid! Om je vingers bij op te vreten is deze koolhydraatarme plaattaart met asperge! Natuurlijk kun je variatie aanbrengen bij deze asperge plaattaart. Je kunt nog gerookte zalm of beenham toevoegen. Dat kan niet alleen door de plakjes in de taart te verwerken, maar ook aan tafel kun je eenvoudig dat extra (dierlijk) eiwit toevoegen, voor de voedingswaarde overigens echt niet nodig. Ook lekker is om er wat gehakt gekookt ei er overheen te strooien aan tafel. Als het aspergeseizoen over is, kun je de aspergetaart natuurlijk ook met groene asperges maken. Dit gerecht is voldoende voor 2 porties en bevat 11.65 gram koolhydraten per portie.
Ombouwen
Als het aspergeseizoen weer begonnen is, zijn we er altijd als de kippen bij om het witte goud zo snel mogelijk in huis te halen. De eerste keer eten we de asperges gewoon met roomboter en geprakt ei, lekker traditioneel. Daarna beginnen de varianten. We grapten: “Ja lekker, asperges in bladerdeeg!” Helaas, het koolhydraatarme bladerdeeg moet nog worden uitgevonden. Maar het bracht mij wel op een idee, dat ik meteen heb uitgewerkt. Koolhydraatarme plaattaart met asperge, gemaakt met fathead deeg. Ook niet te versmaden. Natuurlijk niet met de knapperigheid van bladerdeeg, maar wel smaken die elkaar uitstekend aanvullen. Doen!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme plaattaart met asperge
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme plaattaart met asperge
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 750 g asperges, dikte ongeveer 1,5 cm
- kneepje citroensap
- mespunt zoetstof, of enkele druppels
- 1 tl zout
Fatheaddeeg
- 1 x fathead bodem
Roomlaag
- 125 ml crème fraîche
- handje platte peterselie, platte, vers
- handje dille, vers
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Schil de asperges en snijd ongeveer 2 centimeter af van de onderkant. Kook ze 5 minuten in ruim water met citroensap, zoetstof en zout. Laat van het vuur af 10 minuten nagaren met het deksel op de pan. Giet ze af en doe de deksel op de pan om ze niet te snel af te laten koelen.
- Verwarm de hete luchtoven voor op 180 °C en maak ondertussen het fathead deeg volgens de beschrijving en bak de bodem 13 minuten voor in de voorverwarmde oven.
Roomlaag
- Meng voor de roomlaag de crème fraîche, peterselie, dille, peper en zout door elkaar.
Bodem beleggen en afbakken
- Draai de voorgebakken bodem om en bestrijk deze met ⅔ van roomlaag. Laat zo'n 1 tot 1,5 cm tot de rand vrij. Dep de asperges zo vochtvrij mogelijk en leg om en om op de taart.
- Bak de koolhydraatarme plaattaart met asperge vervolgens af in 12 minuten, of tot deze de juiste gaarheid heeft bereikt.
- Geef de rest van de room en eventueel nog wat fijngehakte peterselie er los bij. Smakelijk eten!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wat een feestje dit!! Precies goed gelukt! De roomkaas gemengd met wat mascarpone. Iets dikkere substantie. Bij opdienen gerookte schouderham eroverheen gesnipperd. Echt heeeerlijk !!!
Inderdaad super lekker!! Alleen was bij mij de roomkaas te dun. Veel vocht. Maar dat deed beïnvloedde gelukkig niet de smaak. Dank je wel!
En inderdaad, overal waar ik voorheen bladerdeeg gebruikte, gebruik ik nu jullie fatheaddeeg. Iets minder knapperig maar in veel gevallen eigenlijk veel lekkerder. Hetzelfde deeg gebruik ik ook regelmatig als boterham, ook niet te versmaden.
Deze met asperges ga ik zeker maken, nu ze er zijn eten we ze minstens 2x per week dus een lekkere variatie is dan altijd welkom.
Groet uit ’t oosten.
Persoonlijk vind ik dat je nooit teveel aspergerecepten kunt hebben… Ik zou ze elke dag kunnen eten! Dit jaar moeten we (alweer) ons Limburgse ritueel overslaan, iets met een virus ofzo… Maar anders hadden we een heerlijk weekend vol met asperge-arrangementen geboekt! Volgend jaar dan maar hopen we! Gegroet uit het westen. (Heeft H. al geantwoord op je lieve verjaringsmail?)
Oh, dat ziet er bijzonder uit: als ik ’n eter krijg, dan ga ik het proberen. Ik eet asperges (inderdaad soms wel 2 of 3 x per week!!) altijd op de traditionele wijze, met ham, ei en een botersausje. De aspergeboer woont hier ‘om de hoek’ en ze komen zo vers van het land. Heerlijk!!! Groetjes….