beste koolhydraatarme pizzabodem van fatheaddeeg

Koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg

Deze koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg is tot nu toe echt de beste alternatieve koolhydraatarme pizzabodem (al zeggen we het zelf). Als er iets is wat mensen missen als ze koolhydraatarm of ketogeen eten is dat misschien wel pizza. Oké er zijn inmiddels talloze alternatieve koolhydraatarme pizzabodems. Maar vergelijken met een echte pizzabodem blijft eigenlijk ondoenlijk. Begrijp me goed, de smaak van bijvoorbeeld een bloemkool pizzabodem is uitstekend  en die bodem van tonijn is ook prima. En als je niet zelf wilt maken kun je ook kant-en-klaar alternatieven als Lo-Dough deeg of tortillawrap kopen. Maar deze pizzabodem van fathead deeg geeft veel meer het echte pizzagevoel: én een heerlijke smaak én een goede structuur én lekker stevig. Dat laatste is vooral fijn als je je pizza, zoals wij,  graag uit de hand eet. 

Experimenten met fathead deeg

Geen enkel (meestal van oorsprong Amerikaans) recept voor pizzabodem van fathead deeg lijkt hetzelfde te zijn. Wij hebben ook een stel experimenten achter de rug met diverse verhoudingen. We gebruikten voor de basis verschillende soorten meel, met en zonder ei, verschillende soorten kaas etc. De ene keer werd de pizzabodem veel te droog, de andere keer juist veel te nat. Het smaakte teveel naar kaas, of de bodem was juist veel te smakeloos. Of het recept was lastig te maken of met te veel ingrediënten. Want zo’n koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg is alleen een basis, en moet daarom niet al te ingewikkeld zijn. Het recept hieronder is na al die experimenten onze versie van 100% goedgekeurde, koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg en nog makkelijk te maken ook. En we gaan je precies verklappen waarom en hoe wij het gedaan hebben. Lief hè?

Het geheim van koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg

Om het maar gelijk te verklappen: het geheim van deze koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg zit ‘m vooral in de juiste mozzarella. We hebben diverse merken mozzarellabollen getest. Die bleken stuk voor stuk een behoorlijk slap deeg op te leveren zodat er teveel (amandel)meel bij moest. En dat gaat weer ten koste van de smaak en structuur. Uiteindelijk namen we maar eens een zakje kant en klaar gemalen mozzarella (eigenlijk tegen onze principes) mee bij AH. En laat dat nu net de crux zijn… Dat smelt prima en geeft een mooie stevige basis voor ons fathead deeg, daar maak je nou echt een mooie koolhydraatarme pizzabodem mee! De gehele bodem bevat 6,1 gram koolhydraten. De bodem bak je eerst aan één kant, dan draai je ‘m om en kun je ‘m beleggen met je eigen favoriete topping. Wij maakten deze heerlijke koolhydraatarme tonijnpizza met dit deeg.

Bewaren van gebakken fathead deeg

Het gebakken koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg kun je goed bewaren, zo’n 5-7 dagen in de koelkast, stop je het in de diepvries dan 2-3 maanden. Handig! Het leuke van dit deeg is ook dat je het niet alleen kunt gebruiken als pizzabodem maar ook als basis voor bijvoorbeeld plaattaart, tarte tatin, knakworstrolletjes, croissants, crackers, kaneelrolletjes, bagels etc. We komen er op terug 😉

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

beste koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg
beste koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg

Zo maak je deze koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg

beste koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg is tot nu toe echt de beste alternatieve pizzabodem. Lekker, stevige structuur en makkelijk om te maken!
4.8 van 74 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Hele bodem
calorieën 913.1 kcalkoolhydraten 6.1 geiwitten 57 gvetten 72.4 gvezels 5.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 bodem 2-3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Weeg de roomkaas en het amandelmeel af. Leg het ei alvast klaar.
    koolhydraatarme pizzabodem van fatheaddeeg
  • Neem een pan met dikke bodem. Daarin de kant-en-klaar (!) geraspte mozzarella samen met de roomkaas (ongeveer 5 min.) laten smelten op middelhoog vuur. Blijf over de bodem roeren met een houten spatel. Als je merkt dat het aan dreigt te branden op de bodem, dan staat het vuur te hoog. Als je een mooie egale massa hebt zonder klontjes, doof je het vuur.
    koolhydraatarme pizzabodem van fatheaddeeg
  • Roer het amandelmeel en het ei nu snel (van het vuur af dus!) door de gesmolten kaas. Laat iets af koelen tot je het met je handen kunt kneden. Kneed het deeg een minuutje door.
    koolhydraatarme pizzabodem van fatheaddeeg
  • Vorm van het deeg een dunne aaneengesloten bodem zonder gaten. Rechthoek of rond, wat jij wilt. Je kunt het deeg ook uitrollen tussen twee bakvellen, maar ik vond het met de hand net zo makkelijk vormen. Prik gaatjes in de bodem met een vork tegen het opbollen.
    beste koolhydraatarme pizzabodem van fatheaddeeg
  • Bak de pizzabodem 15 minuten of tot de bodem goudgeel kleurt.
  • Laat buiten de oven iets afkoelen, draai de bodem om en beleg met je favoriete topping. Bak dan met de topping nog eens 10-15 minuten. Smullen verzekerd!!!
  • Omdat de bodem redelijk machtig is is deze hoeveelheid (belegd) geschikt voor 2 of 3 personen als hoofdmaaltijd. Dat is ook afhankelijk van het beleg.
    De totale bodem bevat ietsje meer dan 6 gram koolhydraten, zonder topping. Dat is als basis dus 3 of 2 gram koolhydraten per portie.

LET OP

  • We hebben diverse merken mozzarellabollen getest. Die blijken stuk voor stuk een behoorlijk slap deeg op te leveren.  Het geheim van dit deeg zit 'm vooral in de juiste mozzarella. Kant-en-klaar gemalen mozzarella van AH (#nospon gewoon echt zo…) smelt prima en geeft een mooie stevige basis aan je deeg.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

170 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top