beste koolhydraatarme pizzabodem van fatheaddeeg

Koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg

Deze koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg is tot nu toe echt de beste alternatieve koolhydraatarme pizzabodem (al zeggen we het zelf). Als er iets is wat mensen missen als ze koolhydraatarm of ketogeen eten is dat misschien wel pizza. Oké er zijn inmiddels talloze alternatieve koolhydraatarme pizzabodems. Maar vergelijken met een echte pizzabodem blijft eigenlijk ondoenlijk. Begrijp me goed, de smaak van bijvoorbeeld een bloemkool pizzabodem is uitstekend  en die bodem van tonijn is ook prima. Maar deze pizzabodem van fathead deeg geeft veel meer het echte pizzagevoel: én een heerlijke smaak én een goede structuur én lekker stevig. Dat laatste is vooral fijn als je je pizza, zoals wij,  graag uit de hand eet.

Experimenten met fathead deeg

Geen enkel (meestal van oorsprong Amerikaans) recept voor pizzabodem van fathead deeg lijkt hetzelfde te zijn. Wij hebben ook een stel experimenten achter de rug met diverse verhoudingen. We gebruikten voor de basis verschillende soorten meel, met en zonder ei, verschillende soorten kaas etc. De ene keer werd de pizzabodem veel te droog, de andere keer juist veel te nat. Het smaakte teveel naar kaas, of de bodem was juist veel te smakeloos. Of het recept was lastig te maken of met te veel ingrediënten. Want zo’n koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg is alleen een basis, en moet daarom niet al te ingewikkeld zijn. Het recept hieronder is na al die experimenten onze versie van 100% goedgekeurde, koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg en nog makkelijk te maken ook. En we gaan je precies verklappen waarom en hoe wij het gedaan hebben. Lief hè?

Advertisements

Het geheim van koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg

Om het maar gelijk te verklappen: het geheim zit ‘m vooral in de juiste mozzarella. We hebben diverse merken mozzarellabollen getest. Die bleken stuk voor stuk een behoorlijk slap deeg op te leveren zodat er teveel (amandel)meel bij moest. En dat gaat weer ten koste van de smaak en structuur. Uiteindelijk namen we maar eens zakje kant en klaar gemalen mozzarella (eigenlijk tegen onze principes) mee bij AH. En laat dat nu net de crux zijn… Dat smelt prima en geeft een mooie stevige basis voor ons fathead deeg, daar maak je nou echt een mooie koolhydraatarme pizzabodem mee! De bodem bak je eerst aan één kant, dan draai je ‘m om en kun je ‘m beleggen met je eigen favoriete topping.

Wij maakten deze heerlijke koolhydraatarme tonijnpizza met dit deeg.

beste koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg

 

beste koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg

Bewaren van gebakken fathead deeg

Het gebakken deeg kun je goed bewaren, zo’n 5-7 dagen in de koelkast, stop je het in de diepvries dan 2-3 maanden. Handig! Het leuke van dit deeg is ook dat je het niet alleen kunt gebruiken als pizzabodem maar ook als basis voor bijvoorbeeld plaattaart, tarte tatin, knakworstrolletjes, croissants, crackers, kaneelrolletjes, bagels etc. We komen er op terug 😉

Ook lekker:

Zo maak je de beste koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg


beste koolhydraatarme pizzabodem van fatheaddeeg

Door Anna-Karina Geplaatst juni 21, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 1 bodem2-3 porties
  • Koolhydraten: 6,8 gr khd voor de hele bodem (1 bodem2-3 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Deze koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg is tot nu toe echt de beste alternatieve pizzabodem. Lekker, stevige structuur en makkelijk om te maken!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  2. Weeg de roomkaas en het amandelmeel af. Leg het ei alvast klaar.
  3. koolhydraatarme pizzabodem van fatheaddeegNeem een pan met dikke bodem. Daarin de kant-en-klaar (!) geraspte mozzarella samen met de roomkaas laten smelten op middelhoog vuur. Blijf over de bodem roeren met een houten spatel. Als je merkt dat het aan dreigt te branden op de bodem, dan staat het vuur te hoog. Als je een mooie egale massa hebt zonder klontjes, doof je het vuur. (zie foto)
  4. Roer het amandelmeel en het ei nu snel (van het vuur af dus!) door de gesmolten kaas. Laat iets af koelen tot je het met je handen kunt kneden. Kneed het deeg een minuutje door.
  5. Vorm van het deeg een dunne aaneengesloten bodem zonder gaten. Rechthoek of rond, wat jij wilt. Je kunt het deeg ook uitrollen tussen twee bakvellen, maar ik vond het met de hand net zo makkelijk vormen. Prik gaatjes in de bodem met een vork tegen het opbollen.
  6. Bak de pizzabodem 15 minuten of tot de bodem goudgeel kleurt.
  7. Laat buiten de oven iets afkoelen, draai de bodem om en beleg met je favoriete topping. Bak dan met de topping nog eens 10-15 minuten. Smullen verzekerd!!!
  8. Omdat de bodem redelijk machtig is is deze hoeveelheid geschikt voor 2 of 3 personen als hoofdmaaltijd.Ook afhankelijk van het beleg! De totale bodem bevat 6,8 gr. koolhydraten, zonder topping. Dat is als basis dus 3,4 of 2,7 per portie.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

67 reacties op “Koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

1.47K Shares
Share458
Pin1.01K
Tweet