beste koolhydraatarme pizzabodem van fatheaddeeg

Koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg

Deze koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg is tot nu toe echt de beste alternatieve koolhydraatarme pizzabodem (al zeggen we het zelf). Als er iets is wat mensen missen als ze koolhydraatarm of ketogeen eten is dat misschien wel pizza. Oké er zijn inmiddels talloze alternatieve koolhydraatarme pizzabodems. Maar vergelijken met een echte pizzabodem blijft eigenlijk ondoenlijk. Begrijp me goed, de smaak van bijvoorbeeld een bloemkool pizzabodem is uitstekend  en die bodem van tonijn is ook prima. En als je niet zelf wilt maken kun je ook kant-en-klaar alternatieven als Lo-Dough deeg of tortillawrap kopen. Maar deze pizzabodem van fathead deeg geeft veel meer het echte pizzagevoel: én een heerlijke smaak én een goede structuur én lekker stevig. Dat laatste is vooral fijn als je je pizza, zoals wij,  graag uit de hand eet. 

Advertentie

Experimenten met fathead deeg

Geen enkel (meestal van oorsprong Amerikaans) recept voor pizzabodem van fathead deeg lijkt hetzelfde te zijn. Wij hebben ook een stel experimenten achter de rug met diverse verhoudingen. We gebruikten voor de basis verschillende soorten meel, met en zonder ei, verschillende soorten kaas etc. De ene keer werd de pizzabodem veel te droog, de andere keer juist veel te nat. Het smaakte teveel naar kaas, of de bodem was juist veel te smakeloos. Of het recept was lastig te maken of met te veel ingrediënten. Want zo’n koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg is alleen een basis, en moet daarom niet al te ingewikkeld zijn. Het recept hieronder is na al die experimenten onze versie van 100% goedgekeurde, koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg en nog makkelijk te maken ook. En we gaan je precies verklappen waarom en hoe wij het gedaan hebben. Lief hè?

Het geheim van koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg

Om het maar gelijk te verklappen: het geheim van deze koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg zit ‘m vooral in de juiste mozzarella. We hebben diverse merken mozzarellabollen getest. Die bleken stuk voor stuk een behoorlijk slap deeg op te leveren zodat er teveel (amandel)meel bij moest. En dat gaat weer ten koste van de smaak en structuur. Uiteindelijk namen we maar eens een zakje kant en klaar gemalen mozzarella (eigenlijk tegen onze principes) mee bij AH. En laat dat nu net de crux zijn… Dat smelt prima en geeft een mooie stevige basis voor ons fathead deeg, daar maak je nou echt een mooie koolhydraatarme pizzabodem mee! De gehele bodem bevat 6,1 gram koolhydraten. De bodem bak je eerst aan één kant, dan draai je ‘m om en kun je ‘m beleggen met je eigen favoriete topping. Wij maakten deze heerlijke koolhydraatarme tonijnpizza met dit deeg.

Bewaren van gebakken fathead deeg

Het gebakken koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg kun je goed bewaren, zo’n 5-7 dagen in de koelkast, stop je het in de diepvries dan 2-3 maanden. Handig! Het leuke van dit deeg is ook dat je het niet alleen kunt gebruiken als pizzabodem maar ook als basis voor bijvoorbeeld plaattaart, tarte tatin, knakworstrolletjes, croissants, crackers, kaneelrolletjes, bagels etc. We komen er op terug 😉


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

beste koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg
beste koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg

Zo maak je deze koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

beste koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg

Fathead deeg

Deze koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg is tot nu toe echt de beste alternatieve pizzabodem. Lekker, stevige structuur en makkelijk om te maken!
4.80 van 87 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Hele bodem (basis voor 2-3 porties)
kcal 913.1 koolhydraten 6.1 geiwitten 57 gvetten 72.4 gvezels 5.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 bodem

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel. Je maakt een bodem van ongeveer Ø 23-25 cm, kan eventueel ook in een (spring)vorm.
  • Weeg de roomkaas en het amandelmeel af. Leg het ei alvast klaar.
    koolhydraatarme pizzabodem van fatheaddeeg
  • Neem een pan met dikke bodem. Daarin de kant-en-klaar (!) geraspte mozzarella samen met de roomkaas (ongeveer 5 min.) laten smelten op middelhoog vuur. Blijf over de bodem roeren met een houten spatel. Als je merkt dat het aan dreigt te branden op de bodem, dan staat het vuur te hoog. Als je een mooie egale massa hebt zonder klontjes, doof je het vuur.
    koolhydraatarme pizzabodem van fatheaddeeg
  • Roer het amandelmeel en het ei nu snel (van het vuur af dus!) door de gesmolten kaas. Laat iets af koelen tot je het met je handen kunt kneden. Kneed het deeg een minuutje door.
    koolhydraatarme pizzabodem van fatheaddeeg
  • Vorm van het deeg een dunne aaneengesloten bodem zonder gaten. Rechthoek of rond, wat jij wilt. Je kunt het deeg ook uitrollen tussen twee bakvellen, maar ik vond het met de hand net zo makkelijk vormen. Prik gaatjes in de bodem met een vork tegen het opbollen.
    beste koolhydraatarme pizzabodem van fatheaddeeg
  • Bak de pizzabodem 15 minuten of tot de bodem goudgeel kleurt.
  • Laat buiten de oven iets afkoelen, draai de bodem om en beleg met je favoriete topping. Bak dan met de topping nog eens 10-15 minuten. Smullen verzekerd!!!
  • Omdat de bodem redelijk machtig is is deze hoeveelheid (belegd) geschikt voor 2 of 3 personen als hoofdmaaltijd. Dat is ook afhankelijk van het beleg.
    De totale bodem bevat ietsje meer dan 6 gram koolhydraten, zonder topping. Dat is als basis dus 3 of 2 gram koolhydraten per portie.

LET OP

  • We hebben diverse merken mozzarellabollen getest. Die blijken stuk voor stuk een behoorlijk slap deeg op te leveren.  Het geheim van dit deeg zit 'm vooral in de juiste mozzarella. Kant-en-klaar gemalen mozzarella van AH (#nospon gewoon echt zo…) smelt prima en geeft een mooie stevige basis aan je deeg.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



184 gedachten over “Koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg”

  1. 5 sterren
    Recept gevolgd met de juiste mozzarella 😉 supersimpel, goed gelukt. Een heerlijke bodem. Halve pizza belegd en terug in de oven. Andere helft ga ik morgen beleggen en bakken. Een halve pizza was voor mij voldoende als avond maaltijd.

  2. Ik ga zo het pizza deeg maken. Even een vraag: kan ik 2/3 van de bodem invriezen als het aan een zijde gebakken is of moet ik dan eerst beide kanten bakken?

  3. Gertie Berghof

    5 sterren
    1e keer bij gebrek aan bakpapier op alufolie😏 mislukt,zat helemaal vastgeplakt. Vandaag op bakpapier…..wat ’n heerlijk recept, doe de volgende keer wel wat zout in het recept . 1/3 e is voldoende als lunch voor mij.

  4. 5 sterren
    Wat een geweldig recept. Heb de belegde pizza ingevroren, smaakt voortreffelijk en de bodem bleef goed. Hartstikke bedankt voor jullie recept.

  5. 5 sterren
    Gemaakt met de verse mozzarella van de L*dl. Rustig laten smelten met de roomkaas. Op gevoel amandelmeel erbij, eitje en beetje zout en klaar! Topping erop en smullen.
    Heerlijk!!

  6. 5 sterren
    Wat een feestje dit, heb er al meerdere pizza’s meegemaakt, maar gebruik het ook dun uitgerold voor worsten broodjes, spinazie/kaas broodje, pecanbroodjes. En ik smelt de kazen in een minuutje in de magnetron, ei en amandelmeel er door en binnen no-time klaar. Dank voor jullie recept! Gr. Sandra

  7. Moet je voordat je de roomkaas en mozzarella in de pan doet om deze te smelten, olijfolie in de pan doen of moet het zo in een droge pan?
    Ga het van het weekend proberen! Nu al zin in.

  8. Cornélie Schaap

    Gisteren Argentijnse empanada’s gemaakt.
    Het was heerlijk.
    Maar vraagje.
    Kan je ze ook invriezen en daarna weer opwarmen?

  9. Vanavond voor het eerst gemaakt, echt heerlijk! Maar komt voornamelijk door de topping. De bodem bleef wel wat slapjes….

  10. Ik heb de pizza vandaag gemaakt. Er staat voor 2 a 3 personen, maar ik heb hem helemaal opgegeten. Hij smaakte lekker maar ben ik nou zo’n grote eter? Ik kon hem met gemak op. 😏

    1. Dat zal dan. De bodem alleen al bevat: calorieën 913.1 kcal ⋆ koolhydraten 6.1 g ⋆ eiwitten 57 g ⋆ vetten 72.4 g ⋆ vezels 5.3 g, dat is beslist niet weinig. Wij gaan overigens altijd uit van gemiddelde porties, het spreekt voor zich dat het wel scheelt of je nu 90 of 60 kilo weegt. Maar de hele pizza met beleg opeten zou mij niet lukken 😉

  11. Wat heerlijk was dit! Heb hem wel helemaal alleen opgegeten🤭. Ga dit zeker vaker maken.

    1. Zat nog even te kijken. Maar ik had de helft van alles genomen. Schrok al even dat ik zo veel gegeten zou hebben 🤗

  12. 5 sterren
    Vanavond weer een heerlijke pizza gegeten. Het is een favoriet. Zo lekker met courgette, ui, paprika, champingnons en eigengemaakte pasta saus.

  13. 5 sterren
    Vandaag van dit recept een pizza gemaakt. Lukte in 1x en het heeft me gesmaakt. Bedankt voor het recept! Eindelijk weer eens pizza gehad. Bedankt voor het recept 😁

  14. 5 sterren
    De eerste keer lukte het gelijk en we gaan vanavond het weer eten. Dank je wel voor het uitproberen en delen.

  15. Niet van mezelf en ook nog niet geprobeerd, maar voorkomt wel een aangebrand pannetje: Doe de mozzarella en roomkaas in een kom en zet deze 30 seconde in de magnetron op de hoogste stand. Haal de kom er uit, schep alles even om en zet nogmaals 30 seconden in de magnetron.Kijk of alles goed gesmolten is, anders herhaal je stap 2 tot dat de kaas gesmolten is.

  16. Beste Anna hoe doe ik hier croissants van maken staat nog niet bij de recepten toch??
    Dank alvast Pizza mak ik er altijd al van heerlijk!!

    1. Nee dat klopt, we hebben dat nog steeds wel op ons lijstje staan. Ik was van plan er een beetje amandelmeel bij te doen en dan oprollen zoals bij croissants. Het zal nooit zo ‘bladeren’ en luchtig worden als de échte. Maar qua vorm lijkt het me wel leuk. Laat maar weten, of dien je recept in als bezoekersrecept?

        1. Leuk!
          Recept insturen:
          Lees ook even onze tips om een leuke foodfoto te maken.
          Stuur je koolhydraatarme recept met eigen foto in via e-mail, graag met:

          1. De gebruikte ingrediënten (gewicht/hoeveelheid en wat)
          2. Een duidelijke beschrijving in stappen van hoe je het maakte
          3. Natuurlijk mag je ook vertellen waarom je het zo’n lekker of fijn recept vindt
          4. Minstens 1 goede eigen foto (liefst in liggend formaat)
  17. 5 sterren
    Absoluut een topper. Al vaak gemaakt met de AH geraspte mozzarella. Vanavond die van de Jumbo proberen. Die heeft wel iets meer khd (0.6 meer) maar scheelde me een extra bezoekje aan de supermarkt. Ben benieuwd of het hetzelfde effect heeft.

  18. 5 sterren
    Oohhh….. vanavond voor het eerst gemaakt en echt…… ik dacht dat ik in een restaurant zat te eten zo lekker!! Gewoon lekker een keer pizza! Wel te veel op want hij was zo lekker dat ik het niet bij 1 portie kon houden…ghehe. Bedankt! 

  19. 5 sterren
    Heerlijk recept voor een pizzabodem. Sinds we koolhydraatarm proberen te eten komt deze pizzabodem vaak voorbij.
    Heel erg krokant wordt die niet echter omdat die wat zachter is hebben we hem gisteren gebruikt als heerlijk koolhydraatarm alternatief voor durum döner🤤
    Beetje sla ernaast omdat hij nog terug de oven in ging maar een heerlijk gerecht.

  20. Hoi, het klinkt als een geweldig recept. Ik heb een allergie voor amandelmeel, kun je een alternatief geven? Ik gebruik vaak kokosmeel, maar weet niet of dit de meest geschikte vervanger is in dit geval. Dankjewel!

      1. Annette Kemp

        Ik heb ipv amadel meel chufa meel gebruikt. Ging ook heel goed. Iets zoeter

  21. 4 sterren
    Ik ben aangestoken met koolhydraatarm eten voor mijn moeder (Zita). Vandaag deze pizza gemaakt met verse tomatensaus. Heerlijk, alleen volgende keer ietsjes langer laten bakken.

  22. 5 sterren
    Wat een prachtig deeg – het smaakt fantastisch en is super makkelijk om te maken. Wat ben ik toch blij met jullie recepten! Met de duidelijke uitleg lukt alles in 1 keer, en het smaakt allemaal super lekker! Ik ben fan van jullie website 🙂

  23. 5 sterren
    Ik heb werkelijk nog nooit zo’n goede pizzabodem vervanger ervaren. Super! Ik heb ‘m nu 3 keer gemaakt. Morgen ga ik er croissants van maken. Geweldig!

  24. Een populair gerecht bij ons is ‘witlof in een jasje’, in bladerdeeg wel te verstaan. Gisteren heb ik voor mezelf het bladerdeeg vervangen door dit fathead deeg. Lekkerrrrr en weer kan er een geliefd recept regelmatig op tafel komen. Groet, Erna.

  25. 5 sterren
    Supervet!! (Letterlijk). Hij is hier heel goed gelukt. Tomatensaus zelf gemaakt met hot sauze, topping rode ui en cervelaat. Dankjewel voor het recept!

  26. 5 sterren
    Lekker recept. Handig is om na het smelten van de kaas de pan van het vuur te nemen en eerst het ei erdoor te roeren totdat het helemaal opgenomen is. Vervolgens de amandelmeel goed erdoor roeren totdat ook die opgenomen is. Met deze volgorde heb je een mooi glad deeg dat je gelijk met vochtige handen op je ondergrond kunt uitdrukken.

  27. 5 sterren
    Tientallen keren gemaakt. Superlekker. Vandaag met gerookte zalm erop. Jammie

  28. 5 sterren
    Elke keer weer heerlijk en toen kwam ik tot ontdekking dat hij uit de vriezer na het beleggen en bakken nog meer crispi was ,en dat een surprise is en blijft dan bak ik er voortaan 2 voor in de vriezer 😋😋😘Dank weer voor al dat lekkers 👍👍
    PS voor Ilona ik heb een Tefal steelpannetje met binnenkant dus ??Teflon plakt niet en wast het zo schoon ideaal hoor niks schuren groet Francisca.

  29. Superlekker! Zou fijn zijn als je jullie recepten ook kan delen via whatsapp…

  30. 5 sterren
    Heerlijk recept. Heb er een pizza van gemaakt! Eenvoudig te maken en snel klaar. Erg blij met het recept. Ga binnenkort zeker een aantal bodems op voorraad maken.

  31. 5 sterren
    Wow dit is zo supermakkelijk om te maken en t smaakt ook nog een top . Helemaal happy met dit recept 😄👏

  32. 5 sterren
    Eindelijk heb ik dit recept geprobeerd. Ik pakte het verkeerde blokje (curry! ipv tomatensaus) uit de vriezer. Toch lekker.

  33. 4 sterren
    Als je nou door de gewone mozzarellabol een paar gram absorberend meel (zoals maismeel) zou doen, heb je toch hetzelfde als de AH mozzarella? Welk product is dan het meest geschikt?

  34. Ontzettend lekker! Vraag me echter wel af hoe jullie de pan weer schoon krijgen zonder een lamme arm zoals ik door het schuren…..:-)

  35. 5 sterren
    Ik heb 150 gram rauwe bloemkoolrijst toegevoegd met eetlepel water. Werd prachtig beslag. Aan het eind 1 eetlepel kokosmeel toegevoegd. Dit is een blijvertje, dank voor het delen van dit recept 🤩

  36. Dank voor dit mooie recept. Ik heb een vraag. Kun je het deeg ook ongebakken invriezen in bolletjes? En ik zou het wat lichter willen maken door er gekookte bloemkoolrijst aan toe te voegen. Heb je dat al eens gedaan? Hoor graag van je, groet Martha

  37. 4 sterren
    Hoi,na de eerste x bakken was de bodem perfect. Na de topping erop weer in de oven,maar dan werd de bodem wel heel slap,niet meer met de hand te eten. Zou het kunnen door te veel tomatensaus (jullie recept)?. Maar de smaak was wel zalig!

    1. Nee dat komt door de mozzarella, dat is kaas. Kaas wordt gewoon weer zacht als je het terug in de oven zet met een natte vulling erop. Het is nu eenmaal geen bodem van tarwemeel die knapperig blijft.

  38. Dag,
    Ik heb een vraagje. Ik las dat je dit fatheaddeeg ook voor croissantjes of kaneel broodjes kan gebruiken. Wanneer rol je de boel dan op? Na een eerste ( misschien kortere) bakperiode of voor het bakken? Ik hoor het graag

      1. Dank, ga ik eens vergelijkend waren onderzoek doen. Ik heb het omdat ik juist tijd en ingrediënten had. Het nu eerst kort voorgebakken. En daarna een beetje ” nepsplenda” erop en kaneel en opgerold. Lekker maar beetje taai. Dus volgende keer probeer ik het andersom.

    1. Dank, ga ik eens vergelijkend waren onderzoek doen. Ik heb het omdat ik juist tijd en ingrediënten had. Het nu eerst kort voorgebakken. En daarna een beetje ” nepsplenda” erop en kaneel en opgerold. Lekker maar beetje taai. Dus volgende keer probeer ik het andersom.

  39. 5 sterren
    Ja, deze is zooooooo lekker! Er was dit keer geen geraspte mozzarella meer bij de AH, dus ik heb gewoon een bol genomen en er na het raspen een beetje aardappelzetmeel bij gedaan (dat zit er namelijk in): zelfde effect! TOP!

  40. 5 sterren
    Dat was erg lekker. Bodem werd mooi bruin en krokant. Heerlijk met spinazie en gerookte ham of ansjovis. Het deeg liet zich goed mengen, daarna was het nog wat nat maar tussen twee vellen bakpapier liet t zich goed uitrollen tot een dunne plak. Heerlijk

  41. Super lekker!! Vandaag deze bodem gemaakt, was ik al veel langer van plan. Vanmorgen de bodem gebakken zodat ik hem vanavond alleen maar hoefde af te bakken met de topping van tomatenpuree, salami, roerbakgroente en geraspte kaas…Smullen, ik vond hem nog lekkerder dan de “ gewone” pizza. Ook mijn man vond hem heerlijk, dus die eet de volgende keer ook met me mee, hoef ik geen 2 potjes te koken. Dank jullie wel weer….

  42. Mariska Biegstraaten

    5 sterren
    Beste Anna-Karina en Hans,
    We hebben net weer gesmuld van de, intussen onze zondagse, pizza!
    Ik heb na een aantal keren 3 varianten voor toppings, de nieuwste van vandaag was, dun besmeren met tomatensaus dan plakjes tomaat, mozzarella, pesto en basilicum. Na het afbakken nog een beetje olijfolie gesprenkeld.
    Een andere variant is geitenkaas, verse vijgen, rode ui, prosciutto en pistache nootjes. Na het afbakken nog wat balsamicocrème en rucola.
    De derde is kipshoarma gebakken met witte kool en na het afbakken dun gesneden ijsbergsla en knoflook saus
    Na een aantal keren heb ik ontdekt dat het super makkelijk is om het “pizzadeeg” op de aanrecht uit te rollen tussen twee vellen bakpapier! Het plakt dan niet en je kunt een mooie ronde vorm creëren.
    Kortom heel blij met het basis recept, zeker voor mij als geen pizza
    Iiefhebber want ik vind de “echte” bodems altijd te dik.
    Met dank!
    Ps ik wilde nog wat fot’s toevoegen maar dat kan denk ik niet op dit reactie platform…

  43. Familie Herngreen

    5 sterren
    Goedenavond! We hebben zojuist het recept geprobeerd. Heerlijk! Na de bloemkool-, courgettebodems die wel lekker maar wat slap waren geeft dit echt weer hét pizza gevoel! En onze dochter met Diabetes en Coeliakie was ook laaiend enthousiast. Konden we allemaal glutenvrij meegenieten! Deze gaan we vaker eten! Dank!

  44. Goedenavond, helemaal het recept gevolgd, maar klopt het dat het deeg heel plakkerig wordt? Ik kon het echt met de hand niet kneden. Bij jullie op de foto was het meer een bal deeg maar dat kreeg ik niet.

  45. Vandaag uitgeprobeerd en mijn man vond het lekker! Helaas kan ik t zelf niet eten omdat ik allergisch ben voor amandelen, maar t ziet er goed uit! Lekkere stevige bodem, ruikt ook goed!

  46. 5 sterren
    Wat lekker heb deze vandaag gemaakt eerst vanmorgen een kant en vanavond gevuld met resten eerst tomaten ,paprika ui prei rucola bovenop en natuurlijk olijven.
    En afgebakken hij zag er net zo mooi uit als op je foto en weet zeker dat hij net zo lekker was mijn man ook verrast al een poos geen pizza gehad ivm diabetes verrassing hoor !!

  47. Vraagje ik heb gekeken op body&fit voor amandelmeel maar de almond flour/organic dat is de witte geeft geen koolhydraten aan en andere die ik op die site vindt zijn allemaal meer rond 9 In.
    Bij Pit en Pit zie ik maar een soort klopt dat ,pas begonnen op jullie recepten heerlijk hoor maar nog een beetje zoekende dus hoop dat je een antwoord hebt!! Ga morgen de pizza bodem maken heb nog net 50 Gr amandelmeel vandaar moet ik bestellen!! Bedankt Cisca.🤔

  48. Vandaag voor het eerst de bodem uitgeprobeerd met morzarella van ander merk met toevoeging van 1 eetlepel lijnzaad (gemalen) en een schepje psyllium. 1 heel groot ei gebruikt. Gebakken in de koekenpan. Wel wat spelen met de temperatuur tijdens het bakken. Maar goed gelukt.
    K

  49. 5 sterren
    Een nauwelijks van echte pizzabodem te onderscheiden bodem. Heerlijk van smaak, stevig en toch luchtig….we hebben gesmuld dus jullie zijn geloofd 😉 Aanrader!

  50. Goedemorgen Anna-Karina, vandaag weer je overheerlijke pizzabodem (3) gebakken. En ik heb een ontdekking gedaan. Alle eerder keren kwamen er flinke blazen op. Dat geeft niets natuurlijk. Maar het rara was dat het niet bij elke pizza gebeurde. Vandaag heb ik het bakpapier nat gemaakt en uitgeknepen. Toen het deeg erop en in het midden van de oven gezet. En ongelooflijk: alle 3 de bodems zonder blazen. Dat wilde ik je toch even vertellen. En vanavond eten wij dus heerlijke pizza’s.

  51. Goedemorgen,

    Ik wil hem ook graag maken, alleen hier maak ik altijd calzone… met gehakt prutje er in.
    Kun je het deeg vullen en dubbel doen en dan bakken? Net als bij gewoon deeg?

  52. Hallo Anna-Karina,
    Nog steeds enthousiast over je Fathead pizza bodem. Hiervoor schreef ik eens dat het deeg plakkerig bleef. Dit is nog steeds zo. De reden kan ik niet achterhalen. Ik volg precies je recept. Maar ik laat me niet kennen. Gewoon tóch de wat plakkerige deegbal op je bakpapier storten, je handen ietsje vochtig maken ( dan plakt het niet zo aan je handen) en dan met je handen de deegbal uit drukken tot de gewenste grootte. Gaat super en je bent waar je zijn wilt. Misschien hebben de anderen met plakdeeg hier iets aan.

    1. Hoi, hoi, wat een fantastisch pizzadeeg is dít, zeg!
      Ik lees hieronder e.e.a. over plakkerig en blazen in het deeg. Wat dat laatste betreft: heerlijk, die zitten ook in de échte dunne Italiaanse pizzabodems. Dat vind ik de grote plus van dit deeg, dat je er een superdunne en knapperige bodem voor pizza en/of Flammkuchen van kunt maken.
      Wat betreft plakkerig: voor mij hoort dat bij dit deeg. Tip: stort het deeg op een vel bakpapier. Leg er een ander vel bakpapier bovenop en strijk met je handen of een deegroller in de gewenste vorm en tot de gewenste dikte. Als het bakpapier in de weg gaat zitten: alles omdraaien, papier strak trekken en de boel weer vlak en in vorm strijken. Bovenste vel er af hale, en de pizza kannin de oven. Succes!

  53. Voor het eerst dit recept gemaakt. Het deeg plakte aan mijn handen helaas, zal wel niet goed afgekoeld zijn. Maar voor de rest verrukkelijk!

  54. Hallo Anna-Karina, zojuist weer een paar heerlijke bodems gebakken. Maar toch heb ik hier een vraag over. Hoe komt het dat bij sommige bodems de bovenkant bol gaat staan tijdens het bakken? Er zit dan allemaal
    lucht onder. Dit is niet bij elke bodem. Nu ook weer: eentje is perfect en de andere is weer bol. En toch ga ik elke keer hetzelfde te werk volgens mij. Heb jij hier een verklaring voor?

    1. Even gaatjes inprikken met een vork, dan kan de lucht er tijdens het bakken onder vandaan. Ik vergeet dat zelf ook regelmatig, op zich niet erg. Zal proberen eraan te denken om het erbij te zetten. 😀

  55. Hoi heb net je bodem gemaakt… is best een grote voor als je alleen bent. Zou ik de helft ook in kunnen vriezen?? Iemand dat al geprobeerd? Gr linda

    1. Hoi Linda, ja dat kan zeker! Dat hadden we al in de tekst gezet:
      “Bewaren van gebakken fathead deeg
      Het gebakken deeg kun je goed bewaren, zo’n 5-7 dagen in de koelkast, stop je het in de diepvries dan 2-3 maanden. Handig!”

  56. Gister de pizza bodem gemaakt, het werkt perfect met de geraspte mozzarella . Echter geef ik de voorkeur aan de andere knapperige plaatbodem.
    Ik heb de amandelmeel van pit en pit en heb even gekeken wat daar op staat…10 kh per 100 gr.
    Ik heb nog nooit zo veel gebakken als in de korte periode dat ik jouw site ken.
    Dank je wel 😊

  57. Ook bij ons was de pizza een groot succes! Van vriendlief mag hij in de herhaling en dat is een groot compliment. Hij is niet met elke pizzabodem tevreden.

    Ik heb wel gesmokkeld, want hij was ook bij mij best klef. Heb er een lepel tarwezemelen door gedaan, die nemen veel vocht op. Kan vast ook wel met psylliumvezels. Even wachten en daarna kneden en vormen.

    Bedankt dus weer voor dit geweldige recept.

  58. Wat een super makkelijk toprecept! Hier is ie goed gelukt met de gratinkaas van de Lidl die bestaat uit mozzarella/emmenthaler/gruyere. Lekker krokant geworden en net alsof je een echte pizza eet!

    1. Hoi, vanmorgen meteen bij de Lidl gezocht naar de gratin kaas. Ik vond alleen een gratin kaas gemaakt van Mozzarella, Emmenthaler en gerijpte harde kaas. Er stond geen Gruyere op. Dat zou misschien de gerijpte harde kaas kunnen zijn???

  59. Hallo, ik heb net je pizza recept gemaakt. Het is heel goed gelukt en ook heel lekker, maar hij is totaal niet krokant. Zou dat liggen aan de tomatensaus die erop ligt (ook volgens jouw recept, dus ook lekker). Zou het een oplossing zijn om de deeg zonder de topping langer in de oven te laten? Dank voor de vele heerlijke recepten alleszins!

    1. Nee hoor dat klopt, heel krokant wordt het niet, alleen een beetje aan de randen. Wel lekker stevig, zodat je de punten ook op kunt pakken. Zeker iets verder doorbakken zal ook iets helpen.

  60. Beste Anna-Karina en Hans,
    Eindelijk plaats ik een reactie, vandaag de pizzabodem van fatead deeg gemaakt en voor de vulling uien en spekblokjes gebruikt met kleine tomatenplakjes en een onderlaag van kruidenkaas.
    Het was heerlijk. Ik zal later een foto sturen, met dank voor al jullie recepten, groet , ine

  61. Manlief snakt naar een pizza. Al eerder een poging gedaan met de bloemkool basis. Die blijft te papperig. Vandaag de pizzabodem van fathead deeg gemaakt.
    Nou, die is fantastisch gelukt. Nu weer een stimulans om door te gaan met het koolhydraatarm dieet.
    Uit jullie boek ‘Lekker & makkelijk Koolhydraatarm’ haal ik regelmatig gerechten. Tot nu toe was het dieet heel streng max 30 gr khd per dag. Maar nu een stap verder, gelukkig, nu kan ik nog meer recepten gaan proberen.

  62. 5 sterren
    Ik had het recept gelezen (en jullie experiment) en wilde het heel graag proberen. Maar toen las ik een aantal van de reacties… Toch geprobeerd en prima gelukt! Ook de kinderen waren enthousiast! Na af en toe een hapje was dit mijn eerste pizza na de diagnose diabetes type 2 (december 2015)! Dank je wel voor het recept!

  63. Hoi, ik heb al heel veel recepten van je site en uit je boek gemaakt, maar ik heb ook helaas dezelfde ervaring als Hanny hier…het werd een zeer nat deeg, probeerde het te kneden en dan met tien vingers in klef deeg, hoe nu verder..;-) Manlief met amandelmeel in de weer, maar het werd echt geen succes, bovendien een kleine platte lap. Ik heb geen idee wat ik fout deed, goede mozarella gebruikt, amandelmeel van AH, misschien ooit weer eens proberen met ander meel, voorlopig houd ik het maar bij het italiaanse brood (ook plakkerig maar dat smeer ik uit op een bakpapier)

      1. Hoi Anna-Karina, ik zou het niet anders weten dan dat het aan het meel ligt. Misschien nog een poging wagen (er ligt nog een zakje mozzarella) Het amandelmeel bij Pit & Pit heeft 10 gram koolhydraten, zag ik op de site. Maar had in jouw informatie gelezen dat je meestal tussen 5 en 7 de voorkeur geeft? Ik ga me er eens beter in verdiepen, tot nu toe geen probleem gehad met welk soort amandelmeel (ik koop het liefst in de reclame, gezien de prijs)
        En een filmpje zou misschien wel heel verhelderend werken…vanavond maar weer eens een lekkere quiche! Dat lukt me beter. Overigens vorige week een viergangen diner gemaakt met jouw recepten, een succes!! Dank je wel.

        1. De waardes van voedingsmiddelen kunnen fluctueren, dat is óók onze grootste frustratie. Per merk verschilt het enorm en per ‘lot’ ook. Wij rekenen alles handmatig uit en kunnen helaas niet elke keer de waardes aanpassen. Amandelmeel spant wel de kroon. Sommige mensen kopen in Duitsland amandelmeel van 3-4 gram khd en hier in Nederland kom je merken tegen met ruim 20? Snap jij het snap ik het 😉 Dat kan natuurlijk nooit hetzelfde product zijn. Maar ik weet ook geen oplossing voor al die verschillende waardes. Ik heb nog amandelmeel van Pit en pit met 6 khd staan, blijkbaar is dat nu ook weer omhoog.

  64. Christianne Hueting

    Erg lekkere pizzabodem. In de verte doet het denken aan een stevige oepsie. Maar zeer geschikt voor een onze pizza. Ik was een beetje bang dat het slap zou worden nadat de tomatensaus er op was gedaan maar dit was niet het geval. Voor herhaling vatbaar.

  65. Gisteren gemaakt was verrukkelijk. Iedereen vondt het lekker. En makelijk te maken. Voor herhaling vatbaar.

  66. Dank je wel voor je snelle antwoord. We hebben gisteren een pizza gegeten. Alle voorgaande varianten ( bloemkoolbodem) vonden wij mwah. Nodigde niet uit voor herhaling. Maar deze: ABSOLUUT😁
    Een vraag: plakt het deeg bij jou ook zo als je het even moet kneden? Of gaat er toch iets fout bij mij?

      1. Wat ben ik blij dat ik deze pagina gevonden heb!! Tarweproducten (en deels door gluten) laten mijn buik opzwellen en ik krijg er veel pijn van. Verder is mijn gewicht bijzonder gevoelig voor koolhydraten. En ik ben enorm opgetogen zoveel recepten hier te vinden! Gisterenavond de pizzabodem gemaakt. Ik was eerst bang dat het er makkelijker uit zag dan dat het zou zijn…..maar het was gewoon zo gemakkelijk te maken! En het smaakte prima! Ik heb monchou gebruikt (Lidle was te ver weg voor de geadviseerde roomkaas) Enige min punt, de bodem werd niet knapperig, bleef slapjes. Misschien had ik het met de eerste keer in de oven er langer in moeten laten zitten. Of bakpapier op het rooster i.p.v. bakplaat? Maar buiten dat ben ik zo enorm blij!!!! Want nu kan ik gewoon pizza eten!!! Zonder nare pijnlijke gevolgen!!!
        Ik las dat je er ook croissantjes en worstenbroodjes van kan maken? Vond daar alleen nog geen recepten van.
        Ik ga binnenkort ook de lasagne uit proberen!
        Wat fijn dat jullie deze recepten delen! Enorm bedankt!
        Eveline

        1. Hoi Eveline,
          Dank voor je bericht. Inderdaad er staan bijna 600 recepten online en wekelijks komen er nieuwe bij, dus voorlopig heb je een klusje 😉
          Bodems zonder tarwemeel worden nooit echt helemaal knapperig. Dat is op zich niet erg maar wel goed om je te realiseren dat elk meel bepaalde eigenschappen heeft. Wel kun je een knapperig randje aan je bodem krijgen als je een randje vrij laat van vulling. En de bodem moet na het bakken zeker zo stevig zijn dat je een punt uit de hand kunt eten.

    1. Wat doe ik dan fout? Is het ei misschien te groot? Want bij mij plakt het best erg!

      1. Geen idee, andere merken soorten mozzarella of meel? Van belang is echt die specifieke GERASPTE mozzarella van AH. Wij hebben echt diverse mozzarella’s geprobeerd, die plakten inderdaad…

        1. Onbegrijpelijk. Ik heb alles écht volgens jouw aanwijzingen gedaan. Ook de geraspte mozzarella van AH. Ik heb intussen al 3 bodems gemaakt maar het blijft gewoon plakken. Heb je misschien nog een tip?

          1. Ik zou het echt niet weten: goede weegschaal, dezelfde merken amandelmeel(Pit&Pit) en roomkaas(Lidl), pan met dikke bodem, goed laten smelten, maar niet aanbranden. Herbruikbare bakvellen? Van die dingen… 😉 Het is echt een eenvoudig recept.

          2. Nu toch even deze discussie afmaken. Misschien is er nóg iemand die hetzelfde heeft als ik. Het enige verschil is dat ik amandelmeel heb van de Ekoplaza. Dus dan moet het daaraan liggen. Volgende keer proberen met die van Pit en Pit dus😅

    2. Bij mij plakte het ook behoorlijk.
      Ik heb gewoon alles doorgeroerd in de afgekoelde pan en met een natte hand uitgestreken op de pizzasteen met een velletje bakpapier ertussen

  67. Hallo Anna Karina en Hans,
    Ben aan de pizzabodem begonnen. Wanneer je deze een dag van te voren wil maken kun je hem dan wel aan 2 kanten afbakken zonder belegd te zijn? Want de topping komt dan de volgende dag.

  68. Ziet er lekker uit. Zou je ipv amandelmeel ook kokosmeel kunnen gebruiken. Ik kan niet zo goed tegen noten.

  69. Sharon Johnson

    5 sterren
    Ohohhhh… Lekkerste pizza tot nu toe. Ook lekker simpel om te maken. Voor herhalibg vatbaar. Merci.

  70. Wat lekker! Ik had nog Italiaanse kruiden door de bodem gedaan.
    Ik heb ‘m gemaakt met in kleine stukjes gesneden plakken mozzarella (die die er meer uitziet als gewone kaas, itt zo’n natte bol). Was gewoon omdat die geraspte er niet was, maar is dat misschien nog een idee? Dan zit er geen extra zetmeel in.

  71. Wat heerlijk dat jullie al die experimenten doen en ons dan het resultaat gunnen. Dank daarvoor! Ik kan mijn man steeds vaker blij maken met dingen die hij mag en die hij ook nog lekker vindt, en dat is telkens een feestje voor me. Alle brood-achtige dingen die ik tot nu toe maakte waren een succes. Ik raak ook geïnspireerd om zelf te experimenteren en dat maakt me vrolijk want ik klapte in eerste instantie helemaal dicht qua creativiteit toen er geen koolhydraten meer mochten terwijl ik toch graag kook.
    Wij genoten van onze pizza dit weekend, ook onze dochter van zeven.
    Nogmaals dank!

  72. De bodem is fantastisch lekker. Vanmorgen gemaakt en vanavond na het fietsen de topping erop van biologisch rundergehakt met Italiaanse kruiden, snufje zout, peper en twee tenen knoflook. De omgekeerde pizza had ik ingesmeerd met een restje roomkaas met allerlei kruiden erdoor, daarbovenop het rundvlees en daarop een flinke laag geraspte Zwitserse gruyère. Gecombineerd met de salade van venkel en groene asperges. Nog twee puntjes pizza over voor de lunch morgenmiddag en een beetje salade.
    Ben benieuwd naar jullie topping van tonijn!

  73. Will Dekkers

    5 sterren
    heerlijk, vandaag deze pizzabodem gemaakt!! Een deel met tonijn, rode ui en kappertjes, het andere deel met brie. Super receptje!!

  74. 5 sterren
    Deze pizzabodem is gewoon hartstikke lekker! We hebben heerlijk gegeten gisteravond.
    Vandaag maar 2 bodems maken voor in de vriezer. Dank je wel voor het recept, dit is een blijvertje.

  75. Jacqueline S.

    Wat ben ik hier blij mee! Nog niet gemaakt, maar ik ga het zeker proberen! We eten niet zo vaak pizza, maar een basisrecept is altijd handig. Dat vind ik zo fijn aan jullie site.

    Wat ik mis, is een koolhydraatarm worstenbroodje. Dat kun je zo hebben, als je in Brabant woont 😉. Het probleem is niet het worstje, maar het broodje. Misschien kan ik dit deeg er voor gebruiken. Zal laten weten of het is gelukt.

  76. Ik reageer niet veel, maar nu wil ik mijn bewondering laten weten voor de energie en doorzettingsvermogen tot jullie zelf tevreden zijn over het resultaat. Ik heb je boeken(uitgeleend😏), lees al je recepten waarvoor mijn waardering. Deze pizza/ flamkuchen bodem ga ik zeker maken. Dank hiervoor👏

  77. Gebruik je voor de topping ook nog mozzarella op de bodem zoals gebruikelijk?

  78. Voor mij niet nieuw 😁. Ik gebruikte de geraspte mozerella altijd al omdat deze veel makkelijker te verwerken is en goed smelt.

  79. Els van de Loo

    Toen ik dir recept zag dacht ik meteen, dat ga ik vanavond eten. Heerlijk! Gemakkelijk te maken en de andere helft eet ik volgende week. (Als ik er zo lang van af kan blijven)

  80. Monique Roedts

    Ik ga hem ook proberen. Met de zakjes mozzarella van de Jumbo gaat het bij mij ook prima!

  81. hallo sinds kort heb ik jullie recepten ontdekt en ben er Supper blij mee ga ook jullie kookboeken bestellen bedankt.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven