koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

Koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

Buon appetito!! Laat ik daarmee eens beginnen. Want deze kruidige koolhydraatarme pizzabodem met tonijn is fantastisch lekker. Bovendien eenvoudig te beleggen als gewone pizza, dus met je eigen favoriete groenten en kaas.  In verband met een op handen zijnde vakantie moest onze koelkast plotseling leeg. Van die last minute bedachte vakanties vind ik altijd het leukst, alsof het nog meer een cadeautje is. De pizza bevat 5.25 gram koolhydraten per portie, 2 porties uit ’t recept.

Advertentie

We gaan namelijk een meerdaags fietstochtje maken in Duitsland. Tegen de tijd dat dit recept online komt zijn we alweer terug in het Zaanse! We proberen de recepten voor de website altijd zo’n 4 tot 6 weken vooruit in te plannen. Mochten we eens ziek worden of er ‘zomaar’ tussenuit willen dan kan dat op die manier tenminste. Antwoorden op mail en Facebook gaat gewoon 24/7 door. Tja, je kan maar een hobby hebben…

Simpel restjes eigen ingrediënten

In het recept de koolhydraatarme pizzabodem met tonijn zoals ik ‘m belegd heb. Maar kijk vooral in je eigen koelkast wat er ligt, en wat je lekker lijkt. Want op deze koolhydraatarme pizza kan je vrijwel alle groenten wel kwijt. Ik vond in mijn koelkast niet alleen een vergeten bloemkool, over van een feestje, maar ook nog een bijna vol bakje champignons, een bosuitje en een bolletje mozzarella (1 dag over de datum, dat durf ik nog wel aan). Daar kom je al een heel eind mee!

Knapperig?

Dikwijls krijg ik vragen over of zo’n alternatieve pizza met minder koolhydraten een beetje knapperig blijft. Daar kan ik vrij kort over zijn, nee. Alleen de onbelegde randjes van deze koolhydraatarme pizzabodem met tonijn geven een kraak. Als je niet zonder een krakende pizzabodem kunt, dan zul je naar een klassieke pizzeria moeten. Het zijn namelijk heel specifieke eigenschappen van tarwemeel die maken dat een pizzabodem kraakt. Die eigenschappen hebben tonijn of bloemkool met ei gewoon niet. Is dat erg? Welnee uiteraard niet! Immers, de smaak van deze oergezonde tonijnbodem is namelijk geweldig lekker, gewoon een kwestie van een passende mindset

Koud

Wij aten een soepje met de pizza als hoofdmaaltijd. Maar als lunch of tussendoor vult een stukje pizza met zo’n tonijnbodem ook uitstekend! De pizza is koud ook heel erg lekker. Dus misschien wil je ‘m meenemen naar je werk? Heb je liever een (vegetarische) koolhydraatarme pizzabodem zónder tonijn? Dan vind je hier een bloemkoolpizza bodem of neem de fathead bodem!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze boeken zijn heuse bestsellers te noemen! Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme pizzabodem met tonijn
koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

Zo maak je deze koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

Koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

Op deze heerlijke, kruidige koolhydraatarme pizzabodem met tonijn verwerkte ik restjes groenten. Maar hij is eenvoudig te beleggen met je eigen favoriete topping van groenten en kaas.
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 413.5 koolhydraten 5.25 geiwitten 37.25 gvetten 26.65 gvezels 4.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Pizzabodem

Topping

Serveren

  • 10 g rucola, fijngesneden, handje

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Pizzabodem

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Roerbak de bloemkoolrijst 2 minuten op hoog vuur in een koekenpan (of verwarm de bloemkoolkorrels 1-1½ minuut op 600 W in de magnetron). Meng de gare bloemkoolrijst met de uitgelekte tonijn, ei en naar smaak Italiaanse kruiden. Stort de massa op het beklede bakblik en vorm er met een vork een dunne bodem van. Goed aandrukken! Bak de tonijnbodem 20 minuten of tot de randen nét beginnen te kleuren.
  • Haal de pizzabodem uit de oven en keer 'm om met behulp van een snijplank.

Topping

  • Snijd voor de topping ondertussen de bloemkool in roosjes, kook ze in 8 minuten beetgaar. Snijd ondertussen de bosui in ringen. De champignon in plakjes. Bak ze samen in een koekenpan aan in wat olijfolie. Doof het vuur. Hak peterselie en roer dat erdoor. Zet apart.
  • Snijd de tomaat en de bol mozzarella in dunne plakjes.

Afbakken

  • Verdeel de bloemkool, de bosui en champignons, plakjes tomaat en mozzarella over de (omgekeerde) pizzabodem en bestrooi met Italiaanse kruiden, peper en zout. Rasp er tot slot nog wat kaas over. Bak de pizza met topping 10 minuten of tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
  • Serveer warm, heerlijk met wat gehakte verse rucola erover! Buon appetito!!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


39 gedachten over “Koolhydraatarme pizzabodem met tonijn”

  1. 5 sterren
    Wat hebben we weer genoten van deze pizza, allemaal wel een keer gegeten,stuk voor stuk lekker!
    Deze nu dus geprobeerd ik had nog wat bloemkool rijst in de vriezer,in de magnetron even ontdooid
    Toen ik het mengde met mijn uitgelekte tonijn en het ei leek het toch te nat ik dacht en nu maar o ja
    Kokosmeel neemt vocht op een beetje gestrooid geroerd en prima was ook na beleggen lekker knapperig zo ook wat boffen we toch met al jullie lekkers !!👍👍

  2. Moet je die bloemkool eerst uitknijpen in een theedoek ofzo of verwerk je hem na het garen meteen?

  3. Ik had zo mijn twijfels over dit recept. Maar… opnieuw werd ik positief verrast door dit lekker recept. We hebben er heerlijk van gesmuld.

  4. vanavond gegeten, was heerlijk ! Manlief kwam nog met een tip : als je voor 1 persoon bloemkoolrijst nodig hebt en deze moet even voor gegaard worden, doe hem in een bolzeefje, zet de waterkoker aan en giet daarna het kokende water over de bloemkool. Werkt perfect ! Recept zeker voor herhaling vatbaar. Wederom bedankt Anna-Karina xx

  5. Een erg lekker gerecht en makkelijk klaar te maken! Vooral de bodem was erg lekker.

  6. Ik had er weinig vertrouwen in: Onterecht! Het smaakte fantastisch en was zeer vullend. Weer bedankt !

  7. Heerlijk gesmuld van deze pizza!! Die houden we er in omdat de kids het ook lekker vonden!! Had wel al de ingrediënten verdubbeld natuurlijk, dank voor al JE HEERLIJKE recepten, heb er al heel wat uitgeprobeerd!

  8. Tijdens het bereiden fronste wij geregeld de wenkbrauwen. Wat wordt die bodem dun, komt dat wel goed? Ja het kwam goed en dan beleggen met van alles. Maar is het niet wat klein voor z’n tweetjes……..nee dus, wij houden er een beetje sla bij genuttigd.
    We hadden ee een hard hoofd in maarwe moeten toegeven dat het fantastisch smaakte.

  9. Heerlijk, we hebben ervan genoten! Had wat blokjes courgette aan het bosuitje toegevoegd, was erg lekker. Maar je kunt hier eindeloos mee variëren en dat ga ik ook zeker doen!

    1. Nog een vraagje: kun je de bodem ook bijv. ’s morgens maken en gewoon helemaal af laten koelen en vlak voor het eten beleggen en afbakken? Is makkelijker met gasten…

  10. Ongelooflijk lekker! Had m belegd met ui, knoflook, ham, gele paprika en blauwe kaas. Smullen!!

  11. Fijn om weer eens pizza te eten. De broccoli was in de reclame dus ik denk: “Laat ik dat eens proberen in plaats van de bloemkool”. Wat mij betreft was dat een prima idee, lekker.

  12. Ik heb de bodem in de koekenpan gebakken. Ging heel goed. Aan twee kanten gebakken daarna belegd en in de oven gedaan. ik weet nog niet hoe die smaakt… hij zit nog in de oven terwijl ik dit schrijf…de bodem heb ik wel geproefd en dat smaakte prima.

  13. Heerlijk! Ik had wat tomatenpuree vermengd met pesto erop gesmeerd. Smaakte als een echte tonijnpizza! Kids vonden het ook heerlijk dus volgende keer mag ik deze maken voor 6 personen!

  14. Vandaag deze pizza gemaakt. Heb het beleg wat aangepast. Dunne plakjes courgette, uitgebakken spekreepjes, tomaat, mozzarella, peper, zout en natuurlijk geraspte kaas.
    Zeker voor herhaling vatbaar want zelfs mijn man vond het lekker!
    Dank voor de recepten. Super leuk en lekker.

    1. Fijn dat jullie het lekker vonden! Een pizza altijd met je eigen favoriete ingrediënten beleggen toch? Vaak zet ik op tafel ook nog wat losse dingen, ik hou wel van zo’n zelfbouwpakketje.

  15. Gisteren voor het eerst sinds ik begonnen ben met low-carb een pizza gegeten! Wat een heerlijke bodem, en wat een handige manier om van restjes af te komen! De mijne was belegd met een halve avocado, kastanjechampignons, een restje paprika, wat aubergine en bloemkool. En een dikke laag geraspte kaas 🙂

    Bedankt voor dit recept, Anna-Karina!

  16. Hoi, wederom een heerlijk recept! Ik had de omgekeerde bodem nog even onder de grill gedaan dan is deze iets krokanter. Bedankt voor al je recepten!

  17. Heerlijk! Ik had de bodem eerst nog met zelfgemaakte pesto bestreken. Echt superlekker, ik heb iets meer dan 1 portie gehad..foei!  😉

  18. nellie Klijsen

    Gisteren de pizza gemaakt ik had nog wat courgette liggen dus deze er ook door gedaan, heerlijk. Ook het pindakaasbrood gemaakt super lekker. Anna-Karina bedankt voor je recepten.

  19. Ik heb de pizza gemaakt en hij was erg lekker

    echter de bodem valt uit elkaar,hoe los je dat op

    1. Oh er was een zinnetje weggevallen over de bloemkool beetgaar maken! (nu toegevoegd uiteraard.) Sorry, misschien was dat de boosdoener? Hoewel de bloemkool ook voldoende zou moeten garen in de oven. Je moet de boden wel echt stevig aandrukken ook.

      1. Ik heb al vaak de bloemkool pizza gemaakt. Ik zou deze ook willen maken en dan invriezen omdat twee porties echt teveel is. Denk je dat dit gebakken of ongebakken ingevroren kan worden?  Dank je wel!

        1. Zelf zou ik niet zo snel een tonijnbodem invriezen. De tonijn komt al uit blik en is niet ‘vers’. (Maar ik hou niet heel erg van invriezen, behalve bepaalde producten.) Ik zou ‘m in de koelkast bewaren en de volgende dag lekker koud opeten.

  20. Rita van der Horst

    dat heb je weer leuk gezegd van die mindset, en het is nog waar ook!

    weer een heerlijk probeersel voor herhaling vatbaar!

    lekker gefietst? wij willen als het wat warmer wordt ook gaan fietsen in Duitsland.

    ben op de fiets geboren denk ik haha.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven