koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

Koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

Buon appetito!! Laat ik daarmee eens beginnen. Want deze kruidige koolhydraatarme pizzabodem met tonijn is fantastisch lekker. Bovendien eenvoudig te beleggen als gewone pizza, dus met je eigen favoriete groenten en kaas.  In verband met een op handen zijnde vakantie moest onze koelkast plotseling leeg. Van die last minute bedachte vakanties vind ik altijd het leukst, alsof het nog meer een cadeautje is. De pizza bevat 5.25 gram koolhydraten per portie, 2 porties uit ’t recept.

We gaan namelijk een meerdaags fietstochtje maken in Duitsland. Tegen de tijd dat dit recept online komt zijn we alweer terug in het Zaanse! We proberen de recepten voor de website altijd zo’n 4 tot 6 weken vooruit in te plannen. Mochten we eens ziek worden of er ‘zomaar’ tussenuit willen dan kan dat op die manier tenminste. Antwoorden op mail en Facebook gaat gewoon 24/7 door. Tja, je kan maar een hobby hebben…

Simpel restjes eigen ingrediënten

In het recept de koolhydraatarme pizzabodem met tonijn zoals ik ‘m belegd heb. Maar kijk vooral in je eigen koelkast wat er ligt, en wat je lekker lijkt. Want op deze koolhydraatarme pizza kan je vrijwel alle groenten wel kwijt. Ik vond in mijn koelkast niet alleen een vergeten bloemkool, over van een feestje, maar ook nog een bijna vol bakje champignons, een bosuitje en een bolletje mozzarella (1 dag over de datum, dat durf ik nog wel aan). Daar kom je al een heel eind mee!

Knapperig?

Dikwijls krijg ik vragen over of zo’n alternatieve pizza met minder koolhydraten een beetje knapperig blijft. Daar kan ik vrij kort over zijn, nee. Alleen de onbelegde randjes van deze koolhydraatarme pizzabodem met tonijn geven een kraak. Als je niet zonder een krakende pizzabodem kunt, dan zul je naar een klassieke pizzeria moeten. Het zijn namelijk heel specifieke eigenschappen van tarwemeel die maken dat een pizzabodem kraakt. Die eigenschappen hebben tonijn of bloemkool met ei gewoon niet. Is dat erg? Welnee uiteraard niet! Immers, de smaak van deze oergezonde tonijnbodem is namelijk geweldig lekker, gewoon een kwestie van een passende mindset

Koud

Wij aten een soepje met de pizza als hoofdmaaltijd. Maar als lunch of tussendoor vult een stukje pizza met zo’n tonijnbodem ook uitstekend! De pizza is koud ook heel erg lekker. Dus misschien wil je ‘m meenemen naar je werk? Heb je liever een (vegetarische) koolhydraatarme pizzabodem zónder tonijn? Dan vind je hier een bloemkoolpizza bodem of neem de fathead bodem!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme pizzabodem met tonijn
koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

Zo maak je deze koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

koolhydraatarme pizzabodem met tonijn
Door: Anna-Karina van Denderen
Op deze heerlijke, kruidige koolhydraatarme pizzabodem met tonijn verwerkte ik restjes groenten. Maar hij is eenvoudig te beleggen met je eigen favoriete topping van groenten en kaas.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 413.5 kcalkoolhydraten 5.25 geiwitten 37.25 gvetten 26.65 gvezels 4.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Pizzabodem

Topping

Serveren

  • 10 g rucola - fijngesneden, handje

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Pizzabodem

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Roerbak de bloemkoolrijst 2 minuten op hoog vuur in een koekenpan (of verwarm de bloemkoolkorrels 1-1½ minuut op 600 W in de magnetron). Meng de gare bloemkoolrijst met de uitgelekte tonijn, ei en naar smaak Italiaanse kruiden. Stort de massa op het beklede bakblik en vorm er met een vork een dunne bodem van. Goed aandrukken! Bak de tonijnbodem 20 minuten of tot de randen nét beginnen te kleuren.
  • Haal de pizzabodem uit de oven en keer 'm om met behulp van een snijplank.

Topping

  • Snijd voor de topping ondertussen de bloemkool in roosjes, kook ze in 8 minuten beetgaar. Snijd ondertussen de bosui in ringen. De champignon in plakjes. Bak ze samen in een koekenpan aan in wat olijfolie. Doof het vuur. Hak peterselie en roer dat erdoor. Zet apart.
  • Snijd de tomaat en de bol mozzarella in dunne plakjes.

Afbakken

  • Verdeel de bloemkool, de bosui en champignons, plakjes tomaat en mozzarella over de (omgekeerde) pizzabodem en bestrooi met Italiaanse kruiden, peper en zout. Rasp er tot slot nog wat kaas over. Bak de pizza met topping 10 minuten of tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
  • Serveer warm, heerlijk met wat gehakte verse rucola erover! Buon appetito!!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

39 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top