koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

Koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

Buon appetito!! Laat ik daarmee eens beginnen. Want deze kruidige koolhydraatarme pizzabodem met tonijn is fantastisch lekker. Bovendien eenvoudig te beleggen als gewone pizza, dus met je eigen favoriete groenten en kaas.  In verband met een op handen zijnde vakantie moest onze koelkast plotseling leeg. Van die last minute bedachte vakanties vind ik altijd het leukst, alsof het nog meer een cadeautje is.

We gaan namelijk een meerdaags fietstochtje maken in Duitsland. Tegen de tijd dat dit recept online komt zijn we alweer terug in het Zaanse! We proberen de recepten voor de website altijd zo’n 4 tot 6 weken vooruit in te plannen. Mochten we eens ziek worden of er ‘zomaar’ tussenuit willen dan kan dat op die manier tenminste. Antwoorden op mail en Facebook gaat gewoon 24/7 door.

Simpel restjes eigen ingrediënten

In het recept de koolhydraatarme pizzabodem met tonijn zoals ik ‘m belegd heb. Maar kijk vooral in je eigen koelkast wat er ligt, en wat je lekker lijkt. Want op deze koolhydraatarme pizza kan je vrijwel alle groenten wel kwijt. Ik vond in mijn koelkast niet alleen een vergeten bloemkool, over van een feestje, maar ook nog een bijna vol bakje champignons, een bosuitje en een bolletje mozzarella (1 dag over de datum, dat durf ik nog wel aan). Daar kom je al een heel eind mee!

Knapperig?

Dikwijls krijg ik vragen over of zo’n alternatieve pizza met minder koolhydraten een beetje knapperig blijft. Daar kan ik vrij kort over zijn, nee. Alleen de onbelegde randjes van deze koolhydraatarme pizzabodem met tonijn geven een kraak. Als je niet zonder een krakende pizzabodem kunt, dan zul je naar een klassieke pizzeria moeten. Het zijn namelijk heel specifieke eigenschappen van tarwemeel die maken dat een pizzabodem kraakt. Die eigenschappen hebben tonijn of bloemkool met ei gewoon niet. Is dat erg? Welnee uiteraard niet! Immers, de smaak van deze oergezonde tonijnbodem is namelijk geweldig lekker, gewoon een kwestie van een passende mindset

Koud

Wij aten een soepje met de pizza als hoofdmaaltijd. Maar als lunch of tussendoor vult een stukje pizza met zo’n tonijnbodem ook uitstekend! De pizza is koud ook heel erg lekker. Dus misschien wil je ‘m meenemen naar je werk? Heb je liever een (vegetarische) koolhydraatarme pizzabodem zónder tonijn? Dan vind je hier een bloemkoolpizza bodem of neem de fathead bodem!

koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

Zo maak je deze koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

Koolhydraatarme pizzabodem met tonijn

Op deze heerlijke, kruidige koolhydraatarme pizzabodem met tonijn verwerkte ik restjes groenten. Maar hij is eenvoudig te beleggen met je eigen favoriete topping van groenten en kaas.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: foodswap, oven, pizza & flatbread
Voorbereiden: 10 min
Koken: 30 min
Totale tijd: 40 min

Koolhydraten - hoeveelheid

4,5 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Pizzabodem
Topping
Serveren

Bereiden

Pizzabodem
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Roerbak de bloemkoolrijst 2 minuten op hoog vuur in een koekenpan (of verwarm de bloemkoolkorrels 1-1½ minuut op 600 W in de magnetron). Meng de gare bloemkoolrijst met de uitgelekte tonijn, ei en naar smaak Italiaanse kruiden. Stort de massa op het beklede bakblik en vorm er met een vork een dunne bodem van. Goed aandrukken! Bak de tonijnbodem 20 minuten of tot de randen nét beginnen te kleuren.
  • Haal de pizzabodem uit de oven en keer 'm om met behulp van een snijplank.
Topping
  • Snijd voor de topping ondertussen de bloemkool in roosjes, kook ze in 8 minuten beetgaar. Snijd ondertussen de bosui in ringen. De champignon in plakjes. Bak ze samen in een koekenpan aan in wat olijfolie. Doof het vuur. Hak peterselie en roer dat erdoor. Zet apart.
  • Snijd de tomaat en de bol mozzarella in dunne plakjes.
Afbakken
  • Verdeel de bloemkool, de bosui en champignons, plakjes tomaat en mozzarella over de (omgekeerde) pizzabodem en bestrooi met Italiaanse kruiden, peper en zout. Rasp er tot slot nog wat kaas over. Bak de pizza met topping 10 minuten of tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
  • Serveer warm, heerlijk met wat gehakte verse rucola erover! Buon appetito!!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

38 reacties op “Koolhydraatarme pizzabodem met tonijn”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

369 Shares
Share275
Pin94
Tweet