Koolhydraatarme pittige kaaskrackers

koolhydraatarme pittige kaaskrackers

Wat ik écht feestelijk vind om van te smullen: kaascrackers! Maar hoe krijg je een koolhydraatarme variant hierop voldoende krokant? Nou, dat heb ik nu ontdekt. Ik geef jullie vandaag het recept voor koolhydraatarme pittige kaascrackers. Niet alleen heerlijk, maar ook nog eens heel makkelijk te maken met slechts vier ingrediënten (en dan reken ik het selderijzout nog mee ook). Deze crackers bevatten 0.45 gram koolhydraten per stuk. Natuurlijk kun je er iets op doen – liefst geen vochtige dingen – maar ze smaken van zichzelf al zo goed, dat het zonder beleg misschien nog beter is. Nee, niet wachten. Aan de slag!

Strakke randen!

Ik nam voor de koolhydraatarme pittige kaascrackers een mengeling van oude en belegen kaas, dat geeft een uitstekend resultaat. Maar elke kaassoort heeft natuurlijk zijn specifieke karakter. Gewoon een kwestie van uitproberen. De kunst is verder om ze egaal te bakken. Daarvoor moet je het deeg zo dun mogelijk en heel gelijkmatig uitrollen. Doe dat tussen twee bakpapiertjes met een deegroller. Vouw de rafelige randen met bakpapier en al terug, zo maak je perfect strakke randen! Aan de randen kleuren ze altijd wat sneller, haal zo nodig de buitenste een minuutje eerder uit de oven. Dit recept is zo makkelijk en snel te bereiden, dat je met plezier nog een nieuwe variant de oven induwt. Laat het ons even weten als je een toffe variant gemaakt hebt!

Bewaren

Als het je lukt om ze te bewaren… goed droog gebakken kun je deze kaascrackers tot een dag of 5 in keukenpapier bewaren, in een open bakje, dus niet in een afgesloten doos. Mochten ze minder krokant geworden zijn doe ze dan nog even in een voorverwarmde oven! Dat is het lekkerst.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je koolhydraatarme pittige kaascrackers

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Koolhydraatarme pittige kaascrackers

koolhydraatarme pittige kaaskrackers
Door: Hans van Deelen
Koolhydraatarme pittige kaascrackers; niet alleen heerlijk, maar ook nog eens heel makkelijk en snel te maken met slechts vier ingrediënten.
4.91 van 11 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 18 min
Totale tijd 23 min

Voedingswaarde

Per portie van 2 stuks
kcal 185.8 koolhydraten 0.9 geiwitten 8.9 gvetten 15.83 gvezels 2.03 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 portie à 2 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Klop het ei los in een beslagkom. Voeg er amandelmeel, kaas en ¼ tl selderijzout aan toe. Proef of er voldoende zout in zit. Voeg eventueel naar smaak meer zout toe. Kneed de ingrediënten tot een stevige bal.
  • Verwarm de hete luchtoven voor op 175 °C en haal de bakplaat eruit.
  • Neem twee vellen bakpapier. Leg de deegbal op een vel en druk enigszins plat. Leg het andere vel bakpapier en bovenop en rol het deeg zo dun en gelijkmatig mogelijk uit met een deegroller (of fles). Vouw de rafelige randen met bakpapier en al terug, zo maak je een perfect strakke vorm!
    Hoe dunner, hoe knapperiger de kaascrackers worden.
    koolhydraatarme pittige kaaskrackers
  • Snijd met een pizzasnijder of mes de crackers-in-spé op gewenste grootte.
    koolhydraatarme pittige kaaskrackers
  • Bak de koolhydraatarme pittige kaascrackers 18 minuten in de oven, of tot ze lichtbruin zijn. Aan de randen kleuren ze altijd wat sneller, haal dus zo nodig de buitenste een minuutje eerder uit de oven. Of verwissel ze halverwege de baktijd van van plek.
  • Laat de crackers afkoelen voordat je ze voorzichtig los van elkaar haalt.
    koolhydraatarme pittige kaaskrackers
  • Variatietip: voeg eens kruiden of specerijen toe, zoals Italiaanse kruiden of uienpoeder.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top