pindarotsjes - koolhydraatarm

Pindarotsjes, knapperig en koolhydraatarm

Pindarotsjes van bijvoorbeeld een notenkraam bevatten bijna 40 gr. khd per 100 gram, deze koolhydraatarme pindarotsjes bevatten 14,4 gr. koolhydraten per 100 gram. Oké, dat is nog behoorlijk wat. Dat komt door de pinda’s, dat zijn peulvruchten en die bevatten wat meer koolhydraten dan de meeste noten. Maar het koolhydraatgehalte is toch beduidend lager in deze koolhydraatarme pindarotsjes. Lekker zelf maken dus, dan weet je ook precies wat er ingaat. Je hebt maar twee ingrediënten nodig en het is echt peanuts om te maken, een leuk weekendklusje met kinderen?

 

Grote of kleine pindarotsjes?

Je maakt ze net zo groot of klein als je zelf wilt, uit dit recept haal je ongeveer 250 gram. Als je er 15, redelijk grote, pindarotsjes van maakt zijn ze ongeveer 2,4 khd per stuk. Ik gebruikte de 85% chocolade van HandsOff, die vind ik het lekkerst. Ik deed er geen extra zoetstof bij, maar dat zou op zich wel kunnen. Mijn heer Hans wil de volgende keer liever een mildere chocola, hij kan niet echt heel goed wennen aan deze pure chocolade. Ik vind het juist heerlijk, lekker puur en eerlijke echte chocoladesmaak! Ogen dicht en genieten…

Pindarotsjes bewaren

Bewaar de pindarotsjes afgesloten op een koele plaats, dan blijven ze heerlijk knapperig! Vroeger nam nam ik een Snickers, Mars of weet ik welke zoete suikerreep. Nu geniet ik van een eigengemaakt pindarotsje bij de koffie terwijl ik de kerstrecepten aan het voorbereiden ben, veel en veel lekkerder!

Deze kaneel choco amandelen (10 gr. khd per 100 gr.) of de supersimpele amandelkoekjes (6 gr. khd per 100 gr.) zijn ook lekker!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de pindarotsjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Pindarotsjes, knapperig en koolhydraatarm


pindarotsjes - koolhydraatarm

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst december 3, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 15 stuks/ 250 gram
  • Koolhydraten: 2,4 per stuk (15 stuks/ 250 gram uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 40 minuten

Pindarotsjes van bijvoorbeeld een notenkraam bevatten 40 gr. khd per 100 gram. Dit recept is slechts 14,4 gr. khd, zo heb je twee-en-half keer zoveel lekkers!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain marie. Halveer eventuele hele pinda's en roer de pinda's goed door de chocolade.
  2. Schep de warme pindamassa in bergjes op een stuk bakpapier, garneer eventueel met een blanke halve pinda en laat afkoelen. Ik zette het afgedekt in de schuur, dat ging sneller dan op kamertemperatuur.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 gedachten over “Pindarotsjes, knapperig en koolhydraatarm”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

538 Shares
Share346
Pin192
Tweet