Deze sublieme, sappige en toch koolhydraatarme perentaart met kaas bevat 3.35 gram koolhydraten per stukje. Ik heb veel moeite moeten doen om iets voor mijn heer Hans te bewaren. Want het hartige taartje is schandalig lekker… Voor de perentaart met kaas gebruikte ik een stukje St. Albray. Want die had een leuke 35% sticker, daar zeg je geen ‘NEE’ tegen toch? Mocht je nou brie of camembert hebben is dat ook prima. Alle kaas die je zelf lekker vind kun je gebruiken voor het perentaartje. Van gewone belegen tot lekker pittige schimmelkaas. Als je vlees eet, kun je zelfs -uitgebakken- spek overwegen. Mocht je helemaal niet van kaas houden (dat lijkt me zo onhandig) dan laat je de kaas achterwege. Dan heb je een zoet taartje. Vast ook lekker, doe er dan wat koekkruiden op.
Peren!
Mijn heer Hans eet graag een peertje bij het ontbijt, daar krijgt hij nooit genoeg van. Een van de leukste dingen is dan ook om hem een peer zien schillen en eten. Echt een feestje, als het een echt toffe peer is loopt het sap helemaal via zijn pols naar zijn ellebogen, zo’n leuke voorstelling om naar te kijken! Eigenlijk hoor ik al aan het geluid bij het schillen of dat peertje lekker zal zijn. Al jaren vraag ik naar het cijfer van zijn peer. Echter er is in de afgelopen 19 jaar nog nooit een echt heel erg toffe peer met een 10 geweest. Wel een handvol met een 9+, maar de meeste blijven steken tussen een 7½ en 8½. Ook een mooi cijfer, maar ’t is blijkbaar best moeilijk om aan de hoge eisen van mijnheer Hans te voldoen als je een peer bent.
Zelf vind ik fruit in combinatie met hartig vooral onweerstaanbaar lekker. Dus zo’n koolhydraatarme perentaart met kaas is voor mij puur genieten. Maakt mij niet echt uit of het nu koud of warm is, allebei is het een traktatie!
Koolhydraatarme perentaart met kaas
Hoewel je dit gerecht op allerlei momenten in kunt zetten, adviseer ik het hartige taartje met peer als luxe afsluiting van een maaltijd, da’s weer eens wat anders! Zo’n perentaartje bevat uiteraard wel wat meer koolhydraten dan een taartje zonder fruit. Reken op 3.35 gram koolhydraten per stukje. Dat is prima als je 40- 50 gram koolhydraten per dag eet. Als je streng ketogeen eet zou ik het niet doen. Ik heb het recept voor de koolhydraatarme perentaart met kaas daarom in ook niet in de categorie ketogeen geplaatst. Peer bevat per 100 gram: calorieën 53kcal, koolhydraten 11.7g, eiwitten 0.3g, vetten 0.2g en vezels 1.6g. Ik heb een hele peer gebruikt die woog (schoongemaakt) 180 gram, dat was vrij veel peer. Je zou dus ook best wat minder peer in het taartje kunnen doen.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je het koolhydraatarme perentaart met kaas
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme perentaart met kaas, sappig!
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Mozzarelladeeg
- 50 g roomboter
- 1 bol mozzarella
- 80 g amandelmeel
- kneepje honingvervanger, suikervrije 'honing' naar smaak + bestrijken
- 1 eieren
Vulling
- 180 g peer, schoon gewogen
- 70 g St. Albray, brie of camembert kan ook
- 8 halve walnoot
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en bekleed een ovenschaal van 15 x 20 cm met ingevet bakpapier. (plakt nogal)
Mozzarelladeeg
- Smelt de boter op laag vuur. Scheur de mozzarella in stukjes boven de boter en laat zacht worden terwijl je roert met een houten lepel. De mozzarella ligt na een 4-5 minuten als een soort kauwgombal in de boter, het lost niet echt op.
- Voeg in één keer het amandelmeel toe en roer direct stevig tot je een egale deegmassa hebt. Maak het deeg een beetje zoet met wat Sweet bee (suikervije honing) of andere zoetstof.
- Doof het vuur en breek het ei boven het deeg en roer onmiddellijk door tot het ei helemaal is opgenomen. Stort het warme deeg in de beklede vorm.
Vulling
- Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in 8 parten. Snijd de kaas in plakken.
- Druk de kaas en de parten peer half in het deeg en leg de stukken walnoot ertussen. Bestrijk alles ten slotte met wat Steviala sweet bee.
Bakken
- Bak de koolhydraatarme perentaart eerst 10 minuten, dek vervolgens af met aluminiumfolie en bak nog eens 20 minuten. Controleer de gaarheid met een houten prikker. Til het taartje uit de vorm en laat 5 minuten rusten. Verwijder vervolgens het bakpapier en snijd in 8 stukken.
- Zowel koud als warm een ware traktatie!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Nou, jullie hebben wel weer een toppertje weten te verzinnen! Tjonge, wat lekker! Halve portie als lunch gegeten en ik moest mn best doen om niet de andere helft op te eten! Ik heb een heerlijk rijpe camembert gebruikt, volgende keer gaat er nog wat meer camembert in 😉
Oh ja als het aan ons ligt ook een lekker pittige kaas. Als je van schimmelkaas houdt is dat ook een tip 😉
Hallo, ik zou graag willen weten of je voor de perentaart ook een stoofpeer zou kunnen gebruiken….. hartelijk groet Sjoukje.
Lijkt me niet lekker, bovendien moeten die veel langer garen… (had je dat op Facebook ook al gevraagd?)
Zo jammer dat ik nu weer even heel streng aan het ‘keto-en’ ben, want van deze taart lust deze taart wel pap 😉
Dan kun je deze beter even even overslaan ja… je kunt nu eenmaal niet alles hebben in het leven 😉
Heerlijk het kaas/peren taartje. Wordt een blijvertje😊
Wat een leuk taartje om te maken en wat een heerlijk taartje om op te eten bij ons komt dit vaker op tafel. Bedankt
Asjeblieft!
Deze is heerlijk. Zelfs zonder kaas. Alweer bedankt. We blijven smullen.
Ik heb het nu de tweede keer gemaakt en er is iets aan het taartje wat niet klopt voor mij. Het is lekker, maar OK lekker en niet overheerlijk en dat had ik wel verwacht 😉 Smaakt het deeg te kazig? Ik weet het niet.
Heb je nog ergens een recept waar je gebruik maakt van dit ‘deeg’? Dan moet ik dat eens proberen om te zien of het deeg het ‘probleem’ is of de peer en kaas combi.
Ik denk dat het dan je smaak niet is. Want juist die hartige van de kaas met peer is een zeer beproefde combinatie… het kan natuurlijk dat je daar niet van houdt?
Ik ga de tarte tatin eens maken. Lijkt me een gelijkaardig deeg te zijn. Misschien dat ik dat heerlijk vind.
Nogmaals bedankt voor de superrecepten. Die mislukken nu eens (bijna) nooit 😉 Zoveel werk dat jij er in wil steken en zomaar, voor niks…
Steeds kwam dit recept langs. En vandaag kwam het ervan. Wow wat kan zoiets overheerlijks zo makkelijk te maken zijn. Ik dacht er veel te moeilijk over. Heerlijk en nog maar 4 stukjes over in de koelkast. Het zout van de kaas en dan de volgende hap het zoet van de peer mmm dit eet je met je ogen dicht. Wat een feestje. Heel erg bedankt weer.
Ik vond hem warm wel lekker maar koud vond ik hem echt héérlijk. Dank je wel voor weer zo’n heerlijk recept, Top.
Ha Tiny,
Graag gedaan! En smul ze, of issie al op? 😉
Ik wil dit taartje gaan maken. Kun je het ook invriezen?
Dat zou wel moeten kunnen. Zelf even de kwaliteit beoordelen na het onrdooien.
Ik heb hem gemaakt. Yummy wat heerlijk!
Aan invriezen kom ik nu niet toe. Gaat snel genoeg op.
Ik heb hem 10 min. langer laten bakken. Ik gebruik ‘Sweet like syrup’ Maple smaak van De Tuinen als zoetstof. Heerlijk spul.
Ik ga uitproberen of ik het deeg ook als basis kan gebruiken voor andere taartjes bv in muffinbakjes, En dan garneren met nootjes, of stukjes gewelde abrikoos etc. etc.
Dat kan zeker, maar abrikoos etc. is absoluut niet koolhydraatarm. Dan valt het zéker in de categorie koolhydraatbeperkt, en misschien dat niet eens…
Heerlijk taartje! Neem het vaak mee naar mijn werk als lunch.
Maar 1 probleem met dit taartje dat ikmet brie maakte: het is vééél te lekker. Ik kon er haast niet afblijven…
Het was even zoeken of ik de oven op boven- en onderwarmte moest zetten of gewoon op hete lucht. Dat laatste leek me het beste, anders werd het niet bruin. Dit maak ik zeker nog, met roquefort bv.
Heel erg bedankt voor de lekkere recepten
Heerlijk taartje!
Heb het perentaartje net gebakken kan alleen niet zien of dat het gaar is met die gesmolten kaas
Ook is het aan de bovenkant niet echt bruin geworden, nou maar afwachten hoe het smaakt als het af gekoeld is
Je kunt in de hoeken de gaarheid wel controleren met een prikker.
Taartje gebakken was heerlijk ook een stukje meegegeven aan de roeiers die in Amsterdam het lichtjestocht roeiden zij vonden het ook heerlijk. Vandaag gaan we er weer één maken.
Het taartje net gebakken.
Wel nog 10 minuten langer maar hij ziet er overheerlijk uit!
Gister gemaakt en t was echt heerlijk. Zojuist op mn werk nog het overgebleven stuk opgegeten. Alle collega’s jaloers haha.
Gr. Karin
Maar je hebt amandelmeel nodig, geen komosmeel.
Ik ga het zeker proberen, lijkt me heerlijk.
Wat een feestelijk taartje alleen het zien daarvan loopt het water mij in de mond en gelukkig kan ik de ingrediënten hier ook kopen.Een vervanging van kokosmeel heb ik nog niet kunnen vinden,misschien straks als het weer wat minder warm is de stad maar eens in.Bedankt voor de heerlijke recepten!
Oooooo, wat ziet dit er weer zalig uit. Ik zit nog 14 dagen op de camping ( erg fijn), maar moet het doen met een mini, mini oventje. Dus niets van al deze zaligheden die bij Anna Karina vandaan komen. Bij thuiskomst eerst een heupoperatie en dan BAKKEN. Ik kan niet wachten.
Hoi Rita,
Ik wens je voor nu nog een fijne tijd en alvast een heel spoedig herstel!!
Goedemorgen
Nou vind ik kaas wel lekker maar niet de Franse schimmelkaasjes .
Kan het ook met goudse belegen kaas?
Lijkt mij namelijk een heerlijk nagerecht .
Ik zou vooral kaas nemen die je zelf lekker vindt. Volgens mij zeg ik dat ook gewoon in de tekst…