Koolhydraatarme passievruchten curd

passiecurd

Bij het proeven van de eerste hap van deze koolhydraatarme passievruchten curd greep ik direct naar mijn pen en schreef ik de woorden: “Zijdezacht!!! Friszuur en ontzettend romig!” op. Omdat onze frisse koolhydraatarme lemon curd erg populair is, wilde ik in de maand december eens proberen een feestelijke curd van passiefruit te maken. In deze vorm 1.2 gram koolhydraten per eetlepel van 15 ml, het recept is goed voor 25 porties. Ik maakte deze passiefruit curd heel simpel en snel van bevroren passievruchten, boter en 5 eidooiers.

Passievruchten curd gebruiken

Je kunt deze koolhydraatarme passievruchten curd bij van alles en nog wat gebruiken. Een lepel curd als extra smaakmaker op je (zuivel) ontbijtjes en desserts. Maar ook als zoet broodbeleg smeert het fijn weg. Of besmeer je taartbodem eens met een laagje passievruchten curd voordat je de roomkaasvulling erop doet, hmmm!  Daarnaast is de curd ook niet te versmaden als je het verwerkt tot deze heerlijke yoghurt ijsjes met passievruchten curd.

Meer dan curd van citrusfruit!

Curd kun je eigenlijk maken van alle soorten fruit. Dus niet alleen maar van zurige fruitsoorten als cirtusfruit, zoals ik lang gedacht heb. Natuurlijk is de lemoncurd wereldberoemd en de stap naar curd van limoen (lime), grapefruit of sinaasappel is is dan ook al snel gemaakt. Maar nu bedacht ik opeens dat het ook prima zou moeten kunnen met passiefruit! Ik zag het gelijk helemaal voor me, die mooie fotogenieke zwarte pitjes erin… Dat was op het moment dat we dat heerlijke dessert met passievruchten hadden gemaakt, daar opperde ik dat je ook diepvriesblokjes passievrucht zou kunnen gebruiken. Om een pot vol passievruchten curd te krijgen moet je wel een boel passievruchten kopen, dus kwam ik op het idee om het met de diepvriesvariant te doen. En joh, echt! Dat gaat uitstekend!  Het is trouwens, in verband met de houdbaarheid, wel handiger om meerdere kleine potjes te vullen. 

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

passiecurd

Zo maak je Koolhydraatarme passievruchten curd

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


passiecurd

Koolhydraatarme passievruchten curd

Bij het proeven van de eerste hap van deze koolhydraatarme passievruchten curd noteerde ik: “Zijdezacht!!! Friszuur en ontzettend romig!”
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie van 15 ml
kcal 63.1 koolhydraten 1.2 geiwitten 1.43 gvetten 5.8 gvezels 0.21 g
Hoeveelheid (aan te passen)25 porties van 15 ml (1 el)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

  • zoetstof, 10 druppels Steviala vloeibaar

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Een paar kleine glazen weck- of jampotjes zijn handiger dan alles in één grote pot te bewaren. Je kunt dan makkelijk een kleinere portie openen voor gebruik. Steriliseer de potjes 5 minuten in kokend water, vis ze uit de pan met een tang en laat ze omgekeerd uitlekken op een brandschone theedoek.
  • Smelt de roomboter met de bevroren passievruchtenblokjes, limoensap en een snufje zout langzaam op matig vuur in een pan met dikke bodem. Verwarm tot tegen het kookpunt en draai het vuur gelijk helemaal laag.
  • Klop de eidooiers gedurende twee minuten los en giet, al roerende(!), de geklopte eidooiers langzaam in een dunne straal bij het warme passie-botermengsel. Blijf, op laag vuur, steeds goed over de bodem roeren! De curd heeft na 3-5 minuten de dikte van vla, dan is de passievruchtencurd klaar. Proef of het zoet genoeg is en voeg zo nodig iets zoetstof toe.* Wij gebruikten 10 druppels Steviala vloeibaar.
  • Vul de potjes tot de rand met de hete passievruchten curd. Sluit ze goed af en laat de potjes ondersteboven helemaal afkoelen.
  • Koel en donker bewaren ongeveer 4-6 weken moet kunnen, al heeft het dat bij ons nooit gehaald. Geopende potjes bewaar je maximaal 1-2 weken in de koelkast.
  • Van het overgebleven eiwit kun je heerlijk schuim kloppen! Spuit daar bakjes van en droog ze in de oven, zoals bij dit pavlovarecept. Dan heb je gelijk een heerlijk dessert!
  • De schuimbakjes blijven dagenlang knapperig, gewoon open en bloot laten staan, of in een theedoek wikkelen. Dus niet in een afgesloten bakje.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


2 gedachten over “Koolhydraatarme passievruchten curd”

  1. 5 sterren
    Wat een heerlijk recept!
    Hier binnen 3 dagen helaas op dus ik ga het vandaag weer maken.
    Mijn tieners (die niet koolhydraatarm eten) hebben het meeste opgegeten…

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top