koolhydraatarme passievruchten curd

Koolhydraatarme passievruchten curd

Bij het proeven van de eerste hap van deze koolhydraatarme passievruchten curd greep ik direct naar mijn pen en schreef ik de woorden: “Zijdezacht!!! Friszuur en ontzettend romig!” op. Omdat onze frisse koolhydraatarme lemon curd erg populair is, wilde ik in de maand december eens proberen een feestelijke curd van passiefruit te maken. In deze vorm 1.2 gram koolhydraten per eetlepel van 15 ml, het recept is goed voor 25 porties. Ik maakte deze passiefruit curd heel simpel en snel van bevroren passievruchten, boter en 5 eidooiers. De overgebleven eiwitten klopte ik tot schuim, vormde er 8 bakjes van die ik droogde in de oven (3 uur op 100 graden). De schuimbakjes blijven dagenlang lekker bros, gewoon open en bloot laten staan. Met een vulling van de romige passievruchten curd een ware traktatie! Tjonge we hebben ervan gesmuld, dat snap je wel denk ik?

Passievruchten curd gebruiken

De schuimbakjes zijn natuurlijk al heel leuk, maar je kunt deze koolhydraatarme passievruchten curd bij van alles en nog wat gebruiken. Een lepel curd als extra smaakmaker op je (zuivel) ontbijtjes en desserts. Maar ook als broodbeleg smeert het fijn weg. Of besmeer je taartbodem eens met een laagje passievruchten curd voordat je de roomkaasvulling erop doet, hmmm!  Daarnaast is de curd ook niet te versmaden als je het verwerkt tot deze heerlijke yoghurt ijsjes met passievruchten curd.

Meer dan curd van citrusfruit!

Curd kun je eigenlijk maken van alle soorten fruit. Dus niet alleen maar van zurige fruitsoorten als cirtusfruit, zoals ik lang gedacht heb. Natuurlijk is de lemoncurd wereldberoemd en de stap naar curd van limoen (lime), grapefruit of sinaasappel is is dan ook al snel gemaakt. Maar nu bedacht ik opeens dat het ook prima zou moeten kunnen met passiefruit! Ik zag het gelijk helemaal voor me, die mooie fotogenieke zwarte pitjes erin… Dat was op het moment dat we dat heerlijke dessert met passievruchten hadden gemaakt, daar opperde ik dat je ook diepvriesblokjes passievrucht zou kunnen gebruiken. Om een pot vol passievruchten curd te krijgen moet je wel een boel passievruchten kopen, dus kwam ik op het idee om het met de diepvriesvariant te doen. En joh, echt! Dat gaat uitstekend!  Het is trouwens, in verband met de houdbaarheid, wel handiger om meerdere kleine potjes te vullen. 

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

	koolhydraatarme passievruchten curd
	koolhydraatarme passievruchten curd

Zo maak je Koolhydraatarme passievruchten curd

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Koolhydraatarme passievruchten curd

koolhydraatarme passievruchten curd
Door: Anna-Karina van Denderen
Bij het proeven van de eerste hap van deze koolhydraatarme passievruchten curd noteerde ik: “Zijdezacht!!! Friszuur en ontzettend romig!”
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie van 15 ml
calorieën 63.1 kcalkoolhydraten 1.2 geiwitten 1.43 gvetten 5.8 gvezels 0.21 g
Hoeveelheid (aan te passen)25 porties van 15 ml (1 el)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

  • zoetstof, 10 druppels Steviala vloeibaar

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Een paar kleine glazen weck- of jampotjes zijn handiger dan alles in één grote pot te bewaren. Je kunt dan een kleinere portie openen voor gebruik. Steriliseer de potjes 5 minuten in kokend water, vis ze uit de pan met een tang en laat ze omgekeerd uitlekken op een brandschone theedoek.
  • Smelt de roomboter met de bevroren passievruchtenblokjes, limoensap en een snufje zout langzaam op matig vuur in een pan met dikke bodem. Verwarm tot tegen het kookpunt en draai het vuur gelijk helemaal laag.
  • Klop de eidooiers gedurende twee minuten los en giet, al roerende(!), de geklopte eidooiers langzaam in een dunne straal bij het warme passie-botermengsel. Blijf, op laag vuur, steeds goed over de bodem roeren! De curd heeft na 3-5 minuten de dikte van vla, dan is de passievruchtencurd klaar. Proef of het genoeg is en voeg zo nodig iets zoetstof toe.* Wij gebruikten 10 druppels Steviala vloeibaar.
  • Vul de potjes tot de rand met de hete passievruchten curd. Sluit ze goed af en laat de potjes ondersteboven helemaal afkoelen.
  • Koel en donker bewaren ongeveer 4-6 weken moet kunnen, al heeft het dat bij ons nooit gehaald. Geopende potjes bewaar je maximaal 1-2 weken in de koelkast.
  • Van het overgebleven eiwit kun je heerlijk schuim kloppen! Spuit daar bakjes van en droog ze in de oven, zoals bij dit pavlovarecept. Dan heb je gelijk een heerlijk dessert!
  • De schuimbakjes blijven dagenlang knapperig, gewoon open en bloot laten staan, of in een theedoek wikkelen. Dus niet in een afgesloten bakje.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top