Met deze koolhydraatarme paprika roomsoep lukt het je zeker om enthousiaste reacties van je tafelgenoten te oogsten. De subtiele zachte smaken van de groenten worden afgewisseld met de uitdagende smaak van szechuan peper en de aromatische van korianderzaad. De room zorgt voor de verbinding tussen beiden. En het is ook nog verdraaid simpel om te maken! Want zeg nou zelf: wat is er lekkerder en makkelijker om te maken dan een pan soep? Je hebt maar één pan nodig, je doet de ingrediënten bij elkaar, je laat het een tijdje pruttelen, garneert nog iets op het bord en je hebt een heerlijk bord of kommetje op tafel staan waar iedereen warm voor loopt.
Tintelend fris en pittig
Szechuan peper is eigenlijk in strikte zin geen peper, maar een doosvrucht uit de wijnruitfamilie. Het geeft een tintelend frisse, en tegelijkertijd ook pittige smaaksensatie. Het voordeel boven bijvoorbeeld sambal is dat het niet ‘heet’ is. Je blijft dus wel de smaak proeven van alle ingrediënten die je in je gerecht hebt gestopt. Een uitstekende reden dus om er deze koolhydraatarme paprika roomsoep mee te garneren! Onze paprika roomsoep bevat qua voedingswaarde per portie: kcal 189.18 ⋆ koolhydraten 6.65 g ⋆ eiwitten 2.7 g ⋆ vetten 16.28 g ⋆ vezels 2.89 g.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme paprika roomsoep
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme paprika roomsoep
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 270 g paprika, (2 stuks) in blokjes
- 40 g wortelen, (2 stuks)in stukjes
- 140 g tomaten, (2 stuks) in blokjes
- 100 g kastanjechampignons, in plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 el olijfolie
- 750 ml bospaddenstoelenbouillon
- 110 ml slagroom
Garnering
- 1 el slagroom
- 1 el crème fraîche, of roomkaas
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl szechuanpeper
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de paprika, wortel en tomaat zoals aangegeven. Zet even apart.
- Snipper de ui, en hak de knoflook. Fruit deze samen glazig in een soeppan met de olijfolie. Bak vervolgens de gesneden paprika en wortel al roerend enkele minuten mee op halfhoog vuur.
- Snijd de champignon boven de pan in plakjes en bak deze samen met de blokjes tomaat ongeveer 3 minuten mee. Voeg dan de bospaddenstoelenbouillon toe. Breng aan de kook en laat de groente 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Maak ondertussen voor de garnering (1 el) slagroom met de crème fraîche glad. Vijzel of wrijf de koriander met de szechuan peper tot kleine stukjes.
- Pureer de soep zo glad als je zelf lekker vindt. Proef of de smaak naar je zin is. Roer de (110 ml) slagroom erdoor. Warm de soep helemaal door, maar laat niet koken.
- Serveer de soep in kommen en garneer met de room en peper-koriander mix. Ziedaar: heerlijke, koolhydraatarme paprika roomsoep!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet