Lasagne is één van mijn favoriete gerechten, maar dan wel voor het overgrote deel gemaakt van groente. Je kunt er op koolhydraatarmrecept.nl verschillende varianten van vinden. Daar voegen we nu deze koolhydraatarme paprika broccoli lasagne aan toe. Het is vandaag de dag al heel gewoon om de lasagnebladen gemaakt van tarwe te vervangen door dunne plakken courgette. dat past niet alleen veel beter in een koolhydraatarme leefstijl, ik vind het zelf ook gewoon lekkerder. De kunst is om ze dun genoeg te snijden. Dat lukt het makkelijkst met een brede dunschiller of met een mandoline (als je maar niet het muziekinstrument gebruikt). De lasagne bevat qua voedingswaarde kcal 508.13 ⋆ koolhydraten 9.51 g ⋆ eiwitten 20.71 g ⋆ vetten 41.88 g ⋆ vezels 5.41 g.
Drie sauzen
Voor het recept voor de koolhydraatarme paprika broccoli lasagne moet je drie sauzen maken. Dat lijkt misschien veel, maar ze nemen niet zo heel veel tijd in beslag. De ingrediënten voor de roomkaassaus kun je zelfs koud door elkaar roeren, dus dat is in een mum van tijd gefikst. Maar oké, het duurt wat langer dan het klaar maken van een gemiddeld gerecht, maar het resultaat mag er zijn. Al zeg ik het zelf….
Natuurlijk kun je er makkelijk op variëren; kies gewoon de groente die jij het lekkerst vind. Zorg dat je er kleine stukjes van maakt, dat gaart sneller. Echt harde groente kun je het best voorkoken of -bakken. Niet stukkoken, dan verlies je te veel smaak. En een bite hier of daar is ook niet erg. Integendeel, dat kan de smaak ten goede komen.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme paprika broccoli lasagne
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme paprika broccoli lasagne
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 250 g broccoli
- 500 ml (groente)bouillon
Pesto kaassaus
- 2 sjalotten, gesnipperd
- teentje knoflook, uitgeperst
- klontje roomboter
- 100 g ricotta
- 2 el radijsloof pesto, of andere pesto
- 50 g Parmezaanse kaas, of andere pittige kaas
Paprikasaus
- 200 g paprika, in kleine blokjes
- 1 sjalot, gesnipperd
- klontje roomboter
- 2 tl Italiaanse kruiden, gedroogde
- 1 tl bouillonpoeder
- arrowroot, 1 tot 2 tl, of een ander bindmiddel
Roomkaassaus
- 100 g roomkaas
- 100 ml slagroom
- peper, naar smaak
- 1 tl bouillonpoeder, poeder
En verder nog:
- 1 courgette, in lange, dunne plakken
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Breek de broccoli in niet te kleine roosjes en kook ze 4 minuten in de groentebouillon. Vang de helft van het kookvocht op in een maatbeker of pannetje. Gebruik de rest voor een ander gerecht. Laat de gekookte broccoliroosjes uitwasemen. Snijd de roosjes in dunne plakjes.
- Pesto kaassaus: smelt een klontje boter in een steelpannetje. Fruit hierin de sjalotjes en de knoflook. Voeg de ricotta, pesto en de kaas toe. meng goed en verwarm. Niet laten koken. Verdun de pesto kaassaus met één of meer eetlepels van de groentebouillon, tot deze nog steeds stevig is, maar ook een beetje vloeibaar. Meng de plakjes broccoli erdoor. Zet daarna op de allerlaagste stand die het fornuis heeft.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
- Paprikasaus: snijd de paprika in kleine blokjes. Bak samen met de sjalot en de Italiaanse kruiden 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan twee (of meer) el groentebouillon toe. Bind met de arrowroot. Houd warm op de laagste stand.
- Roomkaassaus: meng de roomkaas met slagroom, peper en bouillonpoeder. Roer goed door, tot het een homogeen geheel is geworden.
- Snijd de courgette in langwerpige, dunne plakken met een brede dunschiller (je kunt ook een kaasschaaf of mandoline gebruiken).
- Neem een ovenschaal van ongeveer 18 x 24 cm. Leg een dun laagje broccoli op de bodem, laat de randen van de ovenschotel vrij. Leg daarop enkele plakken courgette. Daarop doe je een laagje paprikasaus en dan wat geraspte kaas. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Doe als laatste de roomkaassaus erop. Strooi de laatste geraspte kaas over de roomkaassaus.
- Bak de koolhydraatarme paprika broccoli lasagne 25 minuten in de oven als je van een bite houdt. Geef 'm anders nog 10 minuten extra. Of meer indien nodig.
- Ga in de zon zitten met een mooi bord en geniet.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Hoi Hans en Anna-Karina.
Wat een heerlijke lasagne was dit.
En genoeg.genoeg voor 3 personen.
We smullen dagelijks van jullie heerlijke recepten.
Lieve groet Hennie en Luut
Dank voor de complimenten, en graag gedaan!