Koolhydraatarme pannenkoekjes

Koolhydraatarme pannenkoekjes van Cornelieke

Cornelieke stuurde ons deze smakelijke koolhydraatarme pannenkoekjes.  Dat recept komt als geroepen! Ik weet hoe dat bij jullie zit, maar pannenkoeken kan ik op ieder moment van de dag wel eten. Of het nou ’s ochtends of ’s avonds is, warm of koud, zoet of hartig het maakt mij niet uit. Met maar 4 ingrediënten maakte Cornelieke deze heerlijke basispannenkoekjes die je zowel met hartig als met zoete dingen kunt beleggen. Uit haar recept kun je 8 kleine pannenkoekjes halen of 5 wat grotere. TIP: Het is handiger om er kleine pannenkoekjes van te maken. Omdat ze wat kwetsbaarder zijn dan gewone pannenkoeken, draaien kleinere modellen makkelijk om. 

Advertentie

Smaak en voedingswaarde van de pannenkoekjes

De koolhydraatarme pannenkoekjes zien er heel aantrekkelijk uit en ze bevatten maar weinig koolhydraten. Volgens Cornelieke zijn ze “… niet helemaal te vergelijken met een pannenkoek met bloem. Door de amandelmeel smaakt dat toch anders. Het houdt een beetje het midden tussen een pannenkoek en een gebakken ei. Maar op zich heel smakelijk!

Wij hebben het allemaal voor je uitgerekend, inclusief de gebruikte 100 g aardbeien. Totaal recept: Calorieën 777.72 kcal, Koolhydraten 10 g, Eiwit  35.2 g, Vetten 63.12 g en Vezels 8.88 g dat is…

  • Bij 8 pannenkoekjes uit het recept per stuk: Calorieën 95.84 kcal, Koolhydraten 1.25 g, Eiwit 4.4 g, Vetten 7.89 g en Vezels 1.11 g
  • Bij 5 pannenkoekjes uit dit recept per stuk: Calorieën 155.54 kcal, Koolhydraten 2 g, Eiwit 7.4 g, Vetten 12.62 g en Vezels 1.77 g.

We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Koolhydraatarme pannenkoekjes

Zo maak je koolhydraatarme pannenkoekjes van Cornelieke

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Koolhydraatarme pannenkoekjes van Cornelieke

5 van 5 stemmen
Koolhydraatarme pannenkoekjes
Door: Cornelieke Baak
Koolhydraatarme pannenkoekjes voor het ontbijt of de lunch. Kan zowel met hartig als met zoet beleg. Tip, met verse aardbeien en wat zoetstof, hmmmmmmmm!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per stuk mét aardbeien
kcal 95.84 koolhydraten 1.25 geiwitten 4.4 gvetten 7.89 gvezels 1.11 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 kleine pannenkoekjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Topping (zoet of hartig)

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Roer alle ingrediënten behalve de topping in een beslagkom door elkaar tot een glad beslag.
  • Doe wat roomboter boter in een koekenpan en giet ongeveer 1 tot 1,5 juslepel beslag in de pan. Maak de pannenkoekjes niet te groot, want ze breken wat sneller met omkeren. Draai ze om als er aan de bovenkant volop gaatjes te zien zijn.
  • Bak de pannenkoekjes op een gematigd vuur, echt niet te hoog want dan verbranden ze en dat is zonde natuurlijk.

Topping (hartig of zoet)

  • Bestrooi de koolhydraatarme pannenkoekjes met poederzoetstof en verdeel er een paar aardbeienplakjes over. Smullen maar.
    Of beleg met ham & kaas.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept2 gedachten over “Koolhydraatarme pannenkoekjes van Cornelieke”

  1. Heerlijk gegeten als ontbijt. Belegd met een dot slagroom en besprenkeld met blauwe bessen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven