Deze fluffy, koolhydraatarme pannenkoekjes met karamelsaus zijn echt een traktatie op de vroege ochtend. Ik heb een stapeltje pannenkoekjes met karamelsaus overgoten en bestrooid met cacaonibs. Zacht en crunchy tegelijk! Een ander stapeltje besmeerde ik met mascarpone en bestrooide ik nog met gemalen zoetstof, zoals Steviala Frost of Greensweet Icing ofzo. Ook een plaatje om te zien! Sinterklaas zou er ook blij van worden want er zit speculaaskruiden door het beslag.
Variaties op de koolhydraatarme pannenkoekjes met karamelsaus
Je voelt ‘m al aankomen zeker? Want de mogelijkheden zijn weer eindeloos. Om te beginnen zowel koud als warm zijn de koolhydraatarme pannenkoekjes zalig! Met mascarpone, een rode vruchtenmoes en een beetje vers fruit? Warm met een bolletje koud ijs en warme vruchtjes lijken ze me ook geweldig. Of simpel met een lekkere siroop, tips daarvoor vind je onderaan. Dus echt niet alleen koolhydraatarme pannenkoekjes met karamelsaus zijn lekker. Uit het recept haal je 12 pannenkoekjes van ongeveer 6 cm. Bevat per portie van 5-6 stuks slechts 2,2 gram koolhydraten. Als je alleen bent: één portie opeten, de andere de volgende dag mee naar het werk nemen?
Kokosmeel en vezels
Kokosmeel van Aman Prana is bijna pure kokosvezel, de vezels worden dubbel gefilterd en smaken nauwelijks naar kokos. Vezels zijn onmisbaar in een uitgebalanceerd menu. Vezels geven weinig tot geen voedingsstoffen aan het lichaam. Wel zijn vezels ontzettend belangrijk voor een goede, soepele spijsvertering. En dat is weer heel belangrijk als je wat wilt afvallen. Vezels geven ook langer een verzadigd gevoel. Dat is niet verkeerd, daarom eet ik meestal een ‘vezel verrijkt’ ontbijtje. Griekse yoghurt met twee theelepels psylliumvezels of een koolhydraatarm broodje. Maar ook soms deze heerlijke koolhydraatarme pannenkoekjes met karamelsaus. Het zijn allemaal goede leveranciers van de nodige vezels.
Let er wel op dat je altijd voldoende drinkt als je dit soort vezels eet anders werkt het juist verstoppend. Ik drink 2 glazen water extra. Sinds ik dat braaf doe, kan ik gewoon elke morgen klokslag 8 uur naar het kleinste kamertje. Pure rijkdom voor je lichaam, zo’n regelmatige stoelgang!
Karamelsaus en siropen
Je kunt over de pannenkoekjes diverse sauzen of siropen doen. Op de foto zie je karamelsaus van Walden Farms, die kocht ik ooit bij Body & Fit #nospon. Lekker, maar zelfgemaakt is wel leuker. Zo maak je heerlijke homemade karamelsaus! Verder hebben de merken Greensweet en Steviala ook superlekkere kant-en-klaar siropen voor over je koolhydraatarme pannenkoekjes. Nou, waar wacht je nog op?
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:




Zo maak je de koolhydraatarme pannenkoekjes met karamelsaus
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Koolhydraatarme pannenkoekjes met karamelsaus
Ook in Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, blz. 37
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 eieren
- 30 ml amandelmelk, of iets meer
- 25 g kokosmeel, (= géén kokosrasp)
- zoetstof, 1 el Steviala Ery Bronze
- ½ tl bakpoeder, (wijnsteen)
- ½ tl koek- of speculaaskruiden
- snufje zout
- klontje roomboter, ghee/kokosolie kan ook
Topping
- homemade karamelsaus, of suikervrije siroop
- Greensweet icing
- cacaonibs, of chocolade schaafsel
- mascarpone
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Gebruik a.u.b. maatlepels, die hebben de juiste inhoudsmaat.
- Klop eerst de eieren los met een beetje amandelmelk.
- Meng kokosmeel met zoetstof, bakpoeder, speculaaskruiden en zout. Meng daarna dit meel met de eieren en voeg amandelmelk toe tot een dik pannenkoekbeslag. Laat 5 minuten staan zodat het kokosmeel het vocht kan opnemen en roer nogmaals. Beoordeel of er nog iets amandelmelk bij moet.
- Bak vervolgens 2 keer 6 pannenkoekjes in een grote koekenpan met roomboter op matig vuur. Bak ze aan beide zijden mooi lichtbruin en gaar.
Topping & serveren
- Maak een stapeltje, giet er wat karamelsaus* over, bestrooi tot slot met icing en cacao nibs. (recept is voldoende voor 2 porties van 6 pannenkoekjes)
- Smakelijk en een mooie dag gewenst!
- * Voor deze foto gebruikten we de Walden Farms karamelsaus
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: