pannenkoekjes met karamelsaus

Koolhydraatarme pannenkoekjes met karamelsaus

Deze fluffy, koolhydraatarme pannenkoekjes met karamelsaus zijn echt een traktatie op de vroege ochtend. Ik heb een stapeltje pannenkoekjes met karamelsaus overgoten en bestrooid met cacaonibs. Zacht en crunchy tegelijk! Een ander stapeltje besmeerde ik met mascarpone en bestrooide ik nog met gemalen zoetstof, zoals Steviala Frost of Greensweet Icing ofzo. Ook een plaatje om te zien!  Sinterklaas zou er ook blij van worden want er zit speculaaskruiden door het beslag.

Advertentie

Variaties op de koolhydraatarme pannenkoekjes met karamelsaus

Je voelt ‘m al aankomen zeker? Want de mogelijkheden zijn weer eindeloos. Om te beginnen zowel koud als warm zijn de koolhydraatarme pannenkoekjes zalig! Met mascarpone, een rode vruchtenmoes en een beetje vers fruit? Warm met een bolletje koud ijs en warme vruchtjes lijken ze me ook geweldig. Of simpel met een lekkere siroop, tips daarvoor vind je onderaan. Dus echt niet alleen koolhydraatarme pannenkoekjes met karamelsaus zijn lekker. Uit het recept haal je 12 pannenkoekjes van ongeveer 6 cm. Bevat per portie van 5-6 stuks slechts 2,2 gram koolhydraten. Als je alleen bent: één portie opeten, de andere de volgende dag mee naar het werk nemen?

Kokosmeel en vezels

Kokosmeel van Aman Prana is bijna pure kokosvezel, de vezels worden dubbel gefilterd en smaken nauwelijks naar kokos.  Vezels zijn onmisbaar in een uitgebalanceerd menu. Vezels geven weinig tot geen voedingsstoffen aan het lichaam. Wel zijn vezels ontzettend belangrijk voor een goede, soepele spijsvertering. En dat is weer heel belangrijk als je wat wilt afvallen. Vezels geven ook langer een verzadigd gevoel. Dat is niet verkeerd, daarom eet ik meestal een ‘vezel verrijkt’ ontbijtje. Griekse yoghurt met twee theelepels psylliumvezels of een koolhydraatarm broodje. Maar ook soms deze heerlijke koolhydraatarme pannenkoekjes met karamelsaus. Het zijn allemaal goede leveranciers van de nodige vezels.

Let er wel op dat je altijd voldoende drinkt als je dit soort vezels eet anders werkt het juist verstoppend. Ik drink 2 glazen water extra. Sinds ik dat braaf doe, kan ik gewoon elke morgen klokslag 8 uur naar het kleinste kamertje. Pure rijkdom voor je lichaam, zo’n regelmatige stoelgang!

Karamelsaus en siropen

Je kunt over de pannenkoekjes diverse sauzen of siropen doen. Op de foto zie je karamelsaus van Walden Farms, die kocht ik ooit bij Body & Fit #nospon. Lekker, maar zelfgemaakt is wel leuker. Zo maak je heerlijke homemade karamelsaus! Verder hebben de merken Greensweet en Steviala ook superlekkere kant-en-klaar siropen voor over je koolhydraatarme pannenkoekjes. Nou, waar wacht je nog op?


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

pannenkoekjes met karamelsaus
pannenkoekjes met karamelsaus

Zo maak je de koolhydraatarme pannenkoekjes met karamelsaus

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


pannenkoekjes met karamelsaus

Koolhydraatarme pannenkoekjes met karamelsaus

Deze heerlijke fluffy, koolhydraatarme pannenkoekjes zijn met karamelsaus overgoten en bestrooid met cacao nibs. Lekker zacht en cruncy tegelijk!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Rusten 5 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 248.3 koolhydraten 2.2 geiwitten 9.7 gvetten 20.85 gvezels 6.8 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties à 5-6 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Gebruik a.u.b. maatlepels, die hebben de juiste inhoudsmaat.

 • Klop eerst de eieren los met een beetje amandelmelk.
 • Meng kokosmeel met zoetstof, bakpoeder, speculaaskruiden en zout. Meng daarna dit meel met de eieren en voeg amandelmelk toe tot een dik pannenkoekbeslag. Laat 5 minuten staan zodat het kokosmeel het vocht kan opnemen en roer nogmaals. Beoordeel of er nog iets amandelmelk bij moet.
 • Bak vervolgens 2 keer 6 pannenkoekjes in een grote koekenpan met roomboter op matig vuur. Bak ze aan beide zijden mooi lichtbruin en gaar.

Topping & serveren

 • Maak een stapeltje, giet er wat karamelsaus* over, bestrooi tot slot met icing en cacao nibs. (recept is voldoende voor 2 porties van 6 pannenkoekjes)
 • Smakelijk en een mooie dag gewenst!
 • * Voor deze foto gebruikten we de Walden Farms karamelsaus

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


55 gedachten over “Koolhydraatarme pannenkoekjes met karamelsaus”

 1. Slagroom gebruikt ipv Amandelmelk. Stevia sweet bee erover, heerlijk zitten smullen (ik houd van zoet)

 2. Echt een heerlijk recept de pannenkoekjes. Kon er 6 mini uithalen. Beslag is vrij dik als je de hoeveelheden aanhoud.

   1. Ik heb toch even een andere vraag: kan het nergens vinden of lees steeds andere info. Wat is nou lager ik KHD kokosmeel dacht of toch amandelmeel. De verpakking zegt amandelmeel, maar lees op internet eer tegenstrijdige dingen. Of komt het omdat je minder van de kokosmeel eet? Ben heel benieuwd. Ik kijk altijd naar 100gram. Dank alvast

     1. Dank voor de lijst! Erg handig. Als ik dit zou aanhouden is kokos (vlees van de vrucht) lager dan ongebrande amandelen. Maar licht erg dicht bij elkaar 👍🏽

 3. Gister Karamelsaus gemaakt: 1 blikje kokosmelk en 7 eetlepels Fiber Syrup Gold, half uurtje zachtjes inkoken en klaar. Aanrader hoor, zit wel een licht kokos smaakje aan.

 4. Heerlijk, maar kon maar de helft op, dus alvast ontbijt voor morgen in de koelkast!

 5. Martha Kramer

  Ik heb pannenkoekbeslag liever met een neutrale smaak, dus niet zoet. Kan ik dan de zoetstof en koekkruiden gewoon weg laten of smaakt het dan niet lekker? Amandel/sojamelk is ook zoetig van smaak, welk alternatief raadt je me dan aan?

  1. Ja dat kan. Maar dan smaken ze natuurlijk niet echt zoet maar wat flauwig smakeloos, vind ik. Over smaak valt niet te twisten natuurlijk… als je ze neutraler wilt zou ik dat zeker proberen.

 6. Hoi,

  Heerlijk l je recepten. Ondertussen lukt het me makkelijk om zelf een eigen twist aan jou heerlijke recepten te geven. Vandaag een druppeltje vanille als vervanging voor de speculaas (heerlijk)!
  Afgelopen week Taco’s gegeten en van de restjes gisteren de nacho’s gemaakt voor een Mexicaanse ovenschotel. Dat was ook echt een succes (zeker een lekkere knapperige bite).

 7. Goedemorgen Anna -Karina en Hans,

  Ik heb de pannenkoekjes gemaakt. Ze waren heerlijk maar ik had er niet zoveel als aangegeven was in het recept! Misschien te dik beslag?
  In totaal heb ik er 6 uitgekregen.!!!!

  Fijne zondag, Trudy

 8. Hoi,

  Snap even niet hoe jullie die pannenkoekjes allemaak maken. Wat ik ook doe het valt altijd helemaal uitelkaar als ik het om wil draaien. Terwijl ik me gewoon aan het recept houd.

  1. Dan gebruik je toch andere merken of producten. Deze vallen echt niet uit elkaar, kijk even naar de foto’s dan zie je de structuur…
   Gebruik je wel officiële maatschepjes (geen bestek uit je keukenla) en een goede weegschaal?

 9. Els van de Loo-Laurs

  Ik heb ook genoten van de pancakes met caramelsaus. Gebruik het ook een beetje in de overheerlijke vetbommetjes. Maar zag bij de ingrediënten titaniumdioxide staan, lijkt me niet echt gezond. Wordt gebruikt in zonnebrandmiddelen en b.v. als coating voor glas. Het is een mineraal. Weet je daar misschien nog iets meer over?

 10. Vandaag heb ik dit als ontbijt gemaakt. Heerlijk! Geen mascarpone of cacao nibs gebruikt, wel de Karamelsaus en wat diepvries fruit eroverheen. Ik had de koekenpan ingevet met een spuitbus olijfolie.
  Het deed me denken aan de 3-in-de-pan die mijn moeder vroeger weleens maakte.

 11. Ik ben begonnen met een low carb high fat dieet ivm de diagnose diabetes een paar weken terug. Ik moet bekennen dit een heel vreemd dieet te vinden. Ik ben heel blij met deze website. Ik vind het nog moeilijk om te varieren en de recepten hier helpen enorm. Vandaag de pannenkoekjes geprobeerd. Ik vond ze lekker, maar wel een beetje droog, wat dan wel door de caramelsiroop wordt gecompenseerd.

 12. ik heb ze gemaakt met een bolletje kokos-ijs en gesmolten chocolade in 1 woord waanzinnig!!!!!

 13. Hmmm, ik heb net de pannenkoekjes gemaakt (gewoon twee grote ) voor mijzelf, man, zoon en kleinkinderen hadden gewone.
  Ik had voor erop een paar aardbeien, een banaantje en twee flinke eetlepels roomkaas gepureerd met een paar druppels stevia aardbeien en het was héérlijk. Jammer genoeg was het wel een beetje dun maar de smaak was er niet minder om.
  De rest gaat morgenochtend door de yoghurt.
  Bedankt weer voor dit heerlijke recept.

 14. Heerlijk! Bij gebrek aan amandelmelk heb ik slagroom gebruikt. Omdat het beslag erg dik bleef na 5 lepels room heb ik voor de rest water toegevoegd tot de gewenste dikte. Een paar met caramelsaus en beetje hagelslag gemaakt, maar de absolute topper is degene met mascarpone ertussen en bovenop zelfgemaakte aardbeienjam! De andere 6 bewaar ik voor mijn man voor morgenochtend. Ben benieuwd!

 15. Goedemorgen, kokosmeel van Pit en Pit heeft echt veel meer koolhydraten per 100 g. dan de kokosmeel van Arman Prana? hoe kan dat, terwijl het allebei 100% natuurlijk is? De prijs is ook heel verschillend, A.P. is veel duurder. Ben benieuwd waar het verschil in zit. Had eerst kokosmeel van Holland en Barrett maar daar zitten conserveringsmiddelen bij. Dit recept ziet er heel lekker uit, maar ik wil eerst al de goede ingrediënten kopen. Sauzen van Walden Farm zijn onderweg :-).

  1. Hoi, ik lees net in je info over amandelschaafsel dat daarvan de koolhydraten ook erg kunnen verschillen. En dat dit waarschijnlijk is omdat ze ook de koolhydraten van de vezels meerekenen? Maar hoe kom je er dan achter welk kokosmeel meer/minder koolhydraten heeft? Ik heb nu wel de kokosmeel van Aman Prana besteld maar vind die wel prijzig. Gelukkig heb je niet veel nodig per recept.
   Heel erg leuk om zo ‘rond te struinen’ op je site. Leer elke dag weer wat nieuws. Nu ook weer over de ‘Hands off’ chocola. Zelf hoef ik niet af te vallen, maar ik doe gewoon gezellig mee met mijn man. En het is heel erg leuk en goed om van alles te leren over voeding en daardoor van alles te veranderen in eetgewoontes van ons gezin.

   1. Hoi Karin,
    Tja ik heb het ook niet bedacht 😉
    Ik geef weer wat ik als antwoord krijg als ik er naar vraag bij verschillende producenten. “Kokosmeel is een niet gestandaardiseerd natuurproduct. De samenstelling wijzigt zich per lot.” En dat is zo voor alle voeding eigenlijk. Bovendien heeft elk merk een eigen bewerkingsproces, daardoor kunnen de waardes ook afwijken. Hoe je erachter komt? Etiketten lezen en je weegschaal in de gaten houden, die laatste geeft de doorslag 😉

 16. Heerlijk!! Ik was even toe aan iets anders, dit was een welkome afwisseling, die blijft erin! Heb de waldefarm chocolade saus gebruikt en mascarpone ertussen. Pffff half portie is meer dan voldoende….

 17. Ik wil deze pannenkoekjes dit weekend gaan maken, maar kan ik ook gewone melk gebruiken?

 18. Annemieke Dekker

  Bij Body & Fit de benodigde producten besteld en het recept vandaag uitgeprobeerd. In een kleine koekenpan er 1 pannenkoek van gemaakt. Lekker luchtig en de karamelsaus er overheen was overheerlijk. Goed voedzaam gerecht. Wat mij verbaast is dat ik helemaal niet de smaak van kokos vind overheersen.
  Morgen het gevuld Italiaans brood eens uitproberen.

 19. Ik heb per ongeluk amandelmeel gebruikt.
  Het beslag blijft erg dun.
  Enig idee of dat door de amandelmeel komt?

 20. Heb de pannenkoekjes net gemaakt en ook bij mij bleef het beslag te dun. Net zoals Anky heb ik kokosmeel van De Tuinen, misschien ligt het daar aan. Nadat ik extra kokosmeel heb toegevoegd en het beslag toch nog te dun bleef, heb ik kleine beetjes in de pan geschept en het tijdens het bakken in model ‘gedrukt’. Het resultaat is wat platter dan op jouw foto’s, maar de smaak is heerlijk. Dun beslag of niet, ik ga ze zeker vaker maken en als het kokosmeel op is koop ik meel van Aman Prana. Ons zaterdags ontbijtje was in ieder geval erg lekker. Wederom bedankt. Groet, Erna.

 21. Anky Verhoeven

  Verheug me er al een tijdje op deze pannenkoekjes te maken. Net aan begonnen. Nu wordt mijn beslag niet dik. Heb eieren met 1 eetlepel amandelmelk geklopt. Daarna ingrediënten, zoals aangegeven, gemengd en vervolgens eiermengsel toegevoegd. Gebruik kokosmeel van De Tuinen. Heb al meer meel toegevoegd (is 25 gr. wel de juiste hoeveelheid?) én wat bakpoeder, geen amandelmelk meer en nog is het beslag niet bruikbaar. Wat doe ik verkeerd?

  1. He wat jammer nou Anky. Je wet zeker dat je kokosmeel hebt en niet geraspte kokos, dat is namelijk echt iets heel anders. Op foto drie kun je precies zien hoe dik mijn beslag is. Behoorlijk dik eigenlijk. Ik gebruik zo mogelijk altijd dezelfde merken. Je krijgt meer info als je op een ingrediënt klikt.

 22. Goedemorgen,

  Ik geniet al sinds vorig jaar van je geweldige recepten. Ik verheug me iedere keer weer op je volgende”post”.
  Ik heb een vraag. Ik ben absoluut geen liefhebber van kokossmaak. Er zijn weinig voedingsmiddelen waar ik een hekel aan heb, maar van kokos heb ik een echte afkeer. Ik heb al je pudding recepten doorgekeken, maar meestal zijn ze van kokosmelk. Heb je een tip wat ik als alternatief kan gebruiken, zonder dat het eindresultaat al te veel vet bevat? Alvast bedankt voor je hulp.

 23. Fijn een pannenkoekrecept zonder amandelmeel. Ik ga het morgen uitproberen.
  De Karamelsaus van Walden vind ik maar een wonderlijk product. Het is een flesje water aangelengd met kleur- en smaakstoffen, aroma, verdikkingsmiddel en nep suikers. Lekker, maar niet iets wat je te vaak moet eten.

  1. Nee inderdaad de Walden Farm (karamel)saus moet je spaarzaam consumeren, maar voor af en toe voegt het wel iets toe vind ik. Gelukkig mag iedereen zelf bepalen óf je het wilt eten of niet.

 24. Ik heb deze pannenkoekjes gelijk gemaakt na een fiasco van een andere website, dit recept klopt tenminste en deze zijn echt superlekker!

 25. Ik vind jouw website met recepten en info al geweldig, dus wat ga je doen met de stichting?
  Kun je daar meer mee?

Reacties zijn gesloten.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Scroll naar boven