Koolhydraatarme paksoi met zalm (en yoghurt-mosterdsaus)

koolhydraatarme paksoi met zalm

We serveren deze snelle koolhydraatarme paksoi met zalm met een zalige, frisse yoghurt-mosterdsaus. Verrassend lekker! Paksoi is wel een van mijn favoriete groentes geworden de laatste jaren. Echt een heerlijke groente die binnen een paar minuten klaar is. Snijd het ‘kontje’ van de onderkant, zodat je losse stelen overhoudt. Even schoon spoelen onder stromend water. En dan snijd je de stelen en blad in stukjes. De paksoi wokken we met plakjes knoflook. Dat geeft toch net een wat andere smaaksensatie dan als je de knoflook perst. Probeer ’t maar eens!

Planning

Ik houd zelf de witte delen en het sappige groene blad altijd even gescheiden. Immers de witte delen hebben een minuut of 5 woktijd nodig, terwijl de groene bladeren alleen even hoeven te slinken. Dat is ook gelijk de grootste kunst van dit gerecht voor koolhydraatarme paksoi met zalm: het plannen. Daarom maak je het sausje eerst en bereid je de rest ook alvast voor zodat alles klaar staat. Vervolgens richt je je volledig op het perfect garen van de paksoi en de zalm. In het recept beschrijf ik precies de volgorde. Dat garandeert lekker knapperige paksoi en super malse zalm! Zonde toch, als de zalm te droog is of de paksoi niet meer knapt in je mond?

Grote eter?

Deze snelle keto zalm met paksoi bevat calorieën 512.4 kcal ⋆ koolhydraten 5.15 g ⋆ eiwitten 28.15 g ⋆ vetten 41.5 g ⋆ vezels 3.7 g per portie. Voor mij is dat voldoende vandaag. Maar, ben je echt een grote eter of hou je gewoon van verschillende groentes op je bord? Dan kun je een portie bloemkoolrijst als extraatje serveren bij de paksoi met zalm. We hebben diverse soorten bloemkoolrijst online staan bijvoorbeeld deze: drie smaken bloemkoolrijst.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme paksoi met zalm

Zo maak je koolhydraatarme paksoi met zalm

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!

koolhydraatarme paksoi met zalm

Koolhydraatarme paksoi met zalm en yoghurt-mosterdsaus

We serveren deze snelle koolhydraatarme paksoi met zalm met een zalige, zachte, frisse yoghurt-mosterdsaus. Echt verrassend lekker!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 512.4 koolhydraten 5.15 geiwitten 28.15 gvetten 41.5 gvezels 3.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Yoghurt-mosterdsaus

Groente

Zalm

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Voorbereiden

  • Maak eerst het sausje; meng daarvoor de Griekse yoghurt met de citroenolijfolie, mosterd, citroenrasp en gehakte dille. Proef en breng de saus naar wens op smaak met de suikervrije honing, peper en zout.
  • Snijd de paksoi in reepjes, groen en wit even gescheiden houden.
    Snijd de knoflook in dunne plakjes.
    Dep de zalm droog en maal er peper over (zout pas ná het bakken).

Bakken en garen

  • Roerbak eerst de witte delen paksoi samen met de plakjes knoflook een minuutje in een hapjespan met wat olijfolie op hoog vuur. Verbrokkel visbouillonblokje erover en voeg een scheutje water toe en roer om. Laat maximaal 5 minuten garen op zacht vuur.
  • Bak ondertussen de zalm op redelijk hoog vuur snel mooi rosé in een koekenpan met olijfolie én roomboter. Dat hoeft echt maar 2 minuten aan elke kant.
  • Voeg in de laatste minuut de groene delen van de paksoi toe aan de hapjespan en roerbak deze mee tot ze geslonken en warm zijn.
  • Verdeel de paksoi direct over de kommen kom of diepe borden, leg de zalm erop (maal er desgewenst wat zout over) en geef de yoghurt-mosterdsaus er los bij.
  • Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar top