Je zou denken dat met zowat 1000 recepten online we alles wel zo’n beetje hebben. Maar nee, er is nog volop lekkers te verzinnen op koolhydraatarm gebied. Neem nou deze prachtige koolhydraatarme naan broodjes! Die smaken niet alleen lekker bij al je Indiase curry gerechten, maar de naan is ook enorm gewild op een borrelplankje of bij de bbq. Lekker & simpel besmeerd met een ouderwetse knoflookboter. Ze bevatten calorieën 463.87 kcal ⋆ koolhydraten 2.98 g ⋆ eiwitten 24.07 g ⋆ vetten 39 g ⋆ vezels 3.05 g per stuk inclusief de knoflookboter. Dat past dus ook prima in je keto leefstijl. Omdat er in deze naan broodjes vrij veel amandelmeel zit verzadigt het enorm! Ons advies: neem kleine hapjes. 😉 Dat eet ook fijner.
Variëren met geraspte mozzarella
Wie onze recepten een beetje kent ziet natuurlijk dat de koolhydraatarme naan broodjes gemaakt zijn van een soort fathead deeg. We hebben eerst geëxperimenteerd met naan van o.a. kokosmeel en xanthaangom, wat een drama werd dat zeg! Buitenkant zag er nog wel leuk uit maar de binnenkant bleef een raar klef kleiachtig goedje, na verschillende verhoudingen en misbaksels zijn we ermee opgehouden. Was niet zo goed voor onze eigenwaarde 😉 Gewoon maar weer terug naar onze favoriete basis voor deeg: kant-en-klaar geraspte mozzarella. Wel wilden we een brodiger & luchtiger broodje en voldoende voor minstens 6 personen. Dus we namen meer amandelmeel, meer ei, en bakpoeder met Griekse yoghurt voor de luchtigheid. Dat werkte als een tierelier! Binnen een half uur lag er fraaie low carb naan op de plank! Dus kwam het weer helemaal goed met onze eigenwaarde…
Bewaren van de koolhydraatarme naan
Je kunt de low carb naanbroodjes makkelijk afgedekt in de koelkast bewaren; tot een dag of 3 moet wel kunnen. Invriezen, hebben we zelf nog niet gedaan, maar zou ook moeten kunnen. Tot een maand of 3, wel langzaam ontdooien. In beide gevallen nog even verwarmen (onder de grill bijvoorbeeld) vlak voor consumptie. Smul ze!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme naan broodjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme naan broodjes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Naan broodjes
- 350 g geraspte mozzarella, < klik voor de juiste
- 60 g Griekse yoghurt, volvet
- 2 M eieren
- 175 g amandelmeel
- 1 el bakpoeder
- snuf zout
Bovenop
- 1 tl sesamzaad, zwart
Knoflookboter
- 50 g roomboter, zacht
- 1-2 teentjes knoflook, geperst
- drupje citroensap
- peper
- handje platte peterselie, vers gehakt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 ° C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Meng eerst het amandelmeel met het bakpoeder en zout tot een klontvrij mengsel. Leg de eieren klaar.
- Neem een pan met dikke bodem. Laat de kant-en-klaar (!) geraspte mozzarella samen met de Griekse yoghurt smelten op middelhoog vuur. Blijf steeds over de bodem roeren met een houten spatel, gebruik je spierballen 😉 Als je na ongeveer 5 minuten, een mooie egale gesmolten kaasmassa hebt zonder klontjes, doof je het vuur.Dreigt het aan te branden op de bodem? Dan staat het vuur te hoog.
- Roer het amandelmeel en het ei nu direct & snel (van het vuur af dus) door de gesmolten kaas. Nog even flink je spierballen gebruiken tot alles goed is opgenomen en gemengd. Kneed het warme deeg nog een minuutje door met je handen en vorm er een bal van.
- Snijd het deeg in 6 gelijke stukken en vorm er 6 platte naan broodjes van op de beklede bakplaat. Maak je handen zo nodig een beetje nat als het deeg teveel plakt. Bestrooi de bovenkant met wat (zwart) sesamzaad
- Bak de koolhydraatarme naan broodjes 15 minuten tot ze goudbruin kleuren.
Knoflookboter
- Meng ondertussen de boter met knoflook, een drupje citroensap, peper en gehakte peterselie tot een simpele knoflookboter.
Serveren
- Zet het brood vlak voor het serveren nog even 1-2 minuten onder een hete grill en serveer ze bij je Indiase gerecht. Of besmeer de warme koolhydraatarme naan broodjes met de knoflookboter en eet ze gewoon zo.
- NB: in dit recept zit vrij veel amandelmeel, dat verzadigt enorm! Ons advies: neem kleine hapjes. 😉
Bewaren
- In de koelkast tot een dag of 3 moet kunnen, even onder de grill vlak voor consumptie. Invriezen, hebben we zelf nog niet gedaan, maar zou moeten kunnen, een maand of 2. Wel langzaam ontdooien en nog even verwarmen voor consumptie.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wat zijn deze lekker! Lekkerder dan uit de supermarkt. Wat een mooie smaak en structuur. Perfect bij Indiase gerechten. Ik had ze gemaakt met nigella- en witte sesamzaadjes. Deze gaan we vaker maken!
Dat is leuk om te horen, geniet ervan ze zijn prachtig!
Bij mij wordt de kaas wel heet, maar blijft waterig, waaraan kan dat liggen?
Aan het merk?
Oeps, met teveel dingen tegelijk bezig dus het naanbrood net iets te laat uit de oven gehaald. Niet verbrand, wel donkerder dan op de foto. Desalniettemin heerlijk. Heb het gegeten met een kom gepofte knoflooksoep. Goeie combi en na 1 kop en 1 naanbrood zit ik bomvol👍
Voor herhaling vatbaar.
Ja, dat klopt. Het brood vult goed! 😀
smaakt bij ons nogal naar ei