koolhydraatarme mugcake, twee taartjes citroen en wortel

Koolhydraatarme mugcake 2x

Zo’n koolhydraatarme mugcake maak je in slechts een paar minuten (of iets langer in de oven of AirFryer) en je hebt een lekker ontbijt of tussendoortje! Ook nog glutenvrij, trouwens. Wereldwijd meest gegeten variant van dit supermakkelijke gerecht is natuurlijk het snelle chocoladetaartje. Ik ben dol op mugcakes en maak regelmatig diverse variaties. Je kunt namelijk zoveel leuks met dit soort snelle taartjes, zoet of hartig ’t is maar net waar je van houdt of toevallig zin in hebt! Vandaag maakte ik er twee met alléén kokosmeel (merk: Aman prana), dus zonder amandelmeel. 

Advertentie

Die met citroen bevat ongeveer 2.5 gram koolhydraten zonder de garnering de andere bevat iets meer 4.4 gram koolhydraten. Ook als je niet zo’n fan bent van kokosmeel, zou ik ze toch eens proberen. Want ik beloof je: deze fantastische koolhydraatarme mugcake heeft een perfecte cakestructuur en de citroen- en wortel/kaneelsmaak hebben echt de hoofdrol! Persoonlijk vind ik ze uit de oven veel lekkerder dan uit de magnetron. 

Pottenbakker in de dop?

Voor dit recept gebruikte ik een van mijn twee zelfgedraaide kommetjes. Ik maakte in 2014 (voor het eerst!) twee verschillende kommetjes onder supervisie van Keramiste Cocky Pater van Studio Potsierlijk. Ik leerde Cocky kennen tijdens een atelierroute in de Zaanstreek. Ik maakte haar website en we zijn bevriend geraakt, ze exposeerde bij ons tijdens KunstEiland 2013. Dat potten draaien vond ik heel erg leuk om te doen. Maar het is niet echt mijn vak. Zo’n volledig proces neemt heel veel tijd in beslag, geef mij maar websites bouwen en recepten verzinnen.

Hieronder diverse foto’s van het proces. Draaien, mal maken van het origineel, de mal weer volgieten voor een serie van 10 kommetjes mét eigen signatuur, serie klaar om te glazuren en te bakken, dat heeft Cocky allemaal voor me gedaan! 1 Kommetje heeft een proeflogo, maar inmiddels had ik alweer andere kleuren. Nu staan ze gewoon blanco op mijn website te pronken. Jullie gaan ze vast vaker zien!

Vervangen

De slagroom in de cake kun je vervangen door dikke kokosmelk, amandelmelk (minder zuivel), Griekse yoghurt of boter. Het zal elke keer een iets andere structuur en smaak hebben, leuk toch? Experimenteer en laat me maar eens weten wat jouw favoriete koolhydraatarme mugcake is, reacties onderaan graag.

OVEN en AIRFRYER

Bak je liever niet in de magnetron? Maak ze dan in de gewone oven of AirFryer. Dan moet je wel wat langer wachten op je lekkernij, maar dat is het absoluut waard! Verwarm de heteluchtoven of AirFryer voor op 175 °C. Gaar het taartje in de oven 10-15 minuten. In de AirFryer is de baktijd voor de koolhydraatarme mugcake korter, zo’n 6 minuten. Mugcakes mogen best nog een klein beetje smeuïg zijn van binnen, liever dat dan dat ze te droog zijn.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme mugcake, twee taartjes citroen en wortel

Zo maak je 2 x koolhydraatarme mugcake 

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Recept 1

koolhydraatarme mugcake, citroen mugcake

Koolhydraatarme mugcake met citroen

Ook als je niet zo'n fan bent van kokosmeel, toch proberen. Want ik beloof je: deze fantastische koolhydraatarme mugcake heeft een perfecte cakestructuur!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 207.2 koolhydraten 2.5 geiwitten 9.4 gvetten 16.6 gvezels 6.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 mugcake

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garnering zelf bijtellen

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Gebruik maatschepjes, niet je gewone eetgerei, dat is niet de juiste maat. In sommige recepten is dat niet zo erg, maar bij veel baksels luistert de verhouding tussen meel en vocht nogal nauw, lees er hier alles over.

 • Klop in een ruime kom het ei los met citroensap, room en zoetstof. Minder zuur? Vervang dan de helft of meer van het citroensap door slagroom.
 • Meng kokosmeel, bakpoeder en zout erdoor, proef of het zoet genoeg is.
 • Schep het mengsel over in een ingevette magnetron of ovenvaste ruime ramekin, kom of kopje van ongeveer 200 ml.
 • Bak 60 seconden op 1000W in de magnetron of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Mugcakes mogen best nog een klein beetje smeuïg zijn van binnen, liever dat dan dat ze te droog zijn!
 • Garneer naar eigen inzicht en serveer onmiddellijk. Op de foto's zie je 'n toefje slagroom, citroenrasp en amandelschaafsel. Eet smakelijk!

Oven of magnetron

 • Bak je liever niet in de magnetron? Maak ze dan in de gewone oven of AirFryer. Dan moet je wel wat langer wachten op je lekkernij, maar dat is het absoluut waard! Verwarm de heteluchtoven of AirFryer voor op 175 °C. Gaar het taartje in de oven 10-15 minuten.
  In de AirFryer is de baktijd voor de koolhydraatarme mugcake korter, zo’n 6 minuten.
  Mugcakes mogen best nog een klein beetje smeuïg zijn van binnen, liever dat dan dat ze te droog zijn.

Tip

 • Snijd na het bakken ook eens doormidden en maak er een meer lagen cakeje van!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Recept 2

koolhydraatarme mugcake, wortel mugcake

Koolhydraatarme mugcake met wortel en kaneel

Deze fantastische koolhydraatarme mugcake heeft een perfecte cakestructuur! Heerlijk winters door de kaneel.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 218.3 koolhydraten 4.4 geiwitten 9.5 gvetten 16.7 gvezels 7 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 mugcake

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garnering zelf bijtellen

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Gebruik maatschepjes, niet je gewone eetgerei, dat is niet de juiste maat. In sommige recepten is dat niet zo erg, maar bij veel baksels luistert de verhouding tussen meel en vocht nogal nauw, lees er hier alles over.

 • Klop in een ruime kom het ei los met citroensap, room, kaneel en zoetmiddel. Minder zuur? Vervang dan de helft of meer van het citroensap door slagroom.
 • Meng de geraspte wortel, kokosmeel, bakpoeder en zout er goed door, proef of het zoet genoeg is.
 • Schep het mengsel over in een ingevette magnetron of ovenvaste ruime ramekin, kom of kopje van ongeveer 200 ml.
 • Bak 60 seconden op 1000W in de magnetron of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Mugcakes mogen best nog een klein beetje smeuïg zijn van binnen, liever dat dan dat ze te droog zijn!
 • Garneer naar eigen inzicht Op de foto’s zie je slagroom, wortelrasp en 4 gehakte pistachenootjes. Eet smakelijk!

Oven of magnetron

 • Bak je liever niet in de magnetron? Maak ze dan in de gewone oven of AirFryer. Dan moet je wel wat langer wachten op je lekkernij, maar dat is het absoluut waard! Verwarm de heteluchtoven of AirFryer voor op 175 °C. Gaar het taartje in de oven 10-15 minuten.
  In de AirFryer is de baktijd voor de koolhydraatarme mugcake korter, zo’n 6 minuten.
  Mugcakes mogen best nog een klein beetje smeuïg zijn van binnen, liever dat dan dat ze te droog zijn.

Tip

 • Snijd na het bakken ook eens doormidden en maak er een meer lagen cakeje van!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


75 gedachten over “Koolhydraatarme mugcake 2x”

 1. Gisteren ook snel-snel gemaakt alhoewel ik geen fan ben van kokosmeel maar: HEERLIJK!

 2. Tonny de Bok

  Vandaag komt het door jou geschreven kookboek bij mij binnen, besteld bij Bol.com
  Ben heel benieuwd en ga er mee aan de slag.

  Vriendelijke groet,
  Tonny.

 3. Hij was heerlijk!!! ik heb 50 gr. rood fruit ( lidl ) gepureerd met 1 eetlepel opgeklopte slagroom dat er over heen om te smullen. bedankt voor dit gemakkelijke recept.

 4. Een geweldige site ??,
  Vindt het super dat je telkens weer nieuwe recepten maakt .
  Ben wel een pottenkijker ?
  De Mugcake maak ik als ontbijt ik laat de zoetstof weg en doe er een beetje lijnzaad en 1 blokje puur 74% chocola in stukjes door is wel 2,7 g khd. is ook heerlijk
  Er wordt toch altijd gezegd ? dat pure chocola gezond is

 5. Goedemorgen.

  Wat geef jij een inspiratie zeg, mijn dank daarvoor….!
  Vraagje, ik ben heel nieuwsgierig naar de hartige variant van de mug cake, waar kan ik die vinden?

  Fijne dag, groetjes Greet

 6. Hoi! Zou je het beslag voor de mugcake de avond ervoor kunnen maken en ’s morgen bakken?

 7. Vanmiddag lekker geëxperimenteerd met dit recept en verschillende variaties gemaakt: met koekkruiden, met maanzaad en citroenrasp, met caramelstevia en koffie en met sinaasappelextract en extra pure chocolade. Als zoetstof vloeibare stevia gebruikt en ze in siliconen cupcakevormpjes gebakken in de oven.
  Ik heb me kunnen inhouden en alleen een cupcake met chocolade/ sinaasappel gegeten en dat was héérlijk! Absoluut voor herhaling vatbaar!

   1. Omdat ik maar een kleine hoeveelheid had gemaakt zijn ze inmiddels allemaal op.
    Dankjewel voor dit recept en voor alle andere heerlijke recepten uit je boek.

 8. Dineke vinkenborg

  Hallo
  Ik maak iedere keer mugcakes en die zijn mooi in de oven maar zodra ik ze uit de oven haal storten ze vinaal inelkaar wat doe ik verkeerd?
  Vriendelijke groetjes dineke

  1. Geen idee, of je wat verkeerd doet? Inzakken komt doordat de substantie van je baksel de erin opgeslagen lucht niet voldoende kan dragen.
   Hoe goed je ook kan bakken het overkomt ons allemaal wel eens. Dat kan verschillende oorzaken hebben:

   1. er zit te veel lucht in gemixt
   2. het beslag is te nat
   3. je baksel is niet gaar genoeg
   4. gebakken bij een te lage temperatuur (of onvoldoende voorverwarmde oven)
   5. het temperatuurverschil is te groot en het afkoelen gaat daardoor te snel

 9. Vanmorgen als ontbijt de citroen mugcake gemaakt. Makkelijk en heerlijk! Bedankt voor dit recept.
  Ik heb het gegarneerd met wat blauwe en rode bessen uit de diepvries.
  Jam-jam! Ik schrok achteraf wel een beetje van het aantal calorieën.

 10. Hallo,
  Wat een super lekkere mugcake..
  Heb alleen de. vraag waar kan ik de slagroom door vervangen? Ik mag namelijk geen zuivel 🙂

 11. Marjo Stollman

  De knop is om, ik ben begonnen met koolhydraatarm eten. De basis mugcake vanmorgen gemaakt en ik was verbaasd hoe voedzaam deze was.. wel amandelmeel gebruikt ipv kokosmeel omdat ik die in huis had. Heerlijk!! Ik ben zeer nieuwsgierig naar de volgende mugcake.. deze wordt de wortel/kaneel variant. Dank jullie allen voor reacties, daar zitten heerlijke ideetjes tussen!!!

 12. Marlies ensing

  Goed recept, ik heb er in plaats van zoetstof en citroensap, een beetje bolero limonadepoeder doorheen gedaan. Citroensmaak. Een heel klein beetje volstaat al. Ik kan me voorstellen dat je hiervan ook een taartbodem zou kunnen maken.

 13. Agnes van de Vrugt

  De mugcake is heerlijk en je kan er alle kanten mee op: als ontbijt, lunch of nagerecht.
  Ik maakte de neutrale en dat gegeten op een bedje van wortelrasp. Deze was in mijn magnetron met maximaal 750W in 60 seconden klaar.
  Ik maakte de variatie met paprika en courgette, die had 80 seconden nodig. Een volgende keer ga ik het als nagerecht proberen met slagroom en wat bevroren fruit. De mugcake zal door mij vaak gegeten worden.
  Ik heb voor de variatie met groenten gewoon het recept voor de neutrale mugcake gevolgd omdat ik geen lupinemeel in huis had. Is prima
  gelukt.

 14. Ik heb er een mokka mugcake van gemaakt, heerlijk!
  1 eetlepel citroensap vervangen door 1/2 theelepel oploskoffie.
  2 eetlepels slagroom vervangen door griekse yoghurt.
  De mokkasmaak was niet overheersend, maar precies goed.

 15. Je hebt mijn poging al gezien… ?
  Ik heb een vraag, gaat het ook met kokosroom? Wij verzorgen binnenkort een vijfgangendiner, maar één van onze gasten heeft oa een koemelkallergie.

 16. Dag Anna-Karina, wel wat aan de late kant maar hier nog een reactie over de koolhydraatarme mugcake met wortel en kaneel van gisteren.
  Wortel en kaneel: ik zou niet op het idee gekomen zijn. Maar gisterenochtend hebben we genoten van deze mugcake. Gewoon gebakken in mijn muffinvorm. Ongelooflijk lekker.
  Vanochtend was het weer ouderwets Griekse yoghurt met havermout, lijnzaad en noten. Ook niet te versmaden.
  Maar morgen wéér de wortel/kaneel mugcake hoor.
  Trouwens vanavond eten we voor de eerste keer de spinazie en tomaat ovenschotel met ei. Erbij kabeljauw.
  Ben benieuwd. Groetjes

 17. Goedemorgen Anna-Karina, vanmorgen de mugcake met citroen gemaakt voor het ontbijt. Het was even wennen maar inderdaad: heerlijk. Mijn vraag is nu: mijn man eet alles mee wat ik maak dus ook het ontbijt. Zijn je recepten daar ook goed voor te gebruiken? Met de avondmaaltijd gaat het prima maar zo’n mugcake….zelfs ik krijg om een uur of 10 alweer trek. Ik ben benieuwd naar je antwoord. Fijne zondag nog overigens.

 18. Jammer maar mijn mugcake ging hetzelfde de magnetron in als hij eruit kwam. Kruimelig deeg en niet te eten. Weet niet wat ik fout deed. Heb het recept precies gevolgd? Jammer dat ik geen foto kan plaatsen.

 19. hallo even een reactie op de mugcake dat je beter maatschepjes kunt gebruiken in plaats van eetlepels ik heb geen maatschepjes en zijn die wel allemaal gelijk ze zijn er van verschillende merken . zou het niet makkelijker gaan als er grammen worden aangegeven

 20. Ik wil eens meerdere mugcakes in één keer maken. Dat heb ik een keer geprobeerd door de ingrediënten te vermenigvuldigen met het aantal cakes dat ik wilde maken. Dat is een fiasco geworden, niet te vre ……n
  Tips…..?

  1. Als je dat in een magnetron wilt moet je ook de tijd aanpassen. Beter kun je ze dan in de oven maken denk ik en het beslag over een muffinvorm verdelen. Ik zou niet weten waaron niet lekker zou zijn.

 21. Wat een heerlijk recept! Ik maak het graag en kwam mijn variant nog niet tegen, dus hierbij: zojuist eentje gemaakt zonder citroensap, maar met wat framboos uit de vriezer er bovenop ingedrukt en in de magnetron, de smaak is verrukkelijk! Uiteraard blijft het (bovenop) een beetje smeuïg maar dat vind ik juist lekker, mmmm!

 22. Helaas ben ik niet zo enthouisiast, maar ik ben dan ook een echte zoetekauw… En misschien heb ik niet de goede zoetstof (stevia poeder) Heb je misschien hier een tip voor?

  1. De ene zoetstof is de andere niet! Wat sommige mensen stevia noemen, is vaak helemaal geen stevia, maar rommel met maar 2% stevia erin. De dosering is dus nooit exact te geven voor elk merk of samenstelling. Niet zoet genoeg ligt echt aan je je eigen dosering, zelf afproeven is de enige manier! Lees ook mijn artikel over Suiker vervangen eens?!

   1. klopt, ik heb het etiket goed gelezen en heb dus “rommel”, Door de grote letters Stevia op de verpakking dacht ik het goede te hebben, maar niet dus….Ik wist het ook niet!

    1. Ja dat is zoiets raars, dat dat zomaar kan! Tegenwoordig lees ik EERST de achterkant van etiketten, je moet er welhaast een studie voor volgen om etiketten te kunnen lezen, maar ja… blijkbaar mag je de consument gewoon verleiden met allerlei onzin.

 23. Vandaag de mug cake met citroen gehad. Heerlijk. Eindelijk iets zonder amandelmeel. Zelf ook nog een gemaakt met ipv citroensap slagroom extra erdoor. Flinke eetlepel cacao (Droste) erdoor en wat geraspte kokos. Ook heel lekke.

 24. Ik gebruik in mijn mugcakes geen slagroom maar amandelmelk of kokosroom dat is volgens mij beter als slagroom.

 25.  Ik heb vanmiddag de mugcake citroen gemaakt. Ohhh … wat is ie lekkerrr..! Heb iets meer slagroom gebruikt en iets minder citroensap. Beetje geklopte slagroom ernaast aarbei bovenop en een beetje gesmolten chocolade erover hmmm… dat was smullen zeg!! M’n zoon vond m ook erg lekker ? Dit is zeker een blijvertje.

 26. Ik heb al diverse mugcake geprobeerd maar tot nu toe vind ik ze echt niet lekker. Gisteren de mugcake met citroen gemaakt en hij is …. heerlijk! Dit is echt een blijvertje.

   1. Ohhhh dit is echt de eerste (mug)cake die niet droog is maar zelfs luchtig is. Heeeeerlijk. Ik wilde het doormidden snijden zodat ik 2 lagen had maar daarvoor was het niet hoog genoeg. Toen heb ik een schep mengsel van Cream cheese en slagroom erop gedaan. De randjes van de cake gesneden en die op het mengsel gelegd. Daarna gegarneerd met slagroom, hazelnootcrunch, geschaafde amandelen, geraspte chocola en maple syrup. Het was zoooo lekker, bedankt voor je recept.

 27. Net gemaakt en geproeft. Wat was dat heerlijk Dank je wel voor het recept mmmmmmmmmmmmmm

 28. Heerlijk genoten! De cake gaat in mijn magnetron 1 min 20 op vol vermogen. Erg lekker en net niet te droog. Slagroom ertussen en beetje erop met citroenzeste.
  zou je ze ook kunnen maken met sinaasappelsap en sinaasappel zeste?
  in het weekend ga ik de carrot variatie maken.
  voor mij is het een traktatie!

 29. Net gemaakt, die met citroensap. Samen met een paar lepeltjes chiajam en een lepeltje slagroom………ik heb nog 1 vinger over om te typen, die andere 9 heb ik erbij opgegeten. 😉

 30. Top!

  Ik heb kokosmelk gebruikt ipv de slagroom, en koekkruiden i.p.v. kaneel. Met een kopje chai thee erbij was fit een heerlijk ontbijtje!

 31. Gefeliciteerd met je 2-jarig bestaan…. ??

  As ususal nieuwsgierig en uitgeprobeerd,  met romige kokosmelk, limoensap 1 eetl ipv 2 en een flinke snuf kaneelpoeder, nomnomnom.

  Errug lekker, morgenvroeg in de herhaling met wat goiibessen en eentje met wat pure chocoladesnippers. Die laatste neem ik mee naar mijn afspraak  (2 uur rijden)

  Zou je ook amandelmeel kunnen gebruiken ipv kokosmeel?

  Groetjes AlettA

   1. Vanmorgen met amandelmeel gedaan, eetlepel minder kokosmelk en citroensap theelepel ipv eetlepel, wat goiibessen erdoor. Tijd ⌚ ietsjes aangepast en hij was……Nomnomnom 

    Zal ff foto plaatsen op Facebook

 32. Gefeliciteerd met het twee jarig bestaan!

  Heerlijke gerechten op een fraaie website.  Ga de mugcakes  proberen, maar wel in de oven.

  Bedankt voor je lekkere recepten, hartig brood staat regelmatig op tafel.

 33. Ineke Zandstra

  Hallo Anna-Karina,

  ik heb je citroen mugcake gemaakt, heerlijk. Vanmorgen heb ik ipv met citroen, met geraspte appel en Griekse yoghurt gemaakt. Ook verrukkelijk. Hij moet alleen wat langer in de magnetron.

 34. Ik heb net de koolhydraatarme mugcake met citroen gemaakt en het was smullen!! Hij was inderdaad net een beetje vochtig, wel gaar maar niet droog.
  Ik ga deze zeker vaker maken. Zou deze ook goed in te vriezen zijn? Ik ga het uitproberen. Het is niet veel werk om te maken (het meeste werk ik het afwassen van de gebruikte spullen 😉   maar ik heb altijd van alles een voorraadje in de vriezer liggen. Ik kook en bak graag in het weekend zodat ik op de drukke doordeweekse dagen snel wat uit de vriezer kan pakken.
  Bedankt voor het lekkere handige recept!

 35. Het fijne van jouw recepten is dat ik vaak veel of alle ingrediënten in huis heb en zo niet, experimenteer ik gewoon. Dus vandaag de slagroom door zure room vervangen, gaat ook prima! Een ‘grote’ mugcake voor morgen bij het ontbijt gemaakt en een kleintje om nu te proeven! Lekker! Vandaag de citroenvariant, binnenkort ga ik ook de wortelvariant maken!

  Ik volg je al ruim een jaar AK en zag dat je vandaag 2 jaar in de lucht bent! Gefeliciteerd van een vaste pottenkijker! 🙂 Hopelijk met vele, smakelijke jaren als vervolg!

   

 36. Ook al ‘zit’ ik niet op facebook, toch spiek ik af en toe op jouw pagina. Zie dus dat je het tweejarig bestaan van je website achter de rug hebt. Petje af voor je enorme productie, je prachtige site en dank voor je heerlijke recepten. Volgens mij hopen al je volgers dat je er nog lang mee door kunt gaan.

 37. Als je geen kokosmeel wilt gebruiken kun je ook gemalen lijnzaad gebruiken. Het basisrecept van Atkins MIM, muffin in a minute. 4 eetlepels gemalen lijnzaad, 1 ei, 1 eetlepel creme fraiche en 1/4 theelepel bakpoeder, specerijen en zoet naar wens.

  frisse citroen cakejes maak ik vaak met 4 eetlepels kokos geraspte citroen en een ei, ongeveer 1.50 min. in de magenetron.

  ik ga jouw recept ook eens proberen. Ik neem ze reregelmatig mee naar het werk.

  1. Ik ben zelf geen fan Atkins-producten. 4 eetlepels lijnzaad daar gaan mijn darmen niet blij van worden… Maar misschien hebben anderen er iets aan?
   Hoeveel in e magnetron? Dat is namelijk nogal verschillend per magnetron.

 38. Ik heb ze net gemaakt, maar vond het erg zuur.

  Dus nog een poginf, maar dan met 1 el citroensap ipv 2 en wat vanille essance (zelfgemaakt) en sinaasappelschil: hmmmmm!

Reacties zijn gesloten.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Scroll naar boven