Koolhydraatarme moussaka

koolhydraatarme moussaka

Wij aten de koolhydraatarme moussaka warm, dus zo uit de oven en het was zó kostelijk dat er helaas niets van overbleef om koud te eten. Volgende keer toch weer een beetje meer maken, het is ook verrukkelijk als lunch namelijk. Het recept bevat 7.5 gram koolhydraten per portie en je vindt ‘m ook -met de oude foto uit 2015- in ons 2e boek Gewoon koolhydraatarm, op blz. 135.

Griekse of Turkse moussaka?

In de westerse wereld denken de meeste mensen dat moussaka tot de traditionele Griekse keuken behoort. Dat blijkt bij naspeuring toch een beetje een misverstand. Want moussaka is een traditioneel gerecht gemaakt op basis van aubergine, afkomstig uit de Turkse keuken! Als kruiden worden vaak oregano, tijm, laurierbladeren, kaneel, zwarte peper en/of piment gebruikt, afhankelijk van het land of de streek waar de moussaka vandaan komt. Het woord moussaka is afkomstig uit het Arabisch en betekent fris omdat daar de moussaka koud wordt opgediend. Wij maken Zaanse, koolhydraatarme moussaka met onze homemade tomatensausje!

koolhydraatarme moussaka

koolhydraatarme moussaka

Zo maak je de koolhydraatarme moussaka

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Koolhydraatarme moussaka

koolhydraatarme moussaka
Door: Anna-Karina van Denderen
Koolhydraatarme moussaka aten we warm, dus zo uit de oven en het was zó kostelijk dat er helaas niets van overbleef om koud te eten. Ook een prima lunch.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 135

4.88 van 31 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 409 kcalkoolhydraten 7.5 geiwitten 20.83 gvetten 31.83 gvezels 5 g
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 50 min
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Haal de tomatensaus uit de diepvries om te ontdooien of neem een goede passata, deze van Bio Idea bijvoorbeeld.
  • Snijd de aubergine in ronde plakken en bestrooi ze lichtjes met zout zodat het vocht eruit kan trekken. (minimaal 10 minuten)
  • Snijd ondertussen tomaat, ui en champignons in stukjes. Hak ook de walnoten.
  • Fruit het uitje met de champignons aan in olijfolie en knijp de knoflook erboven uit. Voeg de blokjes tomaat, de walnoten, het gehakt en de tomatensaus toe. Roer door. Proef en breng op smaak met peper en zout en kaneel. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg zo nodig wat water toe als het te dik wordt.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden hetelucht en zet een ovenschaal klaar.
  • Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier. Bak de aubergine even aan in wat hete olie of een grillpan.
  • Maak laagjes in de ovenschaal: laagje aubergine, laagje saus. Herhaal tot je ingrediënten op zijn. Als laatste brokkel je de geitenkaas erover en een klein beetje tijm. Als je niet van geitenkaas houd is eigenlijk elke andere kaas ook prima.
  • Bak de moussaka 20-30 minuten in de oven tot de kaas mooi gekleurd is. Het vocht kun je opdippen met een lekker focaccia broodje!! Lekker of heel lekker?

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


 

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties