koolhydraatarme moussaka

Koolhydraatarme moussaka

Wij aten de koolhydraatarme moussaka warm, dus zo uit de oven en het was zó kostelijk dat er helaas niets van overbleef om koud te eten. Volgende keer toch weer een beetje meer maken, het is ook verrukkelijk als lunch namelijk.

 

Advertisements

Grieks of Turks?
In de Westerse wereld denkt men meestal dat moussaka tot de traditionele Griekse keuken behoort. Dat is echter een misverstand, moussaka is een traditioneel gerecht gemaakt op basis van aubergine, afkomstig uit de Turkse keuken. (bron: Wikipedia) Als kruiden worden vaak oregano, tijm, laurierbladeren, kaneel, zwarte peper en/of piment gebruikt, afhankelijk van het land of de streek waar de moussaka vandaan komt. Het woord moussaka is afkomstig uit het Arabisch en betekent fris omdat daar de moussaka koud wordt opgediend.

NB: ik gebruik vegetarisch gehakt daar zitten echt wel khd in, zelf even bijtellen welke soort gehakt je gebruikt.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de koolhydraatarme moussaka

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Koolhydraatarme moussaka


koolhydraatarme moussaka

Door Anna-Karina Geplaatst februari 20, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 3
  • Koolhydraten: 7 khd per portie* (3 uit recept)
  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 50 minuten

Wij aten de koolhydraatarme moussaka warm, dus zo uit de oven en het was zó kostelijk dat er helaas niets van overbleef om koud te …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal de tomatensaus uit de diepvries om te ontdooien.
    Snijd de aubergine in plakken en bestrooi ze met zout zodat het -bittere- vocht daarin kan trekken. (minimaal 10 minuten)
  2. Snijd ondertussen tomaat, ui en champignons in stukjes. Hak ook de walnoten.
  3. Fruit het uitje 2 minuten in olijfolie glazig en knijp de knoflook erboven uit. Bak de champignons en walnootstukjes 3 minuten mee (blijf omscheppen) en voeg dan blokjes tomaat, gehakt en de zelfgemaakte tomatensaus toe. Breng op smaak met peper en zout en kaneel. Laat zachtjes pruttelen. Voeg wat water toe als de saus te dik wordt.
  4. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden hetelucht).
    Spoel de aubergine af en dep de plakjes goed droog met keukenpapier. Bak de aubergine even aan in wat hete olie.
  5. Maak laagjes in een ovenschaal: laagje aubergine, laagje saus. Herhaal tot je ingrediënten op zijn. Als laatste brokkel je de geitenkaas erover en een klein beetje tijm. Als je niet van geitenkaas houd is eigenlijk elke andere kaas ook prima.
  6. Bak de moussaka 20-30 minuten in de oven tot de kaas mooi gekleurd is. Het vocht opsoppen met een lekker focaccia broodje! Lekker of heel lekker?

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 reacties op “Koolhydraatarme moussaka”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

518 Shares
Share198
Pin320
Tweet