We waren bij de Landmarkt aan de Schellingwouderdijk (gelegen in de gemeente Amsterdam) en zagen daar tot onze vreugde meiraapjes liggen. Dat was een tijdje geleden dat we die gegeten hadden! Dus meteen een halve kilo in het winkelwagentje gelegd. In plaats van terug te grijpen naar een oud recept, hebben we er twee nieuwe recepten mee gemaakt. De eerste daarvan vindt je hier: koolhydraatarme meiraapsoep met munt. Een voedzaam soepje, met toch ook een lichte touch. Dat komt door de toevoeging van een kleine hoeveelheid doperwten en frisse munt. Die geven de soep een wat zonnig karakter. De soep van meiraap bevat qua voedingswaarde kcal 166.75 ⋆ koolhydraten 8.55 g ⋆ eiwitten 6.2 g ⋆ vetten 10.51 g ⋆ vezels 4.95 g.
Knollen
De meiraap wordt ook wel knolraap genoemd, heeft een paars-witte schil. Hij heeft het formaat van een rode biet (alleen veel platter) en groeit onder de grond. De naam meiraap wijst er op dat de knol alleen in het voorjaar geteeld wordt, omdat hij niet winterhard is. In België en Frankrijk is de meiraap stukken populairder dan bij ons. In West-Friesland (Noord-Holland) werd vroeger veel meiraap geteeld, die voor het grootste deel naar Groot-Brittannië werd geëxporteerd. Daar hoef je nu ook niet meer mee aan te komen…
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je koolhydraatarme meiraapsoep met munt
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme meiraapsoep met munt
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Bak de gesnipperde sjalot en blokjes meiraap in een soeppan met olijfolie, gedurende enkele minuten op matig vuur. Voeg de kerrie toe en schep even om.
- Voeg de bouillon en de doperwten toe en laat een kwartiertje zachtjes koken.
- Snijd ondertussen de munt klein en maak blokjes van de feta.
- Pureer de soep, proef en breng naar wens op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep met de munt en de feta. Mmmm, lekker!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet