koolhydraatarme marsepein ballen

Koolhydraatarme marsepein ballen

Sinterklaastijd, yeah!! Het snoepgoed vliegt je om de oren in deze tijd van suikergoed en marsepein. Als je geen echte suiker wilt eten, zul je zelf creatief moeten worden. In een handomdraai toch een lekker snoeperijtje maken voor jezelf of om uit te delen? Maak dan deze koolhydraatarme marsepein ballen! Ze bevatten per stuk 0.6 gram koolhydraten. Voor mij (Hans) is Sinterklaas trouwens meer gekoppeld aan liedjes dan aan lekkernijen. Maar voordat ik live voor jullie ga zingen eerst aan het werk. 

Advertentie

Marsepein ballen

Marsepein: je houdt ervan of je houdt er niet van. Eerlijk gezegd heb ik zelf liever gevuld speculaas. Maar Anna-Karina is wel dol op die plakkerige marsepein, dus deze ballen van dat plakkerige goedje maakte ik speciaal vooral voor haar. Als ik haar mag geloven zijn ze “heerlijk fris“,  “lekker smeuïg” en “niet te zoet” van smaak geworden. Die met cacao vindt zij het lekkerst en jij?

Bluesversie Zie de maan schijnt door de bomen

Toen ik nog op de naschoolse opvang werkte (1989-1997, Gilles de Geus-Amsterdam) pakte ik regelmatig een van de twee aanwezige gitaren. Dan werden er door het hele team met de kinderen leuke liedjes gezongen. In de sinterklaastijd waren dat natuurlijk ook sinterklaasliedjes. Maar ik werd die (voor mij toch een beetje melige) kinderliedjes na verloop van tijd een beetje zat. Daarom maakte ik ze wat interessanter door ze op een andere manier te vertolken. Vooral de bluesversies vonden de kinderen hi-la-risch, die gekke meester Hans! Één van die liedjes staat nu nog steeds op mijn repertoire: ‘Zie de maan schijnt door de bomen’ maar dan in een slow blues versie. Ik heb ‘m vandaag even voor jullie opgenomen. Bedoeld als arbeidsvitamine bij het maken van de koolhydraatarme marsepein ballen! Veel plezier ermee 😉

Pakjesavond

Anna-Karina en ik hebben elkaar weer eens verteld over hoe dat er in onze jeugd eraan toeging. Voor die tijd vrij standaard. Onze ouders bewaarden beiden de cadeautjes op een publiek geheime plaats in de kast op de slaapkamer. En we blijken allebei even nieuwsgierig, want we gingen toch stiekem kijken of onze naam op de pakjes stond en deden dan een nader onderzoek. We probeerden door voelen, schudden en optillen een inschatting te maken van wat er in het pakje zou kunnen zitten. Praktische wanten of saaie sokken waren natuurlijk wel te onderscheiden van een grote doos waar zomaar dat felbegeerde spel in zou kunnen zitten…

Vieren jullie Sinterklaas? Met een heuse pakjesavond? Zo ja, vieren jullie ’t dan all the way, dus met lootjes trekken, bergen speculaas en koolhydraatarme marsepein ballen, gedichten en surprises? Of vieren jullie het helemaal niet? Laat het ons eens weten?


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme marsepein ballen

Zo maak je koolhydraatarme marsepein ballen

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme marsepein ballen

Koolhydraatarme marsepein ballen

In een handomdraai toch een lekker Sint snoeperijtje maken voor jezelf of om uit te delen? Maak dan deze koolhydraatarme marsepein ballen!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 71.29 koolhydraten 0.6 geiwitten 2.88 gvetten 6.1 gvezels 1.13 g
Hoeveelheid (aan te passen)15 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garneren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Maal amandelmeel met zoetstof, citroenrasp, het eiwit en een snufje zout helemaal fijn in de keukenmachine (of gebruik een staafmixer) tot een stevige massa. Maak er een rol van. Deze kun je ook in folie bewaren tot later gebruik.
 • Zing je mee met mijn heer Hans? Verdeel de rol in 15 porties en draai daar balletjes van tussen je handen.
 • Doe wat cacao en kokosrasp op twee afzonderlijke schoteltjes en rol de balletjes erdoor. Dat was het… SMUL ZE!

PS1

 • Bewaar de balletjes koel, maximaal 1 week. Zouden ze het halen, denk je?

PS2

 • Op de foto zie je een dubbele portie van dit recept.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


27 gedachten over “Koolhydraatarme marsepein ballen”

 1. welke zoetstof het staat er in bij de beschrijving of bedoelde je de bronze ? of extra zoetstof nog

  1. Hoi, in het recept bij de ingrediënten staat welke wij gebruikten: “50 g Steviala ery bronze – of andere 0 khd zoetstof naar smaak”, dat is de zoetstof. Altijd even proeven of het naar jouw smaak ook lekker genoeg is. Gezellige dagen gewenst!

   1. duidelijk dankje wel voor het antwoord maar deze zin die je schreef bracht me in verwarring <Maal amandelmeel met zoetstof, citroenrasp, > ik dacht bronze is toch geen zoetstof … fijne dag verder
    

 2. Ik heb gelijk een dubbele portie gemaakt omdat ik het werk met de staafmixer niet betrouwde, en liever mijn keukenrobot hiervoor wilde gebruiken. Maar vreesde dan dat kleine portie gewoon tegen wand zou plakken. Heb wel erythrytol in poedervorm gebruikt en ook nog wat rozenwater toegevoegd. Het ging perfect zo ! En mijn kritische man vond ze ook erg lekker !

 3. Ik koop de amandelmeel altijd in Duitsland, bij de kaufmarkt. Soms zijn ze in de aanbieding, 0.99 voor 100 gram.

 4. hgm jansen scheper

  beste meneer hans waar kan ik de amandelmeel kopen we wonen bij arnhem in de buurt

 5. Die marsepeinballen smaakten zaaaaalig en mijn bezoek heeft ervan gesmuld!! (Komt dus op de lijst met favorieten)

 6. Je hebt “kook-klunzen” en ‘grote’ kook-klunzen, en ik behoor klaarblijkelijk tot die laatste categorie….Ben met de kh marsepeinen ballen bezig (hoe moeilijk kan het zijn?) en nu vraag ik me af: waarom die staafmixer, als alles toch al in poedervorm is? Mijn staafmixer liep dus inderdaad vast in de brei, want is 1 eiwit wel voldoende??? Dikke brei, die ik nu maar met mijn hand verder ga kneden. Of doe ik wederom iets verkeerd???? HELLUP…..

  1. De staafmixer maalt alles nog eens extra fijn, en ja wij deden er 1 eiwit bij, anders kun je het niet meer tot ballen rollen. De staafmixer zet je er bovenop, malen en dan haal je m naar boven. Die handeling herhalen, zo nodig tussendoor tussen de messen leeghalen. Stroom eraf!!!

 7. Haha, dat klink lekker, Heer Hans, dus heb hardop meegezongen! En heb ooknog even een vraagje over de marsepeinballetjes: gebruiken jullie daar de ‘gewone’ cacaopoeder voor (van bv. Van Houten of Blooker: hoe lang blijft dat spul eigenl goed in een afgesloten bus? Is al vér over de datum hier…) want tegenwoordig gebruik ik dus de raw-versie, maar vind die best bitter smaken in recepten….??? Ik krijg zaterdag ‘hoog bezoek’ en zal ze eens verrassen met deze koolhydraatarme versie…..

  1. Inderdaad, fijne toevoeging, dus bedankt. Maar ik ga voor alle zekerheid toch.masr een vers blikje Blokker kopen. Ik laat na zaterdag wel horen hoe het smaakte..😋

 8. Goeiemorgen Anna Karina en Hans, bedankt voor het recept met die leuke slow blues begeleiding. Hou van dat genre muziek, moest ook even mijmeren naar vroeger, 60tiger jaren sint bij opa en oma, kolenkachel stond te gloeien, de familie, en vooral de kinderen met vuurrode kopjes van de warmte en spanning, wanneer komt de Sint en de grote bonk op de ramen en de zak stond voor de deur. Er waren speculaasjes bij de koffie, warme chocola en een schaaltje pepernoten op tafel en meer snoep was er gewoon nooit. En eerlijk gezegd ook nooit gemist, daardoor misschien niet zo’n grote snoeper geworden.

  1. Dank voor je beeldende woorden Petra! Heel herkenbaar. Soms is minder toch echt méér… Ik ben ook blij dat ik niet zo ‘overdadig’ ben grootgebracht! ‘Blij met niks’, is pure rijkdom wat mij betreft 😉

   1. Ja, staat al minstens 4 of 5 jaar in een afgesloten blikje in een keukenkastje….had er nog niet aan geroken, maar heb inmiddels en nieuw pakje Fairtrade Original biologische cacao gekocht: per 100 gram 12 kh, waarvan 0,3 g suiker, (bij de PLUS)

 9. Bravo bravo, bis bis wat een heerlijke versie van het Sinterklaaslied!
  Zo is kokkerellen echt een feestje in de keuken.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven