koolhydraatarme marsepein ballen

Koolhydraatarme marsepein ballen

Sinterklaastijd! Voor mij is dat meer gekoppeld aan liedjes dan aan recepten… maar voordat ik voor jullie ga zingen eerst aan het werk! Het snoepgoed vliegt je om de oren in deze tijd van suikergoed en marsepein. Als je geen echte suiker wilt eten, zul je zelf creatief moeten worden. In een handomdraai toch een lekker snoeperijtje maken voor jezelf of om uit te delen? Maak dan deze koolhydraatarme marsepein ballen! Marsepein: je houdt ervan of je houdt er niet van. Eerlijk gezegd houd ik zelf minder van marsepein, ik heb liever gevuld speculaas. Maar Anna-Karina is wel dol op die plakkerige lekkernij, dus deze ballen van marsepein maakte ik vooral voor haar. Als ik haar mag geloven zijn ze “heerlijk fris“,  “lekker smeuïg” en “niet te zoet” van smaak geworden. Die met cacao vindt ze het lekkerst…

Bluesversie Zie de maan schijnt door de bomen

Toen ik nog op de naschoolse opvang werkte (1989-1997, Gilles de Geus-Amsterdam) pakte ik regelmatig een van de twee gitaren die daar stonden. Dan werden er door het hele team met de kinderen leuke liedjes gezongen. In de sinterklaastijd waren dat natuurlijk ook sinterklaasliedjes. Maar ik werd die (voor mij toch een beetje melige) kinderliedjes na verloop van tijd een beetje zat. Daarom maakte ik ze wat interessanter door ze op een andere manier te vertolken. Vooral de bluesversies vonden de kinderen hi-la-risch, die gekke meester Hans…! Één van die liedjes staat nu nog steeds op mijn repertoire: ‘Zie de maan schijnt door de bomen’ maar dan in een slow blues versie. Ik heb ‘m vandaag even voor jullie opgenomen. Bedoeld als arbeidsvitamine bij het maken van de koolhydraatarme marsepein ballen! Veel plezier ermee 😉

koolhydraatarme marsepein ballen

koolhydraatarme marsepein ballen

Pakjesavond

Anna-Karina en ik hebben elkaar weer eens verteld over hoe dat er in onze jeugd eraan toeging. Voor die tijd vrij standaard. Onze ouders bewaarden beiden de cadeautjes op een publiek geheime plaats in de kast op de slaapkamer. En we blijken allebei even nieuwsgierig, want we gingen toch stiekem kijken of onze naam op de pakjes stond en deden dan een nader onderzoek. We probeerden door voelen, schudden en optillen een inschatting te maktven van wat er in het pakje zou kunnen zitten. Praktische wanten of saaie sokken waren natuurlijk wel te onderscheiden van een grote doos waar zomaar dat felbegeerde spel in zou kunnen zitten…

Vieren jullie Sinterklaas? Met een heuse pakjesavond? Zo ja, vieren jullie ‘t dan all the way, dus met lootjes trekken, bergen speculaas en koolhydraatarme marsepein ballen, gedichten en surprises? Of vieren jullie het helemaal niet? Laat het ons eens weten?

 

Zo maak je koolhydraatarme marsepein ballen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Koolhydraatarme marsepein ballen


koolhydraatarme marsepein ballen

Door Hans van Deelen Geplaatst november 26, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 15 ballen
  • Koolhydraten: 0,5 gr khd per stuk (15 ballen uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten

In een handomdraai toch een lekker Sint snoeperijtje maken voor jezelf of om uit te delen? Maak dan deze koolhydraatarme marsepein ballen!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal alle ingrediënten fijn in de keukenmachine of met een staafmixer tot een stevige massa. Maak er een rol van. (deze kun je in folie bewaren tot later gebruik)
  2. (Zing je mee met mijn heer Hans?) Verdeel de rol in 15 porties en draai daar balletjes van tussen je handen.
  3. Doe wat cacao en kokosrasp op twee afzonderlijke schoteltjes en rol de balletjes erdoor. SMUL ZE!
  4. Bewaar de balletjes koel, maximaal 1 week. (PS: op de foto zie je een dubbele portie van dit recept)

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

23 reacties op “Koolhydraatarme marsepein ballen”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

137 Shares
Share72
Pin65
Tweet