Het is alweer een tijdje geleden dat Marieke een receptje gedeeld heeft. Vandaag publiceren we haar koolhydraatarme lunchsoep met forel. Nu snap je natuurlijk al dat je deze heerlijke lunchsoep ook best ’s avonds mag eten. Maar zo’n keto soep moet toch een naam krijgen, en Marieke maakte ‘m als lunch, vandaar. Persoonlijk vind ik (Anna-Karina) soep ook heerlijk als lunch, ideaal ook om zo’n verantwoorde opkikker op voorraad te hebben in de diepvries. Omdat soep erg zout kan zijn, neem ik zelf altijd hooguit de helft tot driekwart van de aanbevolen hoeveelheid bouillonblokjes. Ook bij deze soep waarschuwt Marieke terecht voor teveel zout, want de forel is al behoorlijk zout. In het algemeen eten mensen veel te veel zout, juist als je zelf vers kookt hebt je dat allemaal zelf in de hand. Je kunt heel goed wennen aan minder zout, en het zal je verbazen hoeveel meer je gaat proeven!
Marieke schrijft ons:
Ik had zin in een soepje, maar ik had (dacht ik) niets in huis. Ik ging in mijn koelkast kijken en natuurlijk vond ik genoeg ingrediënten om een lekker soepje te maken. De gerookte forel maakte het feestje helemaal compleet! Door af en toe mijn koelkast goed te checken voorkom ik dat ik iets weg moet gooien. Deze koolhydraatarme lunchsoep met forel gaat verspilling van voedsel tegen, dus #nowaste!
Daarnaast is het een simpel en snel klaar gerecht en heb je binnen een handomdraai een mooi en voedzaam bordje keto soep als lunch. Je kunt natuurlijk zelf variëren met ingrediënten. Als je vegetariër of veganist bent, dan kun je de vis vervangen door bijvoorbeeld stukjes gebakken tempé, vega kip of helemaal weglaten.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je koolhydraatarme lunchsoep met forel
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Koolhydraatarme lunchsoep met forel
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 75 g uien, in ringen – niet snipperen
- 1 teentje knoflook
- scheutje olijfolie, om te bakken
- 200 g wortel, (winterwortel) in kleine blokjes
- 200 g bleekselderij, in elleboogjes
- 1 l (groente)bouillon
- 100 g kastanjechampignons, in plakjes
- peper, en eventueel zout
- 125 g gerookte forelfilets, naturel, of vega(n) product
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de ui in dunne ringen en fruit deze met de geperste knoflook 5 minuten zachtjes met olijfolie in een soeppan. Roer regelmatig om.
- Snijd ondertussen de wortel in blokjes, echt klein, want dan is de soep eerder gaar. Trek de lange draden van de bleekselderij en snijd de stengels in dunne elleboogjes. Voeg de gesneden wortel en bleekselderij toe aan de pan en bak alles 3 minuten op hoog vuur.
- Voeg vervolgens de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Snijd de kastanjechampignons ondertussen in plakjes en voeg toe aan de kokende soep. Laat vervolgens alles 15 minuten op een laag vuur zachtjes koken.
- Proef de soep en voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Let op met zout, want de forel is ook al zout.
Serveren
- Scheur de forel in stukjes en verdeel deze over de soepborden. Schenk de soep over de forel. Smakelijk eten!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet