Weekend! Pizza! Pizza is echt weekendeten vind je niet? Vandaar dat deze post op vrijdag verschijnt. We hebben al diverse homemade, koolhydraatarme pizzabodems online staan. Deze koolhydraatarme lo-dough pizza heeft een bodem van kant-en-klaar deeg, ook wel eens makkelijk! Het is een lekkere, dunne en neutraal smakende bodem, met krokante randjes!! Naast de mama lupe’s tortilla’s ook een makkelijk koolhydraatarm product om achter de hand te hebben.
Qua topping doe je er natuurlijk precies op waar je zelf zin hebt, wij belegden ‘m met tonijn, paprika, champignons en artisjokkenharten. Zoals wij de pizza belegden bevat 1 hele belegde pizza 6,8 gram koolhydraten. Je kunt de bodem ook besmeren met tomatensaus in plaats van de roomkaas met verse kruiden die wij gebruikten. We publiceerden bij dit recept al eerder een lange lijst met beproefde pizza toppings. Of het nu gaat om vegetarische pizza’s, pizza met vis of met vlees er is voor iedereen wel een lekkere combinatie denkbaar.
Kant-en-klaar lo-dough deeg
Het lo-dough deeg kun je voor veel verschillende toepassingen gebruiken. Dus niet alleen voor je koolhydraatarme lo-dough pizza, maar ook als wrap, koolhydraatarme biscuit taartbodem maar ook bijvoorbeeld als wafel. Lo Dough bevat 90% minder koolhydraten en meer dan 10 x zoveel vezels dan normale deegproducten. Het deeg past daarmee echt perfect in ons koolhydraatarme en ketodieet. 1 zo’n bodem bevat slechts 2,2 gram koolhydraten, er zitten 2 bodems in een verpakking (2020: prijs € 4,50). Daarnaast is het deeg ook glutenvrij, vezelrijk, lactosevrij, eiwitrijk, suikervrij én vegetarisch. Gekocht bij Afvallen met Bregje (#no spon). Je kunt de bodems in een koekenpan of oven garen, dus ook handig om mee te nemen op vakantie!
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:




Zo maak je koolhydraatarme lo-dough pizza
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme lo-dough pizza!
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 lo-dough, kant-en-klaar pizzabodems
- ½ paprika, in grove stukken
- 100 g kastanjechampignons, in plakken (5 stuks)
- 1 tl bouillonpoeder
- 90 g artisjokharten, (3 stuks) in plakken op olie, uit een potje
- 100 g tonijn, 1 blikje uitgelekt
- Italiaanse kruiden, naar smaak
- 40 g geitenkaas, bolletjes of feta
- 30 g geraspte kaas, neem Parmezaan, oud, boeren, belegen wat je zelf lekker vindt.
Smeersel
- 100 g roomkaas
- 20 g geitenkaas, bolletjes
- 2 takjes platte peterselie, vers, fijngehakt
- 1 tl citroensap
- peper en zout, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
- Snijd de paprika en champignons en blancheer ze 3 minuten in kokend water met bouillonpoeder. Schep uit de pan en laat uitlekken.
- Snijd de artisjokharten in plakken. Laat de tonijn uitlekken.
Smeersel
- Meng de roomkaas met geitenkaas, gehakte peterselie en een kneepje citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Beleggen en bakken
- Leg de lo-dough bodems op de beklede bakplaat, besmeer ze met het roomkaasmengsel. Verdeel de topping erover en rasp er tenslotte nog wat kaas over.
- Bak de koolhydraatarme lo-dough pizza 15 minuten of tot de korst krokant is en goudbruin kleurt.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: