koolhydraatarme lo-dough pizza

Koolhydraatarme lo-dough pizza!

Weekend! Pizza! Pizza is echt weekendeten vind je niet? Vandaar dat deze post op vrijdag verschijnt. We hebben al diverse homemade, koolhydraatarme pizzabodems online staan. Deze koolhydraatarme lo-dough pizza heeft een bodem van kant-en-klaar deeg, ook wel eens makkelijk! Het is een lekkere, dunne en neutraal smakende bodem, met krokante randjes!! Naast de mama lupe’s tortilla’s ook een makkelijk koolhydraatarm product om achter de hand te hebben.

Qua topping doe je er natuurlijk precies op waar je zelf zin hebt, wij belegden ‘m met tonijn, paprika, champignons en artisjokkenharten. Zoals wij de pizza belegden bevat 1 hele belegde pizza 6,8 gram koolhydraten.  Je kunt de bodem ook besmeren met tomatensaus in plaats van de roomkaas met verse kruiden die wij gebruikten. We publiceerden bij dit recept al eerder een lange lijst met beproefde pizza toppings. Of het nu gaat om vegetarische pizza’s, pizza met vis of met vlees er is voor iedereen wel een lekkere combinatie denkbaar.

Kant-en-klaar lo-dough deeg

Het lo-dough deeg kun je voor veel verschillende toepassingen gebruiken. Dus niet alleen voor je koolhydraatarme lo-dough pizza, maar ook als wrap, koolhydraatarme biscuit taartbodem maar ook bijvoorbeeld als wafel. Lo Dough bevat 90% minder koolhydraten en meer dan 10 x zoveel vezels dan normale deegproducten.  Het deeg past daarmee echt perfect in ons koolhydraatarme en ketodieet. 1 zo’n bodem bevat slechts 2,2 gram koolhydraten, er zitten 2 bodems in een verpakking (2020: prijs € 4,50). Daarnaast is het deeg ook glutenvrij, vezelrijk,  lactosevrij, eiwitrijk, suikervrij én vegetarisch. Gekocht bij Afvallen met Bregje (#no spon). Je kunt de bodems in een koekenpan of oven garen, dus ook handig om mee te nemen op vakantie!


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme lo-dough pizza
koolhydraatarme lo-dough pizza

Zo maak je koolhydraatarme lo-dough pizza

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Koolhydraatarme lo-dough pizza!

koolhydraatarme lo-dough pizza
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze koolhydraatarme lo-dough pizza heeft een bodem van kant-en-klaar deeg, ook wel eens makkelijk! Het is een lekkere, dunne en neutraal smakende bodem, met krokante randjes!!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per belegde pizza
calorieën 407.1 kcalkoolhydraten 6.8 geiwitten 29.05 gvetten 26.45 gvezels 11.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 belegde pizza’s

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Smeersel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Snijd de paprika en champignons en blancheer ze 3 minuten in kokend water met bouillonpoeder. Schep uit de pan en laat uitlekken.
  • Snijd de artisjokharten in plakken. Laat de tonijn uitlekken.

Smeersel

  • Meng de roomkaas met geitenkaas, gehakte peterselie en een kneepje citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

Beleggen en bakken

  • Leg de lo-dough bodems op de beklede bakplaat, besmeer ze met het roomkaasmengsel. Verdeel de topping erover en rasp er tenslotte nog wat kaas over.
  • Bak de koolhydraatarme lo-dough pizza 15 minuten of tot de korst krokant is en goudbruin kleurt.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top