koolhydraatarme lo-dough pizza

Koolhydraatarme lo-dough pizza!

Weekend! Pizza! Pizza is echt weekendeten vind je niet? Vandaar dat deze post op vrijdag verschijnt. We hebben al diverse homemade, koolhydraatarme pizzabodems online staan. Deze koolhydraatarme lo-dough pizza heeft een bodem van kant-en-klaar deeg, ook wel eens makkelijk! Het is een lekkere, dunne en neutraal smakende bodem, met krokante randjes!! Naast de mama lupe’s tortilla’s ook een makkelijk koolhydraatarm product om achter de hand te hebben.

Qua topping doe je er natuurlijk precies op waar je zelf zin hebt, wij belegden ‘m met tonijn, paprika, champignons en artisjokkenharten. Zoals wij de pizza belegden bevat 1 pizza 6,8 gram koolhydraten.  Je kunt de bodem ook besmeren met tomatensaus in plaats van de roomkaas met verse kruiden die wij gebruikten. We publiceerden bij dit recept al eerder een lange lijst met beproefde pizza toppings. Of het nu gaat om vegetarische pizza’s, pizza met vis of met vlees er is voor iedereen wel een lekkere combinatie denkbaar.

Lo-dough deeg

Het lo-dough deeg kun je voor veel verschillende toepassingen gebruiken. Dus niet alleen voor je koolhydraatarme lo-dough pizza, maar ook als wrap, koolhydraatarme biscuit taartbodem maar ook bijvoorbeeld als wafel. Lo Dough bevat 90% minder koolhydraten en meer dan 10 x zoveel vezels dan normale deegproducten.  Het deeg past daarmee echt perfect in ons koolhydraatarme en ketodieet. 1 zo’n bodem bevat slechts 2,2 gram koolhydraten, er zitten 2 bodems in een verpakking (2020: prijs € 4,50). Daarnaast is het deeg ook glutenvrij, vezelrijk,  lactosevrij, eiwitrijk, suikervrij én vegetarisch. Gekocht bij Afvallen met Bregje (#no spon). Je kunt de bodems in een koekenpan of oven garen, dus ook handig om mee te nemen op vakantie!

Ook lekker:

 

koolhydraatarme lo-dough pizza

koolhydraatarme lo-dough pizza

Zo maak je koolhydraatarme lo-dough pizza

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


koolhydraatarme lo-dough pizza

Koolhydraatarme lo-dough pizza!

door Anna-Karina van Denderen
Deze koolhydraatarme lo-dough pizza heeft een bodem van kant-en-klaar deeg, ook wel eens makkelijk! Het is een lekkere, dunne en neutraal smakende bodem, met krokante randjes!!
4.67 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: deeg voor bodem, pizza & flatbread
Voorbereiden: 15 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 30 min

Voedingswaarden

Per belegde pizza
Calorieën 407.1 kcal
Koolhydraten 6.8 g
Eiwit 29.05 g
Vet 26.45 g
Vezels 11.3 g

Uit recept

2 belegde pizza's

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Ingrediënten

Smeersel

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Snijd de paprika en champignons en blancheer ze 3 minuten in kokend water met bouillonpoeder. Schep uit de pan en laat uitlekken.
  • Snijd de artisjokharten in plakken. Laat de tonijn uitlekken.
Smeersel
  • Meng de roomkaas met geitenkaas, gehakte peterselie en een kneepje citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Beleggen en bakken
  • Leg de lo-dough bodems op de beklede bakplaat, besmeer ze met het roomkaasmengsel. Verdeel de topping erover en rasp er tenslotte nog wat kaas over.
  • Bak de koolhydraatarme lo-dough pizza 15 minuten of tot de korst krokant is en goudbruin kleurt.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 8.916 keer, 27 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.