koolhydraatarme lo-dough pizza

Koolhydraatarme lo-dough pizza!

Weekend! Pizza! Pizza is echt weekendeten vind je niet? Vandaar dat deze post op vrijdag verschijnt. We hebben al diverse homemade, koolhydraatarme pizzabodems online staan. Deze koolhydraatarme lo-dough pizza heeft een bodem van kant-en-klaar deeg, ook wel eens makkelijk! Het is een lekkere, dunne en neutraal smakende bodem, met krokante randjes!! Naast de mama lupe’s tortilla’s ook een makkelijk koolhydraatarm product om achter de hand te hebben.

Advertentie

Qua topping doe je er natuurlijk precies op waar je zelf zin hebt, wij belegden ‘m met tonijn, paprika, champignons en artisjokkenharten. Zoals wij de pizza belegden bevat 1 hele belegde pizza 6,8 gram koolhydraten.  Je kunt de bodem ook besmeren met tomatensaus in plaats van de roomkaas met verse kruiden die wij gebruikten. We publiceerden bij dit recept al eerder een lange lijst met beproefde pizza toppings. Of het nu gaat om vegetarische pizza’s, pizza met vis of met vlees er is voor iedereen wel een lekkere combinatie denkbaar.

Kant-en-klaar lo-dough deeg

Het lo-dough deeg kun je voor veel verschillende toepassingen gebruiken. Dus niet alleen voor je koolhydraatarme lo-dough pizza, maar ook als wrap, koolhydraatarme biscuit taartbodem maar ook bijvoorbeeld als wafel. Lo Dough bevat 90% minder koolhydraten en meer dan 10 x zoveel vezels dan normale deegproducten.  Het deeg past daarmee echt perfect in ons koolhydraatarme en ketodieet. 1 zo’n bodem bevat slechts 2,2 gram koolhydraten, er zitten 2 bodems in een verpakking (2020: prijs € 4,50). Daarnaast is het deeg ook glutenvrij, vezelrijk,  lactosevrij, eiwitrijk, suikervrij én vegetarisch. Gekocht bij Afvallen met Bregje (#no spon). Je kunt de bodems in een koekenpan of oven garen, dus ook handig om mee te nemen op vakantie!



Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme lo-dough pizza
koolhydraatarme lo-dough pizza

Zo maak je koolhydraatarme lo-dough pizza

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme lo-dough pizza

Koolhydraatarme lo-dough pizza!

Deze koolhydraatarme lo-dough pizza heeft een bodem van kant-en-klaar deeg, ook wel eens makkelijk! Het is een lekkere, dunne en neutraal smakende bodem, met krokante randjes!!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per belegde pizza
kcal 407.1 koolhydraten 6.8 geiwitten 29.05 gvetten 26.45 gvezels 11.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 belegde pizza’s

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Smeersel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Snijd de paprika en champignons en blancheer ze 3 minuten in kokend water met bouillonpoeder. Schep uit de pan en laat uitlekken.
  • Snijd de artisjokharten in plakken. Laat de tonijn uitlekken.

Smeersel

  • Meng de roomkaas met geitenkaas, gehakte peterselie en een kneepje citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

Beleggen en bakken

  • Leg de lo-dough bodems op de beklede bakplaat, besmeer ze met het roomkaasmengsel. Verdeel de topping erover en rasp er tenslotte nog wat kaas over.
  • Bak de koolhydraatarme lo-dough pizza 15 minuten of tot de korst krokant is en goudbruin kleurt.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven