koolhydraatarme lasagne met broccoli

Koolhydraatarme lasagne met broccoli en champignons

Het is me gelukt om een verrukkelijke lasagne van vroeger om te toveren tot een overheerlijke koolhydraatarme lasagne. Lasagne met broccoli en champignons maakte ik in onze verkeringstijd al voor Anna-Karina. Dat was steevast een groot succes. Blijkbaar gaat ook de liefde van een vrouw door de maag.  Ik moest er aan denken toen Anna-Karina vorige maand dit Broccoli met mosterd-kaassaus recept met jullie deelde.  Over mijn ‘succes lasagne’ ging namelijk ook een heerlijke mosterdsaus, die de lasagne zijn bijzondere smaak gaf. Destijds maakte ik het gerecht uiteraard nog met lasagnebladen en een koolhydraatrijke saus met maïzena. Vergis je trouwens niet in de tijd, de koolhydraatarme lasagne staat nog eens 25 minuten in de oven, terwijl je zelf wat anders leuks doet. Wel af en toe even loeren of alles naar wens blijft gaan.

Aanpassen naar een koolhydraatarme lasagne

Soms missen we die succesrecepten van vroeger opeens, dan proberen we een koolhydraatarme variant te bedenken die minstens zo smaakvol is. Soms gaat het makkelijk, soms doen we daar wel een paar keer over. We moeten er namelijk eerst zelf helemaal tevreden over zijn, voordat we het met jullie willen delen. Deze aangepaste koolhydraatarme lasagne was in 1x raak! Was ook niet zo heel moeilijk: ik verving de gewone lasagnebladen door courgetteplakken en maïzena door arrowroot.  Arrowroot (pijlwortel) is een bindmiddel dat gewonnen wordt uit tropische planten. Arrowroot is neutraal en bindt sauzen al voordat ze echt koken. 1-1½  theelepel vervangt ongeveer een eetlepel bloem of maïzena.

Samen doen

Soms denken we dat wij al ons hele leven bij elkaar zijn, zo vertrouwd kun je je voelen bij elkaar blijkbaar. Niets is minder waar. Wij werden pas in 2002 aan elkaar voorgesteld. Daarvoor hadden we al een leven los van elkaar geleefd en dat is ook meer dan 40 jaar best goed gegaan. Maar zo samen is het nog leuker.  Gelukkig maar, want nu ik steeds meer betrokken raak bij de website en alles daaromheen moeten we ook echt samenwerken.

Overigens heeft Anna-Karina de eerste twee jaar de website alleen gedaan. Sinds we een kookboek hebben en de website zo’n vlucht genomen heeft lukt dat haar echt niet meer. Tegenwoordig doen we het samen: overleggen, recepten plannen, boodschappen doen, koken, fotograferen en uitwerken. Ook ontvangen we dagelijks vele reacties en vragen via e-mail en Facebook. En ja, we vinden dat nog steeds leuk!

Taakverdeling

In het begin was het even zoeken naar wie wat het beste op zich kon nemen.  Het verzinnen van nieuwe recepten, plannen en koken doen we vaak gezellig samen. Ook maken we een verdeling van wie welk recept uitwerkt voor de website. verder hebben we wel een taakverdeling. Anna-Karina fotografeert, onderhoudt onze Facebookpagina en reageert op alle reacties. Ik doe de administratie en zorg dat de boodschappen op tijd in huis zijn. Koken doen we vooral in de weekenden zodat we doordeweeks de recepten kunnen uitwerken voor de website. Tevens zorgen we er dan voor dat onze abonnees een e-mail krijgen over onze nieuwe creaties. 

Ik hoef me me nooit te vervelen, want ik werk ook nog als opbouwwerker in een Huis van de Wijk en hou me graag bezig met muziek.

koolhydraatarme lasagne met broccoli

koolhydraatarme lasagne met broccoli

Kijk hier voor nog meer smul-lasagne gerechten.

Zo maak je deze koolhydraatarme lasagne

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


koolhydraatarme lasagne met broccoli

Koolhydraatarme lasagne met broccoli en champignons

door Hans van Deelen
Een verrukkelijke lasagne van vroeger omgetoverd tot een overheerlijke koolhydraatarme lasagne. Lasagne met broccoli en champignons maakte ik in onze verkeringstijd al voor Anna-Karina. Dat was steevast een groot succes.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 99

4.75 van 4 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: groente, lasagne, ovengerecht
Voorbereiden: 30 min
Koken: 25 min
Totale tijd: 55 min

Voedingswaarden

7,5 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 7.5 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze 3 minuten in de bouillon. Schep de broccoli uit de bouillon en spoel koud af. Laat de roosjes uitlekken in een vergiet. Snij er plakjes van, ongeveer ½ cm. Bewaar de bouillon.
  • Snipper de ui en fruit deze in wat boter glazig. Knijp een teentje knoflook erboven uit. Voeg ongeveer 200 - 250 ml van de bouillon toe. Roer de mosterd, crème fraîche en de helft van de kaas erdoor. Verwarm en voeg arrowroot toe tot een mooi gebonden saus ontstaat. Meng de helft van de saus door de broccoli.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak ze, al omscheppend, in een droge pan op hoog vuur tot ze beginnen te garen. Voeg een klontje boter toe en doof de hittebron. Voeg tijm, tomatenpuree en ketchup toe. Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout.
  • Snijd de courgette in ultradunne plakken circa 2-3 mm. Dit lukt het best met een goede dunschiller of een fijne kaasschaaf.
Ovenklaar maken
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C. Maak laagjes in een ingevette kleine ovenschaal (ong. 15 x 10 cm) broccoli, plakjes - rauwe - courgette, champignonmengsel, laagje geraspte kaas. Herhalen en dek af met de overgebleven mosterdsaus.
  • Bak de koolhydraatarme lasagne 25 minuten in de oven of tot het gaar is en goudbruin kleurt.
  • Hopelijk maak je dit voor iemand die de kok graag overlaadt met complimenten!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 715 keer, 5 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

69 reacties op “Koolhydraatarme lasagne met broccoli en champignons”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like