koolhydraatarme lasagne met broccoli

Koolhydraatarme lasagne met broccoli en champignons

Het is me gelukt om een verrukkelijke lasagne van vroeger om te toveren tot een overheerlijke koolhydraatarme lasagne. Lasagne met broccoli en champignons maakte ik in onze verkeringstijd al voor Anna-Karina. Dat was steevast een groot succes. Blijkbaar gaat ook de liefde van een vrouw door de maag.  Ik moest er aan denken toen Anna-Karina vorige maand dit Broccoli met mosterd-kaassaus recept met jullie deelde.  Over mijn ‘succes lasagne’ ging namelijk ook een heerlijke mosterdsaus, die de lasagne zijn bijzondere smaak gaf. Destijds maakte ik het gerecht uiteraard nog met lasagnebladen en een koolhydraatrijke saus met maïzena. Vergis je trouwens niet in de tijd, de koolhydraatarme lasagne staat nog eens 25 minuten in de oven, terwijl je zelf wat anders leuks doet. Wel af en toe even loeren of alles naar wens blijft gaan. Dit gerecht bevat 11.4 gram koolhydraten per flinke portie.

Aanpassen naar een koolhydraatarme lasagne

Soms missen we die succesrecepten van vroeger opeens, dan proberen we een koolhydraatarme variant te bedenken die minstens zo smaakvol is. Soms gaat het makkelijk, soms doen we daar wel een paar keer over. We moeten er namelijk eerst zelf helemaal tevreden over zijn, voordat we het met jullie willen delen. Deze aangepaste koolhydraatarme lasagne was in 1x raak! Was ook niet zo heel moeilijk: ik verving de gewone lasagnebladen door courgetteplakken en maïzena door arrowroot.  Arrowroot (pijlwortel) is een bindmiddel dat gewonnen wordt uit tropische planten. Arrowroot is neutraal en bindt sauzen al voordat ze echt koken. 1-1½  theelepel vervangt ongeveer een eetlepel bloem of maïzena.

Samen doen

Soms denken we dat wij al ons hele leven bij elkaar zijn, zo vertrouwd kun je je voelen bij elkaar blijkbaar. Niets is minder waar. Wij werden pas in 2002 aan elkaar voorgesteld. Daarvoor hadden we al een leven los van elkaar geleefd en dat is ook meer dan 40 jaar best goed gegaan. Maar zo samen is het nog leuker. Anna-Karina heeft in 2014 en 2015 de website in haar eentje gedaan. Maar sinds we een kookboek hebben en de website zo’n vlucht genomen heeft lukt dat haar echt niet meer. Tegenwoordig doen we het samen: overleggen, recepten plannen, boodschappen doen, koken, fotograferen en uitwerken. Ook ontvangen we dagelijks vele reacties en vragen via e-mail en Facebook. En ja, we vinden dat nog steeds leuk!

Taakverdeling

In het begin was het even zoeken naar wie wat het beste op zich kon nemen.  Het verzinnen van nieuwe recepten, plannen en koken doen we vaak gezellig samen. Ook maken we een verdeling van wie welk recept uitwerkt voor de website. verder hebben we wel een taakverdeling. Anna-Karina fotografeert, onderhoudt onze Facebookpagina en reageert op alle reacties. Ik doe de administratie en zorg dat alle boodschappen op tijd in huis zijn. Koken doen we vooral in de weekenden zodat we doordeweeks de recepten kunnen uitwerken voor de website. Tevens zorgen we er dan voor dat onze abonnees een e-mail krijgen over onze nieuwe creaties. Daarnaast werken we aan updates van alle oude recepten (meer dan 700) en berekeningen ervan. Die berekeningen hopen we eind 2021 helemaal klaar te hebben. Ik hoef me me nooit te vervelen, want ik hou me ook graag bezig met muziek.


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme lasagne met broccoli

Zo maak je deze koolhydraatarme lasagne

Opgeslagen in

Categorieën:

Alle recepten | Koolhydraatarm | LCHF | Onze recepten | Oven | Vegetarisch en koolhydraatarm

Trefwoorden:

10-15 gr. khd | groente | Italiaans | lasagne | Low carb | paddenstoelen | vooruit koken

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Koolhydraatarme lasagne met broccoli en champignons

koolhydraatarme lasagne met broccoli
Door: Hans van Deelen
Een verrukkelijke lasagne van vroeger omgetoverd tot een overheerlijke koolhydraatarme lasagne. Lasagne met broccoli en champignons maakte ik in onze verkeringstijd al voor Anna-Karina. Dat was steevast een groot succes.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 99

4.88 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 55 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 505.3 kcalkoolhydraten 11.4 geiwitten 23.75 gvetten 38.5 gvezels 9.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze 3 minuten in de bouillon. Schep de broccoli uit de bouillon en spoel koud af. Laat de roosjes uitlekken in een vergiet. Snij er plakjes van, ongeveer ½ cm. Bewaar de bouillon.
  • Snipper de ui en fruit deze in wat boter glazig. Knijp een teentje knoflook erboven uit. Voeg ongeveer 200 – 250 ml van de bouillon toe. Roer de mosterd, crème fraîche en de helft van de kaas erdoor. Verwarm en voeg arrowroot toe tot een mooi gebonden saus ontstaat. Meng de helft van de saus door de broccoli.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak ze, al omscheppend, in een droge pan op hoog vuur tot ze beginnen te garen. Voeg een klontje boter toe en doof de hittebron. Voeg tijm, tomatenpuree en ketchup toe. Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout.
  • Snijd de courgette in ultradunne lange plakken circa 2-3 mm. Dit lukt het best met een goede dunschiller of een fijne kaasschaaf.

Ovenklaar maken

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C. Maak laagjes in een ingevette kleine ovenschaal (ong. 15 x 10 cm) broccoli, plakjes – rauwe – courgette, champignonmengsel, laagje geraspte kaas. Herhalen en dek af met de overgebleven mosterdsaus.
  • Bak de koolhydraatarme lasagne 25 minuten in de oven of tot het gaar is en goudbruin kleurt.
  • Hopelijk maak je dit voor iemand die de kok graag overlaadt met complimenten!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

74 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top