koolhydraatarme laagjes salade

Koolhydraatarme laagjes salade, van Karin

Karin -uit Duitsland- is inmiddels bij velen bekend van haar geweldig lekkere zuurkool flammkuchen. Ze stuurde weer een leuk recept in voor een koolhydraatarme laagjes salade. In het Duits heet het een Schichtsalat. Zo’n salade is echt praktisch voor een feestje omdat je hem best 24-48 uur van tevoren klaar kunt maken. Veel werk is het niet, want je snijd de ingrediënten en doet die in de juiste volgorde in een vershoudoos met deksel. Dan laat je de smaken minstens een nacht intrekken. De salade is bedoeld voor 6 personen en bevat 3.15 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Je kunt de laagjes uiteraard aanpassen aan je eigen smaak, hou je minder van uien, dan neem je in plaats daarvan wat geblancheerde prei, bosui of beetgare boontjes. Eindeloos veel variaties mogelijk!

Karin zegt:

We hebben onlangs, voor het eerst weer sinds Corona, met de buren (op gepaste afstand) een klein barbecuetje gehouden. Daarvoor maakte ik deze koolhydraatarme laagjes salade. Het is ook de lievelingssalade van mijn schoonzoon. Ik gebruik Miracle Whip, die vind ik voor andere dingen niet lekker, maar in deze salade is het echt de lekkerste, en ik heb er een heel stel geprobeerd!

We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

koolhydraatarme laagjes salade

Zo maak je koolhydraatarme laagjes salade

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Koolhydraatarme laagjes salade

4.67 van 9 stemmen
koolhydraatarme laagjes salade
Door: Karin
Heerlijke laagjessalade. Zet de koolhydraatarme laagjes salade minstens een nacht in de koelkast, dat geeft de beste smaak!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Koelen 1 dag

Ook gebruikt

 • vershouddoos met deksel, inhoud 1400 ml

Voedingswaarde

Per portie
kcal 510.9 koolhydraten 3.15 geiwitten 8.63 gvetten 51 gvezels 1.63 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Kook de eieren hard in 8 minuten laat afkoelen en hak in kleine stukjes.
 • Snijd de ham, tomaten en uien in kleine stukjes.

Laagjes maken

 • Maak laagjes in een afsluitbare bak van 1400 ml in deze volgorde: begin met de mayonaise, daarover de gehakte eieren vervolgens de ham, dan de tomaten en als laatste de uien.
  Let erop dat elke laag de onderliggende laag helemaal bedekt.
 • Hak de peterselie en bedek de salade met de gehakte peterselie.
 • Doe de deksel erop en zet de koolhydraatarme laagjes salade minstens een nacht in de koelkast.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


3 gedachten over “Koolhydraatarme laagjes salade, van Karin”

 1. Deze salade is met warme dagen heel erg lekker , ik heb bij de mayonaise wat citoen gedaan ..en de volgende dag er was over dat aangevuld met een kesbeke augurk in snippers , en het was nog lekkerder , bedankt voor het heerlijke recept

 2. Ik heb de salade gemaakt. Ik vond hem niet lekker. Te veel mayonaise en te weinig smaak. Ik ga ga hem niet nog eens maken

 3. De bak die ik gebruikte was te groot voor twee personen, en ook had ik te weinig tijd om de laagjes goed te laten trekken. En peterselie had ik niet in huis. wel basilicum. Wordt het natuurlijk toch een beetje anders, maar het was verrukkelijk. Vooral ook door dat uitje erin, daar krijgt het echt pit van!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven