Marieke stuurde ons een recept voor broodbeleg met in de basis slechts 2 ingrediënten. De basis heeft verschillende mogelijkheden en het is nauwelijks werk om te maken. Deze zalige koolhydraatarme kokoscrème van Marieke maak je met de keukenmachine. Als het goedje afkoelt wordt het iets vaster van structuur en wat brokkelig, maar zo zalig romig! Op die manier is het een fijn zoet broodbeleg met een verrassende structuur. Een voedzame traktatie op een zadencracker met 100% pindakaas! Het smaakt daardoor een beetje naar seroendeng. Echter, meng de crème niet door de pindakaas, want dan gaat de de smaak teveel verloren. Het hele recept bevat 3.2 gram koolhydraten, afhankelijk van hoeveel je gebruikt zal het goed zijn voor 4-5 broodbeleggen op deze manier.
Tips van Marieke
Je kun de basis van deze koolhydraatarme kokoscrème niet alleen gebruiken als broodbeleg maar het is ook leuk voor andere toepassingen. In haar mail aan ons doet Marieke deze lekkere suggesties:
- Met iets zout en Indonesische kruiden zoals citroengras, komijn, koriander, kan het ook het eetpalet vergroten.
- Doe het in een ijsblokjesvorm, laten bevriezen en dompelen in gesmolten chocolade… hmmm.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je koolhydraatarme kokoscrème van Marieke
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Koolhydraatarme kokoscrème
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 50 g gemalen kokos, = geen kokosmeel
- 1 el erythritol
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Rooster de gemalen kokos in een droge koekenpan lichtbruin zodat de smaak goed vrijkomt.
- Maal de geroosterde kokos 10 minuten met de zoetstof in de keukenmachine, tot een dunne pindakaas achtige crème is ontstaan.
- Doe de crème over in een brandschoon potje en zet koel weg om uit te harden.
- De koolhydraatarme kokoscrème is heerlijk als extra toevoeging op een zadencracker met 100% pindakaas!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Misschien een gekke vraag, maar kun je het ook met de staafmixer maken? Ik heb nl geen keukenmachine.
Verregende zomergroet, Erna