Koolhydraatarme kokoscrème van Marieke

koolhydraatarme kokoscrème

Marieke stuurde ons een recept voor broodbeleg met in de basis slechts 2 ingrediënten. De basis heeft verschillende mogelijkheden en het is nauwelijks werk om te maken. Deze zalige koolhydraatarme kokoscrème van Marieke maak je met de keukenmachine.  Als het goedje afkoelt wordt het iets vaster van structuur en wat brokkelig, maar zo zalig romig! Op die manier is het een fijn zoet broodbeleg met een verrassende structuur. Een voedzame traktatie op een zadencracker met 100% pindakaas! Het smaakt daardoor een beetje naar seroendeng. Echter, meng de crème niet door de pindakaas, want dan gaat de de smaak teveel verloren. Het hele recept bevat 3.2 gram koolhydraten, afhankelijk van hoeveel je gebruikt zal het goed zijn voor 4-5 broodbeleggen op deze manier.

Tips van Marieke

Je kun de basis van deze koolhydraatarme kokoscrème niet alleen gebruiken als broodbeleg maar het is ook leuk voor andere toepassingen. In haar mail aan ons doet Marieke deze lekkere suggesties:

  • Met iets zout en Indonesische kruiden zoals citroengras, komijn, koriander, kan het ook het eetpalet vergroten.
  • Doe het in een ijsblokjesvorm, laten bevriezen en dompelen in gesmolten chocolade… hmmm.

Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt jouw recept “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken! Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?

koolhydraatarme kokoscrème

Zo maak je koolhydraatarme kokoscrème van Marieke

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Bezoekersrecept

Koolhydraatarme kokoscrème

koolhydraatarme kokoscrème
Door: Marieke
De koolhydraatarme kokoscrème van Marieke maak je met de keukenmachine.  Als het goedje afkoelt wordt het iets vaster van structuur en wat brokkelig, maar zo zalig romig! Op die manier is het een fijn zoet broodbeleg met een verrassende structuur.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Uitharden 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 min

Voedingswaarde

Hele recept (à 4-5 broodbeleggen)
calorieën 302 kcalkoolhydraten 3.2 geiwitten 2.8 gvetten 31 gvezels 7 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 klein potje

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster de gemalen kokos in een droge koekenpan lichtbruin zodat de smaak goed vrijkomt.
  • Maal de geroosterde kokos 10 minuten met de zoetstof in de keukenmachine, tot een dunne pindakaas achtige crème is ontstaan.
  • Doe de crème over in een brandschoon potje en zet koel weg om uit te harden.
  • De koolhydraatarme kokoscrème is heerlijk als extra toevoeging op een zadencracker met 100% pindakaas!


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


(Visited 9 times, 1 visits today)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties