koolhydraatarme kokoscrème

Koolhydraatarme kokoscrème van Marieke

Marieke stuurde ons een recept voor broodbeleg met in de basis slechts 2 ingrediënten. De basis heeft verschillende mogelijkheden en het is nauwelijks werk om te maken. Deze zalige koolhydraatarme kokoscrème van Marieke maak je met de keukenmachine.  Als het goedje afkoelt wordt het iets vaster van structuur en wat brokkelig, maar zo zalig romig! Op die manier is het een fijn zoet broodbeleg met een verrassende structuur. Een voedzame traktatie op een zadencracker met 100% pindakaas! Het smaakt daardoor een beetje naar seroendeng. Echter, meng de crème niet door de pindakaas, want dan gaat de de smaak teveel verloren. Het hele recept bevat 3.2 gram koolhydraten, afhankelijk van hoeveel je gebruikt zal het goed zijn voor 4-5 broodbeleggen op deze manier.

Advertentie

Tips van Marieke

Je kun de basis van deze koolhydraatarme kokoscrème niet alleen gebruiken als broodbeleg maar het is ook leuk voor andere toepassingen. In haar mail aan ons doet Marieke deze lekkere suggesties:

  • Met iets zout en Indonesische kruiden zoals citroengras, komijn, koriander, kan het ook het eetpalet vergroten.
  • Doe het in een ijsblokjesvorm, laten bevriezen en dompelen in gesmolten chocolade… hmmm.

We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

koolhydraatarme kokoscrème

Zo maak je koolhydraatarme kokoscrème van Marieke

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Bezoekersrecept

Koolhydraatarme kokoscrème

5 van 1 stem
koolhydraatarme kokoscrème
Door: Marieke
De koolhydraatarme kokoscrème van Marieke maak je met de keukenmachine.  Als het goedje afkoelt wordt het iets vaster van structuur en wat brokkelig, maar zo zalig romig! Op die manier is het een fijn zoet broodbeleg met een verrassende structuur.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Uitharden 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten

Voedingswaarde

Hele recept (à 4-5 broodbeleggen)
kcal 302 koolhydraten 3.2 geiwitten 2.8 gvetten 31 gvezels 7 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 klein potje

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster de gemalen kokos in een droge koekenpan lichtbruin zodat de smaak goed vrijkomt.
  • Maal de geroosterde kokos 10 minuten met de zoetstof in de keukenmachine, tot een dunne pindakaas achtige crème is ontstaan.
  • Doe de crème over in een brandschoon potje en zet koel weg om uit te harden.
  • De koolhydraatarme kokoscrème is heerlijk als extra toevoeging op een zadencracker met 100% pindakaas!

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



1 gedachte over “Koolhydraatarme kokoscrème van Marieke”

  1. Misschien een gekke vraag, maar kun je het ook met de staafmixer maken? Ik heb nl geen keukenmachine.
    Verregende zomergroet, Erna

Reacties zijn gesloten.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Scroll naar boven