koolhydraatarme knolraap salade

Koolhydraatarme knolraap salade, van Marloes

Deze heerlijke koolhydraatarme knolraap salade van Marloes laat je het best een nachtje intrekken. Dan kunnen de smaken zich het best ontwikkelen. Zo’n koude groentesalade wordt niet alleen veel gegeten bij een barbecue of lunch maar ook bijgerecht bij het diner. Het meeste werk zit ‘m in het klein snijden klein snijden van de groenten. Marloes maakt zelf altijd kleine blokjes, want dat geeft meer smaak. Als je ze juist groter wilt kan dat natuurlijk ook. De salade bevat 8.58 gram koolhydraten per portie (bijgerecht). Voor af en toe geen enkel probleem, maar mocht je dat teveel vinden kun je spelen met andere groente. Neem in plaats van doperwtjes eens gekookte sojaboontjes bijvoorbeeld.

Advertentie

Aardappel vervangen

De koolhydraatarme knolraap salade is een koolhydraatarme versie van de internationale, klassieke aardappelsalade. Aardappels worden in de koolhydraatarme keuken vaak vervangen (foodswap) door knolselderij, roosjes bloemkool of broccoli koolraap, pompoen, sojaboontjes, radijsjes, koolrabi of rettich. Hangt helemaal van het recept en je eigen smaak af natuurlijk. Marloes heeft gekozen voor de knolraap of meiraap, niet te verwarren met koolrabi, koolraap of knolselderij. (zie dit artikel voor de verschillen) Je ziet de fijne meiraapjes in Nederland gelukkig steeds vaker in de schappen liggen.  Kan je het niet zo makkelijk vinden, bezoek dan eens een Turkse of Marokkaanse winkel. 


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

koolhydraatarme knolraap salade

Zo maak je koolhydraatarme knolraap salade, van Marloes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Koolhydraatarme knolraap salade

5 van 2 stemmen
koolhydraatarme knolraap salade
Door: Marloes
Deze koolhydraatarme knolraap salade van Marloes vormt een prima lunch of bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. De salade is het lekkerst als de smaken een nachtje kunnen intrekken, of maak 'm 's morgens vroeg!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Intrekken 8 uur
Totale tijd 8 uur 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie (bijgerecht, als lunch neem je een dubbele portie)
kcal 121.05 koolhydraten 8.58 geiwitten 2.9 gvetten 6.83 gvezels 4.53 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties (bijgerecht)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Groente

Dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de groente voor de salade zoals aangegeven.
  • Kook de knolraap- en wortelblokjes in een klein pannetje water met wat zout in 5 minuten beetgaar. Voeg halverwege de kooktijd erwtjes toe. Giet af en stoom even droog in de pan.

Dressing

  • Klop een dressing van de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd en augurkennat. Meng het gesnipperde sjalotje en de augurkblokjes erdoor. Voeg de uitgelekte groenten toe en schep de salade goed door elkaar.

Nachtje koelen

  • Laat de knolraapsalade een nacht in de koelkast staan, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Of maak e salade 's morgens vroeg. Dan kun je hem ’s avonds ook serveren.

Serveren

  • Meng de salade nogmaals goed door en proef de salade vlak voor het serveren, breng naar wens op smaak met peper en zout. Bestrooi met wat gehakte platte peterselie en bieslook.
  • Deze koolhydraatarme knolraap salade vormt een prima lunch of bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Eet smakelijk!

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmreceptScroll naar boven