Koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel

Koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel

Een stevige ovenschotel, die toch duidelijk oosters aandoet, dan kun je zeggen van deze koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel. Een vleugje India, Nepal. Maar toch ook het gevoel van dicht bij huis door de knolselderij. Een bijzondere combinatie dus. In het recept gebruik ik vegetarische kipgehakt, wat ik zelf heb gemaakt door stukjes Quorn in een hakmolentje met trekkoord fijn te maken. Dat kan natuurlijk met elke willekeurige verpakking vegakipstukjes. Als je vlees eet kun je gewoon kipgehakt kopen. Stukje makkelijker! De voedingswaarde van de koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel is kcal  497.35  ⋆ koolhydraten  11 g  ⋆  eiwitten  50.35 g  ⋆  vetten  26.01 g  ⋆  vezels  9.05 g.

Gewoon eens proberen

Tot voor kort waren de vegavarianten duurder dan vlees, maar daar is een omslag in gekomen. In een gerecht als deze koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel moet je echt goed je best doen om het verschil te kunnen proeven. Sceptisch? Probeer het gewoon eens. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook duurzamer.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel

Zo maak je de koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel

Koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel

Een stevige ovenschotel, die toch duidelijk oosters aandoet, dan kun je zeggen van deze koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel.
4 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 497.35 koolhydraten 11 geiwitten 50.35 gvetten 26.01 gvezels 9.05 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Saus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Zet de schoongemaakte knolselderij nét onder water en kook 10 minuten. Giet af en laat uitdampen.
  • Snipper ondertussen de sjalotten. Als je vegakip gebruikt, maal dan de kipstukjes fijn in een (trekkoord) hakmolen. Gebruik als je vlees eet kipgehakt. Bak samen enkele minuten op hoog vuur.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Draai het vuur terug naar halfhoog en voeg knolselderij, champignonstukjes, 2 tl kerriepoeder en knoflook toe. Meng goed door elkaar en bak zo'n 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng voor de saus de eieren, roomkaas, 1 tl kerriepoeder en de helft van de geraspte kaas. Klop tot een homogene massa.
  • Verdeel de kerriekip over de bodem van een ovenschotel. Giet de kaas-roomsaus eroverheen. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak 15 tot 20 minuten in de oven. Lekker met avocado en/of met peper bestrooide komkommerplakjes.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar boven