Koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel

Koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel

Een stevige ovenschotel, die toch duidelijk oosters aandoet, dan kun je zeggen van deze koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel. Een vleugje India, Nepal. Maar toch ook het gevoel van dicht bij huis door de knolselderij. Een bijzondere combinatie dus. In het recept gebruik ik vegetarische kipgehakt, wat ik zelf heb gemaakt door stukjes Quorn in een hakmolentje met trekkoord fijn te maken. Dat kan natuurlijk met elke willekeurige verpakking vegakipstukjes. Als je vlees eet kun je gewoon kipgehakt kopen. Stukje makkelijker! De voedingswaarde van de koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel is kcal  497.35  ⋆ koolhydraten  11 g  ⋆  eiwitten  50.35 g  ⋆  vetten  26.01 g  ⋆  vezels  9.05 g.

Advertentie

Gewoon eens proberen

Tot voor kort waren de vegavarianten duurder dan vlees, maar daar is een omslag in gekomen. In een gerecht als deze koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel moet je echt goed je best doen om het verschil te kunnen proeven. Sceptisch? Probeer het gewoon eens. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook duurzamer.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel

Zo maak je de koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel

Koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel

Een stevige ovenschotel, die toch duidelijk oosters aandoet, dan kun je zeggen van deze koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel.
4.22 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 497.35 koolhydraten 11 geiwitten 50.35 gvetten 26.01 gvezels 9.05 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Saus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Zet de schoongemaakte knolselderij nét onder water en kook 10 minuten. Giet af en laat uitdampen.
  • Snipper ondertussen de sjalotten. Als je vegakip gebruikt, maal dan de kipstukjes fijn in een (trekkoord) hakmolen. Gebruik als je vlees eet kipgehakt. Bak samen enkele minuten op hoog vuur.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Draai het vuur terug naar halfhoog en voeg knolselderij, champignonstukjes, 2 tl kerriepoeder en knoflook toe. Meng goed door elkaar en bak zo'n 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng voor de saus de eieren, roomkaas, 1 tl kerriepoeder en de helft van de geraspte kaas. Klop tot een homogene massa.
  • Verdeel de kerriekip over de bodem van een ovenschotel. Giet de kaas-roomsaus eroverheen. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak 15 tot 20 minuten in de oven. Lekker met avocado en/of met peper bestrooide komkommerplakjes.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven