Een stevige ovenschotel, die toch duidelijk oosters aandoet, dan kun je zeggen van deze koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel. Een vleugje India, Nepal. Maar toch ook het gevoel van dicht bij huis door de knolselderij. Een bijzondere combinatie dus. In het recept gebruik ik vegetarische kipgehakt, wat ik zelf heb gemaakt door stukjes Quorn in een hakmolentje met trekkoord fijn te maken. Dat kan natuurlijk met elke willekeurige verpakking vegakipstukjes. Als je vlees eet kun je gewoon kipgehakt kopen. Stukje makkelijker! De voedingswaarde van de koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel is kcal 497.35 ⋆ koolhydraten 11 g ⋆ eiwitten 50.35 g ⋆ vetten 26.01 g ⋆ vezels 9.05 g.
Gewoon eens proberen
Tot voor kort waren de vegavarianten duurder dan vlees, maar daar is een omslag in gekomen. In een gerecht als deze koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel moet je echt goed je best doen om het verschil te kunnen proeven. Sceptisch? Probeer het gewoon eens. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook duurzamer.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme kipkerrie ovenschotel
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g knolselderij, schoon, in blokjes van ½ cm
- 2 sjalotten, kleine, gesnipperd
- 250 g kipgehakt, of 175 g vegakip
- 125 g kastanjechampignons, klein gesneden
- 2 tl kerrie, poeder
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Zet de schoongemaakte knolselderij nét onder water en kook 10 minuten. Giet af en laat uitdampen.
- Snipper ondertussen de sjalotten. Als je vegakip gebruikt, maal dan de kipstukjes fijn in een (trekkoord) hakmolen. Gebruik als je vlees eet kipgehakt. Bak samen enkele minuten op hoog vuur.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Draai het vuur terug naar halfhoog en voeg knolselderij, champignonstukjes, 2 tl kerriepoeder en knoflook toe. Meng goed door elkaar en bak zo'n 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng voor de saus de eieren, roomkaas, 1 tl kerriepoeder en de helft van de geraspte kaas. Klop tot een homogene massa.
- Verdeel de kerriekip over de bodem van een ovenschotel. Giet de kaas-roomsaus eroverheen. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak 15 tot 20 minuten in de oven. Lekker met avocado en/of met peper bestrooide komkommerplakjes.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet