Mis je échte smaak bij een bakje kant en klaar kip-kerriesalade van de supermarkt, of zelfs bij die van de verswinkel? Wil je onnodige toevoegingen voorkomen? Maak die salade zelf! Deze koolhydraatarme kip-kerriesalade bevat alleen maar goede ingrediënten en ook – last but not least – een beperkt aantal koolhydraten, voor het hele bakje 2,6 gram koolhydraten als je echte kip gebruikt en 7,5 gram koolhydraten als je vega kip van Vivera (#nospon) neemt. De salade zelf is in een handomdraai klaar en de smaak ervan heb je helemaal zelf bepaald, dus dat kan zeker niet verkeerd zijn.
Reuzekeuze
De basis voor deze koolhydraatarme kip-kerrie salade is natuurlijk de kip. Die heb je in verschillende varianten, dus daar begint al je persoonlijke touch. Gerookt, gegrild, gebakken, gekookt? Of kies je voor een vegetarische variant, zoals ik? En hoe smeuïg wil je de salade hebben? Moet de mayonaisesmaak overheersen, of mag de yoghurt wat meer de boventoon voeren. Wil je er een bite of crunch in? Bijvoorbeeld door kleine stukjes paprika of augurk erin te verwerken? Ik deed er wat bosui doorheen. Kerrie is de ultieme smaakmaker voor deze kip-kerriesalade, maar je mag daar best nog een andere smaak tegenaan zetten. Bij mij werd het een accent van gember. En niet vergeten om er iets zoets in te stoppen, om de smaken nog wat meer op te peppen. Nou, zoals je ziet, deze kip-kerriesalade kun je eenvoudig helemaal naar je eigen hand zetten.
Schoon leeg
Kies natuurlijk wel voor een koolhydraatarme ‘drager’ van de salade, een broodje of cracker. Daarvoor vind je legio mogelijkheden in de rubriek broodachtigen. Het is ook heel simpel om een wat grotere hoeveelheid koolhydraatarme kip-kerriesalade te maken voor een feestje of speciale gelegenheid. Wedden dat die schaal schoon leeg is als de laatste bezoeker de deur uit is?
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme kip-kerriesalade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
koolhydraatarme kip-kerriesalade
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 150 g kipstukjes
- scheutje olijfolie
- 1 tl bieslook, fijngehakt
- ½ stengel bosui, in ringen
Dressing
- 30 ml mayonaise, = 2 el
- 30 ml Griekse yoghurt , = 2 el
- 2 – 3 tl kerrie
- snuf gemberpoeder
- 1 tl citroensap
- peper en zout
- 1 – 2 druppels vloeibare zoetstof
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Gebruik kant en klare (gerookte) kip, of bak de kip in een braadpan in een eetlepel olijfolie. Laat afkoelen. Snijd of pluk de kip in grove stukjes.
- Snijd bieslook en bosui fijn.
- Meng in een kom de mayonaise met de yoghurt, kerriepoeder, gemberpoeder, bieslook en bosui. Roer de kipstukjes erdoor.
- Proef en breng je kip-kerriesalade op smaak met een drupje citroen, peper, zout en zoetstof.
- Wij aten het op een broodje (basisbroodje uit ons 1e kookboek, maar dan in een donutvorm)
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Net de salade gemaakt. Een halve lepel voorgeproefd voordat het vanavond op de focaccia gaat. Wat ontzettend lekker zeg. Zeker voor herhaling vatbaar. Dank voor dit lekkere eten.
Dank je en bedank jezelf ook maar 😉
Heb je kookboeken al een tijdje ben nu de championgssaus aan het maken heb al veel uit geprobeerd en het is allemaal heerlijk
In eerste instantie dacht ik dat ik te enthousiast geweest was met de kerrie. Ik strijk de theelepels niet af, had ik waarschijnlijk wel moeten doen. Jammer, maar te overkomen dacht ik nog. Ik heb wel wat meer citroen en zoetstof toegevoegd aan het recept.
Toen eenmaal de kip er inzat ontdekte ik dat de salade stevig gevuld was en dat de kerriesmaak niet meer overheerste.
Ik ben heel blij met dit recept. Het is een goed (geroosterd) broodbeleg voor mij. Het vult prima.
Hallo Anna-Karina en Hans,
Vanmorgen jullie overheerlijke kip-kerrie salade gemaakt.
Ik heb, voor het gemak, de kip gekookt.
Daarna laten afkoelen en met 2 vorken in draadjes getrokken.
Toen afgemaakt met de ingrediënten uit jullie recept!
WAT IK TOEN PROEFDE ….. HEMELSE KIPKERRIE😄
Morgen maak een dubbele hoeveelheid want we hebben deze tussen de middag gegeten op een omegazaden mix boterham en alles is op
Dit vraagt om meer!,
Dus alweer: ontzettend bedankt.