Koolhydraatarme kersthapjes

dukkahdip met rauwkost

Vind je het moeilijk om op gewicht te blijven in de decembermaand? Welnee dat hoeft echt helemaal niet. Je kan uitstekend van de komende kerst een koolhydraatarme kersthapjes maken en genieten, als je dat tenminste echt wilt. Een beetje opletten, niet gewoon maar alles in je mond stoppen wat er voorbij komt. Zelf gezondere keuzes maken, neem voorzorgsmaatregelen en zorg voor koolhydraatarme alternatieven als je er heel erg tegen op ziet.

Voor allerlei koolhydraatarme kersthapjes of kerst tussendoortjes en feestelijke kerst-snacks geef ik je hieronder een leuk overzicht. Je hoeft namelijk echt niet op een houtje te bijten!

Decoratieve koolhydraatarme kerst

Voor meer speciale koolhydraatarme kerst recepten kijk je in de categorie kerst en borrelhapjes/tussendoortjes. Of bekijk de amuses en diverse smeersels en dipsauzen.  In dit artikel geef ik je wat inspiratie voor leuke decoratieve koolhydraatarme kersthapjes. Of het nu gaat om kerst tussendoortjes of feestelijke kerst-snacks voor op de borreltafel. Heel makkelijk te maken en mooi uitziende kerstbomen, smakelijke kerstfiguren van groente en een serie rood-groene kersthapjes. 

Rood + groen is kerst

Eigenlijk zijn alle groene en rode groente wel geschikt voor kerst, een lekkere dipsaus (of twee) erbij en smullen maar. Het hoeft allemaal maar weinig moeite te kosten om deze koolhydraatarme kersthapjes te maken. Bovendien hebben we zoete kersthapjes voor de kinderen en toetjes bij gedaan. Zoveel leuks en gezonds te maken, alvast heel gezellige voorbereidingen gewenst! 

Geniet! Van familie en vrienden, wees echt sámen, heb het gezellig, doe spelletjes, maak lol! Ga even wandelen, zet daarna een leuk muziekje op en maak een dansje, praat met elkaar, stel vragen. Stop energie in je dierbaren, dat leidt af van al te veel eten en snoepen. Genieten met kerst kan ook echt zonder enorme hoeveelheden eten en drinken.

Koolhydraatarme kerstbomen

De Kerstbomen zijn voor een groot deel gemaakt van gesneden rauwkost, in punten gesneden of blokjes kaas en pannenkoekjes. Voor de pannenkoekjes kun je de pestopannenkoekjes nemen. Voor de rest is het een kwestie van de plaatjes namaken… Veel plezier!

Andere kerstfiguren

Onze aspergetaart is heel geschikt voor kerst evenals de huzarensalade die je vervolgens kunt opmaken als kerstman. De rest van de figuren kun je simpel namaken.

Rood-groene koolhydraatarme kersthapjes

Dit zijn eenhaps snacks die niet alleen lekker zijn maar ook leuk zijn voor kerst vanwege de kleuren. Onder de koolhydraatarme kersthapjes lees je een korte tip hoe je hoe je -heel simpel- maakt. De dip zou bijvoorbeeld een van onze sandwich spreads of heksenkazen of de baba ganoush kunnen zijn? Of op de plakjes komkommer onze koolhydraatarme tonijnsalade of deze eiersalade? Tussen de koolhydraatarme kersthapjes zie je ook een paprikaschuitje, die lijkt ons heerlijk met onze hummus!

Fruit -niet helemaal koolhydraatarme- kersthapjes of voor kinderen

Deze zijn bedoeld voor kinderen maar grote mensen mogen er ook van snoepen! De 2e: panna cotta is koolhydraatarm, de rest minder… Leuk om te zien en geinig om samen te maken!

Alle kerstmenu’s

We hebben in de loop der jaren al heel wat (keuze) kerstmenu’s samengesteld. We hebben ze in pdf beschikbaar gemaakt, met de links naar alle recepten. Veel feestvreugde gewenst!

  1. Kerstmenu’s 2015 – PDF 1 – 6 x 4 gangen
  2. Kerstmenu’s  2017 – PDF 2 – 6 x 4 gangen
  3. Keuze kerstmenu 2019 – PDF 3 (heel uitgebreid keuzemenu!)
  4. Kerstmenu’s 2020 – PDF 4 – 5 x 4 gangen
  5. Kerst keuzerecepten 2021 – (PDF 6 x 4 gangen + snacks en bijgerechten)
  6. Inspiratie voor kerst (borrel)hapjes (2018) nodig?

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.

Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top