dukkahdip met rauwkost

Koolhydraatarme kersthapjes

Vind je het moeilijk om op gewicht te blijven in de decembermaand? Welnee dat hoeft echt helemaal niet. Je kan uitstekend van de komende kerst een koolhydraatarme kersthapjes maken en genieten, als je dat tenminste echt wilt. Een beetje opletten, niet gewoon maar alles in je mond stoppen wat er voorbij komt. Zelf gezondere keuzes maken, neem voorzorgsmaatregelen en zorg voor koolhydraatarme alternatieven als je er heel erg tegen op ziet.

Advertentie

Voor allerlei koolhydraatarme kersthapjes of kerst tussendoortjes en feestelijke kerst-snacks geef ik je hieronder een leuk overzicht. Je hoeft namelijk echt niet op een houtje te bijten!

Decoratieve koolhydraatarme kerst

Voor meer speciale koolhydraatarme kerst recepten kijk je in de categorie kerst en borrelhapjes/tussendoortjes. Of bekijk de amuses en diverse smeersels en dipsauzen.  In dit artikel geef ik je wat inspiratie voor leuke decoratieve koolhydraatarme kersthapjes. Of het nu gaat om kerst tussendoortjes of feestelijke kerst-snacks voor op de borreltafel. Heel makkelijk te maken en mooi uitziende kerstbomen, smakelijke kerstfiguren van groente en een serie rood-groene kersthapjes. 

Rood + groen is kerst

Eigenlijk zijn alle groene en rode groente wel geschikt voor kerst, een lekkere dipsaus (of twee) erbij en smullen maar. Het hoeft allemaal maar weinig moeite te kosten om deze koolhydraatarme kersthapjes te maken. Bovendien hebben we zoete kersthapjes voor de kinderen en toetjes bij gedaan. Zoveel leuks en gezonds te maken, alvast heel gezellige voorbereidingen gewenst! 

Geniet! Van familie en vrienden, wees echt sámen, heb het gezellig, doe spelletjes, maak lol! Ga even wandelen, zet daarna een leuk muziekje op en maak een dansje, praat met elkaar, stel vragen. Stop energie in je dierbaren, dat leidt af van al te veel eten en snoepen. Genieten met kerst kan ook echt zonder enorme hoeveelheden eten en drinken.

Koolhydraatarme kerstbomen

De Kerstbomen zijn voor een groot deel gemaakt van gesneden rauwkost, in punten gesneden of blokjes kaas en pannenkoekjes. Voor de pannenkoekjes kun je de pestopannenkoekjes nemen. Voor de rest is het een kwestie van de plaatjes namaken… Veel plezier!

Andere kerstfiguren

Onze aspergetaart is heel geschikt voor kerst evenals de huzarensalade die je vervolgens kunt opmaken als kerstman. De rest van de figuren kun je simpel namaken.

Rood-groene koolhydraatarme kersthapjes

Dit zijn eenhaps snacks die niet alleen lekker zijn maar ook leuk zijn voor kerst vanwege de kleuren. Onder de koolhydraatarme kersthapjes lees je een korte tip hoe je hoe je -heel simpel- maakt. De dip zou bijvoorbeeld een van onze sandwich spreads of heksenkazen of de baba ganoush kunnen zijn? Of op de plakjes komkommer onze koolhydraatarme tonijnsalade of deze eiersalade? Tussen de koolhydraatarme kersthapjes zie je ook een paprikaschuitje, die lijkt ons heerlijk met onze hummus!

Fruit -niet helemaal koolhydraatarme- kersthapjes of voor kinderen

Deze zijn bedoeld voor kinderen maar grote mensen mogen er ook van snoepen! De 2e: panna cotta is koolhydraatarm, de rest minder… Leuk om te zien en geinig om samen te maken!

Alle kerstmenu’s

We hebben in de loop der jaren al heel wat kerstmenu’s samengesteld en leuke inspiratie artikelen geschreven. We hebben de kerstmenu’s ook als pdf beschikbaar gemaakt, met de links naar alle recepten. Veel feestvreugde gewenst!

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


16 gedachten over “Koolhydraatarme kersthapjes”

  1. Je krijgt al zin om ze op te eten, maar ja eerst maken. De hapjes zien er gezellig en kleurrijk uit. Krijg al zin om ze te gaan maken. Vooral de kleinkinderen zullen er van smullen. Het zal jullie ongelooflijk veel tijd hebben gekost. Dank daarvoor. Hartelijke groet en fijne Kerst.

  2. Heb er al super veel zin om deze leuke, gezellige en kleurrijke gerechtjes te gaan maken. Ook leuke figuurtjes voor de kleinkinderen. Dank voor deze hapjes. Zal vast veel tijd gekost hebben om er zo veel te maken. Hartelijke groet.

  3. Goedemorgen Anna-Karina en Hans, dank voor deze inspiratiemail. Natuurlijk heb ik nog niets gemaakt maar ik word helemaal enthousiast bij deze voorbeelden. Zéker dat ik dit ga uitproberen. Super leuk!!

  4. wat een superleuke dingen! Nu heb ik weer inspiratie te over om voor de kleinkinderen een grappig voorgerechtje te maken! Bedankt!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven