kerstdecoraties -bomen

Koolhydraatarme kerst, dat kan uitstekend!

Zo … Sint en Piet zijn weer terug naar Spanje, dan kunnen we nu op ons gemakje over de kerst nadenken. Vind je het moeilijk om op gewicht te blijven in de decembermaand? Welnee dat hoeft echt helemaal niet. Je kan uitstekend van de komende kerst een koolhydraatarme kerst maken en genieten, als je dat tenminste echt wilt. Een beetje opletten, niet gewoon maar alles in je mond stoppen wat er voorbij komt. Zelf gezondere keuzes maken, neem voorzorgsmaatregelen en zorg voor koolhydraatarme alternatieven als je er heel erg tegen op ziet. Voor allerlei koolhydraatarme kerst borrelhapjes of kerst tussendoortjes en feestelijke kerst-snacks geef ik je hieronder een leuk overzicht. Je hoeft namelijk echt niet op een houtje te bijten! Voor alle speciale koolhydraatarme kerst recepten kijk je in de categorie kerst en borrelhapjes/tussendoortjes. Of bekijk de amuses en diverse smeersels en dipsauzen. En als dat nóg niet voldoende mocht zijn en je meer decoratieve dingen wilt…

Decoratieve koolhydraatarme kerst

Voor allerlei andere decoratieve koolhydraatarme kerst borrelhapjes of kerst tussendoortjes en feestelijke kerst-snacks geef ik je hieronder een leuk overzicht. Heel makkelijk te maken en mooi uitziende kerstbomen, smakelijke kerst figuren en een serie rood-groene kerst hapjes. Ik doe dat heel simpel in de vorm van verzamelde plaatjes, zonder recepten deze keer. Ik ga ervan uit dat ze je voldoende inspiratie opleveren om de feestdagen op een lekkere koolhydraatarme manier te vieren, dan blijft het ook (daarna) leuk! Eigenlijk is alles wat rood en groen is wel geschikt, een lekkere dipsaus (of twee) erbij en smullen maar. Het hoeft allemaal maar weinig moeite te kosten om deze koolhydraatarme kerst hapjes te maken. Voor toetjes/desserts en speciaal voor kinderen heb ik er ook een paar geinige fruit traktaties bij gedaan. Zoveel leuks en gezonds te maken, alvast heel gezellige voorbereidingen gewenst!

Geniet! Van familie en vrienden, wees echt sámen, heb het gezellig, doe spelletjes, maak lol! Ga even wandelen, zet daarna een leuk muziekje op en maak een dansje, praat met elkaar, stel vragen. Stop energie in je dierbaren, dat leidt af van al te veel eten en snoepen. Genieten met kerst kan ook echt zonder enorme hoeveelheden eten en drinken.

Koolhydraatarme bomen

klik voor vergrotingen

Andere kerstfiguren

klik voor vergrotingen

Diverse rood-groene hapjes

klik voor vergrotingen

Fruit als (decoratie bij) kerstdessert of voor kinderen

klik voor vergrotingen

(Gezien 215 keer, 2 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 reacties op “Koolhydraatarme kerst, dat kan uitstekend!”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like