Koolhydraatarme kaneelboter, vet lekker!

koolhydraatarme kaneelboter

Deze koolhydraatarme kaneelboter is verrukkelijk op dit voedzame notenbrood of als zoet beleg op je zoete wafels, poffertjes of pannenkoekjes. En we gebruiken het ook voor de verrukkelijke kaneelbroodjes! Bij ons thuis was het vroeger geen vetpot. Mijn vader was timmerman en met tien kindermonden te voeden moest mijn moeder creatief zijn. Zo hadden wij bijvoorbeeld doordeweeks geen luxe zoet broodbeleg zoals hagelslag of chocopasta. Op hoogtijdagen was dat er wel. Maar voor gewoon tussendoor maakte mijn moeder zelf een strooisel van cacao met suiker. Dat noemden we cacaorommel.  Deze kaneelboter had ze ook zelf zomaar kunnen verzinnen.

Recept voor Koolhydraatarme kaneelboter

Moet je het een recept noemen? Oordeel zelf! Meng  100 gr zachte roomboter met 2 eetlepels Ery Bronze (zoetstof) en 1 el kaneel door elkaar met een vork. Proef en voeg meer suiker of kaneel toe.  Nog lekkerder als je het een dagje van te voren maakt. Koel bewaren.

Ik maak er even een aparte post van, omdat het dan in de categorie broodbeleg kan!

koolhydraatarme zachte kaneelbroodjes

 

 

koolhydraatarme kaneelboter  

 

koolhydraatarme kaneelboter

Ook lekker:

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties op “Koolhydraatarme kaneelboter, vet lekker!”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

247 Shares
Share134
Pin113
Tweet