koolhydraatarme kaneelbeschuitjes

Koolhydraatarme kaneelbeschuitjes

Deze krakende, koolhydraatarme kaneelbeschuitjes zijn zó lekker en knus bij een kopje koffie of thee. En echt hartstikke leuk om te bakken. Nu we met z’n allen veel thuis zitten maken we van de nood een deugd, want koekjes bakken is gewoon een gezellige bezigheid. Maak er wat van! Je bakt eerst kleine zoete broodjes, daarna snijd je er lange plakken van en die droog je in de oven tot de kaneelbeschuitjes zalig bros zijn. Zie ook de fotoserie. De ultieme lekkernij voor bij een geurig kopje thee. Ik maakte 16 kaneelbeschuitjes, ze bevatten 0.2 gram koolhydraten per stuk. Smikkel ze!  

Advertentie

Hans speelde tijdens het bakken een lekker moppie gitaar (filmpje op Facebook) en we hebben er een fanatiek potje scrabble bij gespeeld, dat was helemaal knus. Ook een aanrader! Zo komen wij de corona-crisis door… We prijzen ons extra gelukkig met onze binnenshuise kookhobby in deze tijd! 

Dunne plakken snijden

Hoe dunner de plakken hoe korter ze hoeven te drogen en hoe brosser de koolhydraatarme kaneelbeschuitjes worden. Dus, de kunst is om mooie dunne lange plakken te snijden uit de gebakken broodjes. Daarom laat je het broodje eerst voldoende afkoelen, 5-10 minuten. Vervolgens snijd je zo dun mogelijke plakken met een scherp broodmes. Uiteraard doe je dat met ‘gevoel’ voor het verse broodje, want je wilt het niet stuk trekken met die kartels. Ga dus niet als een idioot met je mes er doorheen raggen, maar behandel het zalige broodje met liefde. 

Kaneelbeschuitjes bewaren

Je kunt de koolhydraatarme kaneelbeschuitjes makkelijk een week goed houden, mits ze goed droog gebakken zijn. Het best donker en droog in een goed afgesloten trommel. Maar dat gaan ze vast niet halen. Wij lieten ze een nachtje ‘open en bloot’ op een bordje liggen. Mochten ze toch niet bros blijven, droog ze dan nog even extra in de oven op 125 °C. 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme kaneelbeschuitjes
koolhydraatarme kaneelbeschuitjes

Zo maak je koolhydraatarme kaneelbeschuitjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme kaneelbeschuitjes

Koolhydraatarme kaneelbeschuitjes

Deze krakende, koolhydraatarme kaneelbeschuitjes zijn een lekkernij bij een kopje koffie of thee. Je bakt eerst een zoet broodje, daarna droog je de kaneelbeschuitjes in de oven. Zalig bros!
4.43 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Drogen 35 minuten
Totale tijd 55 minuten

Ook gebruikt

  • 2 x Siliconen minibroodvormpjes (14 x 6 cm)

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 24.63 koolhydraten 0.2 geiwitten 1.41 gvetten 1.99 gvezels 0.42 g
Hoeveelheid (aan te passen)16 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Beslag

Kaneel 'suiker'

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Beslag maken en bakken

  • Klop het ei met de zoetstof en het zout schuimig. Meng dit met de Griekse yoghurt, amandelmeel, psylliumvezel, bakpoeder en xanthaangom tot een egaal vloeibaar beslag.
  • Laat het beslag 10 minuten rusten, zodat de vezels het vocht kunnen binden. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C zet twee kleine siliconen broodvormpjes (14 x 6 cm) klaar. Een andere vorm kan natuurlijk ook, maar dan kunnen baktijden anders zijn. Dit beschrijft wat ik deed.
  • Roer het beslag door en verdeel over de vormpjes. Bak het 15 minuten of tot het gaar is. Doe de prikkertest. Haal de vormpjes uit de oven. Draai de oven alvast terug naar 125 °C.
  • Los de koek uit de vormpjes en laat afkoelen en uitwasemen op een rooster.

Koolhydraatarme kaneelbeschuitjes drogen

  • Meng voor de kaneelsuiker de kaneel met erythritol.
    Snijd met een scherp kartelmes lange dunne (!) plakken van de koek en leg ze naast elkaar op bakpapier. Bestrooi de plakken ruim met de kaneelsuiker en droog ze in de oven (op 125 °C) gedurende 30-40 minuten. Draai ze halverwege om en controleer regelmatig of ze niet verbranden. De kaneelbeschuitjes moeten goed droog zijn om een brosse bite te krijgen. Daarom drogen op een lage temperatuur en niet echt meer bakken..

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



8 gedachten over “Koolhydraatarme kaneelbeschuitjes”

  1. Goedemorgen, Bedankt voor het lekkere en makkelijke recept.
    Ik geloof dat ik ze niet smal genoeg heb gesneden. Maar was even goed heerlijk. Of niet lang genoeg laten drogen. Heb ook (extra) kaneel bij het deeg gedaan aangezien mijn echtgenoot verzot is op kaneel.
    Ik ga ze zeker nog een keer maken. Zeker omdat het toch lekker snel te maken is. En ook als je weinig tijd hebt om te wachten, smaken ze al lekker.

  2. 5 sterren
    Goed gelukt zeg in een keer. Toevallig zo een vormpje met de juiste maat. En wat zijn ze lekker, weer eens iets anders gewoon weer nieuwe maken zo gebeurd ook Dank.

  3. Janny Kalsbeek

    Hallo Anna-Karina,
    Kan jij me vertellen waar de kleine broodvormen te koop zijn? Groetjes, Janny

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven