koolhydraatarme kaneelbeschuitjes

Koolhydraatarme kaneelbeschuitjes

Deze krakende, koolhydraatarme kaneelbeschuitjes zijn zó lekker en knus bij een kopje koffie of thee. En echt hartstikke leuk om te bakken. Nu we met z’n allen veel thuis zitten maken we van de nood een deugd, want bakken is gewoon een gezellige bezigheid. Maak er wat van! Je bakt eerst kleine zoete broodjes, daarna snijd je er lange plakken van en die droog je in de oven tot de kaneelbeschuitjes zalig bros zijn. Zie ook de fotoserie. De ultieme lekkernij voor bij een geurig kopje thee. Ik maakte 16 kaneelbeschuitjes, ze bevatten 0.2 gram koolhydraten per stuk. Smikkel ze!  

Hans speelde tijdens het bakken een lekker moppie gitaar (filmpje op Facebook) en we hebben er een fanatiek potje scrabble bij gespeeld, dat was helemaal knus. Ook een aanrader! Zo komen wij de corona-crisis door… We prijzen ons extra gelukkig met onze binnenshuise kookhobby in deze tijd! 

Dunne plakken snijden

Hoe dunner de plakken hoe korter ze hoeven te drogen en hoe brosser de koolhydraatarme kaneelbeschuitjes worden. Dus, de kunst is om mooie dunne lange plakken te snijden uit de gebakken broodjes. Daarom laat je het broodje eerst voldoende afkoelen, 5-10 minuten. Vervolgens snijd je zo dun mogelijke plakken met een scherp broodmes. Uiteraard doe je dat met ‘gevoel’ voor het verse broodje, want je wilt het niet stuk trekken met die kartels. Ga dus niet als een idioot met je mes er doorheen raggen, maar behandel het zalige broodje met liefde. 

Kaneelbeschuitjes bewaren

Je kunt de koolhydraatarme kaneelbeschuitjes een week goed houden, mits ze goed droog gebakken zijn. Het best donker en droog in een goed afgesloten trommel. Maar dat gaan ze vast niet halen. Wij lieten ze een nachtje ‘open en bloot’ op een bordje liggen. Mochten ze toch niet bros blijven, droog ze dan nog even extra in de oven op 125 °C. 

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme kaneelbeschuitjes
koolhydraatarme kaneelbeschuitjes

Zo maak je koolhydraatarme kaneelbeschuitjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Koolhydraatarme kaneelbeschuitjes

koolhydraatarme kaneelbeschuitjes
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze krakende, koolhydraatarme kaneelbeschuitjes zijn een lekkernij bij een kopje koffie of thee. Je bakt eerst een broodje, daarna droog je de kaneelbeschuitjes in de oven. Zalig bros!
4.43 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Drogen 35 min
Totale tijd 55 min

Ook gebruikt

  • 2 x Siliconen minibroodvormpjes (14 x 6 cm)

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 24.63 kcalkoolhydraten 0.2 geiwitten 1.41 gvetten 1.99 gvezels 0.42 g
Hoeveelheid (aan te passen)16 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Beslag

Kaneel 'suiker'

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Beslag maken en bakken

  • Klop het ei met de zoetstof en het zout schuimig. Meng dit met de Griekse yoghurt, amandelmeel, psylliumvezel, bakpoeder en xanthaangom tot een egaal vloeibaar beslag.
  • Laat het beslag 10 minuten rusten, zodat de vezels het vocht kunnen binden. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C zet twee kleine siliconen broodvormpjes (14 x 6 cm) klaar. Een andere vorm kan natuurlijk ook, maar dan kunnen baktijden anders zijn. Dit beschrijft wat ik deed.
  • Roer het beslag door en verdeel over de vormpjes. Bak het 15 minuten of tot het gaar is. Doe de prikkertest. Haal de vormpjes uit de oven. Draai de oven alvast terug naar 125 °C.
  • Los de koek uit de vormpjes en laat afkoelen en uitwasemen op een rooster.

Koolhydraatarme kaneelbeschuitjes drogen

  • Meng voor de kaneelsuiker de kaneel met erythritol.
    Snijd met een scherp kartelmes lange dunne (!) plakken van de koek en leg ze naast elkaar op bakpapier. Bestrooi de plakken ruim met de kaneelsuiker en droog ze in de oven (op 125 °C) gedurende 30-40 minuten. Draai ze halverwege om en controleer regelmatig of ze niet verbranden. De kaneelbeschuitjes moeten goed droog zijn om een brosse bite te krijgen. Daarom drogen op een lage temperatuur en niet echt meer bakken..

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top