Koolhydraatarme kaneelbeschuitjes

koolhydraatarme kaneelbeschuitjes

Deze krakende, koolhydraatarme kaneelbeschuitjes zijn zó lekker en knus bij een kopje koffie of thee. En echt hartstikke leuk om te bakken. Nu we met z’n allen veel thuis zitten maken we van de nood een deugd, want koekjes bakken is gewoon een gezellige bezigheid. Maak er wat van! Je bakt eerst kleine zoete broodjes, daarna snijd je er lange plakken van en die droog je in de oven tot de kaneelbeschuitjes zalig bros zijn. Zie ook de fotoserie. De ultieme lekkernij voor bij een geurig kopje thee. Ik maakte 16 kaneelbeschuitjes, ze bevatten 0.2 gram koolhydraten per stuk. Smikkel ze!  

Hans speelde tijdens het bakken een lekker moppie gitaar (filmpje op Facebook) en we hebben er een fanatiek potje scrabble bij gespeeld, dat was helemaal knus. Ook een aanrader! Zo komen wij de corona-crisis door… We prijzen ons extra gelukkig met onze binnenshuise kookhobby in deze tijd! 

Dunne plakken snijden

Hoe dunner de plakken hoe korter ze hoeven te drogen en hoe brosser de koolhydraatarme kaneelbeschuitjes worden. Dus, de kunst is om mooie dunne lange plakken te snijden uit de gebakken broodjes. Daarom laat je het broodje eerst voldoende afkoelen, 5-10 minuten. Vervolgens snijd je zo dun mogelijke plakken met een scherp broodmes. Uiteraard doe je dat met ‘gevoel’ voor het verse broodje, want je wilt het niet stuk trekken met die kartels. Ga dus niet als een idioot met je mes er doorheen raggen, maar behandel het zalige broodje met liefde. 

Kaneelbeschuitjes bewaren

Je kunt de koolhydraatarme kaneelbeschuitjes makkelijk een week goed houden, mits ze goed droog gebakken zijn. Het best donker en droog in een goed afgesloten trommel. Maar dat gaan ze vast niet halen. Wij lieten ze een nachtje ‘open en bloot’ op een bordje liggen. Mochten ze toch niet bros blijven, droog ze dan nog even extra in de oven op 125 °C. 

♥ Ook lekker:

koolhydraatarme kaneelbeschuitjes

koolhydraatarme kaneelbeschuitjes

Zo maak je koolhydraatarme kaneelbeschuitjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


koolhydraatarme kaneelbeschuitjes

Koolhydraatarme kaneelbeschuitjes

Door: Anna-Karina van Denderen
Deze krakende, koolhydraatarme kaneelbeschuitjes zijn een lekkernij bij een kopje koffie of thee. Je bakt eerst een zoet broodje, daarna droog je de kaneelbeschuitjes in de oven. Zalig bros!
4.75 van 4 stemmen

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 24.63 kcalkoolhydraten 0.2 geiwitten 1.41 gvetten 1.99 gvezels 0.42 g
Gang Tussendoortje (zoet)
Keuken Europees
Trefwoord brood & crackers
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Drogen 35 min
Totale tijd 55 min

Ook gebruikt

  • 2 x Siliconen minibroodvormpjes (14 x 6 cm)
Hoeveelheid (aan te passen)16 stuks

Ingrediënten

Beslag

Kaneel 'suiker'

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Beslag maken en bakken

  • Klop het ei met de zoetstof en het zout schuimig. Meng dit met de Griekse yoghurt, amandelmeel, psylliumvezel, bakpoeder en xanthaangom tot een egaal vloeibaar beslag.
  • Laat het beslag 10 minuten rusten, zodat de vezels het vocht kunnen binden. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C zet twee kleine siliconen broodvormpjes (14 x 6 cm) klaar. Een andere vorm kan natuurlijk ook, maar dan kunnen baktijden anders zijn. Dit beschrijft wat ik deed.
  • Roer het beslag door en verdeel over de vormpjes. Bak het 15 minuten of tot het gaar is. Doe de prikkertest. Haal de vormpjes uit de oven. Draai de oven alvast terug naar 125 °C.
  • Los de koek uit de vormpjes en laat afkoelen en uitwasemen op een rooster.

Koolhydraatarme kaneelbeschuitjes drogen

  • Meng voor de kaneelsuiker de kaneel met erythritol.
    Snijd met een scherp kartelmes lange dunne (!) plakken van de koek en leg ze naast elkaar op bakpapier. Bestrooi de plakken ruim met de kaneelsuiker en droog ze in de oven (op 125 °C) gedurende 30-40 minuten. Draai ze halverwege om en controleer regelmatig of ze niet verbranden. De kaneelbeschuitjes moeten goed droog zijn om een brosse bite te krijgen. Daarom drogen op een lage temperatuur en niet echt meer bakken..

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties