Koolhydraatarme kaasstengels

Koolhydraatarme kaasstengels

Als wij een soepje eten of een salade, dan eten we er graag iets bij. Een broodje, cracker of heerlijke, vers gebakken koolhydraatarme kaasstengels. Toen ik eens een restje fatheaddeeg over hield, draaide ik er stengels van met wat kaas erop. Na een paar keer oefenen had ik deze schatjes! Ze smaken ook zalig als low carb snack tussendoor en staan natuurlijk leuk op de koolhydraatarme borrel- of feesttafel. Op zich zijn de koolhydraatarme kaasstengels wel met kaas, maar toch redelijk neutraal van smaak. Deze bevatten 0.75 gram koolhydraten per stuk.

Advertentie

Meerdere smaken keto kaasstengels

Een paar jaar geleden postten we al eens deze stengels, die zijn ook lekker. Die bevatten 0.4 gram koolhydraten per stuk. Daar gebruiken we andere mozzarella en ook kokosmeel. ’t Is maar net wat je beter vindt. Uiteraard kun je met de smaak van de koolhydraatarme kaasstengels zelf verder experimenteren. Ik vind een vleugje tijm of rozemarijn in crackers altijd wel lekker. Maar dat smaakt niet bij elke gerecht. Voor een snack tussendoor is het juist wel weel lekker als er een wat uitgesprokener smaak aan zit. Je maakt 10 stengels, dus je kunt makkelijk 10 smaken in 1 batch maken!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je Koolhydraatarme kaasstengels

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Koolhydraatarme kaasstengels

Als wij een soepje eten of een salade, dan eten we er graag iets bij. Een broodje, cracker of zo’n heerlijk verse kaasstengel. Toen ik eens een restje fatheaddeeg over hield, draaide ik er stengels van met wat kaas erop. Na wat kleine aanpassingen zijn daaruit deze koolhydraatarme kaasstengels ontstaan. Zijn het geen schatjes?
4.80 van 5 stemmen
Ook in Verrukkelijk Koolhydraatarm, blz. 205
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 138.27 koolhydraten 0.75 geiwitten 8.76 gvetten 10.98 gvezels 0.76 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Erop

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Zet alle ingrediënten alvast klaar, want je moet snel kunnen werken.
  • Smelt in een pan met dikke bodem de mozzarella samen met de roomkaas op middelhoog vuur. Blijf over de bodem roeren met een houten spatel. Als je een mooie egale, gesmolten massa hebt zonder klontjes, doof je het vuur.
  • Voeg het amandelmeel toe aan de pan en breek het ei erboven, roer direct erdoor tot het helemaal is opgenomen. Verdeel het deeg in 10 balletjes en rol elk balletje tussen je handen tot een sliert. Druk de slierten iets plat. Bestrooi ze met kaas en sesamzaad en draai er stengels van. Leg de stengels op het bakvel.
  • Bak de kaasstengels 15 – 18 minuten of tot ze mooi gekleurd zijn. Laat ze buiten de oven afkoelen.

TIP

  • Als ze net gebakken zijn, dan hebben de kaasstengels een knapperig randje. Na een tijdje zullen ze meer broodachtig worden. Wil je dat niet? Piep ze dan even op in de oven vlak voor consumptie.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


1 gedachte over “Koolhydraatarme kaasstengels”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven