kaasbroodjes

Kaasbroodjes, koolhydraatarm brood

Voor de ‘broodnodige’ afwisseling heb ik nu weer een appetijtelijk alternatief een koolhydraatarm brood. Een boterham voor bij het ontbijt of als sandwich voor de lunch. Het is dus een hartig broodje want er zit geraspte kaas doorheen vandaar kaasbroodjes. Als je een neutraler broodje wilt om met zoete dingen te beleggen kan je beter deze nemen: zoete broodjes bakken.

 

Lekkerder dan oopsies?

Deze ongelooflijk veelzijdige kaasbroodjes lijken in de verte op hartige oopsies maar de koolhydraatarme kaasbroodjes zijn veel makkelijker te maken. Dus geen gedoe met eiwit stijf kloppen en bovendien: deze kaasbroodjes lijken qua structuur meer op brood en smaken minder eiïg dan de oopsies. Daarom moet je zeker even verder lezen als je een oopsie een beetje slap of smakeloos vindt. Beleg de kaasbroodjes met alles wat je lekker vindt: Kaas, gekookt of gebakken ei, tomaat, komkommer, ook een lekkere zelfgemaakte zalm- of tonijnsalade is heerlijk! Of zet ze in bij je borrelhapjes. Echt smullen! 

Ik gebruik voor bijna al onze broodjes eigenlijk die Yorkshire puddingvorm (deze iets duurdere non stick is echt beter) met 4 gaten van ongeveer 10 cm doorsnee. Dat is wat mij betreft de ideale grootte voor een mooi plat broodje met ongeveer dezelfde dikte als een boterham, waar je behoorlijk veel beleg op kwijt kunt. Heb je die vorm niet? Neem dan taartvormpjes met uitneembare bodem, of vormpjes van Action (een paar euro) die hebben ongeveer hetzelfde formaat. Of kijk hieronder bij alle reacties welke oplossingen mensen hebben bedacht!

kaasbroodjes

 

Serveer- en variatietips hartige broodjes (zie ook de foto’s)

Uit het recept haal je 4 broodjes, er zijn mensen die er één geheel van maken en dat in stukjes snijden. Anderen gebruiken het recept om er een pizzabodem van te maken. Allemaal mogelijk met hetzelfde deegje. Qua beleg kan je alle kanten op, hier wat ideetjes, zie ook de foto’s.

  • met kaas en komkommer: 1 plak kaas, 3 plakjes komkommer, 3 drupjes balsamico cream
  • tonijnsalade: blikje tonijn op olie of water, sambal, mayo, ricotta, ijsbergsla, peterselie en peper
  • hamburger
  • Mozzarella spiesjes met twee kaasbroodjes
  • Koolhydraatarme hapjes

Variaties voor het recept
– Roomkaas vervangen door geprakte avocado met sambal, ui en citroen.
– Extra toevoegen bosui, olijven, Parmezaanse kaas, maanzaad, sesamzaad, pitten, gedroogde tomaat, komijn, verse kruiden etc.

Kaasbroodjes bewaren

Tenslotte nog wat bewaartips. Bewaar de kaasbroodjes tot maximaal 3 dagen goed afgedekt in de koelkast want er zit geen conserveermiddel in. Invriezen vind ik zelf nog beter. De avond van tevoren in de koelkast laten ontdooien of stop ze even in de broodrooster en je hebt een slim, snel en lekker ontbijtje!

Varieren met broodachtigen!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je koolhydraatarme kaasbroodjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Kaasbroodjes, koolhydraatarm brood

kaasbroodjes

Door Anna-Karina Geplaatst december 13, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 4 broodjes
  • Koolhydraten: 0,8 gr. khd p/s zonder beleg (4 broodjes uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 13 minuten
  • Klaar in: 18 minuten

Deze kaasbroodjes zijn heerlijk bij het ontbijt, als lunchsandwich of bij de borrel. Snel klaar, hartig koolhydraatarm -dun- broodje met geraspte kaas.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Vet een Yorkshire Puddingvorm* heel goed in.
  2. Gebruik altijd maatschepjes! Meng de droge ingrediënten door elkaar: het amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad en bakpoeder. Voor een minder eiïg broodje 2 eetlepels amandelmeel gebruiken.
  3. Smelt kokosolie of boter even op een laag vuur en giet dat bij de droge ingrediënten. Voeg het ei en de roomkaas en kaas toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Voeg nu beetje voor beetje het water toe, je moet geen deegbal hebben maar een soort heel dik smeerbaar beslag wat niet meer echt 'loopt'. Iets tussen beslag en deeg in eigenlijk.
  5. Verdeel het beslag over de Yorkshire puddingvorm. Ongeveer 1 el. per holte. Bak in 10-15 minuten in de oven of tot ze goudbruin en gaar zijn.
    Heerlijk verse kaasbroodjes, eet smakelijk!
  6. TIPS:
    Ik gebruik een Yorkshire pudding vorm met 4 ondiepe gaten van ca. 10 cm doorsnede.
    Of gebruik 4 eenpersoons taartvormpjes met uitneembare bodem bijvoorbeeld.
    Met ei bakken betekent ook goed invetten, of extra ingevet (!) bakpapier gebruiken.
    Serveertips en bewaren zie tekst boven.
  7. De broodjes zijn plat, met ongeveer dezelfde dikte als een boterham.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

222 gedachten over “Kaasbroodjes, koolhydraatarm brood”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

15.22K Shares
Share1.46K
Pin13.77K
Tweet