Voor de broodnodige afwisseling vandaag een appetijtelijk alternatief een koolhydraatarm brood. Immers wie wil er nu geen koolhydraatarme boterham voor bij het ontbijt of sandwich voor de lunch? Het is dus een hartig broodje want er zit geraspte kaas doorheen vandaar kaasbroodjes. Uit het recept haal je 4 platte broodjes, die bevatten exclusief beleg elk 0.53 gram koolhydraten. Als je een neutraler broodje wilt om met zoete dingen te beleggen kan je beter deze nemen: zoete broodjes bakken.
Lekkerder dan oopsies?
Deze veelzijdige kaasbroodjes lijken in de verte op hartige oopsies, maar de koolhydraatarme kaasbroodjes zijn veel makkelijker te maken. Dus geen gedoe met eiwit stijf kloppen. Bovendien lijken deze kaasbroodjes niet alleen qua structuur meer op brood maar ze smaken ook minder eiïg dan de oopsies. Daarom moet je zeker even verder lezen als je een oopsie een beetje slap vindt. Beleg de kaasbroodjes met alles wat je lekker vindt. Bijvoorbeeld met kaas, gekookt of gebakken ei, tomaat, komkommer, ook een lekkere zelfgemaakte zalm- of tonijnsalade is heerlijk! Of zet ze in bij je borrelhapjes. Al met al een enorm veelzijdig broodje.
Welke vorm kaasbroodjes?
Ik gebruik voor bijna al onze broodjes een Yorkshire puddingvorm met 4 holtes van ongeveer 10 cm doorsnee. Dat is wat mij betreft de ideale grootte voor een mooi plat broodje met ongeveer dezelfde dikte als een boterham. En je kunt er behoorlijk veel beleg op kwijt. Heb je die vorm niet? Neem dan taartvormpjes met uitneembare bodem, of vormpjes van Action, van een paar euro. Want die hebben ongeveer hetzelfde formaat. Of kijk eens bij de vele reacties onderaan welke oplossingen mensen hebben bedacht!
Serveer- en variatietips hartige broodjes, zie ook foto’s
Ook zij er mensen die van het recept één plat broodje maken en dat in stukjes snijden. Anderen gebruiken het recept om er een pizzabodem van te maken. Allemaal mogelijk met hetzelfde deegje. Varieer met het deeg en beleg, hier wat ideetjes.
- met kaas en komkommer: 1 plak kaas, 3 plakjes komkommer, 3 drupjes balsamico cream
- tonijnsalade: blikje tonijn op olie of water, sambal, mayo, ricotta, ijsbergsla, peterselie en peper
- hamburger
- Mozzarella spiesjes met twee kaasbroodjes
- koolhydraatarme hapjes
- roomkaas vervangen door geprakte avocado met sambal, ui en citroen
- extra toevoegen bosui, olijven, Parmezaanse kaas, maanzaad, sesamzaad, pitten, gedroogde tomaat, komijn, verse kruiden etc.
Kaasbroodjes bewaren
Tenslotte nog wat bewaartips. Bewaar de kaasbroodjes tot maximaal 3 dagen goed afgedekt in de koelkast want er zit geen conserveermiddel in. Invriezen vind ik zelf nog beter. De avond van tevoren in de koelkast laten ontdooien of stop ze even in de broodrooster en je hebt een slim, snel en lekker ontbijtje!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme kaasbroodjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Kaasbroodjes, koolhydraatarm brood
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 el amandelmeel, (6,5 gram)
- 1 el kokosmeel, (6 gram)
- 1 el lijnzaad, (7 gram)
- 1 tl bakpoeder, (3 gram)
- 1 el kokosolie, of gesmolten boter/andere olie (15 gram)
- 1 eieren, maat M
- 1 el kruidenroomkaas, (15 gram)
- 40 g geraspte kaas, 0 khd indien zelf geraspt
- 1 el water, Griekse yoghurt, kwark, soja- of amandelmelk kan ook. Zoveel als nodig.
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175°C en vet een Yorkshire puddingvorm heel goed in.
Gebruik altijd maatschepjes!
- Meng het amandelmeel met kokosmeel, lijnzaad en bakpoeder. Voor een minder eiïg broodje 2 eetlepels amandelmeel gebruiken.
- Smelt kokosolie of boter op een laag vuur en giet dat bij de droge ingrediënten. Voeg het ei, de roomkaas en kaas toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg nu, indien nodig, beetje voor beetje water toe. Je kunt ook Griekse yoghurt, kwark, soja- of amandelmelk nemen. Je moet geen deegbal hebben maar een dik smeerbaar beslag wat niet meer echt 'loopt'.
- Verdeel het beslag over de Yorkshire puddingvorm. Ongeveer 1 lepel per holte.
- Bak de kaasbroodjes 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Zeker niet te bruin bakken, dan worden ze droog!
- Heerlijk verse kaasbroodjes, eet smakelijk!
Tips & weetjes
- De broodjes zijn plat, met ongeveer dezelfde dikte als een boterham.
- Ik gebruik een Yorkshire pudding vorm met 4 ondiepe gaten van ongeveer 10 cm doorsnede. Of gebruik 4 eenpersoons taartvormpjes met uitneembare bodem bijvoorbeeld.
- Met ei bakken betekent ook goed invetten, of extra ingevet (!) bakpapier gebruiken.
- Belegd met… -met 1 plak kaas, 3 plakjes komkommer, 3 drupjes balsamicocream-blikje tonijn op olie, sambal, mayo, ricotta, ijsbergsla, peterselie en peper-broodje hamburger–mozzarella spiesjes met twee kaasbroodjes
- Variaties -roomkaas vervangen door geprakte avocado met sambal, ui en citroen-extra toevoegen bosui, olijven, Parmezaanse kaas, maanzaad, sesamzaad, pitten, gedroogde tomaat, komijn, verse kruiden etc.
- Bewaar de kaasbroodjes tot maximaal 3 dagen goed afgedekt in de koelkast want er zit geen conserveermiddel in. Invriezen vind ik zelf nog beter. De avond van tevoren in de koelkast laten ontdooien of stop ze even in de broodrooster en je hebt een slim, snel en lekker ontbijtje!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Kunnen er bagels van gebakken worden? Ik heb een bagel vorm. Mijn Yorkshire pudding vorm is een muffin vorm en heel klein.
Dit recept maakt echt dunne broodjes, te weinig voor bagels. Voor bagels hebben we een ander recept: https://www.koolhydraatarmrecept.nl/homemade-dogels/
Gisteren sinds tijden weer gemaakt!
Wat zijn ze toch lekker!
Wat fantastisch lekker! 😋 Hartelijk dank, eindelijk een heerlijke vervanger van een boterham, en zoveel mogelijkheden om te variëren, te gek! 😘
Dat zijn een boel mensen met je eens! Geniet ervan 😛
Heel erg goed gelukt ruikt heerlijk en smaken lekker.
Welk water moet je dan beetje bij beetje toevoegen?
Ik heb de tekst nu een beetje aangepast, zo wel duidelijk?
Zo lekker!
Ik heb ze net voor het eerst gebakken. Precies het recept gevolgd maar na 15 min bakken op 15 graden waren ze bij mij nog helemaal bleek van boven. Nog 5 minuten gegeven, nog even bleek. En bang dat de onderkant te bruin zou worden er toch maar uit gehaald. Ik laat ze afkoelen en ik neem aan dat ze goed smaken want ze ruiken prima. Maar hoe krijg jij ze zo mooi bruin van boven?
De broodjes worden gebakken op 175 graden hetelucht (jij schrijft 15 graden maar dat wel een vergissing zijn…?). Heb je zelf een conventionele oven? Tel er dan wat bij op, zie ons artikel over het gebruik van de oven. Misschien haalt je oven de temperatuur niet helemaal of is je oven veel groter dan onze combi? Of je hebt niet voorverwarmd? Hoe dan ook iets hoger instellen denk ik?
Ik heb ze nu al zo vaak gemaakt en ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen! Zelfs in mijn omgeving vinden ze het heerlijk!
Echt super lekker. Ik heb er een salade met komkommer, balsamico bietjes, tomaat, rucola en pijnboompitjes bij en zit te smullen.
Feestelijk hoor, geniet ervan Kirsten!
Zo lekker die kaasbroodjes! Ik heb ze voor het weekend gebakken en gisteren had ik nog 1 , nu een dubbele porsie in de oven gezet. Als ze warm zijn smaken ze ook heerlijk bij de koffie. Mm mm.
Jeetje, wat heerlijk deze, eindelijk weer een broodje gevonden wat ik lekker vind. Het zijn een soort van volkoren oepsies. Ik smeer ze ook gewoon op de bakplaat. Tiptaptopper!
SUPER,
Deze broodjes zijn echt heel lekker met een goeie bite.
Ik schep gewoon een lepel vol op een bakplaat met bakpapier, kleinbeetje plat maken en dat werkt perfect.
Vandaag voor het eerst gemaakt: de lekkerste broodvervanger tot nu toe, vinden wij. Volgend keer wat variëren, maar zo is ’t al heerlijk!
Een bosuitje en kerrie, heerlijk!
superlekker zijn deze kaasbroodjes. in plaats van Yorkshire vorm heb ik een muffinbakvorm gebruikt en het recept verdriedubbeld om 12 broodjes te krijgen.
G E W E L D I G !!!!
Ik heb deze net gemaakt, in 4 lossen vormpjes. Bijzonder feestelijk zien ze er uit en zijn super lekker! Zie ze al helemaal voor me met verse aardbeien straks. Maarrr zolang leven deze niet, haha. Wat een geweldige recepten delen jullie toch, grandioos…
Heerlijk luchtig, lekker hartig en makkelijk te maken. Super recept!
Deze kaasbroodje zijn écht héérlijk en goed vullend!
Ik heb helaas geen maatschepjes, kan ik een overzicht krijgen van de ingrediënten in grammen? (Hoeveel gram amandelmeel, lijnzaad enz) wil ze wel graag gaan maken, lijkt mij heel lekker!
Maatschepjes zijn echt handig om in huis te hebben, zeker bij bakrecepten. Maar ik heb het er nu voor je bijgezet!
Danku!
Graag gedaan!
Die vervelen toch nooit?
Dit zijn écht zulke lekkere broodjes, vandaag gewoon kaal gegeten bij een kommetje soep! 😀
Net gemaakt en ze waren heerlijk!!! ik moest improviseren want ik had niet alles in huis maar evengoed een groot succes. Zo heb ik geen bakpoeder gebruikt en heb ik gewone roomkaas gebruikt en verse bieslook toegevoegd.
bedankt voor dit heerlijke recept!
Super lekker en snel en makkelijk te maken, kwamen prachtig uit de vorm, helemaal blij mee!!
Ze zijn echt geweldig ja, al zeggen we het zelf 😀
Ik heb van herbruikbare anti aanbakfolie rondjes geknipt, die precies in de Yorkshire pudding vorm passen. Ik vet de vorm nooit meer in en de broodjes komen er prima uit ( als ze nog ietsje warm zijn gaat het t beste)
1 groot brood ( dubbele portie beslag) in een siliconen vorm gaat ook prima ( heel ietsje invetten). Brood in puntjes snijden!
Top heerlijk zijn ze 👍
Top broodje hamburger gemaakt, goud recept.
Anna-Karina, zou jij me kunnen vertellen hoeveel calorieën er in 1 koolhydraatarm broodje zitten?
Geen idee, wij geven uitsluitend de koolhydraten voor onze gebruikte producten en merken. Dat is ter indicatie, om een beetje bewust te worden van hoeveel koolhydraten ergens in zit. Andere merken geeft altijd weer andere waardes (voeding is per ‘lot’ verschillend, metingen zijn altijd momentopnames!). Alles heel precies tellen en bijhouden? Dan moet je het echt zelf uitrekenen op basis van de door jouw gebruikte merken en hoeveelheden.
Zelf vinden wij dat eigenlijk ondoenlijk, ook koolhydraatarm eten mag wel een béétje ontspannen blijven…
Vandaag voor het eerst gemaakt, oei wat heerlijk zeg. En zo eenvoudig te maken. Ik zou wel graag willen weten hoeveel calorieën er per broodje inzitten en hoeveel gram eiwitten.
IK heb ze gebakken in de oven. Zien er prima uit maar qua smaak een beetje bitter. Hoe zou dat komen? Ik heb wel dubbele hoeveelheid gemaakt maar zou toch geen invloed erop hebben lijkt mij.
Dan heb je hoogstwaarschijnlijk baksoda gebruikt en geen bakpoeder. Kijk even bij rijsmiddelen
Ja. Inderdaad. Zie het nu! Stom.
Begrijp ik het goed als je bij ingrediëntenlijst kijkt dat jij bij amandelmeel iets meer gebruikt als het te droog is? Ik zou zeggen iets minder! Of begrijp ik het niet goed?
Oeps, voor droger, minder eiig beslag bedoel ik !
Heb vandaag de kaasbroodjes voor het eerst gemaakt Ooh wat zijn ze heerlijk ( ben sowieso gek op kaas.
Had alleen geen pudding of grote vormen heb ze in de muffinvormpjes gedaan. Klein maar even lekker!
Bedankt voor de tip ga de andere variant ook nog proberen.
Lekkere broodjes. Eerder bakte ik ze in de omeletmaker met 3 eetlepels zaden en pitten. Nu in de slowcooker gedaan. Geen omkijken naar. Na 2 uurtjes klaar. 1 x omgedraaid. Mooi bruin korstje.
Hoe heb jij dan dat bruin korstje gekregen en een wat voor slowcooker?
Weet iemand de temperatuur en baktijd voor de airfryer om deze broodjes te bakken?
Over het algemeen werkt een airfryer efficiënter dan een oven, dus met dezelfde temperatuur halverwege de baktijd eens kijken? Als je tenminste zulke platte broodjes maakt. Want de vorm maakt natuurlijk ook uit.
Sinds enige maanden neem ik elke middag een kaasbroodje . Kaas erop en Wat sla erbij . Nu heb ik er ook een quiche mee gemaakt. Eerst het beslag in een rond siliconen bakblik half gebakken en toen brocoli met ei en kaas gemengd erop gegoten. Daarna nog een halfuurtje in de oven gedaan. Echt een goed idee. Het was koud ook erg lekker.
Heerlijk ! Ik heb ze met geraspte Gran Pardano gemaakt en, bij gebrek aan een geschikte bakvorm, gewoon op de bakplaat gebakken als een soort van kaaskoeken. Aan de randen wat knapperig en van binnen zacht, heerlijk !!!
Ben ik nou echt de enige bij wie dit steeds niet lukt? Bij mij lijken ze (zelfs bij de 3e keer maken nog steeds op een (te kleine) kokosmakroon. Vandaag meer water erbij gedaan, maar het blijft een wat korrelige massa dat in niets lijkt op die luchtige broodjes die ik hier en in je boek zie? Wat doe ik fout?? Smaak is heerlijk overigens, dat wel!
Kokosmakroon? Nee, gebruik je wel echt kokosmeel??
Ja! Ik bedoelde niet zozeer vwb smaak, meer vwb uiterlijk. Grove substantie.
Ik vrees dat je kokosRASP gebruikt en geen kokosMEEL. Dat zijn twee heel verschillende dingen. Klik eens even op de ingrediënten, dan krijg je meer uitleg Marieke.
Ik blijf proberen, heb echt kokosmeel en geen rasp, verder alles conform het recept in jouw boek. Blijft een beetje een raadsel 🤔
Ja inderdaad, ik kan hiervandaan ook niet zien wat je precies doet en welke merken je gebruikt. In elk geval horen het platte (beetje cake-actige) broodjes te zijn van 10 cm als je ze maakt in de yorkshire puddingvorm.
Ik heb deze broodjes in triangelvorm gemaakt met wat extra zaden er op ze zijn heerlijk.
Ik zag ze op Facebook, dank voor je smakelijke foto! Ik zet ‘m er hier ook even bij.
Hoe lang moeten ze in de over als je een triangelvorm gebruikt?
Een triangelvorm vind ik minder geschikt voor deze hoeveelheid. Als je een wat hoger broodje wilt. Deze broodjes zijn namelijk heel plat (zoals een boterham) en zo’n triangelvorm is best groot. Maar je kunt het recept vermeerderen en dan 2 of 3x de hoeveelheid in een vakje doen? Ze zijn gaar als ze gaar zijn. Ik heb dat niet getest, dus zelf even de prikkertest doen, ik schat een minuut of 30.
Vandaag eerst jullie kaas broodje gebakken, daarna Conimex gebakken uitjes en soy saius (licht).
Even laten staan om uitjes zacht te maken, erg lekker.
Daar zitten echt veel koolhydraten in. Je gebruikt er niet heel veel van maar toch. Ook met onnodige bloem en extreem veel zout. Zelf doe ik er regelmatig verse bosuitjes of fijngesneden prei door.
Wat is dit lekker zeg! Ik had geen Yorkshire bakvorm, dus heb ze gemaakt in een muffinvorm. Goed invetten en van het deeg/beslag net iets minder dan een eetlepel in de vormpjes doen. Heerlijk!!
Heerlijk, super makkelijk te maken. Lekker met wat roomkaas en zalm. Bij de hamburger vielen ze wel uitelkaar.
Gek ik gebruik juist deze daarvoor omdat ze vrij stevig zijn.
Wat is dit lekker!
Evelien
Vandaag gebakken en ze zijn heerlijk! Je hoeft er geen zout aan toe te voegen. Ik heb er ook twee in de pancakemaker gebakken. In elke helft een halve eetlepel. Na 6 min omdraaien en dan nog 3 minuutjes. Deze zijn dus dunner maar vast erg lekker als koekje of toastje.
Vandaag weer de heerlijke kaasbroodjes gemaakt. Kaas-uienbroodjes moet ik eigenlijk zeggen.
Ik heb eerst een rode ui gefruit in de koekepan en dat door het deeg gedaan.
En vadouvankruiden erdoorheen gedaan ( van Jonnie Boer).
Laatst bij Bol een soort Yorkshirevorm gekocht met 12 kleine holte’s. Zo werden het schattige kleine broodjes. Sesamzaadjes er op en wat extra geraspte kaas, heb zo geen beleg meer nodig. Ook makkelijk om mee te nemen.
Klinkt meer als een minumuffinvorm?
Een minimuffinvorm is dieper, deze die ik heb is ongeveer net zo diep als de yorkshirepuddingvorm. Ben er heel blij mee!
Grappig!
Even nog een vraagje in het recept staat 1 eetl kokosmeel maar 6 gram is toch geen eetlepel??
jawel het spul is namelijk heel licht.
Kan ik hier ook een andere vorm voor gebruiken
Uiteraard kan dat, wel even de baktijd in de gaten houden.
Kun je de kokosmeel ook veranderen met iets anders? Ik lust geen kokos.
Kokosmeel van Amanprana smaakt echt nauwelijks naar kokos.
Erg lekker, bijv met een tomaatje… Ik gebruik mijn tefal “tosti” – apparaat met de pannenkoekjesinzet. Lekker snel ook.
Ik maak er altijd 4 in het wafelijzer , heerlijk er zo klaar
Ik heb ze vandaag voor het eerst gemaakt. Ik heb ze gebakken in een muffinvorm zo heb ik er 6 en zijn ze wel wat kleiner . Voor bij de salade tussen de middag. Net even geproefd ze zijn echt heel erg lekker. Super recept!
Ook een goed ideetje!
Super lekker, vooral voor kaasliefhebbers zoals ik 😉 Heerlijk als lunch met een kop soep.
had alles in huis, behalve de geraspte kaas; zelf er wat geraspte jongbelegen aan toegevoegd. Ben benieuwd, er zitten nu 3 bakjes in mijn mini toasteroven.
Wat een heerlijke kaasbroodjes, die komen nog wel een keer op mijn bordje!
Heb gelijk het double gemaakt en in in langwerpig silicone bakvorm gebakken 17 minuten hete lucht, wat zout en oregano toegevoegd, gelukt en heel lekker ! Voor herhaling vatbaar ;))
Ook in een cupcake vorm gemaakt, ging prima.
Kokos overheerst wel licht.
Alle niey standaard ingrediënten bij Pit & Pit gekocht, snelle levering, handige verpakkingen.
Het zijn heerlijke broodjes. Ik heb zitten smullen.
Ook zo klaar. Alleen maar +++.
Dank je wel.
Ik heb ze vandaag ook gemaakt maar ze blijven zo plat, wat doe ik fout?
Dat klopt Anja, ze zijn ongeveer zo plat als een boterham. Als ze echt veel platter zijn zou het kunnen dat je bakpoeder niet goed meer is.
Zojuist geprobeerd om de kaasbroodjes in het piepkleine campingoventje te bakken. Het is gelukt. Mijn oventje is wat ouder die heb ik eerst op 160 graden ingesteld en halverwege op 180 graden om te kleuren. Baktijd is iets langer als in de hetelucht oven. Ze zien er prima uit en ze voelen gaar aan. Er gaat een klein kratje ingredienten mee op vakantie.
Ontzettend leuk zeg! gewoon je ‘eigen vertrouwde’ broodjes overal te wereld! 😉
Vandaag deze gemaakt in de omeletmaker. Heerlijk!
Ze staan weer in de oven!
Morgen krijgen we gasten. Ik herinner me dat ze ook fan zijn van koolhydraatarm eten, dus ik wil de broodjes gewoon op voorraad hebben.
Altijd handig en lekker.
Hoelang heb je ze erin gehad?
Dit gerecht kan dat ook zonder hete lucht oven en op welke stand moet hij dan en hoe lang
Hoi Hilda, Een gewone electrische oven altijd zo’n 10% hoger instellen. Zelfde tijd, of tot ze gaar zijn, want elke oven is weer anders.
Jullie site pas ontdekt. Vandaag de kaasbroodjes gemaakt. Ik heb me in moeten houden dat ik ze niet alle 4 opgegeten heb.
Echt heerlijk. Ik heb gelijk het kookboek besteld. Ik ben blij met jullie!!!
Vriendelijke groetjes,
Marianne
Van harte welkom Marianne. Wij vinden het altijd leuk om zulke enthousiaste fans aan boord te krijgen. Dank voor de ankoop en ik hoop dat je veel plezier van het boek gaat hebben. Succes!
Deze week gemaakt. Zo vers uit de oven zijn ze geweldig lekker en zelfs licht knapperig! Ik had er twee in de koelkast bewaard en gisteren op mijn werk opgegeten met kruidenroomkaas, avocado en spruiten van rettich. Ik merkte dat de broodjes wel wat droger waren, maar in het geheel was het een prima lunch. Het laatste broodje ligt in de vriezer. Ik denk dat ik die een paar minuutjes in de airfryer doe om op te peppen.
Mijn man en ik zijn vorige week (opnieuw) begonnen met koolhydraatarm eten en ik heb voor hem je kookboek gekocht. Ik ben benieuwd welke creaties hij gaat maken 😉
Dank je wel, Anna-Karina, voor je geweldige inspiratie!
Hoi Ingrid, Ik wens jullie heel veel inspiratie en veel lekkere (en gezellige) maaltijden! Laat ons maar weten wat hij ervan brouwt 😉
Zou je dit recept misschien als een pannenkoek kunnen bakken in een koekenpan op het gas of andere hittebron?
Dat is zeker het proberen waard!
Nou, ik heb dat vandaag geprobeerd en het ging hartstikke goed in mijn met teflon beklede pannenkoekpan, niet ingevet, op laag vuur gegaard tot de onderkant bruin was, toen omgedraaid en nog even kort verder laten garen. Aan het beslag had ik snufjes paprikapoeder, chilipoeder, cayenne en kurkuma toegevoegd. Wat een voortreffelijk recept en wat smaakt dit – zo direct uit de pan – zálig!
Wat leuk om te horen!!
Gemaakt met brie ipv geraspte kaas. Erg lekker! In een muffinvorm, dus ik heb er lekker veel 🙂
Vandaag weer deze heerlijke kaasbroodjes gemaakt voor de lunch van morgen ! Deze blijven lekker …
Gr Anita
Hallo, ik weet dat het een oud recept is maar ik hoop dat ik nog antwoord krijg ☺. Ik had een vraag over het lijnzaad. Moet dit “heel” in het baksel of moet ik dit eerst malen? Ik had eens gelezen dat ons lichaam heel lijnzaad niet eens kan afbreken en het er zo weer uitkomt vandaar mn vraag.
Groetjes.
Dat heb ik ook wel eens vernomen inderdaad. Wij kopen in elk geval uitsluitend heel lijnzaad. In sommige recepten laat ik ze heel en soms maal/plet ik ze. Als ik dat wil (bv. voor de samenhang van crackers) MAAL ik het zelf vlak voor gebruik (i.v.m. oxidatie) in een koffiemolen. In dit recept laat ik ze heel. Als je ze maalt nemen ze veel meer vocht op. Ik ben geen expert in stofwisseling dus wat er nou precies gebeurt met dat hele of gemalen lijnzaad weet ik ook niet.
Erg lekker. Vanmorgen voor het eerst gemaakt. Nu staat de volgende batch alweer in de oven!
Vanmorgen de heerlijke kaasbroodjes gemaakt. Ze zijn echt heerlijk. Had er Italiaanse kruiden erbij gedaan.
Gisteren gemaakt voor de lunch. Ik gebruikte kleine platte schaaltjes waar voorheen een crême brulee in verkocht werd (ooit bij de Lidl) en die ovenvast zijn. Perfecte maat voor deze overheerlijke broodjes….
Ze waren verrukkelijk! Dank weer.
Ziet er heerlijk uit, maar waar koop je zo’n vorm?
Zie tekst: ” Ik maak de broodjes in een zogenaamde “Yorkshire Puddingvorm”, tegenwoordig ook bij Bol verkrijgbaar.”
Beste Anna,
Ik heb net 2 broodjes op, die waren zaaaaaalig!!!! Ik moest me echt inhouden om de andere twee ook niet op te eten… 🙂
Voor het eerst gemaakt, maar vanaf vandaag zijn deze broodjes regelmatig aanwezig op mijn menu.
Mijn dank is groot voor je lekkere recepten en de kookinspiratie!
Khou van je
Oh een liefdesverklaring ?
Helemaal fan van je, hoe je t beschrijft en uitlegt, zooooo duidelijk en fijn en met humor !!!! Net de kaasbroodjes gemaakt kan ik door t beslag ook wat gebakken stukjes coburgerham erdoor doen?
Ik hoop dat ik nog lang van je recepten mag genieten want wat moet je hier veel energie instoppen, DANK JE WEL…liefs Anne
Hoi Anne,
Altijd leuk om te horen. Ja hoor lekker experimenteren, zo kom je uiteindelijk tot je eigen favoriete broodje!
Gisteren kaasbroodjes gemaakt met naturel roomkaas en parmezaanse kaas. Mijn dochter van 7 vond ze ook heerlijk, dus volgende keer maak ik maar een dubbele hoeveelheid. 🙂
Ik heb ze net gemaakt en vind ze verrukkelijk, ik ga gelijk andere variaties proberen.
Bedankt voor dit recept.
Ik heb een probleem met deze broodjes. Ze zijn zooooo lekker dat ik er te veel van eet?
Oh, ik begrijp je probleem al te goed 😉
Heb ze zojuist getest met 10 gram kokosmeel en 2 eieren ipv amandel en kokosmeel. Omdat het ‘deeg ‘ al vrij vloeibaar was heb ik geen water toegevoegd.
Ze smaken echt heerlijk!
Ik maak deze kaasbroodjes nu al een week en het mooie is, mijn kinderen zijn er gek op. Ik ben nu met de basis aan het varieëren. Zo heb ik al geprobeerd met Cacaopoeder, walnoten en banaan. En nu staat er een variatie met geitenkaas en pompoen en zonnenbloem zaden in de oven.
Ik vind ze heerlijk! Toprecept dus!
Wat ontzettend leuk Mandy! Oh ja lekker met geitenkaas en pompoen! Woon je in de buurt? 😛
Heerlijk broodje, ik noteer alle voeding in een app. Zo kan ik zien wat ik die dag aan koolhydraten, vetten en calorieën binnen heb gekregen.
Opgaves van voedingsmiddelen zijn per merk weer verschillend. Als je dat allemaal heel precies wilt weten is het sowieso raadzaam alles na te rekenen met precies die spullen die je zelf gebruikt. Ik reken de koolhydraten uit om een beetje een indicatie te geven. Op een gegeven moment moet je al dat rekenen toch ook weer loslaten lijkt me?
Wat zijn de alternatieven voor kruidenroomkaas. Mijn dochter mag geen casseine.
Hoi Marij,
Wat gebruik je normaal gesproken dan als vervanger? Ik ben zelf niet zo in thuis in allerlei allergieën en overgevoeligheden en alle vervangers qua ingrediënten, sorry…
Of neem gewoon een recept zonder de kruidenkaas. Er staan er meer in de afdeling Broodachtigen!
Ik gebruik voor haar nooit roomkaas omdat ze het niet mag maar heb geen alternatief helaas.
Voor kaas heb ik wel alternatieven zoals geitenkaas en schapenkaas.
Ze mag ook geen gluten dus ik was al blij met de ingredienten die erbij stonden zoals het meel en de kokosolie.
Ik zal eens bij ekoplaza enzo gaan kijken.
Oh maar dan zou ik gewoon zachte geitenkaas nemen
Ze zijn erg lekker. Ik heb 12 stuks gemaakt (3 x de hoeveelheden van het recept). In totaal 50 gram kaas gebruikt en 1 el psyliumvezel toegevoegd (voor de binding). Ik vind ze zonder beleg ook heerlijk.
Ik denk dat dit recept ook heel geschikt is als bodem voor hartige taart. Mijn ‘deeg’ liep nl. niet uit. Als hartige taartbodem wil ik het zeker een keer gaan proberen.
Dat zou zomaar kunnen! Laat me maar eens weten hoe dat afloopt, als je wilt.
Zojuist de kaasbroodjes gebakken. De smaak is heerlijk! De onderkant was goudbruin, maar de bovenkant was nog bleek. Ik had ze 15 minuten gebakken. Durfde niet langer, want de hartige muffins die ik vandaag ook heb gebakken deed ik 20 minuten in de oven en die waren toch een beetje droog geworden (wel bruin). Nog tips voor een bruine bovenkant?
Klinkt alsof je wel onderwarmte maar geen bovenwarmte hebt. Wat voor een oven heb je? Plaats je de vorm op een rooster of op de bakplaat? Ik heb een uitgebreid artikel geschreven over het Gebruik van de oven. Daarin staat ook hoe je het zelf kunt uitrekenen en een tabel met temperaturen (richtlijnen) voor andere ovens.
Er staan twee vormen met kaasbroodjes in de oven. Eentje gemaakt met Parmezaanse kaas en eentje gemaakt met geitenkaas fenegriek. Bij gebrek aan kruidenroomkaas wat gedroogde bieslook toegevoegd.
En benieuwd, laat nog weten hoe het eindresultaat is.
Groetjes AlettA
Goedemorgen,
ik heb zojuist de kaasbroodjes gemaakt en zij zijn heerlijk! Bedankt voor het recept.
Als bakvorm had ik een nonstick vorm met 6 rondjes en ik had siliconenvormen. De nonstickvorm maakt zijn naam niet waar ondanks invetten en de siliconen heb ik niet hoeven vetten en ik haal de broodjes er makkelijk uit. De siliconenvormen hebben een mooier formaat 10 cm en de nonstick 7 cm.Ik heb de siliconenvormen die stervormig zijn voor nog geen twee euro per vier gekocht bij Action.
groeten van Pia
de broodjes zijn heerlijk ik heb ze al twee keer gemaakt.
Dezelfde of ook gevarieerd?
Net gemaakt. Ze zijn heerlijk en een blijvertje!
Hoi Anna-Karina,
Heb ze net gemaakt en ze zijn overheerlijk, heb olie gebruikt i.p.v kokosolie.
Het is een toppertje.
Dank je wel
Ook dit recept is weer heerlijk. Erg makkelijk om een voorraadje te maken voor een heerlijke gezonde lunch. Bedankt weer!
Deze zijn echt TOP ja! (een van mijn persoonlijke lievelingen)
Vandaag de broodjes gemaakt in een muffinvorm, ik heb er 6 van gemaakt
Aangezien het een siliconenvorm is, kwamen ze er gemakkelijk uit
Ze waren erg lekker
Inderdaad zijn de siliconenvormen ook ideaal!
Net dit recept gemaakt. Had geen vormpjes dus als een geheel in een grote vorm gedaan. Het ziet er goed uit, ben benieuwd hoe het smaakt. Bedankt voor dit recept!
Eet smakelijk!
ik hou niet van kokos en heb de meel vervangen door proteïnen van de tuinen en boter ipv kokosolie.
Lekker en makkelijk te maken
Dit lijkt mij een heerlijk recept en ideaal als hamburger broodje! Ik vraag mij alleen af of je perse een vorm nodig hebt, m.a.w. kun je ronde hoopjes maken op een grote bakblik of gaat dat uitlopen….? En kun je het mengsel dusdanig vormen dat het in een stokbrood vorm kan, want die heb ik wel eentje!
De ongebakken massa is iets tussen beslag en deeg in, ik denk dat je het beter in een vorm kunt bakken, in principe is elke vorm geschikt. De baktijd en of hoeveelheid wel aanpassen aan de afmetingen van je vorm. Het broodje is gaar als het gaar is. Platte broodjes zijn uiteraard eerder gaar dan een hoger broodje. Succes!
Hallo ik heb de kaasbroodjes gemaakt,ze zijn heerlijk.maar ik heb de broodjes niet knapperig.Wat doe ik fout!!gr sjoukje
Ze zijn ook niet knapperig en dat gaat je ook niet lukken met deze ingrediënten.
Hallo,
Ook ik heb de kaasbroodjes gemaakt. Smaak is lekker maar vond dat het niet veel had gerezen!!! Zijn beetje vast.
Heb recept aangehouden en meer water moeten toevoegen. Roomboter gebruikt ipv kokos.
Wat is er verkeerd gegaan. Op foto zijn ze stuk dikker.
Geen idee, de broodjes zijn ongeveer 1-2 cm dik, dat is niet heel dik hoor… Maar wel luchtig! Misschien had je (te) oud bakpoeder of het bakpoeder niet goed gemengd? Het rijzen komt van het bakpoeder en het ei. Verder kan er eigenlijk niks mis gaan. Kijk eens bij de antwoorden met ditzelfde onderwerp.
Voor het eerst gemaakt gisteren heerlijk. Vandaag dubbele portie gemaakt voor in de vriezer.
Recept geprobeerd in een cakevorm en dus de dubbele hoeveelheid gepakt. Brood in de vorm van cupcakes voelde niet zo juist :p En gelukt! Ik had geen kokosmeel dus heb deze vervangen door amandelmeel. Moet wel zeggen (ondanks bij vervanging stond per deel kokosmeel 3 delen amandelmeel) dat ik de amandelsmaak erg overheersend vond. Ook vond ik het erg gezouten. Tips hiervoor? Verder lekker, maar overheersend en had de smaak liever iets neutraler gehad. Bedankt voor het delen!
Het klopt denk ik wel dat als je er (veel) amandelmeel en kaas in doet dat het naar amandelmeel en kaas smaakt 😉
Voor een neutraler broodje kun je het recept voor Zoete broodjes gebruiken, maar dan geen stevia o.i.d. toevoegen, wel altijd een snuf zout.
Net heerlijke zondagbrunch met de kaasbroodjes, echt fijn recept!
Oja, mijn persoonlijke favoriet!
Wowwie!!! wat heerlijk zijn deze “broodjes” ik heb hem belegd met avocado/pesto spread hmmmm love love love.
vraagje nog? mag de kokos meel vervangen worden door amandel meel of is deze meel essentieel in dit recept?
Klik even op het ingrediënt als je plannen voor vervangen hebt!
Heerlijk!!!…..ik kon er niet vanaf blijven?
Blij met het recept 😛
Ja pas op ze zijn verslavend, invriezen!
Heerlijke die kaasbroodjes, en super gemakkelijk ook nog eens! Dit wordt een vast recept elke week.
Heb net de kaasbroodjes gemaakt. Ze zijn in 1 woord geweldig! Heerlijk! Ik heb gisteren ook de crackers gemaakt, die zijn ook zo smakelijk!
Gefeliciteerd met je recepten!
Ik vond deze broodjes heerlijk warm! eenmaal koud vond ik ze wat minder…
Heb ook het courgette brood gebakken… en ingevroren… wat een lekkernij met roomboter en kaas er op !!!
Zojuist voor het eerst gemaakt, was erg benieuwd na alle positieve reacties. En jawel hoor, heerlijk! Hartstikke goed gelukt. Ik heb ook een eetlepel kwark in het mengsel gedaan, vind ik altijd lekker…. Als vorm heb ik ovenpannetjes van de Xenos gebruikt, had ik nog liggen. Broodjes kwamen prima los (pannetjes uit de oven even op de kop gezet, een beetje laten afkoelen en dan voorzichtig de zijkanten losmaken, dan vallen ze er zo uit).
Ik heb ze gemaakt en net een geproefd , vond het zowaar eens lekker !! ga ik zeker mee experimenteren met kaneel of kruiden ik heb wel de kruidenkaas vervangen door mascarpone.
Dat gaat mee op visite vanavond met wat smeerworst en noten om mee te snoepen.
Is er iets wat ik kan mee eten dan doe ik dat, maar is er niets dan heb ik mijn eigen doosje met verstandigheid bij me en hoef niet over de schreef te gaan. Geeft een goed gevoel.
Zo nog ff een plak kaas in de magnetron heb ik ook chips 😉
Heel verstandig! Ik zou ook zeker wat groente toevoegen (tomaat, komkommer, bleekselderij, paprika) anders krijg je weinig ‘gezonds’ binnen en is het meer vulling dan voeding. Of bederf ik nu je feestje?
Wat zalig heerlijk!!! Heb er wat komijnzaadjes doorgedaan en gegeten als lunch, 2 stuks met kaas belegd en wat komkommer er naast: mmmmm, ook mijn man vind ze heerlijk: blijvertje dus!
Heb je al deze recepten ook in boekvorm?
Jazeker inmiddels hebben we drie boeken! (EDIT 2020)
Goede middag. ik heb vanmiddag deze kaasbroodjes gemaakt en er eerst een van op om het te proberen,maar wat een lekkere broodjes zijn dit,ik heb er twee van op en moest me inhouden om ze niet alle 4 tegelijk op te eten.
Ik had er schijfjes gerookte chorizo op gedaan. sowwwww lekker was het!.
heel hartelijk bedankt voor het delen.
groetjes van Gonnie
Graag gedaan, zegt het voort. Vaak vinden mensen het lastig om een lekker ‘broodje’ te vinden, dit vind ik zelf ook een heeeeeeel lekkere!
Kan erg van dit broodje genieten.
Ik doe er zelf nog wat kruiden bij
Dit kan knoflook, Italiaanse kruiden, kerrie zijn.
Ook erg lekker
Perfect broodje als vervanging van de boterham.
Makkelijk te maken, ga ik zeker vaker doen.
Bedankt voor het recept en voor de andere recepten. Een bron van inspiratie.
Groetjes, Corrine.
Zojuist gemaakt… heel erg lekker…
Met Griekse yoghurt en beetje water…
Zeker makkelijk te maken dus voor herhaling vatbaar!!
Groetjes Nancy
Kan het ook zonder lijnzaad. Ik kan daar niet tegen. Pds. Gr. Erwin
Niet gebruiken dan. Dan kun je ook wel pompoenpitten of zonnebloempitten nemen. Ik zou ze wel even een beetje ‘crunchen’.
Ik had ze op 160 graden gedaan en 15 min maar voelde warm aan en niet eens gebakken.
Ik heb een heteluchtoven heb nu even op 180graden gezet.
Heb alles er door gedaan wat er op stond.
Wat is er fout gegaan?
Groetjes Helma
Ik zou het werkelijk niet weten. Dat is wel heel vreemd namelijk.
Heb je de oven wel voorverwarmd? Tijden altijd rekenen vanaf een voorverwarmde oven. Heb je er wel eens een thermometer in gehangen?
Ik heb de kaasbroodjes gemaakt en ze zijn heerlijk. En inderdaad heel makkelijk te maken.
Ik heb i.p.v. kokosmeel nog een lepel amandelmeel gebruikt, maar dat is dus geen probleem.
Ze zijn wel klein, maar ik had ook een gewone lepel gebruikt. Had de reacties nog niet gelezen.
Ik heb speciaal een weegschaal gekocht. Ik weet niet of jij die ook gebruikt, maar dan zou gram ook makkelijk zijn.
Ik ga de volgende keer de dubbele hoeveelheid proberen en er eens dingen die je noemde aan toevoegen.
Dus bedankt voor het recept.
ps .Is er een vervanging voor kokosmeel of kun je dit zelf maken door de kokosrasp nog fijner te maken?
In antwoord op je PS: Kokosrasp is echt iets heel anders, klik maar eens op het ingrediënt!
Ik ben denk ik wat te zuinig geweest met de grootte van mijn eetlepels, want de broodjes vielen wat klein uit. De smaak beviel ons, heerlijk.
Tine
Een eetlepel is gewoon een vaste maatlepel, en niet de lepel uit de keukenla 😉
Lees even mijn artikel over maten en gewichten?
ik wil heel graag deze kaasbroodjes maken, maar er word niet uitgelegd hoeveel gram een eetlepel is. want de maten van de lepels zijn in ml. hoe kan ik dan de meel wegen?. ik kom er niet uit op de pagina van maten en gewichten
Het aantal van een een eetlepel is per product weer anders. Een eetlepel roomkaas weegt niet hetzelfde als een eetlepel kokosmeel. Eet eetlepel is een INHOUDSmaat geen gewicht. Een eetlepel heeft een vaste maat: 15 ml en altijd afgestreken! Daarvoor moet je dus van die maatschepjes hebben.
dank je voor je reactie, ik ga ze nogmaals proberen met bakpoeder …
Echt héél lekker! Nu de kaasbroodjes geprobeerd, volgende keer een van de andere variaties. Zo is een koolhydraatarm dieet écht geen dieet. Wij smullen hier van je recepten hoor.
Goed om te horen Yvonne, en eet smakelijk!
Ik heb ze gemaakt zonder kokos, met een eetlepel amandelmeel extra en zonder extra water, het was echt al lopend genoeg zonder het water. Heb ook een gewone cake vorm gebruikt bij gebrek aan beters.
Dan een vers kippenburgertje gebakken, beetje sla en ui er bij…. Wauw wat een lekkere en gezonde chickenburger was dat!
Dank je voor het recept! Zal ik nog vaak gebruiken.
Ja zonder kokosmeel uiteraard geen vocht extra, kokosmeel slurpt namelijk heel erg veel vocht. Je mist overigens dan wel de vezels uit het kokosmeel (voldoende vezels zijn nodig voor een soepele stoelgang).
Hallo,
Kan je dit ook als een geheel brood maken en in een broodbak of cakevorm bakken?
Groetjes patricia
Het is een redelijk klein recept, voor 4 platte broodjes, die vind ik juist wel handig om los in te vriezen. Een groter brood heb ik er nog nooit van gebakken. Het recept vermeerderen (wel even kijken hoe je uitkomt met vocht soms iets minder gebruiken bij grotere baksels…) en de baktijd verlengen zou ik denken? De enige manier is gewoon proberen! Durf je het aan?
ik heb het gedaan hoor, lukt wel maar bleef plakken hihi….maar goed, moet toch kauwen ;).
Ja een heel goede anti aanbaklaag gebruiken en goed invetten. Met ei bakken betekent plakken!
Ze zijn bij mij nogal slap. Weet niet wat er fout gegaan kan zijn.
Ik ook niet. Bij mij zijn zijn ze altijd behoorlijk stevig juist!
Raar hè. Maar ze waren wel lekker.
Toch teveel vocht denk ik dan? De volgende keer iets minder scheutig met het water (of wat je er ook bijdoet). Gelukkig smaakten ze wel goed! Groetje,
AK
Hallo Anna-Karina,
Ik had geen amandelmeel meer en heb het geprobeerd met alleen kokosmeel. Prima gelukt en heerlijk.
Ik heb 1,5 el genomen i.p.v. 1 el. en iets meer vocht toegevoegd. (beetje water en een restje slagroom)
groetjes,
Misschien hebben anderen er weer wat aan. Dank voor je bijdrage Yvonne!
Hoi! Als je de kaasbroodjes voor de lunch wil maken, hoeveel mag je er dan per persoon eten? Bedankt!
Dat hangt af van hoeveel koolhydraten je per dag eet (of wilt eten) en wat je erop wilt doen en van je trek. De broodjes zijn 0,8 khd per stuk met mijn ingrediënten.
Als je uitgaat van rond de 30 gr. koolhydraten per dag waarvan 2/3 uit groente komt(!) zou ik er maximaal 2 nemen voor een lunch en lekker beleggen met kaas en een berg groente en/of rauwkost erbij.
Ik had alleen een muffin-bakvorm dus ze zijn wat klein uitgevallen, maar super-super lekker. Zelfs ben ik een keer het ei vergeten en dan smaken ze nog overheerlijk.
Hahaha, zonder ei? Dat lijkt me wel al te droog, had je er vast extra melk bij gedaan? Eet smakelijk!
Groetje, AK
Heb ze zojuist gemaakt: erg lekker, maar een beetje droog. Ga ze zeker vaker maken, maar hoe kan ik ze steviger en minder droog krijgen?
Je zou er een theelepel psylliumvezel door kunnen doen? Het deeg even laten rusten zodat het al steviger wordt helpt ook. Verder een kwestie van experimenteren. Droog? Korter bakken, of wat extra vet of Griekse yoghurt toevoegen.
Bedankt voor de suggesties; ik ga ermee aan de gang.
Als je geen kokosmeel heb kan je dan wat meer amandelmeel gebruiken?
In dit recept wel (relatief weinig kokosmeel) maar kijk even of het niet te dun is want kokosmeel slurpt namelijk veel meer vocht op dan amandelmeel. Beter is een deel lijnzaadmeel extra en een deel amandelmeel, denk ik?
Heerlijk!
Nou ik heb ze gemaakt en ik vind ze heerlijk. Oopsies vond ik inderdaad teveel naar ei smaken vandaar dat ik deze wilde proberen. Terwijl ik het recept klaarmaakte heb ik alweer heel veel geleerd over kokosmeel en de verschillen in koolhydraten! Ik had er geen benul van. Ik had natuurlijk weer degene met veel koolhydraten. Dus nu weet ik dat ik ook daar op moet letten. Bedankt voor dit heerlijke recept en voor de uitleg!
Liefs Viola
Thx. Kennis is heel belangrijk! Daarom verstrek ik meer info bij een recept dan strikt noodzakelijk is. Daar wordt men wijzer van en hopelijk trapt men dan ook minder vaak in de klaarliggende valkuilen 😉
Leergierigheid is een mooie eigenschap, wees er zuinig op en gebruik het niet met mate 😉
Lekker hoor, deze broodjes! Het is ook een lekker tussendoortje zonder er iets op te doen, want het broodje is zo al lekker. Een ding vind ik jammer…dat het totaal aan eiwitten er niet bijstaat. Want om af te vallen moet je ook daar rekening mee houden. Niet te veel, maar ook niet te weinig. Maar daar heb ik wel weer een lijstje voor, moet alleen erg zoeken.
Dank je wel voor al die recepten!
Hartelijke groet, Gerkje
Ik tel geen eiwitten, sorry… ik vind het al genoeg (reken)werk zo 😉 Bovendien gebruikt iedereen weer andere merken dus is het sowieso een indicatie.
OK Anna- Karina,
Moet ik zelf maar aan het werk ;-))
Bij verder naar de reacties te kijken kwam ik trouwens nog een site tegen waar ik naar toe kan voor alle voedingsstoffen die er in zitten, dus kan ik meteen kijken of ik niet te veel krijg.
nevo online
Ik leer hier nog wat.
Manjefiek deze site, nogmaals mijn dank.
NEVO/RIVM is binnen Nederland wellicht de meest betrouwbare teller!
Hmmz ik heb ze in die eenpersoons springvormpjes gedaan, ze ruiken heerlijk maar zijn na 15 min, hetelucht 160 graden niet gaar, ook na de extra 5 min niet:( kunnen ze ook in de airfryer? En hoe moet ik de baktijd dan berekenen?
Elke oven is weer anders de tijden en temperaturen zijn richtlijnen. Kijk ook even in dit artikel over ovengebruik.
Dank je wel, ik ga op zoek naar een oven thermometer. Na 35 min (!) heb ik ze uit de oven gehaald en zojuist 2 opgegeten, jeetje wat lekker. Dit ga ik dus regelmatig doen, nu de zoete broodjes bakken:)
Zo lang? Jeetje… Nou dan kan je de temperatuur denk ik best wat hoger zetten, een beetje mee experimenteren?
Een vraagje, ik zag bij de ekoplaza dat er in kokosmeel toch best veel koolhydraten zit. Veel meer dan de 5 gram kha op 100 gram. Heb ik nu een verkeerd pak? Waar halen jullie het? Bedankt alvast.
Klik op de ingrediënten voor meer info. Ik beschrijf daar vaak ook waar en welke ik koop.
Kan je het amandelmeel ook vervangen? Eventueel door alleen kokosmeel of dubbel zoveel lijnzaad? Ik hou absoluut niet van amandelmeel.
Bakken met kokosmeel is een kunst op zich, je kan het amandelmeel niet zomaar vervangen. Kokosmeel slurpt veel meer vocht dus moet je er ook veel meer vocht toevoegen. Misschien is een andere nootsoort malen beter? Hazelnoot of walnoot bv? Blijft altijd experimenteren…
Kh arme kaasbroodjes mijn favorieten dit zijn echt lekkere broodjes ik beleg ze altijd met kipfilet of ei of wat je lekker vindt. Bedankt voor het recept! Soms doe ik alleen roomkaas en geen geraspte kaas er door en dan zijn ze ook echt heerlijk.
gr Judith
Ik heb er zojuist 4 gemaakt; met boursin.
Wauw wat is dat ook lekker!!!! Daar ga ik er nog veel meer van maken!!!
Tjongejonge,
Gisteren heb ik een muffinblik gekocht waar er 12 in kunnen. Ik heb net de zoete broodjes gebakken en daarna de kaasbroodjes. Ik liet eerst dus de zoete broodjes aan mijn zoon proeven… ehhh… ik hoop dat ze er morgenochtend nog staan, nu liet ik net de kaasbroodjes proeven. O jee, nog lekkerder… Groot compliment voor je dus, want mijn zoon leert voor zelfstandig werkend kok en heeft dus best wel eens commentaar…. al met al… kneiterlekker zoals hij zegt. Ik heb ze zelf nog niet geproefd of mag dat wel (nu al) i.p.v. morgenochtend? Ik zit voor vandaag op 28 khd….
Oeh leuk bericht! Maar Inge… je moet zelf even beslissen of je dat wil zo’n kaasbroodje. Daar ga ik niet over… Misschien een halve? *Compromis*.
misschien een stomme vraag maar als er nu bij het recept staat “4 gemaakt” is het recept dan ook voor 4 bedoeld of is het recept voor 1 stuks en heeft de maker er 4 gemaakt
Hoi Ineke,
Stomme vragen bestaan niet echt. Met de hoeveelheden van het recept zijn X aantal gemaakt. Dus in dit geval 4 broodjes. Bij soep vermeld ik meestal kommen, bij muffins en bij koekjes aantal stuks, bij maaltijden porties etc. Het aantal khd reken ik meestal uit per stuk of portie. Dat staat er altijd duidelijk bij.
Dank je wel voor de snelle reactie. Dan heb ik net heerlijk 4 broodjes gegeten (ik had er 1 broodje van gemaakt). Smaakte trouwens overheerlijk, volgende keer toch maar de helft eten.
Zal je wel lekker vol zitten 😉
Lijkt mij heerlijk maar ik heb geen lijnzaad, moet dat er perse in? Is er iets wat ervoor in de plaats kan?
Alvast hartelijk dank 🙂
Perse moet niks, maar het lijnzaad houdt juist je darmen aan de gang. je kan overwegen om er een ander vezelrijks iets door te doen, zoals gemalen psyllium (zuivere), wel iets meer vocht toevoegen dan. Of anders gewoon weglaten en wat extra amandelmeel? Zelf experimenten dus even. Of gewoon heel lijnzaad kopen, het zit in meer baksels tenslotte.
Ha Anna-Karina,
Ik heb de site van Keto-Diet bekeken en het schema ingevuld. Hoe weet ik nu hoeveel gram protein/eiwitten ik gebruik in mijn maaltijden? Vind ik die gegevens in de ingrediëntenschema’s op producten? En hoe doe ik dat met vlees van de slager, of vis van de markt?
Heel veel etiketten bestuderen en zelf uitrekenen 😉
Voor verse producten (zonder etiket) kan je de NEVO website raadplegen, die is het meest betrouwbaar. http://nevo-online.rivm.nl/ProductGroepen.aspx
Het voornaamste is dat je inzicht krijgt in wat je eet, na verloop van tijd ken je de belangrijkste wel uit je hoofd. Uiteindelijk geeft de weegschaal aan of je de goede kant opgaat.
Heerlijk!! Wist niet wat het ging geven maar zeker geslaagd! Betekent koolhydraatarm dan ook weinig calorieën?
Nee dat is zeker niet hetzelfde! Kaas = bv 0khd maar veel calorieën, daar neem ik maximaal 100 gram per dag van (=regel, uitzonderingen daargelaten). Ik tel in principe geen calorieën, dus dat zou je zelf even moeten uitrekenen.
Zo die kaasbroodjes, in mijn geval een grote, echt heerlijk… dank.
Ze komen net uit de oven en oh wat ruiken ze lekker. De volgende lading zit er al weer in, nu met een mix van light mozzarella en cheddar kaas, wat knoflook en kaneel. Been zeer benieuwd. Ik heb er chiaseeds in gedaan trouwens. Eerste baksel een combi van chia en lineseeds. Zoals al eerder gezegd, ook ik ben verzot op deze site. Zoveel recepten die ik als basis gebruik voor mijn creaties. Dank je wel! Vanavond staat er broodjes hamburger op het menu met portobella’s!
Dat klinkt goed! Ik bak zelf eigenlijk ook bijna nooit 2 x dezelfde broodjes. Voor bij een soep of een ovenschotel zijn ze ook zo geschikt, en dan kan je ze helemaal aan je gerecht aanpassen, ideaal!
Ik heb dit recept 3x genomen en zo een Pizzabodem gemaakt.
Vanmiddag de kaasbroodjes gemaakt en ik moet zeggen: Hééérlijk. Nu zou ik wel een grotere hoeveelheid willen maken, om dan een deel in te vriezen. Mijn vraag is of dat kan. We hebben gesmuld. Ik zeg het nog maar een keer. Top.
Ik heb ze zelf nog nooit ingevroren dus weet niet precies hoe ze eruit komen. Dingen met ei (groentemuffins bv. ) kunnen een beetje ‘nattig’ zijn bij het ontdooien, maar dan kan je ze meestal in de oven wel weer wat ‘oppiepen’. Maar versgebakken …. tja, daar kan niets tegenop natuurlijk 😉
Hallo Anna-Karina,
Even een algemene vraag. Ik zie je site nu voor het eerst en zoek naar broodjes. Ik zie regelmatig dat je amandelmeel mengt met kokosmeel. Ik hou niet van kokos en vraag me af of ik ook alleen amandelmeel kan gebruiken. Waarom voeg je kokosmeel toe?
Fijne site trouwens, veel variatie. Dank je!
Kokosmeel geeft extra vezels (o.a. nodig voor goede darmwerking) en het geeft een mooie fijne structuur aan baksels. Kokosmeel smaakt niet heel erg naar kokos hoor, het is niet hetzelfde als gemalen kokos, dus even goed opletten wat er in het recept staat. Zie voor meer info bij het ingrediënt kokosmeel.
Geproefd en zeker lekker, dus ga ze ook maken.
Succes!
Goedemiddag, Ik heb zojuist deze broodjes gebakken volgens recept. Ik heb een cupcake vorm gebruikt. Ik heb de vormpjes voor de helft gevuld. Klopt het dat ze zo klein blijven? Het zijn hele kleine compacte broodjes geworden. Groet Corinda
Hoi Corinda,
De kaasbroodjes reizen -net als de eiwitbroodjes– niet echt heel erg, dat klopt. Het reizen moet komen van het ei en bakpoeder. Ik gebruik daarom die Yorkshire puddingvorm, die maakt voor mij 4 perfecte broodjes, ongeveer 1.5-2 cm hoog. Of het kan zijn dat je bakpoeder oud is en niet helemaal meer werkt? Ik hoop dat de smaak wel lekker is?
Ze smaken heerlijk! Ben nu ook wat extra dingen aan het toevoegen zoals een bosuitje, knoflook en surinaamse kerrie. O ja en afdekken met sesamzaadjes.
Ook lekker lijkt me. Ik houd mijn recepten in de beschrijving meestal redelijk neutraal. Ik vind het leuk als mensen zelf aan het experimenteren slaan, zoals jij. Dank voor je bijdrage en eet smakelijk!
Wow heerlijk zijn ze!!
🙂 Dank je!
Vandaag deze kaasbroodjes gemaakt. Ze zijn echt héérlijk!!
Ben een beetje verslaafd geraakt aan deze site ?
Ik wist niet dat je zulke lekkere gerechten kon maken die koolhydraatarm zijn. Dank je wel!
Bedankt! Mijn dag kan niet meer stuk 😉
Voor mijzelf is het nog steeds geen straf om zo te blijven eten, hoewel ik redelijk op gewicht ben inmiddels! Succes!
Ik ben ook verslaafd aan deze site. Toprecepten en….. Ook nog leuk om te maken.
Hoi! Ik wil deze vanmiddag eigenlijk maken, maar hoe bewaar je ze het best en hoe lang kun je ze bewaren?
Het klinkt in ieder geval onwijs lekker 🙂
Hoi Cecile,
Vorige week bakte ik er 4 en hield er twee over (Zie broodje hamburger met portobello) Ik deed ze in een cellofaantje en bewaarde ze gewoon buiten de koelkast, twee dagen later waren ze nog prima! Maar er zitten geen conserveringsmiddelen in, dus als je ze langer wilt bewaren in de diepvries of koelkast en op tijd eruit halen. Succes!
Zijn heerlijk ook zonder iets er tussen. Ik had alleen cupcakevorm blik daar ging het ideaal mee
Ja dat kan ook heel goed!
Ik ben al meerdere zaken af geweest voor kokosmeel en wijnsteenbakpoeder, geen resultaat… waar o waar koop ik deze ingrediënten?
Alvast bedankt voor je reactie.
Beide zijn te koop bij een een natuurvoedingswinkel of bij de Tuinen bijvoorbeeld.
Kokosmeel, heet ook wel kokosvezel. Wijnsteenbakpoeder vindt je bij de bakmiddelen en is uitwisselbaar met gewoon bakpoeder. (Dr. Oetker etc.)
Goedemiddag Anna-Karina,
Vandaag de kaasbroodjes gemaakt, wel in een cupcake vorm, ze vallen dan wat kleiner uit, maar prima te doen. Heerlijke kaasbroodjes en het vult ook goed!
Dank voor het lekkere recept!?
Gr. Medi
Ik vind zelf die platte broodjes wat fijner qua model om te beleggen. Zo’n cupcake zie ik toch meer als tussendoortje. Maar ik maak ze zelf regelmatig, toevallig heb ik weer een ander hartig broodje op stapel staan. Volgt binnenkort!
bij een reform- of natuurwinkel