Koolhydraatarme kaasbroodjes

koolhydraatarme kaasbroodjes

Voor de broodnodige afwisseling vandaag  een appetijtelijk alternatief een koolhydraatarm brood. Immers wie wil er nu geen koolhydraatarme boterham voor bij het ontbijt of sandwich voor de lunch? Het is dus een hartig broodje want er zit geraspte kaas doorheen vandaar kaasbroodjes. Uit het recept haal je 4 platte broodjes, die bevatten exclusief beleg elk 0.53 gram koolhydraten. Als je een neutraler broodje wilt om met zoete dingen te beleggen kan je beter deze nemen: zoete broodjes bakken.

Lekkerder dan oopsies?

Deze veelzijdige kaasbroodjes lijken in de verte op hartige oopsies, maar de koolhydraatarme kaasbroodjes zijn veel makkelijker te maken. Dus geen gedoe met eiwit stijf kloppen. Bovendien lijken deze kaasbroodjes niet alleen qua structuur meer op brood maar ze smaken ook minder eiïg dan de oopsies. Daarom moet je zeker even verder lezen als je een oopsie een beetje slap vindt. Beleg de kaasbroodjes met alles wat je lekker vindt. Bijvoorbeeld met kaas, gekookt of gebakken ei, tomaat, komkommer, ook een lekkere zelfgemaakte zalm- of tonijnsalade is heerlijk! Of zet ze in bij je borrelhapjes. Al met al een enorm veelzijdig broodje.

Welke vorm kaasbroodjes?

Ik gebruik voor bijna al onze broodjes een Yorkshire puddingvorm met 4 holtes van ongeveer 10 cm doorsnee. Dat is wat mij betreft de ideale grootte voor een mooi plat broodje met ongeveer dezelfde dikte als een boterham. En je kunt er behoorlijk veel beleg op kwijt. Heb je die vorm niet? Neem dan taartvormpjes met uitneembare bodem, of vormpjes van Action, van een paar euro. Want die hebben ongeveer hetzelfde formaat. Of kijk eens bij de vele reacties onderaan welke oplossingen mensen hebben bedacht!

Serveer- en variatietips hartige broodjes, zie ook foto’s

Ook zij er mensen die van het recept één plat broodje maken en dat in stukjes snijden. Anderen gebruiken het recept om er een pizzabodem van te maken. Allemaal mogelijk met hetzelfde deegje. Varieer met het deeg en beleg, hier wat ideetjes.

  • met kaas en komkommer: 1 plak kaas, 3 plakjes komkommer, 3 drupjes balsamico cream
  • tonijnsalade: blikje tonijn op olie of water, sambal, mayo, ricotta, ijsbergsla, peterselie en peper
  • hamburger
  • Mozzarella spiesjes met twee kaasbroodjes
  • koolhydraatarme hapjes
  • roomkaas vervangen door geprakte avocado met sambal, ui en citroen
  • extra toevoegen bosui, olijven, Parmezaanse kaas, maanzaad, sesamzaad, pitten, gedroogde tomaat, komijn, verse kruiden etc.

Kaasbroodjes bewaren

Tenslotte nog wat bewaartips. Bewaar de kaasbroodjes tot maximaal 3 dagen goed afgedekt in de koelkast want er zit geen conserveermiddel in. Invriezen vind ik zelf nog beter. De avond van tevoren in de koelkast laten ontdooien of stop ze even in de broodrooster en je hebt een slim, snel en lekker ontbijtje!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme kaasbroodjes

Zo maak je koolhydraatarme kaasbroodjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarme kaasbroodjes

Kaasbroodjes, koolhydraatarm brood

Deze kaasbroodjes zijn heerlijk bij het ontbijt, als lunchsandwich of bij de borrel. Snel klaar, hartig koolhydraatarm -dun- broodje met geraspte kaas.
4.86 van 87 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 13 min
Totale tijd 18 min

Voedingswaarde

Per stuk, zonder beleg
kcal 124.28 koolhydraten 0.53 geiwitten 5.22 gvetten 11.05 gvezels 1.57 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175°C en vet een Yorkshire puddingvorm heel goed in.

Gebruik altijd maatschepjes!

  • Meng het amandelmeel met kokosmeel, lijnzaad en bakpoeder. Voor een minder eiïg broodje 2 eetlepels amandelmeel gebruiken.
  • Smelt kokosolie of boter op een laag vuur en giet dat bij de droge ingrediënten. Voeg het ei, de roomkaas en kaas toe en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg nu, indien nodig, beetje voor beetje water toe. Je kunt ook Griekse yoghurt, kwark, soja- of amandelmelk nemen. Je moet geen deegbal hebben maar een dik smeerbaar beslag wat niet meer echt 'loopt'.
  • Verdeel het beslag over de Yorkshire puddingvorm. Ongeveer 1 lepel per holte.
  • Bak de kaasbroodjes 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Zeker niet te bruin bakken, dan worden ze droog!
  • Heerlijk verse kaasbroodjes, eet smakelijk!

Tips & weetjes

  • De broodjes zijn plat, met ongeveer dezelfde dikte als een boterham.
  • Ik gebruik een Yorkshire pudding vorm met 4 ondiepe gaten van ongeveer 10 cm doorsnede. Of gebruik 4 eenpersoons taartvormpjes met uitneembare bodem bijvoorbeeld.
  • Met ei bakken betekent ook goed invetten, of extra ingevet (!) bakpapier gebruiken.
  • Belegd met…
    -met 1 plak kaas, 3 plakjes komkommer, 3 drupjes balsamicocream
    -blikje tonijn op olie, sambal, mayo, ricotta, ijsbergsla, peterselie en peper
    -broodje hamburger
    mozzarella spiesjes met twee kaasbroodjes
  • Variaties
    -roomkaas vervangen door geprakte avocado met sambal, ui en citroen
    -extra toevoegen bosui, olijven, Parmezaanse kaas, maanzaad, sesamzaad, pitten, gedroogde tomaat, komijn, verse kruiden etc.
  • Bewaar de kaasbroodjes tot maximaal 3 dagen goed afgedekt in de koelkast want er zit geen conserveermiddel in. Invriezen vind ik zelf nog beter. De avond van tevoren in de koelkast laten ontdooien of stop ze even in de broodrooster en je hebt een slim, snel en lekker ontbijtje!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


267 gedachten over “Koolhydraatarme kaasbroodjes”

  1. 5 sterren
    Kunnen er bagels van gebakken worden? Ik heb een bagel vorm. Mijn Yorkshire pudding vorm is een muffin vorm en heel klein.

  2. 5 sterren
    Wat fantastisch lekker! 😋 Hartelijk dank, eindelijk een heerlijke vervanger van een boterham, en zoveel mogelijkheden om te variëren, te gek! 😘

  3. Ik heb ze net voor het eerst gebakken. Precies het recept gevolgd maar na 15 min bakken op 15 graden waren ze bij mij nog helemaal bleek van boven. Nog 5 minuten gegeven, nog even bleek. En bang dat de onderkant te bruin zou worden er toch maar uit gehaald. Ik laat ze afkoelen en ik neem aan dat ze goed smaken want ze ruiken prima. Maar hoe krijg jij ze zo mooi bruin van boven?

    1. De broodjes worden gebakken op 175 graden hetelucht (jij schrijft 15 graden maar dat wel een vergissing zijn…?). Heb je zelf een conventionele oven? Tel er dan wat bij op, zie ons artikel over het gebruik van de oven. Misschien haalt je oven de temperatuur niet helemaal of is je oven veel groter dan onze combi? Of je hebt niet voorverwarmd? Hoe dan ook iets hoger instellen denk ik?

  4. 5 sterren
    Ik heb ze nu al zo vaak gemaakt en ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen! Zelfs in mijn omgeving vinden ze het heerlijk!

  5. 5 sterren
    Echt super lekker. Ik heb er een salade met komkommer, balsamico bietjes, tomaat, rucola en pijnboompitjes bij en zit te smullen.

  6. 5 sterren
    Zo lekker die kaasbroodjes! Ik heb ze voor het weekend gebakken en gisteren had ik nog 1 , nu een dubbele porsie in de oven gezet. Als ze warm zijn smaken ze ook heerlijk bij de koffie. Mm mm.

  7. 5 sterren
    Jeetje, wat heerlijk deze, eindelijk weer een broodje gevonden wat ik lekker vind. Het zijn een soort van volkoren oepsies. Ik smeer ze ook gewoon op de bakplaat. Tiptaptopper!

  8. 5 sterren
    SUPER,
    Deze broodjes zijn echt heel lekker met een goeie bite.
    Ik schep gewoon een lepel vol op een bakplaat met bakpapier, kleinbeetje plat maken en dat werkt perfect.

  9. 5 sterren
    Vandaag voor het eerst gemaakt: de lekkerste broodvervanger tot nu toe, vinden wij. Volgend keer wat variëren, maar zo is ’t al heerlijk!

  10. 5 sterren
    superlekker zijn deze kaasbroodjes. in plaats van Yorkshire vorm heb ik een muffinbakvorm gebruikt en het recept verdriedubbeld om 12 broodjes te krijgen.

  11. 5 sterren
    G E W E L D I G !!!!
    Ik heb deze net gemaakt, in 4 lossen vormpjes. Bijzonder feestelijk zien ze er uit en zijn super lekker! Zie ze al helemaal voor me met verse aardbeien straks. Maarrr zolang leven deze niet, haha. Wat een geweldige recepten delen jullie toch, grandioos…

  12. Ik heb helaas geen maatschepjes, kan ik een overzicht krijgen van de ingrediënten in grammen? (Hoeveel gram amandelmeel, lijnzaad enz) wil ze wel graag gaan maken, lijkt mij heel lekker!