kaasbroodjes

Kaasbroodjes, koolhydraatarm brood

Voor de ‘broodnodige’ afwisseling heb ik nu weer een appetijtelijk alternatief een koolhydraatarm brood. Een boterham voor bij het ontbijt of als sandwich voor de lunch. Het is dus een hartig broodje want er zit geraspte kaas doorheen vandaar kaasbroodjes. Als je een neutraler broodje wilt om met zoete dingen te beleggen kan je beter deze nemen: zoete broodjes bakken.

Lekkerder dan oopsies?

Deze ongelooflijk veelzijdige kaasbroodjes lijken in de verte op hartige oopsies maar de koolhydraatarme kaasbroodjes zijn veel makkelijker te maken. Dus geen gedoe met eiwit stijf kloppen en bovendien: deze kaasbroodjes lijken qua structuur meer op brood en smaken minder eiïg dan de oopsies. Daarom moet je zeker even verder lezen als je een oopsie een beetje slap of smakeloos vindt. Beleg de kaasbroodjes met alles wat je lekker vindt: Kaas, gekookt of gebakken ei, tomaat, komkommer, ook een lekkere zelfgemaakte zalm- of tonijnsalade is heerlijk! Of zet ze in bij je borrelhapjes. Echt smullen! 

Welke vorm kaasbroodjes?

Ik gebruik voor bijna al onze broodjes een Yorkshire puddingvorm (deze iets duurdere non stick is echt beter) met 4 gaten van ongeveer 10 cm doorsnee. Dat is wat mij betreft de ideale grootte voor een mooi plat broodje met ongeveer dezelfde dikte als een boterham. En je kunt er behoorlijk veel beleg op kwijt. Heb je die vorm niet? Neem dan taartvormpjes met uitneembare bodem, of vormpjes van Action (een paar euro) die hebben ongeveer hetzelfde formaat. Of kijk hieronder bij alle reacties welke oplossingen mensen hebben bedacht!

Serveer- en variatietips hartige broodjes (zie ook de foto’s)

Uit het recept haal je 4 broodjes, er zijn mensen die er één geheel van maken en dat in stukjes snijden. Anderen gebruiken het recept om er een pizzabodem van te maken. Allemaal mogelijk met hetzelfde deegje. Qua beleg kan je alle kanten op, hier wat ideetjes, zie ook de foto’s.

  • met kaas en komkommer: 1 plak kaas, 3 plakjes komkommer, 3 drupjes balsamico cream
  • tonijnsalade: blikje tonijn op olie of water, sambal, mayo, ricotta, ijsbergsla, peterselie en peper
  • hamburger
  • Mozzarella spiesjes met twee kaasbroodjes
  • Koolhydraatarme hapjes

Variaties voor het recept
– Roomkaas vervangen door geprakte avocado met sambal, ui en citroen.
– Extra toevoegen bosui, olijven, Parmezaanse kaas, maanzaad, sesamzaad, pitten, gedroogde tomaat, komijn, verse kruiden etc.

Kaasbroodjes bewaren

Tenslotte nog wat bewaartips. Bewaar de kaasbroodjes tot maximaal 3 dagen goed afgedekt in de koelkast want er zit geen conserveermiddel in. Invriezen vind ik zelf nog beter. De avond van tevoren in de koelkast laten ontdooien of stop ze even in de broodrooster en je hebt een slim, snel en lekker ontbijtje!

Varieren met broodachtigen!

kaasbroodjes

 

Zo maak je koolhydraatarme kaasbroodjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

kaasbroodjes

Kaasbroodjes, koolhydraatarm brood

Deze kaasbroodjes zijn heerlijk bij het ontbijt, als lunchsandwich of bij de borrel. Snel klaar, hartig koolhydraatarm -dun- broodje met geraspte kaas.
Afdrukken Reacties
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt
Keuken: Europees
Trefwoord: brood & crackers
Voorbereiden: 5 min
Koken: 13 min
Totale tijd: 18 min

Koolhydraten - hoeveelheid

0,8 gram koolhydraten per stuk, zonder beleg
Uit recept: 4 stuks

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175°C en vet een Yorkshire puddingvorm heel goed in.
Gebruik altijd maatschepjes!
  • Meng de droge ingrediënten door elkaar: het amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad en bakpoeder. Voor een minder eiïg broodje 2 eetlepels amandelmeel gebruiken.
  • Smelt kokosolie of boter op een laag vuur en giet dat bij de droge ingrediënten. Voeg het ei en de roomkaas en kaas toe en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg nu beetje voor beetje het water toe, je moet geen deegbal hebben maar een dik smeerbaar beslag wat niet meer echt 'loopt'.
  • Verdeel het beslag over de Yorkshire puddingvorm. Ongeveer 1 lepel per holte.
  • Bak de kaasbroodjes 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Zeker niet te bruin bakken, dan worden ze droog!
  • Heerlijk verse kaasbroodjes, eet smakelijk!
Handig om te weten
  • De broodjes zijn plat, met ongeveer dezelfde dikte als een boterham.
  • Ik gebruik een Yorkshire pudding vorm met 4 ondiepe gaten van ca. 10 cm doorsnede. Of gebruik 4 eenpersoons taartvormpjes met uitneembare bodem bijvoorbeeld.
  • Met ei bakken betekent ook goed invetten, of extra ingevet (!) bakpapier gebruiken.
  • Serveertips en bewaren zie tekst boven.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

246 reacties op “Kaasbroodjes, koolhydraatarm brood”